magyarfutball.hu

  1. Győzelemmel búcsúzott az NB II-től a PMFC labdarúgócsapata, 1-0-ra verte a derekasan helytálló veszprémieket. A közönség élvonalbeli mérkőzéshez illő módon szurkolt.

    http://www.bama.hu/baranya/sport/gyozelemmel-bucsuzott-a-masodosztalytol-a-pmfc-382890
  2. 2011.06.05, 13:24 - Szovjetunió - Magyarország 1986
    A meccs időpontjában, a tótvázsonyi orosz laktanyában voltam,mint kiképezendő vegyi- és sugárfelderítő rajparancsnok. Az orosz tisztek minden egyes gólnál hatalmas díszsortűzzel ünnepelték csapatukat és persze üzentek nekünk a sátrakba...

    Most hosszabban idéznénk Király Ferencet, a Népsport akkori főszerkesztőjét, aki Mexikóban együtt lakott a csapattal és szinte mindent tudott: „Úgy érzem, most már elmondhatom, miért is született ez a nagy kudarc. A magyar orvosok a világbajnokság előtt néhány hónappal kipróbáltak egy stimulálószert, ami feldobta a játékosokat. Ezt a brazilok ellen próbálták ki és ott bejött, csodálatosan ment a játék. A mérkőzésen akkor idehaza 16 fok volt és durván 100 méterrel voltunk a tengerszint felett. Mexikóban azonban 40 fokban és 1800 méter magasságban ugyanettől a szertől lebénultak a fiúk. Ennek a szernek volt a fedőneve a tészta. Valójában ez egy piros pirula volt, és még csak annyit, hogy a mérkőzés közben Sallait megkérdezték: t...
  3. Röviden a kiinduló tények: az 1929–1930-as bajnokság utolsó köre előtt az Újpest az élen jó helyzetben volt ahhoz, hogy végre valóban kiléphessen az árnyékából, és ne kelljen beérnie a megelőző évtized felvillanásaival, valamint a két fivér alkotta védőpárosa, az úgynevezett Fogl-gát egész kontinensre eljutó hírnevével. A csapat megnyugtató két ponttal vezetett a híres T-betűs csatársorral felálló, előző évbeli dél-amerikai túráján Uruguayt is elkápráztató Ferencváros előtt, a harmadik nagyágyú, a címvédő Hungária pedig lőtávolon kívül volt.

    Az alsóházban bonyolultabb szituáció alakult ki: még a sereghajtó kaposvári Somogy is reménykedhetett, hogy az egy ponttal jobban álló Nemzeti nem nyer, amely viszont azzal fenyegette a még két egységgel gazdagabb Attilát, hogy esetleg befogja, és akkor a gólarány dönt, ki lesz utolsó előtti, s ezáltal osztályozós.

    A Nemzeti Sport ekképp harangozta be a bajnokavatásra készülő éllovas hazai meccsét: „A lila-fehér csapat nem először áll ...
  4. 2011.05.31, 00:18 - Orosháza, Orosháza FC
    Orosháza-Csorvás Fc megalakulása:

    Restály György ügyvezető igazgató szavai a csapat megalakulását követően:

    2000 júniusában kiesett többéves gyenge szereplése után az OMTK első csapata a megye I. osztályú bajnokságból. A labdarúgó szakosztályból eltávoztak a vezetők, de eltávozott a 22 fős keretből 15 fő futballista is. Ennek fő oka az volt, hogy a játékosok nagyobb része nem kötődött a klubhoz, a fiatal játékosok nevelésével az OMTK nem foglalkozott.
    Így már 2000 júliusában előtérbe került egy gazdasági társaság létrehozása, annak érdekében, hogy Orosházán szervezett formában meginduljon a labdarúgást szerető fiatal tehetségek nevelése, hogy a jövőben orosházi és környékbeli fiatalokra támaszkodva lehessen csapatot építeni.
    2000 júliusában az idő rövidsége, mely a bajnoki idény kezdetéig volt, nem tette lehetővé a gazdasági társaság létrejöttét. Abban viszont a kezdeményezőkkel megállapodtunk, hogy ezt a 2000. év végéig megalapítjuk.
    Így indult el a bajnokság 2000 augu...
  5. A pár napja felkerült újvidéki meccs összefoglaló adott apropót szurkolótársunknak, hogy billentyűzetet ragadjon, hiszen többed magával a helyszínen élte át a BEK meccset. Az ő visszaemlékezését olvashatjátok!

