magyarfutball.hu

UTE - Zuglói VII. Ker. AC 1 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 21. forduló
referee : Hertzka Pál
attendance:
  1. Sporthírlap: 2.500
  2. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.07.01, 23:18
    A Zugló lelkes játékkal szerzett egy nehéz pontot.

    UTE-Zugló 1:1 (1:1).

    Stadion. — 2500 néző. — Biró: Hertzka Pál

    UTE: Klein— Fogl II, Fogl III— Kelecsényi, Buza, Müller— Leitner, Nikó, Lukács, Jeszmás, Groszmann. —
    Zugló: Drahos— Juhász, Blaskó— Dobrer, Pálffy, Ellinger— Vaczek, Kittl, Sefcsik, Brenner, Neumayer.

    A mérkőzés margójára feltétlenül ide kell még jegyeznünk azt is, hogy az erős iramu játék végig példásan fair maradt.
    Az UTE kezd,
    de támadása Pállfyn akad meg. Fogl II. keresztlabdájával Groszmann lefutja Zugló védelmét, centerezését Juhász már csak kornerre tudja hárítani. Zugló igen óvatosan mozog, játékosai hosszu percekig nem kísérjük meg a kezdeményezést. Az 5. percben végre Brenner egyéni kitöréssel próbál Fogl III-on átjutni, mire annak kapásból visszarugott labdája teljes erővel az arcába vágódik. Brenner a szemén megsérülve kiáll s csak egy negyedóra mulva tér vissza bekötözött fejjel.
    Most a zuglói jobbszárny indul rohamra, de csak Fogl Il-ig jut el, akinek hatalmas felszabadító rugása kapura megy, Drahos a ráfutó Groszmann elől a 16-oson tulviszi a labdát. Jeszmás elementáris erővel lőtt szabadrugása a kapufáról Leitner elé pattan, aki hat lépésről kapásból kapu fölé lő. A 13. percben Zugló balszárnyit Buza faultja állítja meg.
    Pálffy ivelt szabadrugását Klein könnyedén fogja, mire a lefutó Neumayer a kezéből a gólba fejeli. (0:1.)
    Vehemens támadással felel az UTE is a kissé megzavart zuglói védelem ellen egy perc mulva megvan a kiegyenlítés.
    Nikó taccsdobásból Leitnerhez passzol, akinek lapos beadását Jeszmás éles lapos lövéssel küldi a kapu balsarkába (1:1).
    Kezdés után Vaczek fut le, beadását Fogl III kézzel üti le, amiből Pálffy éles szabadrugása jut kapu fölé. Fogl II 30 méteres szabadrugása foglalkoztatja Drahost, majd Leitner lapos beadását Blaskó elvéti, de Drahos lép közbe idejekorán. Leitner kitűnően centerez. Lukácsot elfaultolják, a labda a tisztán álló Jeszmás elé perdül, aki nagy erővel kapu fölé lő.
    Zugló azonnal válaszol a támadásra. Neumayer a kényelmeskedő Fogl II. elől elemeli a labdát, átjut a kifutó kapuson is, amikor Fogl II ujra eléri, elnyomja, mire mindketten a földre esnek. A helyzetet Müller tisztázza. Lukács Groszmannt szökteti, aki átjátszva magát a zuglói védelmen 8 lépésről hajszálra kapu mellé lő. Jeszmás két bombalövése csak alig kerüli el a kaput, majd Kelecsényi passzából helyezi élesen sarokba a labdát, de a jól diszponált Drahos elvetéssel elfogja. Leitner magas beadását Drahos kiöklözi, mire a visszafutó Kittl kornerre fejel. Vaczek lefutása után Brenner kitűnő lövőhelyzetben kapja a labdát, Buza a döntő pillanatban bravurosan emeli el előle.
    A második félidő
    az elsőnek heves iramától már nem volt mindvégig lendületes. Zugló kezd, csakhamar Sefcsik tör ki, ellenállhatatlanul rohan a kapu felé, Fogl II ugyszólván a gólvonalon tartja fel. Jeszmás helyet cserél Nikóval, az UTE balszárnya így felbomlik, mire az UTE csatársora veszít erejéből.
    Több szép zuglói támadás következik, amelyek azonban nem jutnak tul az UTE bekkeken.
    A 12. percben Groszmann megszökik a zuglói védelemtől a kifutó kapus mellett négy lépésről a kapufának lövi a labdát, mire Nikó az üres kapu fölé lövi azt. Egy percre rá Blaskó hendszet vét, Jeszmás 20 méterről nagy erővel a felső kapufának lövi a labdát, amikor a hendsz miatt megállítja a bírói síp.
    Az UTE hevesen rohamoz. Jeszmás ujra áttör, a kifutó kapus mellett a gólra lő, de Pálffy nagy szerencsével a vonalon elfogja a labdát Pálffy szabadrugását Klein kiejti, csaknem megismétlődik az UTE góljelenete, de Neumayer fejesét Klein ezuttal elfogja, Vacek centerét azonban már csak kiöklözni tudja a ráfutó Sefcsik elől.
    Ujra Jeszmás küld óriási erővel lövést a kapu mellé, amit zuglói részről Sefcsik viszonoz, aki Kittl labdáját holtbiztos helyzetből a 6-os vonalról kapu mellé lövi. Az utolsó percek ismétlődő UTE támadásokkal telnek el, de az elkeseredetten védekező zuglóiak nem engedik többet lövéshez jutna az UTE csatársort

    Sporthirlap, 1925. május 11.
     
  2. avatar: heimo
    2017.01.15, 11:31
    Az UTE vérvörös mezben lépett pályára próbaképpen, de a közönségnek nem tetszett, így elvetették az ötletet, a következő mérkőzéstől visszaálltak a hagyományos szerelésre.