magyarfutball.hu

Bástya FC - Sabaria LSZ 3 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1928/1929, 21. forduló
attendance:
  1. nela: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2023.01.28, 18:27
    Bástya—Sabaria 3:0 (1:0)

    Bástya: Beneda — Korányi, Emődi — Wahl, Tóth, Simóka, — Ábrahám, Varga, Stemler, Schwartz, Solti. — Sabaria, Weinhardt — Nagy, Prém - Hajós, Vámos, Janzsó — Kása, Holzbauer, Stófián, Powolny, Buresch.


    A mérkőzés előtt félórás felhőszakadás volt, ami a pályát erősen feláztatta. Emiatt nagyon kis közönség gyűlt egybe, bár a második gólig élvezetes, szép játék folyt.
    Bíró: Salgó Imre,
    Sporthirlap, 1929. június 10.
    a játék első periódusában
    fölényben volt a Sabaria, heves védekezésre késztette a szegedieket. Nagy balszerencséje nélkül eredményes lehetett volna a szombathelyi ostrom. Az izgalom azonban nem tartott sokáig. A 11. percben Ábrahám labdájára kavarodás támad, Varga közelről éles felsősarkos gólt lő. (1:0.) Még ezentúl is a Sabaria van fölényben, de támadásaiból a befejező erő hiányzik és a sok szemre is szép akció végül sikertelen. Két-három korner minden eredmény. Ugyanez a helyzet a szünet után is. Egy ideig még működik a szombathelyi gépezet, a játék irányítását nem bírja átvenni a Bástya, mígnem a ritkább szegedi támadások a 22. percben új sikert hoznak. Simóka szabadrúgását Varga kitűnő helyzetben kapja és ideális fejessel küldi a hálóba. (2:0.) A Sabariát mintha letaglózták volna, úgy csuklik össze. A Bástya fölébe kerekedik, két kornert szerez egymásután. A finisben még egyszer fellángol a Sabaria kedve, de két korner itt is az eredmény. A 44. percben viszont tisztára játszák Stemlert, aki az eléje futó Weinhardt mellett nagy nyugalommal megszerzi a szegediek harmadik gólját.