magyarfutball.hu

Győri Dózsa SK - Békéscsabai Előre SC 1 : 2 16:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2023.02.02, 20:58 (szerk.: 2023.02.02, 21:20)
    Békéscsabai Előre - Győri Dózsa 2:1 (1:1)

    Győr, 1000 néző
    V: Vadas Gy
    Békéscsaba: Tóth (Kovács 60. perc) — Kvasz, Láza, Szűcs, Lengyel, Ambrus, Dobó, Moós, Bertók (Száraz, 67. perc), Németh, Schneider. Edző: Piller Sándor.
    Győr: Halasi — Kovács, Halász, Tamás, Tullner, Hujber, Mészáros, Orosz, Szaló (Domonkos szünetben), Vigh, Csidei (Tasnádi 60. perc). Edző: Pálfi Antal.

    3. perc: Szaló jobb oldalról benyesett szabadrúgását Orosz lefejelte és a jobbösszekötő helyén befutó Vigh, a kapuba ragadt Tóth mellett, a hálóba rúgta a labdát, 0:1.
    6. perc: Szaló a félpályáról indulva tisztán húzott kapura, de 10 méterről a léc fölé lőtt. 25. perc: Bertók jobbszélről laposan kapu elé küldött labdáját Németh visszagurította és a középen befutó Dobó 3 méterről a hálóba helyezett. 1:1.
    48. perc: Dobó bal oldalról 30 méterről íveit középre. A Dózsás védők nem vették észre, hogy Halász - feleslegesen - kitámadott, megtorpantak, s a szemfüles Németh néhány lépés után, a kimozduló Halasi fölött a hálóba emelt. 2:1.
    53. perc: Orosz került nagy helyzetbe, de Tóth merész lábravetődéssel tisztázott. A védésnél a kapus jobb lábán térd alatt, kb. 6 cm hosszú, csontig hatoló szakadás keletkezett, a mentők a kórházba szállították.

    A mérkőzés eleje újabb hazai győzelem születését sejtette. Később kiderült, hogy a Gy. Dózsa megközelíteni sem tudja legutóbbi hazai teljesítményét. Igen sok hibával, ötlet és lendület nélkül játszott.
    A vendégek végig támadó felfogásban küzdöttek, játékuk kulturáltabb és lényegesen tervszerűbb volt és biztosan szerezték meg a győzelmet.

    Jó: Kvasz, Lengyel, Ambrus, Moós, Németh, ill. Kovács.

    6. Békéscsaba 13 7 2 4 18:15 16
    ...
    18. Győri Dózsa 13 1 3 9 5:21 5

    Népsport, 1969. május 25. (Arcanum DT)
    kép
    Így esett a mérkőzés első gólja. Alig kezdődött el a játék, Orosz bal oldalról az üresen hagyott Vighhez adta a labdát, akinek lábáról védhetetlenül vágódott a kapuba. Felvételünk azt a pillanatot ábrázolja, amikor Vigh lövésre lendíti bal lábát, hogy a labdát a hálóba juttassa.
    Ekkor meg a Gy. Dózsa szurkolói hazai győzelemben reménykedtek. (Sieber Sándor felvétele)

    Kisalföld, 1969. május 25. (Arcanum DT)
    Az élcsoportba zárkózott fel az Előre!
    Bcs. Előre - Győri Dózsa 2:1 (1:1)


    Győr, 1000 néző
    V: Vadas
    Előre: Tóth (9) — Kvasz (8), Láza (7), Szűcs (7), Lengyel (7), Ambrus (7), Dobó (7), Moós (8), Bertók (6), Németh (8), Schneider (7). Edző: Piller Sándor.
    Dózsa: Halasi (7) — Kovács (8), Halász (6), Tamás (7), Tuller (7), Hujber (6), Mészáros (6), Orosz (7), Szaló (5), Vígh (6), Csidei (5). Edző: Pálfi Antal.
    Csere: Tóth helyett Kovács (7) 60. percben, Bertók helyett Száraz (6) 67. percben, Szaló helyett Domokos (6), a szünetben Csidei helyett Tasnádi (5) 60. perc.

    A táblázat alsó régióiban tanyázó Győri Dózsa mindent egy lapra tett fel: már az első percekben támadó felfogásban játszott, 5—6 emberrel rohamozott.
    A hazaiak meglepetésére a csabai csapat nem állt be védekezni, hanem, támadásra támadással válaszolt. Így érdekes, változatos játék alakult ki a mérkőzés első negyedórájában.
    A 3. percben Szűcs az oldalvonal mentén dancsolta Mészárost, a szabadrúgást Szaló végezte el. Az elalvó csabai védelem mellett Orosz lefejelte a labdát, s Vígh közelről kapuba lőtt. 0:1.
    Az első negyedóra után az Előre fokozatosan fölénybe került, a középpályások ügyesen szűrték meg a győri támadásokat, s a csatársor veszélyes támadásokat vezetett. Ebben az időszakban az Előre kulturáltabban játszott ellenfeleinél, a belsők pontosan adogattak, így a vendégcsapat határozott fölényt harcolt ki.
    A 25. percben korszerű csabai támadást láthattunk. Bertók a jobb szélről laposan a kapu elé lőtte a labdát, Németh visszagurított, s a berobbanó Dobó 3 m-ről nagy gólt lőtt. 1:1.
    A Dózsa elkeseredetten támadott, de a csabai védelem jól zárt. A félidő utolsó negyedórájában mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, de a védők idejében közbeléptek.
    Fordulás után az Előre lépett fel támadólag.
    A vezető csabai gól Dobó nagyszerű helyzetfelismeréséből született meg. Dobó bal oldalról, 30 m-ről ívelten a tisztán álló Némethez küldte a labdát, aki a kimozduló Halasi fölött nagyszerű gólt lőtt. 2:1.
    A gól után küzdelmessé vált a játék, a Győri Dózsa harcolt a kiegyenlítésért.
    A 60. percben Orosz került nagy helyzetbe, de Tóth önfeláldozó lábravetődéssel tisztázott. A védésnél a csabai kapus súlyos lábsérülést szenvedett, a mentők kórházba szállították, helyére Kovács állt.
    A mérkőzés hátralevő ideje határozott csabai fölénnyel telt el.

    A nagy becsvággyal kezdő hazaiak gyors gólt értek el, de a csabai csapat újítani tudott és pontos összjátékával fölénybe került. Az Előre végig támadó felfogásban játszott, játéka kulturáltabb és korszerűbb volt a hazaiakénál.

    Jók: Kvasz, Ambrus, Moós, Németh, Lengyel, ill. Kovács, Tullner, Orosz.

    Nyilatkozatok.
    Pálfi Antal: Jó csapat a Békéscsaba, rászolgált a győzelemre, gratulálok!
    Piller Sándor: Biztatóan játszott a csapat, megérdemelt győzelmet arattunk - vidéken is!

    Tóth Márton, az Előre kapusa, aki a mérkőzés 60. percében súlyosan megsérült (térde alatt 6 cm hosszú, csontig ható szakadás keletkezett) a győri kórházban elsősegélynyújtásban részesült, de még szombat éjjel hazaérkezett Békéscsabára.
    A népszerű kapus súlyos sérülése ellenére másnap megtartotta esküvőjét, melyen csapattársai testületileg részt vehettek. (Házasságához a magunk részéről is szívből gratulálunk.)
    A kapus sérülése súlyosnak látszik, úgyhogy a szakvezetésnek két-három hétig le kell mondani a játékáról.

    Békés Megyei Népújság, 1969. május 27.