magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Somogy FC 2 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1932/1933, 12. forduló
referee : Csárdás Gusztáv
attendance:
  1. Nemzeti Sport: 1.200

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.02.02, 22:00
    Nemzeti—Somogy 2:1 (0:1)
    Mind a két oldalon sokkal több gól is eshetett volna
    Góllövő: Vermes (öngól), Bihary, Szecsei
    Millenáris. 1200 néző. Bíró: Csárdás
    Nemzeti: Vermes — Flóra, Szendrő — Vadas, Buza, Belcsik — Paczolay, Szecsei, Odry, Bihámy, Szeder.
    Somogy: Váli — Miklósi, Joós — Egri, Boros, Győrffy — Mészáros, Galambos, Pető, Dormos, Tunyoghy.
    Tapogatózó játékkal indul a mérkőzés. A Somogy az ötödik percben feljön s és egymásután három szöletrugást ér el. Majd a tulsó oldalon Odry szökteti Paczolayt, a szélső bead Szedernek, Váli rosszul fut ki, közben Bihámynál a labda s nagy zavar támad a kapu előtt, Bihámy lő, de Váli befelé futva kornerre öklöz.
    Vermes a 16-oson is vetődik, Tunyoghy lesállással ront, Bihámy öt lépésről téveszt célt, Vermes nehezen fogja Boros lövését... Alabda egyik oldalon sem akar bemenni a „V”-formában kék-fehérre csiokozott kapufák közé. Végre a 37. percben Galambos több dribli után egészen a vonalig viszi a labdát. Ott a kapu felé lő,
    a labda a túlsó szögletzászló felé tart, de Vermes védeni akarja s ügyetlenül a saját hálójába üti. Öndugó. 0:1.
    Erre feljönnek a fekete-fehérek, de csak három szögletrugás jelzi azt, hogy fölényben vannak. Az utolsó percekben a pirosingesek hajráznak. Tunyoghy adja be a labdát, Pető kapja, ötlépésnyire áll a kaputól. Nagy gólhelyzet, de Pető célt téveszt, mellé lő.
    Odry kezdés után rögtön mellé lő. A 6. percben azonban szebb támadás fut. Szeder küldi be a labdát, Odry újra nem tudja használni, Váli kifut, a labdát nem tudja m megszerezni, az hátra kerül
    Bihányhoz, a dugózsák lábra teszi és behelyezi, 1:1.
    A „zebrák” kissé feljöttek most, Vadas kétszer egymásután mellé lő, majd mind a két oldalon szögletrugáshoz jutnak. Azután a Somogy jön fel, nagy a zavar a kapu előtt, Vermes négyszer egymásután üti vissza a labdát, ötödszörre rosszul fut ki s a kapubatartó labdát Vadas kifejeli. A 16. percben Szecsei kiszökik s elismerést kap erős bombájáért.
    A 27. percben Odry háromszor egymásután dribliz, majd betolja a labdát Szecseinek s az a ráfutók elől hálóba ragasztja a dugót. 2:1.
    Most már a Somogy nem igen jut szóhoz. A 39. percben van még ugyan egy szabadrugása a 16-osról (a Somogy szerint 11-es volt!), de már ezt sem tudják a kaposváriak értékesíteni. Végül a 42. percben Bihámy ront nagyon: pompás gólhelyzetben lő fölé.

    Nemzeti Sport, 1933. február 20.