magyarfutball.hu

Szeged FC - Somogy FC 3 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1932/1933, 3. forduló
referee : Szabó Kálmán
attendance:
  1. Nemzeti Sport: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.01.02, 22:26
    Szeged—Somogy 3:1 (1:1)
    Középfedezet nélkül is ment a játék a gyenge kaposváriak ellen
    Góllövő: Galambos, Lukács, Korányi II., Lukács
    Szeged, 1500 néző, bíró: Szabó Kálmán.
    Szeged FC: Pálinkás — Sirály, Raffai — Polgár, Harmat, Bertók — Korányi II., Gyurcsó, Lukács, Kiss, Havas.
    Somogy: Erdős — Miklósi, Joós — Egri, Somogyi, Berecz — Mészáros, Galambos, Pető, Czizi, Nákovics,
    A fekete karszalaggal játszó szegediek kezdenek. A 4. percben Lukács, a center négy méterről nagyon akar helyezni s a labda kapufának megy. Mezőnyjáték után a 14. percben Kiss is kapufát lő, majd Havas kornert ér el A játék nem hoz sok szépséget. A szegediek támadnak, az eső eláll ... A 24. percben a második szegedi szögletrúgás van soron, majd egy perccel később már a harmadik. Közben a sérülten játszó Harmat és Polgár cserél, Polgár amatőrkorában centerhalfot játszott, de most neki sincs sok sikere a csapat tengelyében...
    A sok szegedi támadásnak a kaposvári gól a vége. A 28. percben
    Galambos a 16-oson a sáros, nehéz labdát jól megvágja, úgy, hogy az a bal sarokba talál. 0:1.
    Nem sokkal később, a 30. percben egyenlíthetne a szegedi csapat. Somogyi felvágja Havast, a bíró
    11-est ítél.
    Havas áll neki, de mellé lövi. A 33. percben szegedi szögletrúgás van újra soron, a közönség azonban 11-est látott s azt reklamál, de hiába. A 38. percben végre a szegediek is örülhetnek. Korányi II. elfut egészen a kapu sarkáig. Erdős lövést vár, de Korányi II. úgy látszik, nehéznek találja a szöget, bead s
    bent Lukácsnak már könnyű a dolga. 1:1.
    A 41. percben újabb izgalom támad. Bertók küld labdát a kapura, Erdős többször is utánacap, de nem tudja elfogni. Sokan már úgy látják, hogy a labda belül volt, amikor Erdős végre birtokába keríti a labdát. Utána a Somogy is cserél. Miklósi, aki kisebb agyrázkódásról panaszkodik s nem mer fejelni, előremegy jobbszélsőnek, míg Galambosból hátvéd lesz.
    Kezdés után a 7. percben Nákovics jó beadása nyomán Pető rüszttel vágja meg a labdát két lépésről s a labda - fölé kerül. Nagy helyzet volt, kevés hidegvérrel ...A 9. percben a Somogy kapuja előtt is meleg helyzet támad, majd a 10. percben Lukács a hálóba lő, de a határbíró jelzi, hogy előzőleg kint volt a labda, mégpedig védőjátékosról ment ki: korner.
    A berúgás nyomán ember ember hátán, de eredmény nincs. A 20. percben megáll a játék: Klebelsberg Kunó gróf emlékének szentelnek egy percet. A 21. percben Korányi és Joós párharca kornert hoz, majd a 24. percben gól következik. Kiss szökteti Havast, az szépen tolja be a labdát, Lukács kapja, de elesik vele. A labda emberről Korányi II. elé pattan.
    A szélső már céloz s éles félmagas lövése a tulsó sarokban köt ki. 2:1.
    Két somogyi, majd egy szegedi szögletrúgás következik, hogy azután a 35. percben Joós hendsze miatt újabb 11-eshez jusson a Szeged. Lukács áll ezúttal neki, de Erdős ölébe vágja. Lukács azonban kárpótolja a közönséget, mert a 89. percben Bertók jól ívelt labdája Joós lábáról leperdül .
    Lukács a levegőben céloz és gólba talál. 3:1.
    Még egy szegedi sarokrúgás, majd Pető igyekszik messziről lőni s vége.

    Nemzeti Sport, 1932. október 17.