magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Somogy FC 0 : 0 14:15

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.11.18, 21:04
    Nemzeti—Somogy 0:0

    Azt mondták, vasárnap nagy meccs lesz a Millenárison, a Somogy betör Pesten is, majd meglátja a közönség az egészséges vidéki futballt, na és hogy a Nemzeti elveszíti veretlenségét. Mert hogy igen befolyásolható vagyok ezek után, Somogy-győzelemre esküdtem magam is. Úgy látszik azonban a közönséget a nagy mérkőzés árnyékának lázában elfelejtették értesíteni az egész dologról, erre mutat legalább is, hogy a három főnyi autópark a bejárat előtt, továbbá a pontosan 1000 főre becsülhető ezerfejű Caesar igen simán helyezkedett el a maga helyén.
    Klein Árpád a bíró s mint ilyen megindítja a mérkőzést.
    Rémay labdája jól ragad Kubalához. Odry is megereszt egy jó lövést, de a kaposvári kapus úgy húzza le, mintha kókuszdiót szedne. Kétszer elugrik a Somogy-csatársor lelke, a fiatal Steiner, de a belsők kényelmesek.
    Az első öt perc elment, a csapatok nem sokat mutatnak. A következő öt percet Cétényi lefutása nyitja meg, de ez se a helyzet nyitja, mert a balszélső erősen kapu mellé vágja, a labdát.
    Tíz perc lement, látni, hogy a Nemzetiből Odry használható, a Somogy jobbszárnya pedig megragad a 16-os körüli sárban, amit Gacsár rettentően respektál a Bartossal együtt. A 10-ik percben a szemfüles Steiner elcsípi Gallina halvaszületett kirúgását, jól bekanyarodik vele, megvágja élesen a labdát és a befutó Weisz jól odateszi a fejét, csak éppen az érzéketlen labda megy a kapu fölé.
    Kedves taccssorozat szórakoztatja most a közönséget. Weisz igen fejetlenül fejel néhányat a Nemzeti kapu előtt. Általában a Somogy-csatársor sokat tanyázik a Nemzetiek térfelén, de nem érdekből, hiszen egyetlen támadást se fejeznek le. A 15. percben Kautzky jól gondolkozik, de Cétényi rosszul találja a labdát. Két perc múlva nagyon komolyan támad a Nemzeti, Cétényi. Kautzky elé teszi a labdát, de ez a kapu mellé lő. Kubala mindenesetre remekül dobta magát. Gacsár folyton elakad Bartosban, de nem is nagyon igyekszik korrigálni. Kvasz elunja csatársora meddőségét, kapura lő, Gallina véd.
    A Somogyban a halfok nem hagyják élni a Nemzeti csatársort, a csatárok azonban — Steiner kivételével — tehetetlenek.
    33. percben Odri majdnem berak egy labdát a kifutó Kubala mellett, a kapus azonban észbekap és még időben dobja magát. Három formás, de befejezetlen Somogy-támadásra Odry kitör és fölé vág, majd Cétényi egy Szattyinnal és Talliánnal folytatott rövid, de izgalmas közelharc után Vanicsekhez pöccent, ez azonban a kapu mellé lő.
    Most már csak a Somogy támad, persze veszélytelenül. Bartos viszont elég veszélyesen talpal Weisz hátába. Egy perccel a félidő vége előtt komoly, nagy helyzet adódik a Somogynak, a rosszul kifutó Gallina mögött. Gacsár Csida fejére tesz egy labdát, a center azonban az üres háló szájából is óriási művészettel a léc fölé tudja helyezni.
    Szabályos mérkőzésről lévén szó, elkezdik a második félidőt is, még pedig élénkebben, mint az elsőt. — Odry reményteljes helyzeteket teremt, de Rémayban semmi érzék nincs a szép iránt és három alkalmat is megöl. Morvay is feltűnik a beteg rúgásaival, kapcsolásai azonban jobbak, mint a telefonközponté. A nagy iramban Kubala elnézi Cétényi egyik beadását, a Somogy-hívőkben elhül a vér, ám a labdában van valami becsület és autra hempereg. Kvasz tisztáz — és Steiner teremt igen veszélyes, helyzetet, majd Kittl fellöki Hossót.— Büntetőrúgás, Kautzky melléfejel.
    A 11. percben egalizál a Nemzeti— gólhelyzetet: Kubala kinn felejtkezik, Vanicsek labdája a hálóba tart, a derék Tallián azonban jól helyezkedik és vonalról kivágja a labdát.
    A játék élénkebb, de a nívó nagyon alul van. Végre a bíró is megkapja a magáét, mégpedig teljesen megérdemelten, mert egy egészen formás Somogy-támadást végez ki, rossz offszájdjelzéssel. A
    A 19. percben vezetéshez jut a Somogy — gólhelyzet arányban. Morvay előrehúzódik, elvágják, a szabadrúgását Csida pontosan úgy kapja, hogy a háló ijedtében egészen elfehéredik — a center azonban nem érzékenyül el és méltóan az első félidőbeli fejeséhez,-mellé teszi a labdát. A 22. percben Hossó szabadrúgást rúg, szépen, sőt hosszadalmasan építi terveit egy kis dombra, amelyre a labdát állítja. — Mondani se kell: gól, nem lett belőle. Ezután Tóth kerül az érdeklődés homlokterébe. Először Kubalát foglalkoztatja egy jó lövéssel, aztán, beleszalad Kvasz térdébe és hat percig ájultan hever a pályán kívül. Odry megy a helyére, és ő viszont visszatérése után jobbösszekötőben marad.
    A bíró újra észrevéteti magát. Úgy látszik, tetszik neki a fekete - fehér szín. A Somogy derekasan attakozik, de közbeni mindent a jobboldalra játszik, a nagyon veszélyes Steinert teljesen elhanyagolják. A Nemzeti meg ugyancsak rajtaüt néhányszor a kapkodó Somogy-védelmén. A 40. percben Odry bombáját Kubala nagy stílusban húzza le, közben Vgnicsek kétízben is erőszakoskodik. Az utolsó percekben Steier lövéshez jut, Török beledobja magát és hatalmas ívben keresztül szaltózik a balszélső lábán. Utolsó esemény: Török elvágja Kittlt, a szabadrúgásnál Gallina Kittlre. Steiner a labdára megy, eredméby nincs. Vége a meccsnek.
    Felállítás: Somogy: Kubala — Szattyin, Morvay - Tallián Kvasz, Palkó - Gacsár. Weisz, Csida, Kittl, Steiner. Nemzeti: Gallina. — Török, Szendrő, - Hossó, Tóth, Bartos —
    Rémay III., Odry, Kautzky, Vanicsek, Cétényi

    Sporthirlap, 1928. november 12.