magyarfutball.hu

Sabaria LSz - Bástya Szegedi AK 4 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1926/1927, 10. forduló
ground : ?
attendance:
  1. Nemzeti Sport: 4.500
  2. Sporthírlap: 6.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: ttszoty
    2024.01.11, 11:42
    Sabaria - Bástya 4:0 (3:0)

    Dátum: 1927.02.27., 15.00
    Helyszín: Szombathely, SzAK-pálya

    Bíró: Szüsz Hugó.

    Sabaria: Weinhardt Ferenc — Nagy János, Karl Viktor Blizenec — Pesovnik László, Sághy Tibor, Vámos Ernő — Takács Ferenc, Kovács Imre, Mészáros István, Szladovits (Szabóky) Géza, Ottokar Buresch. Tréner: Révész Béla.

    Bástya: Acht (Aknai) János — Beck Pál, Emmerling (Emődi) Rezső — Tóth Jenő, Wéber Lajos, Simoka Sándor — Ábrahám Jenő, Varga II György, Ott Höss, Busch béla, Solti Mihály. Tréner: Bányai Lajos.

    Gólszerzők: Kovács 19., Buresch 24., Kovács 45+5., Mészáros 77.

    Emmerling a 29. percben megsérült.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.08.23, 20:45
    Sabaria—Bástya 4:0 (1:0)

    Sabaria: Weinhardt — Nagy, Blicenez, Pesovnik Sághy, Vámos — Takács, Kovács, Mészáros, Szladovits, Buresch. — Bástya: Acht — Bäck, Emmerling - Tóth, Wéber, Simóka — Ábrahám, Varga, Höss, Busch, Solti.

    Dunántúl futballvárosa mint a hangyaboly nyüzsgőtt vasárnap. Az egész várost elöntötte az esztendők óta folyó rivalizálás láza, amely a harmincötezer főnyi kis városból hat és félezer embert gyűjtött össze a szombathelyi pályán. Ez a tömeg szinültig megtöltötte a Sabaria pályáját és páratlan izgalommal vette körül,a mérkőzésnek a színhelyét, amelyre maguk a csapatok is a revans és a rivalizálás forró lázától fűtve jelentek meg.
    A mérkőzést megelőző nagy izgalom miatt a csapatok eleinte alig találnak magukra , vagy 10 percig tervszerűtlen kapkodás jellemzi a mozgásukat. Ekkor történik, hogy Mészáros összecsap Emmerlinggel, akinek kiújul egy régebbi lábsérülése, kiáll s bár az első félidőben még visszatér, nem sok hasznát veszik.
    A 18. percben Vámos leadását Buresch elfogja, lefutja a védelmet, éles szögből adott lövését Acht a gólvonalon fogja, de Kovács rástartol, a labdával együtt benyomja a kapuba. (1:0)
    A bíró kissé távol áll, Szeged protestál, de eredménytelenül. Néhány ellenakció után a Sabaria ismét felnyomul s a 24. percben Mészáros labdájával Buresch átsiklik az egész védelmen, már lő, amikor Bäck oldalról rátámad s jóllehet a labda a gólba hull. Burescht olyan erővel nyomja el, hogy az aléltan marad a földön. (2:0).
    A játék megakad, botrány tör ki, óriási izgalom közepette néhány néző és rendőrök tartanak az eset színhelye felé, karonfogják a rendőrfelügyelő vezetésével Bäcket , igazolás céljából levezetik a pályáról. A bíró lefújja a mérkőzést s higgadt, de határozott fellépéssel sikerül elérnie azt, hogy hat perc múlva Bäck visszatérhet a pályára,
    megindul. A szegedi balszárny támadása után a Sabaria nyomul fel. Mészáros lövését Acht elfogja, de a kirúgás rövid, Pesovnik odastoppolja élesen Kovács elé, aki mellel önmagát szöktetve kiugrik és védhetetlen sarkos gólt lő. (47. perc)
    A második félidőben a Bástya tíz emberrel játszik s a Sabaria állandó fölényben van. A csatárjátéka most már teljesen kifejlődik és a Bástya nem kerül ki az ostromgyűrűből.
    Gólt azonban csak a 37. perc hoz, amikor is Mészáros Kovács leadásából fordulásból gyönyörű gólt lő. (4:0).
    Szüsz Hugó bíró a mérkőzést néhány egészen apró hibától eltekintve nagy körültekintéssel vezette és higgadtságával a legkritikusabb helyzetnek jó ura maradt.

    Sporthirlap, 1927. február 28.
     
  3. avatar: erdosor
    2018.11.28, 20:09 (szerk.: 2018.11.28, 20:16)
    Szombathely. 4500 néző. Bíró: Szusz Hugó.

    Sabaria: Weinhardt — Nagy, Blizenez — Pesovnik, Sághy, Vámos — Takács, Kovács, Mészáros, Szladovits, Buresch.
    Bástya: Acht — Beck, Emmerling — Tóth, Wéber, Simoka — Ábrahám, Varga, Höss, Busch, Solti.

    1:0 Kovács (19 p.)
    2:0 Buresch (24 p.)
    3:0 Kovács (45+5 p.)
    4:0 Mészáros (77 p.)

    Bástya trénere: Bányay
    Sabaria trénere: Révész

    Nemzeti Sport, 1927.02.28.