magyarfutball.hu

Szeged FC - Somogy FC 3 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1933/1934, 12. forduló
attendance:
  1. nela: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.04.10, 18:59
    Szeged—Somogy 3:1 (0:1)
    Egy félidőn át úgy látszott, hogy a Somogy újabb meglepetést csinál
    Góllövő: Kocsis, Kalmár II., Bognár, Bognár
    Szeged. Temesvári körút, 2000 néző. Bíró: Mikolovits.
    Szeged FC: Pálinkás — Sirály, Raffai — Gyurcsó, Somogyi, Bertók — Gerle, Back, Kalmár II., Bognár, Havas.
    Somogy: Váli — Velez, Joós — Mészáros, Győrffy I., Foór — Galambos, Berecz, Győrffy II., Pető, Kocsis.
    Velez már az első percben elengedi Havast, de a belsők elügyetlenkedik a centerezést. Pedig gólszagú volt. Az 5. percben a Somogy támad. Berecz ívelt keresztlabdája a kapu előtt esik el,
    Pálinkás és Kocsis egyszerre ugrik érte. Kocsis egy pillanattal gyorsabb, övé a labda és a hálóban a dugó.
    0:1.
    Szeged választámadást intéz. Eredménytelenül. Azután Galambos jár elől, sarokra céloz s Pálinkás vetődve tud csak védeni. A 12. percben Szeged kornert ér el s közben kitűnik, hogy
    a Somogy meglepően jó.
    Egy ideig középen folyik a játék s ekkor az állóhely gondoskodik a szórakoztatásról: egy kis pofozóverseny folyik. Feltűnően erős az iram, erősebb szinte nem is lehetne.
    A 20. percben Havas a 16-oson belül esik. 11-est akarnak sokan, de hiába, az esés nagyon műízűvolt. A 27. percben egyenlíti a Somogy a szögletrúgást, majd a 31.percben Pető dr. nagy helyzetbe kerül, de a bíró sípol, a csatársor másik oldalán lesben álltak. A 32.percben már gólt kiabálnak
    a szegediek.
    Gerle pompás helyzetet dolgoz ki Kalmár II.-nek, áttolja a labdát, ám az három lépésről mellé céloz. Erre Gerlét és Kalmár II.-t felcserélik. A 40. percben Mészáros húszméteres szabadrúgásnak áll neki, Pálinkás két tenyérrel is csak nehezen védi a labdát. A 40. percben Bognár kígyózik végig, éppen lőni akar, amikor Váli kifut eléje, a labda elpattan tőle, az üres kapufelé tart, de hajszálnyira mellé surran.
    Kalmár II. kapu mögé küldött szögletrúgásával indul a második félidő s már a 3. percben góllal folytatódik. A Szeged ott tanyáz a Somogy kapuja előtt, Somogyi, a centerhalf fejel a kapura.
    Váli nem tudja megfogni a nehéz labdát, amelyik előbb ott ugrál a tenyerén, majd kiejti és Bognár ott teremve hálóba küldi. 1:1.
    A 7. percben már 3:1 a kornerarány a Szeged javára. A 17. percben Somogyi szabadrúgást küld, Gerle kapja, átfejeli a kifutó Válin s a labda az üres kapura tart. Váli kétségbeesetten hátrál. l
    A gólvonalon el is csípi a labdát. Hátrapofozza, de éppen Kalmár II. elé, aki nagy erővel vágja a léc alá. 2:1.
    Szeged szorít. Hangzik a „hajrá Szeged”, szögletrugás is van s a 27. percben újabb dugó következik. Gyurcsó Kalmár II.-nek ad labdát, az ívelten küldi be s Bognár szépen fejel a hálóba.
    3:1.
    A Somogynál most Pető dr. áll centerbe s így Pálinkásnak is akad egy kis dolga. Utolsó esemény: Szeged szögletrugása a 41. percben.

    Nemzeti Sport, 1933. szeptember 18.