magyarfutball.hu

Rákóczi-Kaposcukor FC - Budafoki LC 1 : 1 11:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.09.21, 19:06 (szerk.: 2017.09.21, 22:11)
    Rákóczi-Kaposcukor FC - Budafoki LC 1-1 (1-0)
    Kaposvár, 2000 néző. Vezette: Bede (Balajti, Vámos)
    Rákóczi KFC: Milinte - Mező - Köves, Itvás - Hóbel, Tóth G., Horváth Z, Potpara, Szabó M. -Waltner, Csernijenko. Edző: Bőzsöny János.
    Budafok LC: Tarlósi - Wendler (Horváth I. 67. p.) - Ócsai (Bálint 75. p.), Németh R.-Szabó Z, Sztanó, Mbemba, Reichenbach, Németh Z. - Földes, Cservenkai. Edző: Haffner György.

    Sárga lap: Köves 19. p„ Mbemba 21. p. Potpara 30. p„ Wendler 40. p. Szabó Z. 43. p. Németh R. 51. p„ Cservenkai 84. p.

    Kiállítva: Potpara 58. p. (a második sárga lap után), Hóbel 63. p. (Mbembát könyökkel megütötte)

    15. perc: Horváth Zoltán jól ugratta ki a baloldalon Potparát, ez utóbbi beadása visszapattant Horváth Z. elé, aki keresztbe ívelt és a berobbanó Waltner 4 méterről a hálóba fejelt. 1-0.
    71. perc: Reichenbach jobboldalról lőtt magasan középre egy szabadrúgást és Németh Z. közeli fejessel csúsztatta a labdát a kapuba. 1-1.
    Már az első percektől élvezetes változatos és színvonalas mérkőzést vívott a két jó formában levő együttes. A Budafok kulturált csapatjátékkal igyekezett fékezni az erőteljesebb és célratörőbb kaposvári rohamokat. Ez csak negyedóráig járt sikerrel, ám a Rákóczi vezető gólja után sem sokat változtattak a taktikájukon, hisz a rutinos Sztanó továbbra is inkább védőfeladatot látott el. A kaposváriak lendülete nem csökkent, a tetszetősen játszó csapatban sok volt a jó egyéni teljesítmény. Mező, Tóth G., Horvát Z., Waltner és Csernijenko vitték a prímet. A hazaiaknak helyzeteik is akadtak, de egyik sem érett góllá. Szünet után is szórakoztató maradt a játék mindaddig, amíg a lapjait gálánsán és nem mindig megfontoltan osztogató játékvezető, a két hazai játékos kiállításával új helyzetet nem teremtett. Ettől kezdve egyoldalúvá vált a mérkőzés, a Budafok támadott — szerencsére inkább középen és nem a széleken — a Rákóczi pedig a maradék kilenc játékosával hősiesen védekezett. Sikerült is csaknem fél órán keresztül kettős emberhátránnyal megmenteni legalább az egy pontot és ez elismerést érdemel. Igaz, ebben a bravúrokat bemutató Milinte mellett a vendégek taktikai éretlensége is szerepet játszott. Bede játékvezető pedig tipikus példáját szolgáltatta annak, amikor egy jó nevű bíró mérkőzés eleji „lezsersége” később a visszájára fordul, s ez aztán a folytatásban a számára sem óhajtott helyzeteket teremt.

    Jók: Milinte, a mezőny legjobbja, Mező, Köves, Itvás, Horváth Z., Waltner, illetve Ócsai, Németh R„ Sztanó, Reichenbach.

    Bőzsöny János: Egységből és küzdeni tudásból csapatunk jelesre vizsgázott.
    Haffner György: Küzdelmes mérkőzésen határozottabb játékkal szünet után fordíthattunk volna.

    Forrás: Somogyi Hírlap, 1996. október 7.