magyarfutball.hu

Zuglói VII. Ker. AC - UTE 2 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 8. forduló
referee : Schissler József
attendance:
  1. Sporthírlap: 1.000
  2. nela: 1.200

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.15, 21:18
    Zugló VII. ker. AC-UTE 2:0 (1:0)

    Millenáris-pálya - IOOO néző. - Bíró: Schissler J.
    Az UTE uj összeállítású csatársora is csődöt mondott

    Zugló VII. ker. AC : Nyerges - Maszlonka, Blaskó— Juhász, Pálffy, Bayer— Sefcsik, Kittl, Pollák, Klébercz, Neumayer.
    UTE: Augusztinovics— Fogl II, Fogl III— Bölcskey, Müller,Peics— Pongrácz, Argyelán, Jeszmás, Grossmann, Szidon.

    UTE kezd
    gyenge széllel szemben, de a labda a zuglói csatárokhoz kerül, akik azonnal támadnak. A támadás a bekkeken megtörik. Ezután tíz percig az UTE hatalmas fölénybe kerül. A két Fogl is a Zugló térfelében állva, támogatja a csatársort, amely vagy megvárja, míg szerelik, vagy csak gyenge könynyű lövésekkel próbálkozik, de ezeket sem kiséri szerencse, mert legtöbbje emberről pattan vissza, vagy Nyerges zsákmánya lesz.
    Az eredménytelenség miatt megtörik az UTE nyomasztó fölénye és a Zugló is gyakrabban jut labdához. A 13. percben Kittl kidriblizi Peicset, laposan Sefcsikhez passzol, aki éles szögből laposan lő, azonban a labda a belső kapufáról a két lépésre álló Klebercz elé pattan, akinek lábáról a kapu mellé kerül. A váratlan meglepetés után ujból az UTE támad, de Jeszmás átengedett labdáját Grossmann jó helyzetből a kapu fölé rugja._ A 20. percben ismét Sefcsik révén támad a Zugló és kornert ér el. A sarokrugásból Kittl fejel, de a labdát Augusztinovics a kapu fölé tolja. Az ujabb korner után Fogl II tisztázza a helyzetet.
    Az UTE sűrű támadásai csak egy eredménytelen kornert hoznak. Szidon az egyetlen akcióképes játékos az UTE csatársorában, beadásait Grossmann és Jeszmás nem tudják góllá értékesíteni. Jeszmás szöktetésével Szidon kerül jó helyzetbe, de a lövésben neki sincs szerencséje. A 33. percben esik a Zugló első gólja.
    Sefcsik lefut a kornervonalig, lapos beadását Fogl III bátyjához passzolja, aki a ráfutó csatárok elől hátrahuzza a kapushoz, de a lassan guruló labda a kiugró Augusztinovics mellett váratlanul a hálóba jut.
    A kellemesen meglepetésre az UTE erős támadásokkal felel, Zugló védelme azonban mindent szétrombol.
    Szünet után
    Bölcskey helyet cserél Müllerrel és az UTE támadásai veszélyesebbek lesznek, viszont a zuglói csatárok is gyakrabban vezetnek szép kombinációs támadásokat. A 2. percben Fogl II faultja miatt Sefcsik 17 méterről szabadrugást küld a kapura, amelyet a kapus lábbal véd. A labda Neumayer elé kerül, aki éles kapufát lő, de offszeid miatt felszabadul az UTE kapuja.
    A játék igen nagy rössel folyik, mindkét részről történnek erősebb faultok, de a bíró nem engedi eldurvulni a mérkőzést. Az UTE nem tud olyan fölénybe kerülni, mint az első félidőben és a szépen játszó zuglói csatársor mind gyakrabban veszélyeztet. Fogl II a gól miatt idegesnek látszik és az ráragad öccsére is. A játék váltakozó képet ölt, Szidon beadását Maszlonka fogja el, Sefcsik beadását Kittl kapu fölé rugja, Szidon ujabb lefutás után lő, de Nyerges védi a labdát, Neumayer és Sefcsik beadásait pedig a bekkek küldik a mezőnybe.
    A 13. percben Peics—Jeszmás— Szidon—Jeszmás szép összjátéka után Jeszmás lövését Nyerges védi, közben azonban Maszlonka egy összeütközésnél megsérül és egy percre kiáll. A 16. percben ujból váratlan gólt kap az UTE. Egy taccsdobás után
    Sefcsik kapja a labdát és csaknem a kornervonalról erős falssal laposan lő, a labda kapuléc mellett irányt változtat, a késlekedő Augusztinovics elvetődve, már csak a vonalon éri el, közben azonban egy pillanatra a gólba emeli, amit a bíró azonnal lefütyül.
    A gól után Szidon helyet cserél Groszmannal és sorozatos támadásokat vezetnek, de eredményt elérni nem tudnak. Szidon véletlenül megrugja Juhászt, aki néhány percre kiáll. A Zugló csatársora szépen kombinálva támad. A változatos támadások során mindkét csapat csak kornert tud elérni. Az utolsó percekben az UTE még megpróbál szépíteni az eredményen, de nem sikerül.

    Sporthirlap, 1924. november 10.
     
  2. avatar: erdosor
    2019.05.29, 11:54
    Zugló-UTE 2:0 (1:0)
    Millenáris. Bíró: Schissler.
    Zugló:Nyerges — Maszlonka, Blaskó — Juhász, Pálffy, Bayer — Sefcsik, Kittel, Pollák, Klébersz, Neumayer.
    UTE: Augusztinovios — Fogl II, Fogl III — Bölcskey, Müller, Peics — Pongrácz, Árgyelán, Jeszmás, Groszmann, Szidon.

    1:0 Fogl II (öngól, 38 p.)
    2:0 Sefcsik (? p.)
    Nemzeti Sport, 1924.11.10.