magyarfutball.hu

Rákóczi-Kaposcukor FC - Budafoki LC 2 : 0 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.09.30, 21:58 (szerk.: 2017.10.01, 12:15)
    Rákóczi-Kaposcukor FC - Budafoki LC 2-0 (0-0)
    Kaposvár, 1500 néző. Vezette: Szökrény (Kaibás, Varga II. L.)
    Rákóczi KFC: Milinte-Meksz-Mező, Itvás-Kiss, Tóth, Novák (Waltner 62. p.), Priol (Szarvas 72. p.), Papp (László 46. p.)-Szintai, Csernyijenkó. Edző: Bőzsöny János.
    Budafok: Dobos-Szabó V.-Króner, Sztanó-Bonchis, Reichenbach, (Gál 75. p.), Wendler, Bősze, Németh-Szabó Z. (Horváth 78. p.), Takó. Edző: Haffner György.
    Sárga lap: Króner 9. p„ Németh 62. p„ Szarvas 72. p.
    Kiállítva: Króner 69. p„ a második sárga lap után.
    80. perc: Waltner a baloldalon jó labdát adott Szarvasnak, akinek lapos lövése a vetődő Dobos alatt elcsúszott, s a berobbanó Csemyijenkó a kapuba tartó labdát két lépésről a hálóba segítette. 1-0.
    87. perc: Kiss a jobb oldalon egy keresztbe szálló labdát kaparintott meg, középre ívelt és a dermedt védők között jó ütemben felugró Waltner 6 m-ről a bal sarokba fejelt. 2-0.
    A találkozó tipikus példája volt annak, amikor egy zenekar karmester nélkül próbál játszani. Bár a „kottákat” kiosztották a nyitányra a jelzést is megkapták a „zenekar” tagjai, ám attól kezdve már a disszonáns hangok garmadájával borzolták a „hallgatóság” fülét. Már az első negyedórában feltűnt, hogy a sérült Horváthot senki sem képes pótolni a középpályán.
    Meksz helyettesíthette volna, de ő a söprögető posztjáról nem mert előbbre merészkedni, így aztán Priolra várt volna ez a feladat, de ő — hasonlóan társaihoz — erre — folyamatosan — képtelen volt. E sor tagjai jobbára légüres térben futkároztak és időnként tétlenül nézték az ellenfél igyekezetét. .Nem véletlen, hogy ebben a csapatrészben cserélt le három embert is Bőzsöny János, bár másokkal is megtehette volna. Már, márc tanulmányba illő, amilyen helyzeteket Szintai képes elpuskázni.
    Csupán az egyik budafoki kulcsember, Króner kiállítása után keletkezett rés az ellenfél védelmén és Waltner ekkor tudta meghálálni a bizalmat:jó indítása és gólja mindent eldöntött. Egy mezőnyben nagyon lelkes és többnyire egyenrangú, de a kapu előtt nagyon határozatlan Budafokot, közepesnél jobbnak nem minősíthető játékkal sikerült a Rákóczinak legyőznie. Jók: Meksz, Mező, Waltner, illetve Króner, Sztanó, Németh.

    Bőzsöny János: — A nagy melegben egy végig önfeláldozóan játszó ellenfelet nehéz küzdelemben győztünk le.
    Haffner György: — Csaknem végig jól játszottunk, de tíz emberrel már nem bírtunk a Rákóczival.

    Forrás: Somogyi Hírlap, 1996-05-20