magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Soproni SE 3 : 1 13:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2019.10.23, 21:33 (szerk.: 2019.10.23, 21:34)
    Békéscsaba—Sopron 3-1 (0-1)
    Békéscsaba, 4000 néző. Vezette: Csáki (****), (Inges, Horváth Gy.).
    Békéscsabai Előre Spartacus: Újhelyi — Királyvári, Kerekes, Ottlakán, Fabulya — Steigerwald, Pásztor, Takács — Kanyári, Gyurmánczy, Melis. Edző: Pataki Tamás.
    Soproni SE: Eller — Fehér, Benkő, Czibula, Horváth I. G. — Németh J., Füzi, Szalai — Gosztola, Bogáti, Dercsár. Mb. edző: Gyurácz László.
    Csere: Steigerwald helyett Rácz az 51., Füzi helyett Wunder az 57., Gyurmánczy helyett Szekeres a 63., Dercsár helyett Horváth II G. a 66. percben.
    Gólszerző: Bogáti a 36., Fabulya az 55., Rácz a 65., Kanyári a 67. percben.
    Sárga lap: Horváth I G. a 18. percben.
    Szögletarány: 8:1 (6:0) a Békéscsaba javára.


    Néhány veszélyes csabai akció közben a Kanyárit túl „magasan” szerelő Horváth I G. kapott sárgalapos figyelmeztetőt, majd egy Fűzi —Szalai kombináció végén az utóbbi fölé lőtt — gólhelyzetben.
    A 28. percben Takács remekül ugratta ki Melist, aki azonban nyolc méterről rosszul lőtt, s Eller szögletre tenyerelte a labdát. A betörésből tömörülés lett és végül Fehér a gólvonalról mentett.
    A 36. percben Pásztor 25 méterre saját kapujától akasztotta Szalait. A csabai sorfal rosszul állt fel, Újhelyit túlságosan meglepte az előtte megpattanó labda és így Bogáti térdmagasan szálló, de nem túl erős szabadrúgása a jobb sarokban kötött ki.
    0-1
    SZÜNET UTÁN
    Bogáti lőtt közvetett szabadrúgás után az oldalhálóba.
    Az 55. percben egyenlítettek a hazaiak. Fabulya lopakodott előre, felvezette a labdát a bal oldalon, majd befelé kanyarodva a 16-os sarkáról, jobb lábbal óriási gólt lőtt a bal felső sarokba.
    1-1
    A 65. percben az előretörő Fabulya alapvonal mellőli beadását Rácz az ötösről a kapu jobb oldalába „bólintotta".
    2-1
    Belelendültek a hazaiak és a 67. percben újabb gólt értek el. Szekeres nyargalt el a bal szélen, a beadását Horváth I G. „megszelídíthette” volna, végül mégis Kanyárié lett a labda, és a szélső hat méterről, a balösszekötő helyéről az ellenkező sarokba talált.
    3-1
    A 86. percben növelhette volna előnyét a hazai együttes, de Melis elemi erejű lövése a bal kapufáról vágódott ki.

    ★ ★ ★

    Az első játékrészben a soproniak egyet lőttek kapura s ez a vezetésükhöz is elegendő volt. Ugyanakkor a bokaszalag-szakadás miatt Suliját nélkülöző Békéscsaba 6:0-ás vezetést szerzett a szögletek tekintetében. Ez sok mindent elmond a játék képéről.
    A térfélcsere után egy ideig úgy tűnt, hogy nagyon nehezen fogják „felőrölni” a hazaiak ellenfelük erejét, de aztán a jól sikerült cserék új lendületet adtak a lila-fehéreknek. Végeredményben 12 perc alatt megfordították az eredményt és ez mindenképpen teljesen megérdemeltté tette a szívósan küzdő soproniak elleni sikerüket, amely sorrendben az ötödik győzelmüket jelentette.

    Jó: Fabulya, Pásztor, Rácz, Takács, ill. Eller, Szalai, Fehér.

    (HANGVÁLTÁSOK.
    Vajh, mi szokott következni magyar pályákon, ha történetesen az esélytelennek vélt vendégcsapat jól játszik, ráadásul a vezető gólt is megszerzi?
    Igen... megkezdődik a játékvezető, a hazai csatár (középpályás. védő stb.), a partjelző, az edző menetrendszerű pocskondiázása. Nem volt ez alól kivétel ez a mérkőzés sem, amelyen a soproniak sokáig 1-0-ra vezettek. Az első számú „céltábla" a csabaiak vezetőedzője, Pataki Tamás volt. Nyilvánvaló: a sértegetéseket táplálta az az egyébként nem teljesen légből kapott hírcsokor is, amely a Kórház utca környékén szétterjedt az elmúlt napokban. Vagyis, hogy Pataki alatt „meleg” a kispad.
    A futball kiszámítható lélektanához tartozik persze az is, hogy mire egy kényelmesen elszívott cigaretta csikké zsugorodott, a lila-fehérek 360 fokot fordítottak az eredményen — minden sértő hang csaknem az ellenkezőjére fordult. És éltette Ráczot, akinek fejeséből vezetést szereztek a csabaiak: és dicsérte Szekerest, aki a harmadik hazai gól előkészítője volt; és mintha mindenki egyszeriben elfelejtette volna, hogy ezt a két cserét is mellesleg az edző hajtotta végre. Mindezt azért tettük szóvá, mert az elmúlt héten látogatást tett a csabaiak háza táján Sós Károly mesteredző, az MLSZ Edző Bizottságának tagja is. No, nem azért, hogy csodákat tegyen röpke néhány óra alatt, összegző véleményéből mégis valami ilyesmi szűrhető ki: nem biztos, hogy csak az edzőben keresendő a hiba!
    Sőt — egyre biztosabb, hogy nem...)
    Fábián István

    3. Békéscsaba 13 6 4 3 34-19 16
    ...
    18. Sopron 13 3 3 7 11-23 9


    Népsport, 1983. október 17 (Arcanum DT)
     
  2. avatar: Damian72
    2017.11.23, 11:45
    Bogáti Attila az első játékrészben megszerezte a vezetést a Soproni SE-nek, ám a második felvonásban Fabulya, Rácz és Kanyári góljaival fordított az esélyesebb Békéscsaba!