magyarfutball.hu

EMDSZ-Soproni LC - Békéscsabai Előre FC 2 : 2 17:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2017.02.16, 15:12 (szerk.: 2021.04.04, 21:57)
    Nem sok hiányzott a tavalyi eredmény megismétléséhez
    EMDSZ Soproni LC - Békéscsabai Előre FC 2-2 (2-1)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Sopron, 7 ezer néző
    V.: Gergely (Nagy II. L., Hamar)
    Sopron: Milchram — Varsányi 5, Nahóczky 6, Katona 5, Cseh 6 — Ignácz 6, Chiratcu 7, Szántó 5, Korsós 4 — Cservenkai 4, Fischer 5. Edző: Győrfi László
    Békéscsaba: Udvarácz 6 — Mracskó 8, Csató J. 5, Szenti 6, Kovács T. 5 — Fodor 5, Csató S. 7, Zahorán 5 — Váczi 6, Kulcsár 5, Szarvas 5. Edző: Pásztor József
    Csere: Zahorán helyett Kasik (6) a szünetben, Chiratcu h. Kovács L. (-) a 67., Fodor h. Major (-) a 70., Korsós h. Borsos (-) a 84. percben.
    Gólszerző: Chiratcu a 12., Katona a 19., Csató S. a 45., Mracskó a 75. percben.
    Sárga lap: Chiratcu (reklamálásért) a 39., Fodor (lgnácz buktatásáért) az 54., Nahóczky (Szarvas felvágásáért) az 56., Váczi (sípszó után elrúgta a labdát) a 69., Major (Kovács L. megrúgásáért) a 76., Kulcsár (kezezésért) a 84. percben.
    Szögletarány: 11:7 (6:5).

    Nem változtatott csapatán Pásztor József, a békéscsabaiak mestere. Egy ember azonban látható izgalommal készült: Gergely játékvezető élete első NB I-es mérkőzésén lépett pályára, mint sípmester.

    A békéscsabaiak veszélyeztettek először komolyabban, mégpedig a 6. percben, amikor Fodor kitűnően ugratta ki Váczit a jobb szélen, aki ugyancsak jól gurította be a labdát, ám az 5-ös jobb oldali sarkán álló Kulcsár keresztben elrúgta a kapu előtt a labdát.
    A 12. percben váratlanul megszerezte a vezetést a hazai csapat. Chiratcu senkitől sem zavartatva vette át a labdát Ignácztól a vendégek 16-osának előterében. A védők csak nézték, Udvarácz pedig különösebb meggyőződése nélkül indult ki a kapuból. Chiratcu elhúzta mellette a labdát, majd 10 méterről jobbal az üres kapuba gurított, 1-0.
    Csupán hét perc telt el, amikor újabb gólt értek el a házigazdák. Balról szögletet ívelt be lgnácz, Katona pedig 5 méterről úgy fejelt a bal alsó sarokba, hogy fel sem kellett ugrania az elalvó védők mellől, 2-0.

    A 23. percben Szántó Cservenkai elé tolta a labdát, aki 15 méterről Udvarácz fölött a felső lécet találta telibe.
    Továbbra is a soproniak maradtak lendületben, amikor Chiratcu sokadszor veszélyeztetett: mindenki beadást várt tőle, ám a román légiós megcélozta a bal felső sarkot, Udvarácz azonban a helyén volt és bravúros vetődéssel kitolta a labdát.
    A 39. percben Váczi bal oldali beadása közben Kulcsárt Cseh lerántotta az ötösön — 11-es! Váczi állt a büntető mögé, aki a bal alsó sarkot célozta meg, ám lövése gyengére sikeredett, Milchram nagy vetődéssel mellre fogta a pettyest.
    Az első játékrész hosszabbítására ugrott az óra, amikor Csató S. távoli, 30 méteres bombája alaposan meglepte a soproni kapust, ugyanis a feje fölött a lécről a gólvonal mögé vágódott a labda, 2-1.

