magyarfutball.hu

Zuglói VII. Ker. AC - UTE 1 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.05.26, 19:39
    Zugló VII.ker.-UTE 1:0 (0:0)

    Zugló, amikor gólját elérte, védelembe vonult és lelkes játékkal megakadályozta a kiegyenlítést.

    Zugló VII. ker. AC: Eitner— Juhász, Blaskó— Pollák, Pálffy, Ellinger-— Vaczek, Kittl, Sefcsik, Brenner, Neumayer.
    UTE: Klein— Fogl II., Fogl III.— Kelecsényi, Baubach, Peics— Markó, Jeszmás, Schäffer, Csontos, Szidon,
    Ujpesti Stadion. — 2500 néző. — Bíró: Iváncsics Mihály

    Zugló kezd

    de a labdát azonnal az UTE csatárok kapják, támadásaik azonban erőtlenek. A harmadik percben Schäffer kapu mellé rugja. Két perc mulva Klein a tizenhatos vonalnál csak lábbal tudja a labdát a rástartoló Sefcsik elől a mezőnybe továbbítani. Ujabb erőtlen UTE támadásból, Szidon beadását Csontos mellé lövi. (8. p.) A tizedik percben Vaczek kerül jó helyzetbe, de kapu mellé lő. Rövid mezőnyjáték után, Csontos szökteti a tisztánálló Szidont, de Pollák csunya faulttal akasztja meg a támadást. Szidon elesik, bal csuklóján megsérül és négy percre kiáll.
    A szabadrúgás után sorozatos Zugló támadások következnek. Sefcsik kitörését Fogl III. szereli, majd Kittil lő huszonöt méterről kapu mellé. Kapurugás után Neumayer kiugrik, de hat méterről leadott lövését Klein elvetéssel bravurosan fogja. (18. p.)
    Most az UTE is lábrakap, de Fogl II.-nek a félpályáról küldött szabadrugása centiméterekkel megy el a léc fölött, Csontos és Jeszmás erőtlen lövései pedig vagy mellé, vagy magasan fölé kerülnek. A 30. percben [Markó beadását Jeszmás kapu mellé fejeli, majd magas lövését Eitner védi.
    Veszélyes Zugló támadás következik, de Fogl II. biztosan szerel. Most Jeszmás térde megrándul és öt percre kiáll. Gyenge Zugló támadások következnek, de egy veszélyes helyzete sem adódik.
    Szidon—Csontos támadását azonban és Eitner szerencsés elvetéssel csak kornerre tudja kinyomni. A sarokrugás előtt a bíró sípja félidőt jelez.

    Ujrakezdés után

    megváltozik a játék képe. Zugló sokkal nagyobb lelkesedéssel fekszik a küzdelembe és csakhamar sikerül is eredményt elérnie.
    Fogl III a tizenhatos előtt faultot vét, a megítélt szabadrugást Sefcsik rugja. A labda
    Fogl II melléről visszapattan és Sefcsik laposan a jobb sarokba lövi (1:0).
    Kezdés után Zugló lelkesen küzd tovább, de Sefcsik, majd Kittl lövéseit Klein könnyen fogja. Majd az UTE csatársora is lábrakap, de a jó helyzeteket a belsők sorra hibázzák. A 17. percben Kelecsényi a szemén megsérül és kiáll. Csontos áttör a védelmen, de Pollák lövés előtt szerelt, majd ugyanő lő kapu mellé. Hasonló sorsra jut Markó beadása is.
    Zugló ezután teljesen a védelembe vonul, csak Sefcsik és a két szélső maradnak a támadó sorban. A tömörülő védelem ellen azután az amúgy is gyengén funkcionáló UTE belsők nem tudnak eredményt elérni. A 25. percben mégis levegőhöz jut Zugló. Peics lábáról lecsuszott labdára Vaczek startol és Fogl II csak kornerre tud menteni, amit Klein tesz ártalmatlanná.
    Bekötött fejjel beáll ujból Kelecsényi is. Az UTE kénytelen felforgatni csapatát. Schaffer hátramegy Kelecsényi helyére, aki elfoglalja Jeszmás helyét, míg centerbe Jeszmás áll. Most tíz percig nagy UTE-fölény, de a szívósan védekező Zugló minden törekvésüket meghiusítja. A nagy tumultusban Eitnernek alig akad dolga.
    Egy kapurugásból Vaczekhez kerül a labda, aki gyönyörűen elhuz Fogl III mellett. Már mindenki gólt vár, de éles szögből leadott lövése kapufáról a jobboldalra jut, ahonnan
    Fogl II a mezőnybe továbbítja. (39. p.) Az UTE csatárok az utolsó percekben nagyobb ambícióval feküsznek a küzdelembe, de kiegyenlíteni nagy fölényük ellenére sem tudnak.

    Sporthirlap, 1924. április 17.