magyarfutball.hu

Vasas - III. Kerület 1 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.29, 23:24
    Vas- és fémmunkások—III. kerületi TVE 1:0 (1:0)
    . A feltűnő frissen és jó kondiczióban játszó Vasasokat Jelinek az első perczekben rugott goaljával segíti a győzelemhez. A mezőny legjobb embere Zatykó volt. Biró: Bíró Sándor.

    Az Újság, 1922. május 9.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.10.29, 13:57 (szerk.: 2022.03.30, 08:50)
    — A Vas- és Fémmunkások SC tartalmas játék révén 1:0 (1:0) arányban legyőzte a III. ker. TVE csapatát. A gólt Jellinek lőtte egy előzetes offside-helyzetböl kapott labdával. Az első félidőben a Vas- és Fémmunkások SC Klein nevű födözete megsérült, de folytatta a játékot s csak a meccs után derült ki, hogy csontrepedést szenvedett. A Vas- és Fémmunkások csapatának Zatykó és Tomecskó volt a legjobb embere.

    Budapesti Hírlap, 1922.05.09.
     
  3. avatar: erdosor
    2018.10.29, 13:00 (szerk.: 2022.03.30, 08:50)
    Vasas - III. ker. 1:0 (1:0)

    Hungária-ut
    Biró: Biró Sándor

    A mérkőzés úgy indult, hogy a Vasasok jó formában levő csapata gólokkal győz. A Vasasok csatársora Jellinek center okos irányítása mellett a szebbnél-szebb támadások egész sorozatát vezette a III. ker kapuja ellen s csak a betegen játszó Szabó és Harrer önfeláldozó játékának köszönheti a III. ker., hogy az első félidőben egynél több gól nem jutott kapujokba. A 20-ik percben Klein (Vasas) jobbhalf lesántult s kiállt. Attól kezdve a Vasasok támadásai erőtlenebbek lettek, s a III. ker. is vezet egy pár veszélytelen támadást. A győztes gólt már a 3-ik percben lőtte Jellinek. A II-ik félidőben a játék képe megváltozik.

    III. ker. erősen küzd a kiegyenlítésért, de a Vasasok védelme Zatykóval élén mindent ment, de a III. ker. csatársora is gondosan kerüli lövéseivel a kaput. A 28-ik percben jó alkalom nyílik a kiegyenlítésre, de Palcsek a kifutó kapusnak rúgja a labdát, majd visszapattanva, ugyancsak Palcsek a földön fekvő kapus ölébe helyezi. Az utolsó 20 percben a Vasasok hét emberrel védekeznek s mint az eredmény mutatja — sikerrel.

    Vasasoknál kitűnő volt Zatykó, Tomecskó, Katzer és főként Jellinek, aki nagyszerű technikájával — ha erősebb szervezete lenne — ma Orth után kétségtelenül elsősorban aspirálhatna válogatott csapat centeri posztjára.

    A III. ker.-nél a két hátvéd, Nagy, Telkes, Horváth és a II-ik félidőben Kléber játszott jól.

    Sporthírlap, 1922.05.11.