magyarfutball.hu

UTE - VAC 1 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 15. forduló
referee : Bíró Sándor
attendance:
  1. Sporthírlap: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.28, 19:39 (szerk.: 2022.03.29, 15:21)
    VAC - UTE 2:1 (1:1)

    Népszigeti pálya, 5000 néző
    Bíró: Bíró Sándor

    Az UTE saját otthonában szenvedett veresége határozott meglepetésként hathat, bár köztudomásu, hogy a csapat ezidőszerint még messze van legjobb formájától. Ezzel szemben a VAC mind jobban lendületbe jövő együttese Schlosser mester vezetése és irányítása mellett lassankint igazi klasszissá fejlődik.

    A mai játék képe teljesen egyenrangu ellenfelek grandiózus küzdelmét mutatta, amelynek során a szerencse a VAC-nak kedvezett, s ö érte el a győzelmet jelentő gólt, bár ezt ugyanugy megszerezhette volna az UTE is. E megállapításunk azonban semmiképpen sem akarja a VAC szép győzelmének értékét, akárcsak a legcsekélyebbel is csökkenteni.

    A mérkőzés sorsát a nagyobb lelkesedés, szív és tüdő döntötte el a VAC javára, amelynek minden embere oroszlánként küzdött a győzelemért Ceisler kapus a kapott gólnál hibázott ugyan, de ettől eltekintve, klasszikus munkát végzett. A veszélyes, góllal fenyegető lövések egész sorozatát tette nagy bravurral ártalmatlanná s csapatának mai fényes győzelméből oroszlánrész illeti. Áttörhetetlen védőgátnak bizonyult a Singer—Weisz I. hátvédpár, különösen hatalmas felszabadító rugásaik imponáltak. A fedezetsorból hiányzott Weisz II., akinek helyén Hermann játszott kitünően, csak a fölösleges és állandó reklamálásokról kell leszoknia. Intelligens halfjátékot nyujtott Móra jobbhalf, mig Spierer agilitásáért érdemel említést. A csatársorban a Breuer—Boros—Kövess belső trió van nagy formában. Jocke helyén Gansl játszott a jobbszélen — gyengén. Grosz balszelsőnek is voltak sikerült momentumai.

    Az UTE Vogel II nélkül állott fel, aip.it a csapat alaposan megőrzött. Klein a kapuban Knoll méltó helyettesének bizonyult. A Vogel II helyén játszó Erhatics tiszta helyzetben hibátlanul dolgozik, ha zavarják azonban, már gyengébb. Vogel III ezúttal is nagy formát árult el. A fedezetsor a csapat leggyengébb része. Ha" nem sikerül a Kelécsényi—Baubach—Pejts fedezetsort rövidesen feljavítani, még sok kellemetlen meglepetés fogja érni a csapatot. A csatársorban a jobbösszekötő helyén Szemere személyében talentumos játékos mutatkozott be. Mellette Schaller és Szidon voltak még jók.
    Az első félidőben VAC a többet támadó s mégis az UTE ér el gólt. A 39. percben Szemere csavart labdáját Zeisler kiejti, mire a résen álló Schaller góllá értékesíti. Három perccel később Kövess lefautolásáért megítélt tizenegyesből Boros II. kiegyenlít.

    A második félidőben erős küzdelem fejlődött ki a győztes gólért. Az UTE veszi át a támadó szerepét, mégis a 27-ik percben Boros—Breuer—Kövess nagyszerű összjátékából éri el a VAC Kövess révén győztes gólját A gól után az UTE fokozza a tempót a VAC-ot saját térfelébe szorítja vissza, de a VAC játékosai résen állnak, a védelem tömörül és sikerül is meg- akadálzozniok a kiegyenlítést.

    Sporthirlap, 1922. március 20.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.10.04, 14:27
    Népszigeti-pálya. Bíró: Bíró Sándor.

    A nap legnagyobb meglepetése! A VAC győzelme feltétlen megérdemelt volt, mert az első perctől az utolsóig önfeláldozó, lelkes játékkal kezében tartotta a mérkőzés sorsát s csapatának minden része jobb volt, az ellenfelénél.
    A csapat egyetlen sebezhető pontja a kapuvéd, aki ezúttal is bizonytalan volt. Singer a mezőny legjobb embere volt, Weisz I. hasznosan játszott. A halfsor lelke Hermann kár, hogy túl sokat beszél; Móra hűséges segítőtársa volt. A csatársorból kimagaslótt a Breuer II., Boros II., Köves biró. Breuer II. és Köves különösen veszélyesek voltak, Boross II. jól irányította a támadásokat.
    Az UTE csapatára nem ismertünk rá. Az első negyedórától eltekintve, teljesítménye messze mögötte maradt az ellenfelének. A védelemben Fogl III. két ember helyett dolgozott, bár a tartalék Erhatics sem volt rossz. A halfsor mai munkájával igazán kétségbe ejtheti az UTE híveit s hasonló teljesítménnyel még egy pár kellemetlen meglepetést szerez majd lelkes közönségének. A csatársor is egészen megváltozott. Hová lettek az UTE csatárainak félelmetes áttörései, a szélsők magával ragadó kirohanásai? Priboj nem tűnt fel, Pauluszt alig láttuk, Szemere jó erőnek ígérkezik, Schaller betegen is legjobb tagja volt a csatársornak, Szidon megfelelt.
    Az első félidő úgy indul, hogy UTE könnyen győz a VAC elfogódottan játszó csapata felett. A tempó túlerős, de VAC helyes erőbeosztással élve nem veszi át s míg a játékba bele nem melegedett, inkább védekezett és pedig sikeresen. Az első nehezebb labdát a VAC kapusa a 40. percben kapja. Szemere lövését védi, de a túlerős lövés kiesik a kezéből. Priboj rárohan és benyomja a labdát. Három perccel később Erhatics faultolja Kövest, a megítélt 11-est Boross II. gólba helyezi.
    A II. félidőben a VAC kerül fölénybe, okos, meggondolt játékuk mellett az UTE ideges kapkodása szinte kellemetlenül hatott. A félidőt sűrűn tarkították faultok. Breuer II-t Szidonnal való véletlen összeszaladása miatt az utolsó percekben úgy kellett a pályáról elszállítani. A félidő egyetlen gólját a 28-ik percben Köves rúgta Boross II. beadásából. Bíró Sándor erős kézzel, kifogástalanul vezette a mérkőzést.
    VAC: Czeizler—Singer, Weisz I, Móra, Hermann, Spierer—Gansl, Breuer II, Boross II, Köves, Grosz.

    UTE: Klein—Erhatics, Vogl III, Kelecsényi, Baubach, Peics—Paulusz, Szemere, Priboj, Schaller, Szidon.

    Nemzeti Sport, 1922.03.20.