    Vojvodina idegenben.

    Sajnos arra, hogy mennyi busz volt nem emlékszem, azt hiszem talán öt, de jöttek még motorral, kocsival is jó páran, és Délvidéken élő Honvéd drukkerek is voltak.

    Mielőtt még elértünk volna Újvidékre, természetesen meg kellett állni a szabadkai piacon, mert bár most furcsának tűnhet, de ott igazán jó dolgokat lehetett kapni. Pl. Ceasar vinjak-ot :) Biztos van aki tudja miért épp ezt írtam. :) Nahát az árusok jól jártak aznap.
    Plusz a buszokon is elég jó lett a hangulat, bár amilyen mennyiséget vásároltunk.... Még hazafelé is dugdosni kellett a vámosok elől. :)

    Újvidékre beérve rögtön a stadionhoz mentünk, nem volt lehetőség városnézésre, de ezt nem is nagyon javasolták.
    Tudtuk mi azt, hogy nem szeretnek bennünket a szerbek, és ezt Ők ki i...
  6. 2011.05.29, 11:52 - Magyarország - Szlovákia 1999
    Másfél órával a kezdő sípszó előtt megjelentek az első nagyobb szurkolói csoportok a belvárosban. Közel harminc fiatal, zászlós drukker énekelt irredenta dalokat, melyekben a Felvidéket visszakövetelve szidták északi szomszédunkat. A nemzeti érzelmű ifjak koreográfiájába csupán az a paradox elem csúszott, hogy mindezt néhányan Lazio és Sporting Lisboa mezekben tették. Vagy talán lealacsonyítónak találták a magyar játékosok mezét magukra húzni?
    Egy belvárosi sörkertbe betérve szintén néhány szurkolóba botlott az ember. A medve bőrére előre ivó, pezsgőző - söröző fiatalok azt az extra kérést intézték a pincérhez, hogy nézni szeretnék a francia-magyar világbajnoki kézilabdameccset. Öt perc sem telt el, és már Gulyás László kommentálásában láthatták a mulatozók, hogy milyen drámai körülmények között kap ki a magyar válogatott.
    A meccs előtti egyik nyitott kérdés az volt, hogy mennyi szlovák szurkoló érkezik Győrbe. Az már a találkozó előtt sejthető volt, hogy nem kell szlovák szur...
  7. Az 1980-81-es bajnoki rajt szenzációs eredményt hozott: augusztus 9-én [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/merkozes/14074]FTC-Dunaújváros 8-0! Az új [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/stadionok/adatlap/4/albert_florian_stadion]Üllői úti stadionban mindmáig ez a bajnoki gólcsúcs. A nyolc "történelmi" gól szerzői: Nyilasi 3, Takács 2, Pogány 2, Murai.

    1981. június 13. Üllői út: [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/merkozes/13783]FTC-PMSC 4-0. Ezzel a győzelemmel immár matamatikailag is bajnok volt a Ferencváros. A bajnokcsapat köszöntése [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/merkozes/13774]Kaposváron a zárófordulóban is folytatódott...
    A Fradi aranyérme mellé Nyilasi az európai góllövőlistán elért második helyével -30 gól- ezüstcipős lett!

    A bajnok Ferencváros kerete:

    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/378/kakas_laszlo]Kakas László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/365/janicska_karoly]Jancsika Ká...
  8. 1980. január 5. A Népsport osztályzatai alapján az 1979-es őszi idényben Zsiborás Gábor kapta a legmagasabb osztályzatokat. A kitűnő formában lévő kapus 6.785-ös átlagával állt a 233 főnyi mezőny élén.

