magyarfutball.hu

UTE - VAC 3 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 12. forduló
referee : Hertzka Pál
attendance:
  1. nela: 4.000
  2. Sporthírlap: 7.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.21, 23:39
    Az UTE nagyszerű csatársorának a kiváló VAC védelem sem tudott ellenállni.

    UTE—VAC 3 : 0 (1: 0)
    — Stadion. — 7000 néző. —Bíró: Hertzka Pál. —

    UTE: Bihari.— Fogl II, Fogl III — Kelecsényi, Peics, Király — Paulusz, Jeszmás, Priboj, Csontos, Szidon —
    VAC: Fischer — Grosz II, Singer — Jakobovics, Grünblatt, Klopfer — Haár, Lővy, Boros, Grosz V, Jocke.

    A VAC kezdi a játékot,
    de a VAC csatárokat a két Fogl könynyen szereli és az UTE támadások során Priboj kapu mellé lő. Az UTE támadások állandósulnak. Kelecsényi passzát Paulusz Jeszmás elé tálalja, akinek lövését Fischer elvetéssel szépen védi. A halfsor támogatásával az UTE sokat támad, de mintha a belsők egészen a kapuba akarnák vinni a labdát.
    Király eredménytelen kornere után a VAC lép fel támadóan, Haár helyet cserél Löwyvel. Boros a bekkek között szökteti Jocket, aki tiszta helyzetben kapásból kapu mellé lö. A Paulusz labdájával kiugró Jeszmást az utolsó pillanatban szerelik, Boros hosszu lövését pedig Bihari védi.
    Az UTE halfsora visszaesik és a VAC is szóhoz jut, de Haár a kapu mellé lövi a labdát.
    A 33. percben Szidon megsérül, kiviszik, de egy perc mulva ismét a helyén van. Az UTE-csatárok hosszas tétovázása után Priboj a kapu fölé lő. A 42. percben esik az UTE vezető gólja.
    Singer szabadrugást rug az UTE ellen, a labdát Peics fogja el és fejjel Pribojhoz továbbítja, aki egy dribling után 26 méterről orrheggyel lapos lövést küld a kapura, amelyet Fischer elvetéssel akar kiütni, de a labda a kezét érintve a kapuba jut. (1:0).
    A váratlan gól felvillanyozza az UTE-t, de Jeszmásnak a kapu mellé jutott lövése után véget ér a félidő.
    Szünet után
    az UTE azonnal erélyesen támad és már az első percben csaknem gólt ér el. Priboj éles szögből leadott lövését Fischer nem tudja fogni és csak a vonalon álló Klopfer menti meg a VAC-ot egy ujabb góltól. Csakhamar ujabb dolga van Fischernek, amikor Jeszmásnak a felső sarokba irányított szabadrugását szépen kivédte. Az UTE nagy rössel dolgozik, Priboj éles lövése a kapuléc mellett süvít el.
    Haar a két hátvéd között tiszta helyzetbe kerül, nyolcméteres magas lövése azonban nem hoz gólt, mert a labda Bihari kezét érintve, a felső kapufáról visszapattan és Fogl II tisztázza a helyzetet. (8 perc.) Az UTE-támadásokat Priboj és Csontos eredménytelen lövései fejezik be.
    A 12. percben Szidon taccsdobás után Jeszmáshoz adja be a labdát, aki mellel fogja és 8 méterről a jobb sarokba élesen gólt lő (2 : 0).
    Kezdés után ismét a VAC kapu kerül ostrom alá. Jeszmás és Csontos szép összjátéka után utóbbi lő, lövését Fischer a kapu felé nyomja.
    Az UTE fölénye mindinkább a nyomasztó lesz és
    a 27. percben Peics leadását Priboj szépen Pauluszhoz továbbítja, aki a labdát okosan visszajuttatja Pribojhoz, az Jeszmáshoz tolja, akinek sarkos lövése megszerzi a harmadik gólt. A gól után ismét a VAC vezet támadást a balszárnya révén, de a kapu előtt leszerelik. Fischernek még Csontos lövése és Jeszmás fejese ad dolgot, utóbbit kiüti, de Priboj az üres kapu előtt hibáz.

    Sporthirlap, 1925. február 16.