magyarfutball.hu

Ganz-MÁVAG SE - Békéscsabai Előre SC 3 : 1 16:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2023.01.31, 21:10 (szerk.: 2023.02.02, 20:19)
    Ganz-MÁVAG - Békéscsabai Előre 3:1 (1:0)

    Kőbányai út, 1400 néző
    V: Demeter dr.
    Ganz-MÁVAG: Veróczki — Monostori, Vida (Csikesz, 76. perc), Kvassai, Dinopulosz II, Marczel, Horváth, Kaiser, Balogh, Nagy, Bartusik. Edző: Bánáti Rezső.
    Békéscsaba: Kovács — Kvasz, Láza, Szűcs, Lengyel, Ambrus, Dobó (Kiss, 76. perc), Moós, Bertók (Száraz, 70. perc), Németh, Schneider. Edző: Piller Sándor.

    4. perc: Schneider bombáját Veróczki remekül védte.
    5. perc: Németh kitört, Vida az utolsó pillanatban lépett közbe.
    20. perc: Dinopulosz II. 18 méterről váratlanul lőtt és a labda a bal sarokba vágódott, 1:0. 32. perc: Marczel labdáját Nagy a felső kapufára lőtte.
    55. perc: Lengyel éles szabadrúgását Veróczki a kapufa segítségével védte.
    64. perc: Németh végigkígyózott a védőkön, lövését Veróczki remekül védte.
    66. perc: Németh viharzott el sokat ígérően, de lövése elsuhant a jobb kapufa mellett.
    70. perc: Nagy, az ötös sarkánál, nagy helyzetben lyukat rúgott.
    71. perc: Balogh ívelt be jobboldalról szögletet, Marczel lőtt, labdája a védőkről visszapattant. Marczel labdája most már a sok láb között, a hálóba kötött ki. 2:0.
    74. perc: Nagy ívelt kapu elé - a csabai védelem megtorpant - Horváth fejesét a kapus röviden ütötte ki és Horváth ismételt fejese 3 méterről a hálóba vágódott, 3:0.
    84. perc: Száraz labdájával Németh a jobb oldalon elfutott, kapu elé lőtt, s a középen tanyázó Láza 6 méterről a hálóba továbbított, 3:1.

    Az első perceket a vendégek rohamai vezették be, azután a Ganz fokozatosan átvette a játék irányítását. A vendégek ellentámadásai veszélyesek voltak, de a gépgyári védelem kitűnően működött.
    Fordulás után mintegy 20 percig újra a csabaiak rohamoztak, de ezután ismét a Ganz került ismét fölénybe és három perc alatt lőtt két góljával eldöntötte az egyébként igen sportszerű, izgalmas találkozó sorsát.

    Jó: Veróczki, Vida, Monostori, Marczel, Kaiser, Nagy, ill. Kvasz, Ambrus, Moós, Németh.

    6. Békéscsaba 15 8 2 5 26:19 18
    ...
    8. Ganz-MÁVAG 15 6 5 4 17:11 17

    Népsport, 1969. június 9. (Arcanum DT)
    kép
    Szűcs, a békéscsabaiak balhátvédje hárít egy hazai támadást. Ganz MÁVAG - Békéscsaba 3:1
    (Farkas József felv.)

    Képes Sport, 1969. június 10. (Arcanum DT)
    Az eredmény fordított is lehetett volna...
    Ganz-MÁVAG - Békéscsabai Előre 3:1 (1:0)


    Budapest, Kőbányai u., 1400 néző
    V: Demeter dr.
    MÁVAG: Veróczki (8) — Monostori (7),Vida (7), Kvassai (7), Dinopulosz II. (7), Marczel (6), Horváth (6) Kaiser (7), Balogh (6), Nagy (7), Bartosik (7). Edző: Bánáti Rezső.
    Előre: Kovács (5) — Kvasz (8), Láza (7), Szűcs (7), Lengyel (7), Ambrus (8), Dobó (5), Moós (7), Bertók (6), Németh (9), Schneider (7). Edző: Piller Sándor.
    Cserék: Vida helyett Csikesz 76. percben, Bertók helyett Száraz a 70. perc