    Szünet után az 56. percben Szarvas a soproni térfél közepén kicselezte volna Nahóczkyt, ám a soproni védő becsúszva buktatta a békéscsabaiak gólvágóját. A játékvezető némi meglepetésre csupán egy sárga lapot húzott elő a zsebéből, holott Nahóczky utolsó emberként hagyta helyben Szarvast.
    A 61. percben egy jobboldali szöglet után Nahóczky a jobb sarok mellé fejelt.
    A 75. percben Csató S. ragyogó ütemben indította a saját térfeléről megiramodó Mracskót, aki a közbevetődő Nahóczky mellett megtolta a labdát, majd egy igazítás után 14 méterről nagy erővel kilőtte a bal alsó sarkot, 2-2.
    A 78. percben lgnácz jobb oldali beadását Fischer próbálta a kapuba pofozni, de elpattant tőle a labda.

    Usmajev sérülése miatt — akárcsak a Vasas ellen — ismét Csató János foglalta el a leghátsó, de még kapus előtti posztot.
    A békéscsabaiak az első percektől egy fáradt csapat benyomását keltették. Néhányszor ugyan meglódultak, de egy-egy kivételtől eltekintve nem sok veszélyt jelentettek az ellenfél kapujára. Igaz, a Sopron sem nagy meggyőződéssel tört előre, ezért is volt váratlan, hogy a 12. percben megszerezték a vezetést. A gól meghozta az égi áldást is, igencsak rázendített az eső, amelynek leple alatt újra betaláltak a házigazdák Udvarácz kapujába.
    Ritmust váltott a Békéscsaba — igaz a Sopron is —, s egyre több veszélyes kontrát vezetett a lila-fehér gárda. Ilyen lett volna az is, amikor Kulcsárt az egykori csabai Cseh lerántotta, ám átok ül a viharsarkiakon: büntetőt büntetlenül nem lehet kihagyni — maradt a kétgólos soproni előny. Most viszont Csató S. mentette meg a vendégek becsületét, amikor az első játékrész hosszabbításában szépített.
    Ez meg is adta a második félidő alaphangját. A Sopron egyre jobban elfáradt, s miután a házigazdák legveszélyesebb játékosa Chiratcu megsérült, cserére szorult, végleg elvesztették „erejüket”. Annál nagyobb kedvvel játszott a Békéscsaba, s legyőzve a hétközi hosszú út fáradtságát, Mracskó ismét látványos góllal vette be az ellenfél kapuját.
    Két ellentétes félidőt láthatott a nagyérdemű. A Sopron elleni mérkőzésen a békéscsabaiak mondhatni gödörből keltek fel, és kimentették a számukra nagyon fontos egy pontot. Vert helyzetből, sok ezer kilométer megtétele után nagyszerű fegyvertény ez a lila-fehérektől. Így nem sok hiányzott a tavalyi soproni eredmény megismétléséhez, amikor 3—2-re nyert az Előre FC.

    Edzői nyilatkozatok
    Győrfi László, a Sopron edzője:
    — Nagyszerűen kezdtünk, az első 45 percben végig jól játszottunk, akár négygólos vezetést is szerezhettünk volna. Sajnos ilyen a foci. Helyzeteinknek csak egy részét rúgtuk be, ennek ellenére győzelmet érdemeltünk volna. Gratulálok, és sok sikert kívánok Gergely játékvezetőnek, aki élete első NB I-es meccsét vezette.
    — Mracskó az egész mérkőzés folyamán életveszélyesen ,,járt fel”. Figyelmeztette erre játékosait?
    — Igen, megtettem ezt a félidőben is, de sajnos nincs olyan játékosom, aki helyettesíthetné Korsóst ezen a fontos, kifejezetten ballábas játékost igénylő helyen.
    Pásztor József, a Békéscsaba edzője:
    — Jól kezdtünk, Kulcsár előtt olyan lehetőség alakult ki, amit ezen a szinte illik berúgni. Tény, hogy a Sopron két gólján kívül rúghatott volna többet is. De szerencsére, inkább mi szépítettünk. Ekkor úgy éreztem, akár nyerhetünk is. Persze a döntetlen is igazságos.
    — A hét közepén bejárták a fél világot. Skopjéból rendkívül fárasztó utazás után értek haza, hogyan sikerült felfrissíteni a társaságot?
    — Csodákra nem vagyok képes, de játékosaim akaratereje viszonylag gyorsan átsegítette őket a holtponton.
    (L. P. I.)

    4. Békéscsaba 2 1 1 -4-3
    ...
    12. Sopron 2 - 1 1 3-5 1

    Békés Megyei Hírlap, 1994. augusztus 15.