    A bajnok Honvéd kerete:

    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/298]Gujdár Sándor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/821]Paróczai Sándor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/449]Kocsis István
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/279/garaba_imre]Garaba Imre
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/600]Varga I József
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/303]Gyimesi László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/191/dajka_laszlo]Dajka László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/775]Nagy Antal
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/133/bodonyi_bela]Bodonyi Béla
    [url=ht...
  9. A bajnok Újpest kerete:

    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/713]Rothermel Ádám
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/671]Tóth Zoltán
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/453]Kolár Endre
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/214]Dunai III Ede
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/15366]Sarlós András
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/661]Tóth József
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/552]Zámbó Sándor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/390]Kardos József
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/655]Tóth András
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/241]Fazekas László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/673]Törőcsik András
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/249]Fekete László
    [url=http://ww...
  10. A bajnok Újpest kerete:

    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/713]Rothermel Ádám
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/671]Tóth Zoltán
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/15779]Viczkó Tamás
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/214]Dunai III Ede
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/16207]Schumann Péter
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/661]Tóth József
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/552]Zámbó Sándor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/655]Tóth András
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/241]Fazekas László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/673]Törőcsik András
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/249]Fekete László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/785]Nagy László
    [url=http:/...
  11. A Bologna volt az első futballcsapat, amelyik repülővel érkezett Budapestre. Az időpont 1939 július...

    " Az ezüsttestű olasz gép már ott keringett a repülőtér felett. Alig telt bele egy perc, máris a betonon gördül a hatalmas utasgép. Nyílik az ajtó, elsőnek Biavati száll ki. Még a lépcsőn is újságot olvas (Neki már nem nagy esemény a repülés...)
    A többiek is kiszállnak. A közönség megállapítja, hogy a Bologna az első futballcsapat, amely repülőgépen érkezik Budapestre. Ezt a történelmi tényt magunk is leszögezzük Felsner dr. edző előtt, aki így válaszolt:
    - Meglátja, néhány hónap múlva már csak repülőgépen fognak közlekedni a futballcsapatok is. Bolognából egyébként csütörtök este indultunk. Velence szomszédságában, Mestrében háltunk. Délután fél háromkor ültünk repülőgépre. Az osztrák Alpesek felett hatalmas zivatarba kerültünk. Hó, jég vett bennünket körül. Csak úgy csapkodta a gépet. Na, de szerencsésen ideértünk. "

    A csapatnak az Üllői úti pályán már nem volt szeren...
  12. 2011.05.25, 23:21 - Szeged, Szegedi EAC
    A szegedi labdarúgás immár hagyománnyá váló születésnapi ünnepségét (112. év) idén a városháza dísztermében rendezte meg a SZEGEDma.hu, a szurkolói mozgalom az MLSZ területi igazgatóságának társaságában. Kitüntették a szegedi labdarúgás új díszpolgárait is, a címet Dávid Szaniszla, Polyvás Dániel és posztumusz Gyólai János kapta.

    http://szegedma.hu/hir/szeged/2011/05/a-labdarugas-unnepe-a-varoshazan.html?nggpage=2
  13. 2011.05.23, 16:31 - FC Porto - Ferencvárosi TC 1994
    A Reuters hírügynökség jelentése szerint csak a rendőrség határozott fellépésének köszönhető, hogy a labdarúgó KEK-ben csütörtök este lejátszott FC Porto-Ferencváros találkozó közben nem tört ki tömegverekedés.
    A híriroda közölte: a rendőrségnek nagy erőkkel kellett felvonulnia a lelátón, hogy a mérkőzés szünetében ne csaphasson össze a mintegy 250 főnyi -köztük több, a Reuter által bőrfejűnek titulált- magyar szurkolókból álló sereg a Porto fanatikus rajongóival.