    Budapesten vasárnap egész nap esett az eső, és csak a mérkőzés előtt pár perccel állt el. Így rendkívül csúszós, de a körülményekhez képest jó talajú pályán került sor a mérkőzésre.
    Az Előre kezdte a játékot, az első öt perc mezőnyjátékkal telt el. A játékosok mindkét oldalon sokat csúszkáltak.
    Az 5. percben formás csabai támadás futott a bal oldalon, Schneider jó lövését a Ganz-kapusa jól védte.
    Támadásban maradt az Előre, a 6. percben Németh a félpályán kitört, maga mögött hagyta a védelmet, de a keresztező Vida a kaputól 10 m-re az utolsó pillanatban mentett.
    A határozott mezőnyfölényben játszó Előre sorozatos támadásait üggyel-bajjal hárította a Ganz-védelem.
    A 9. percben Németh a jobb oldalon elhúzott, beadását Dobó a kapusba lőtte.
    A játék nagy iramú volt, a színvonal is kielégítő.
    Schneider, Németh, Moós volt a labda útja, a jobbösszekötő 20 m-es bombája alig kerülte el a bal alsó sarkot.
    A 16. percben újabb szép akciónak tapsolhatott a szépszámú csabai közönség. Schneider keresztbe vágott labdáját Dobó az 5-ös sarkáról visszafejelte, de a berohanó Bertók 10 m-ről a kapusba lőtt.
    A Ganz-MÁVAG kevés próbálkozása közül egy a 20. percben gólt eredményezett. Dinopolusz II. a csabai térfélen vezetgette a labdát, az Előre-védelem érthetetlenül hátrált, a jobbfedezet 22 m-ről lövésre szánta el magát, s a közepes erejű lövés a bal alsó sarokba csúszott. 1:0.
    A gól után kiegyenlítetté vált a játék, hosszú percekig egyik kapu sem került veszélybe.
    A 34. percben Ambrus, Schneider, Moós támadás futott a pályán, a jobb összekötő 16-osról leadott lövése centiméterekkel csúszott el a bal kapufa mellett.
    A Ganz-MÁVAG támadások főleg a bal oldalon futottak, de kevés gólveszélyt jelentettek Kovács kapujára. Legfeljebb az oldalról beívelt labdák hárítása okozott gondot a csabai védelem hátsó sorainak.
    A 43 percben Németh több jó csel után tisztán elment, a kaputól 8 m-re Dinopolusz II, hátulról durván elkaszálta. Meglepetésre Demeter dr. továbbot intett. (Az eset a 11-es iskolapéldája volt.)
    A második félidő fergeteges Előre-rohamokkal kezdődött. 25 percen keresztül a hazaiak teljesen beszorultak, szinte még a félpályán is alig kerültek át.
    Az 50. percben Németh tisztára játszotta magát, s 14 m-ről a jobb alsó sarok mellé lőtt.
    Két perc múlva a kitörő balösszekötőt Monostori durván fölvágta. A szabadrúgást Lengyel a jobb felső kapufára lőtte, a gólvonal előtt lepattanó labda Veróczki válláról került szögletre.
    A 60. percben 13. szögletét rúgta a csabai csapat. A Ganz-MÁVAG játékosok minden eszközt felhasználtak a csabai rohamok megfékezésére, a kemény, kíméletlen belemenésektől sem riadtak vissza. Ebben főleg Monostori, de még inkább a szinte „ámokfutóként” viselkedő Dinopolusz II járt az élen. (Például a 69. percben a Ganz-MÁVAG sorfalát rendezgető Demeter mögött Némethet hátulról csúnyán leterítette.)
    A sorozatos Előre-rohamok közepette a 69. percben Schneider 10 m-ről Veróczki kapuja fölé vágta a labdát.
    A 74. percben a Ganz-MÁVAG támadósora hosszú percek után a csabai kapu elé került, és ez mindjárt gólt eredményezett. Balogh ívelt be szögleteit a jobb oldalról, Marczel kapura lőtt, a labda a védőkről visszapattant, majd a balfedezet második lövése a kapuba jutott, 2:0.
    A 74. percben Nagy ívelt szabadrúgást a kapu elé, a csabai védelem megtorpant, Kovács bentragadt, Horváth fejesét először felütötte, de a visszahulló labdát már nem tudta hárítani, 3:0.

    A csabai csapat megpróbálta a lehetetlent, hét emberrel támadott.
    A 84. percben végre sikerült góllá értékesíteni a hatodik gólhelyzetet: a csereként beállót Száraz Németh labdájával a jobb oldalon elviharzott, majd élesen a kapu elé lőtt, s a berohanó Láza a hálóba bombázott, 3:1.
    Az utolsó percek csabai támadásokkal és Dinopolusz II durvaságával teltek el.

    BÍRÁLAT
    A csúszós talajon nagy iramú játékot látott a közönség.
    Mindkét félidőben a csabai csapat támadott többet, sportszerűbben játszott, de a hátsó sorok időnkénti megingása, a játékvezető súlyos tévedései és a gólhelyzetek kihasználatlansága döntötte el - számszerűleg - ilyen arányban a mérkőzést a Ganz-MÁVAG javára.

    Nyilatkozatok
    Bánáti Rezső: Nagy iramú, nehéz mérkőzésen a hazai pálya előnye és a helyzetek jobb kihasználása döntött.
    Piller Sándor: A csapat jól játszott, de a játékvezető tévedése döntően befolyásolta az eredmény alakulását.

    Jók: Veróczki, Vida, Kaiser, Nagy, ill. Németh, Kvasz, Ambrus, Moós.
    (Such Sándor)

    Békés Megyei Népújság, 1969. június 10.