magyarfutball.hu

UTE - VAC 1 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1923/1924, 19. forduló
referee : Nagy László
attendance:
  1. Sporthírlap: 2.000
  2. nela: 3.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.07.29, 20:46
    UTE—VAC 1:0 (1:0)

    Mind a két részről igen durva volt a mérkőzés.,

    UTE: Klein— Fogl II, Fogl -III- Kelecsényi, Baubach, Peics— Szemere, Csontos, Jeszmás, Ányos, Szidon.
    VAC: Fischer— Singer, Grosz II— Grünblatt, Weisz Gy., Hermann— Engl I., Engl II., Boros, Lébi, Haár. — ,

    Stadion. — 2000 néző. — Biró: Nagy László. —

    Az UTE kezd,
    de a VAC kerül frontba. Boros szépen kitör, de Fogl II. szereli. A következő pillanatban már Csontosnál a labda, akit Grosz szerel. Rövid mezőnyjáték következik, utána Szidon szöktetik, lefut, pontos centerét azonban Csontos közelről fölé fejeli. (4. p.) Nyomasztó fölénybe kerül az ujpesti csapat, a két Fogl a ritkán labdához jutó VAC csatárokat félpályán tartja fel.
    Szemerét befutásában faulttal akasztja meg Hermann. A szabadrugásból kavarodást támad. A labda Ányos elé pattan, aki a tizedik percben védhetetlenül fejeli a VAC hálójába.
    . Szemere szép sarokrugását Hermann fejeli a mezőnybe. Fogl III. hosszu labdájára Csontos rászalad, de Singerrel összeütközik és elesik. Peics és Baubach faultjai miatt, két szabadrugás az UTE ellen. Utóbbiból Engl I-et szöktetik, összefut Fogl II-vel, megsérül és kiáll. (19. p)
    A 44. percben fault miatt szabadrugás a VAC ellen. Fogl II éles magas szabadrugása kapu elé esik, Jeszmás nagy rössel ráfut, Fischer azonban a labdára dobja magát. Jeszmás belerohan és Fischer eszméletlenül marad a földön. Ekkor a biró sípja a félidőt jelzi és Fischert kiviszik a pályáról.
    Helycsere után
    Haár állt a VAC kapujába és 9 emberrel kezdi meg a játékot.
    A VAC 9 emberrel egészen védekezésre szorul, de az UTE támadásaiban nincs erő. A 9. percben kornert ér el az UTE, melyet Szidon rug, de Szemere fölé fejel. Ányos lövését Haár pompás elvetéssel fogja. (11. p.).
    42. percben alkalma volna az UTE nak még egy gólt elérni. Baubach a tisztán álló Csontoshoz passzol, a lövés azonban kapu mellé megy. A meccs léleknélküli mezőnyjátékkal ér véget.

    Sporthirlap, 1924. március 17.