magyarfutball.hu

Sabaria LSz - Bástya FC 2 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1928/1929, 11. forduló
ground : ?
attendance:
  1. nela: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.11.17, 21:13
    Sabaria—Bástya 2 : 1 (0:1)

    Sabaria: Weinhardt — Nagy, Prém — Pesovnik, Vámos, Hajós — Buresch Mészáros, Stofián, Holzbauer, Tárnok — Bástya: Beneda — Beck, Weiglhoffer — Tóth, Horváth, Kronenberger — Varga, Schvarcz, Frölich, Wahl, Solti

    A kétezer ember, aki kíváncsi volt az előrelátható Sabaria-győzelemre, megelégedetten távozott a mérkőzésről,mert nem csupán győzelmet, de szép játékot is látott.

    A Bástya kezd és máris a Sabaria hálójában a labda.
    Vámos faultot vét, a büntetőt Weiglhoffer jobbra küldi Schwarczhoz, ez Vargához passzol és mielőtt a Sabaria-védelem magához térne, Varga a bal felső kapuléc alá küldi a labdát. (0:1).
    Hatalmas iramba kezd most a Sabaria is, egymás után két kornert jelzi, hogy a Sabaria nagyon szeretne egyenlíteni. A 12. percben Buresch megszökik, labdájával Holzbauer nagy helyzetbe kerül, de elidegeskedi a helyzetet. Kapu fölé és mellé mennek a kék-sárga csatársor lövései, ám a Bástya jól védekezik. A 20. percben kornerből Buresch hajszállal lő fölé. Ezután végre a Bástya is lélekzethez jut, de nagyon röviden és eredménytelenül. A Sabaria két újabb kornert ér el, ezeket is parírozza a Bástya-védelem. A félidő utolsó eseménye Nagy szenzációs lövése, a hajszállal a szerencsés Bástya-kapu fölé.
    A II. félidőben egy perc alatt egyenlít aSabaria.
    Buresch kornert lő, majd az újra hozzá került labdát Stofiánhoz tolja, aki a felső léc alatt hálóba küldi a labdát (1:1).
    Ujabb kornerrel veszélyeztet a Sabaria eredménytelenül, majd a 14. p.-ben megszületik a győztes gól.
    Mészáros balra kitolja, a labdát Tárnokhoz, ez jobblábbal irtózatos lövést ereszt meg, Beneda hiába dobja magát utána, a labda a hálóban köt ki. (2:1).
    A 28. percben Nagy összefejel Soltival, akit néhány percre kivisznek. A 34. percben Stofián kiugrik, lőni akar, de Beck elvágja. 11-es Buresch áll neki a büntetőnek, de kényelmesen lőtt, gyenge labdáját Beneda fogja. Még Buresch és Varga teremtenek meleg helyzetet a kapuk előtt, a védelmek azonban tisztáznak. Buresch gyáván és túl kényelmesen játszott, ezenfelül pedig a 11-esnél bosszantóan hibázott.
    Antalics bíró mind a két csapat megelégedésére, vezette a mérkőzést.

    Sporthirlap, 1928. október 29.