magyarfutball.hu

Budafoki LC - Rákóczi-Kaposcukor FC 1 : 2 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.09.21, 08:33 (szerk.: 2017.09.21, 22:04)
    Budafoki LC - Rákóczi-Kaposcukor FC 1-2 (1-0)

    Waltner két remek góljával győzött Budafokon a Rákóczi-Kaposcukor FC NB Il-es labdarúgó-csapata.

    Budafok, 600 néző. V.: Mezei (Ákos, Dubraviczky).

    Budafoki LC: Tarlósi — Gál, Wendler, Ócsai — Stranyóczky, Sztanó, Szabó Z. (Ács a 78. percben), Németh — Reichenbach, Mbemba (Horváth a 83. percben), Földes (Szabó V. a 84. percben). Edző: Szabó György.
    Rákóczi-Kaposcukor FC: Milinte — Meksz — Mező, Szabó M. — Virág (Kiss F. a 61. percben), Miovecz (Kádára 80. percben), Potpara, Takács, László (Vajda a 78. percben) — Waltner, Csernijenko. Edző: Bőzsöny János.

    Sárga lap: Mező a 35., Ócsai a 87., Sztanó a 89. percben.

    A hirtelen jött fülledt idő ellenére élénken kezdte a találkozót mindkét csapat. A mérkőzés elején a megerősített középpályás sorral operáló vendég Rákóczi-KFC birtokolta ugyan többet a labdát, ám a Budafoknak voltak veszélyes gólhelyzetei. Aztán mégis egy helyzet nélküli támadásból szereztek gólt a házigazdák. A 31. percben Stranyóczky a lesre játszó kaposvári védők között kiugrott a jobb összekötő helyén, és pár lépés után 13 méterről a ki vetődő Milinte mellett a kapu közepébe lőtt (1-0). A félidő utolsó percében Tarlósi a bal kapufa tövéről tolta ki vetődve Csernijenko hat méteres fejesét. A vendég ékek eléggé magukra hagyatva küzdöttek a védőkkel, s hiába rúgott négy szögletet a kaposvári együttes, az első félidőben maradt az 1-0.

    Szünet után még nagyobb sebességre kapcsolt a Rákóczi. Egyre tudatosabban szervezték a játékot a középpályások, a Budafok pedig csak elvétve jutott el a kaposvári kapuig; így csak idő kérdése volt az egyenlítés. Ez a 81. percben meg is történt. A hatodik szögletét rúgta a Rákóczi; Takács labdája átszállt a jobb oldalra, és Waltner nyolc méterről kapásból óriási gólt lőtt a bal felső sarokba (1-1). Még ezután sem fékezett le a kaposvári gárda, és a hatalmas akarásnak és hajtásnak meg is lett az eredménye. A 91. percben Kádár jobb oldali beadása lecsorgott a védőkről, Waltner rácsapott a labdára, s hét méterről középről a tehetetlen Tarlósi mellett bevágta a győztes gólt (1-2).

    A Rákóczi-Kaposcukor FC csapata végig lelkesebben, szervezettebben játszott, mint ellenfele, így megérdemelt az idegenbeli sikere.

    Jók: Tarlósi, Ócsai, Straynóczky, illetve Meksz, Potpara, Waltner.

    így látták

    Szabó György, a Budafoki LC edzője: — 85 percig jól álltuk a sarat. Sajnos, a végére elfáradtunk, figyelmetlenek voltunk, és ezt a vendégek ha némi szerencsével is, de kíméletlenül kihasználták. Úgy vélem, a döntetlen igazságosabb lett volna.

    Bőzsöny János, Rákóczi-Kaposcukor FC edzője: — A Rákóczi-szív diadala.

    László Béla, a Rákóczi-Kaposcukor FC törzsszurkolója: — Hiába játszottunk nagy fölényben, a talált gólt csak nehezen tudtuk kiegyenlíteni. Nagyon jól játszott a csapat, megérdemeltük a győzelmet.

    Horváth György, a Soproni FAC edzője: — A képzettebb játékosokból álló és nagyobb játékerőt képviselő Rákóczi- Kaposcukor FC megérdemelten nyert. Nagyon tudatosan játszó csapatot ismertem meg a kaposvári együttesben; feltűnt, hogy ebben az egyébként nehéz osztályban milyen sportszerűen küzdöttek.

    Forrás: Somogyi Hírlap, 1997. április 28.