magyarfutball.hu

III. Kerület - Vasas 4 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.05.18, 22:44
    III. ker. TVE—Vasas 4:0 (3:0)

    A III. kerületiek uj összeállítása szenzációsan bevált a „sarat nem álló“ Vasasok ellen.
    III. ker.: Neuhaus— Mayherr, Szabó — Nagy, Kovásznay, Keck— Mengl, Kenyeres, Palcsek, Skwarek, Drössler.
    Vasas : Kutrucz— Király, Stengl— Kethen, Sipos, Gottlieb— Katzer, Takács, Grünfeld, Szentmiklóssi, Himmer.
    Határ utcai pálya. — 2000 néző. — Bíró: Nagy László.

    III. kerületé a kezdés joga,

    a jobbszárny feltartóztatás nélkül pillanatok alatt a Vasasok kapuja előtt terem.
    Mengl Kenyereshez passzol, akinek éles lövését Kutrucz kiejti de a résen álló Palcsek az elcsúszott kapus fölött megszerzi a vezetést (3 p.) (1:0).
    A váratlan siker nagy önbizalmat kölcsönöz a III. kerületieknek, akik egymás között teremtenek jobbnál jobb gólhelyzeteket. A Vasasok csak a 9. p.-ben szabadulnak fel az ostrom alól, amikor Katzer—Takács összjátékából utóbbi élesen kapura lő, de az ötösvonalon balul álló Mayherr a labdát a mezőnybe továbbítja. A 11. p.ben Mengl lő kapura, amit Kutrucz kornerra enged. A következő percben a Vasas balszárny veszélyes helyzetet teremt, de Neuhaus idejében közbelép. A 14. p.-ben Drössler egyedül kiszökik, Kelhen a 16-oson belül gáncsolja, a bíró tizenegyest ítél, amit Szabó Kutrucz kezébe rug. Azután Kenyeres, majd Skwarek éles lövéseit fogja Kutrucz. A 28. p.-ben Mengl szép centerét Palcsek fejjel továbbítja és Kutrucz csak nagy önfeláldozással képes menteni.
    A 30. p.-ben Palcsek egyedül áttör a Vasas-védelmen, Királyt kicselezi s mintegy 6—8 méterről a jobbsarokba szép gólt plasszíroz.(2:0.)
    Kutrucz meg sem kísérelte a védést. A Vasas óriási energiával fekszik bele a játékba, néhány percig fölényben is van, azonban az emberfeletti lelkesedés ellen kevés siker kecsegteti.
    A 36. percben ismét Mengl vezet támadást, pontos centerét Palcsekhez juttatja, aki a tétovázó Vasas hátvédek közt jobb kapufélfát suruló gólt lő a meglepett Kutrucz kapujába. (3:0.)
    A Vasas minden léleknélküli játékával szemben a III. kererületiek tovább folytatják szűnni nem akaró offenzivájukat. A III. ker.-nek minden akciója sikerül, míg a Vasasok legjobb helyzetei a sárban feneklenek meg. A 43. p.-ben a III. ker.-nek ismét alkalma nyílik gólszerzésre, Kenyeres jól irányított lövését azonban Kutrucz nagy szerencsével védi.

    Helycsere után

    az első félidő hatalmas iramának nyomai mindkét félen erősen észlelhetők. A Vasasok szemmel láthatólag belenyugodtak a sulyos vereségbe, a III. kerületiek pedig előnyük megtartására törekszenek. Mintegy 25 percig unalmas középjáték folyik mindkét részről, többé-kevésbbé sulyos gáncsokkal fűszerezve. A 21. percben Katzer egyedül megfut, biztos gólhelyzetben éppen lövésre készül, amikor Neuhaus merészen ráveti magát s a labdát a mezőnybe juttatja. A 26. p.-ben ismét Katzer révén a Vasasok vannak frontban, de Mayherr és Szabó az utolsó pillanatban szerelnek.
    A 27- p.-ben Mengl áttör, Királyt kidriblizve a labdát átemelt Palcsekhez, aki tiszta helyzetben 5 méterről az elébe futó Kutrucz mellett a labdát gólba továbbítja (4:0).
    A III. kerületiek azután visszaestek és az erősebb fizikumú Vasasok kerülnek mindinkább fölénybe. De Kelhen és Himmer sem bírják tüdővel, kiállnak, majd Kovásznay is követi őket Az utolsó percekben kis izgalom akad Szabó hendsze miatt. A Vasas-publikum 11-est reklamál, a bíró alig tudja megállapítani, hogy 16-oson kívül, vagy belül történt-e, végre szabadrugást itél, mit Takács emberbe rug.

    Sporthirlap, 1924. március 10.