    MTI
  14. A soroksári Egyetértés először 1968-ban mutatkozott be az NB I-ben, s nagy meglepetésre az előkelő 9. helyen végzett. A csapat összeállítása: Landi (Mészáros) -Sátori,Józsa (Mátrai),Varga,Galambos -Szántai,Gór,Vasas (Halápi) -Vári,Harangi,Laczkó (Pál). Edző: Komorettó Bála.
    Összesített élvonalbeli mérleg: 150 29 59 62 143:225 117.

    Foci 1988. október 28.
  15. 2011.05.23, 15:04 - Budapest, Elektromos SE
    A klub a 20-as évek elején, Budapest Székesfőváros Elektromos Műveinek Testedző Egyesülete néven alakult meg. A "Tromos" hosszú időn át az egyik legrangosabb csapat volt, 1936 és 1948 között tíz befejezett és egy félbeszakadt (1944 ősz) idényben szerepelt a legjobbak között.
    A budapesti amatőr bajnokság megnyerése után az 1936-37-es idényben játszhatott először az élvonalban, és újoncként a hetedik helyen végzett. Majd következett a legsikeresebb idény: a Ferencváros, az Újpest, a Hungária és a Kispest mögött az 5. helyet harcolta ki. 1948-ig végig az NB I-ben szerepelt, miközben olyan játékosokat adott a nagyválogatottnak, mint G.Tóth, Pákozdi, Pázmándy és Szendrődi.
    Összesített NB I-es mérleg (az 1944 őszi, félbeszakadt pontvadászat tizenegy találkozójával együtt):
    299 105 53 141 563:624 263
    A harmincas évek közepének sikercsapata: Bakon -Pálinkás,Pákozdi -Pázmándy,Lengyel,Martonos -Rozsáli,Tőrös,Szendrődi,G.Tóth,Búzási.

    Foci, 1988.október 28.
  16. ... Egy kő érkezett szép ívben és törte be a buszunk egyik ablakát, ez jelezte a támadás kezdetét. A kő a stadion mögötti edzőpályáról repült egy bokros rész mögül ( ahol mindeközben kissrácok fociztak ), itt voltak a veszélyesebb alakok, de őket hamar szétverték a rohamosztagosok. A másik fronton, a stadion előtti téren gyülekeztek többen -több mint ezren-, nyilván nem barátkozni akartak. Ez látszott abból is, hogy valamilyen jelre megdobálták az előttük felsorakozott rohamrendőröket -füstbombával és görögtüzekkel. Erre a zsaruk könnygázbombákkal válaszoltak, és megindult a rohamuk a rowdyk ellen. Méteres gumibotjaikkal arattak, miközben a szájkosár nélküli kutyusok is szedték áldozataikat. Végül is hozzánk 500 méternél közelebb nem nagyon kerültek az ellenségeink, a rendőrség profi, begyakorolt akciójának hatása miatt. Kitört üveggel -ami az URB Kispest transzparenssel lett pótolva -indultunk el hazafelé. A biztosítás elintézése miatt még minimum egy órát álltunk egy külvárosi...
  17. 2011.05.21, 17:52 - Eger, FC Eger Tengely-Közmű
    Az ESE jogelődje, az ötvenes évek elején alapított Egri Dózsa először 1967-ben jutott az NB I-be, ám az utolsó helyen végezve simán kiesett. Utána még négyszer ( 1969, 1971-72, 1984-85, 1986-87 ) próbáltak szerencsét a hevesi labdarúgók a legjobbak között, de mindig fájdalmas búcsú lett a vége... Öt NB I-es részvételből öt kiesés - ez példátlan a magyar labdarúgás történetében. NB I-es helyezések: 15.hely kétszer, 16.: háromszor.
    Összesített élvonalbeli mérleg: 150 31 36 83 139:296 98 pont.

    S egy nehéz feladat: az öt kiesőcsapatból a legjobb megemlítése. Sokak véleménye szerint az 1984-85-ös gárda érdemli ki a címet: Bodolai -Szert,Medgyesi,Méhesi,Jávorszky -Szebegyinszky,Lengyel,Csepregi -Horváth (Simon II),Kovács (Kiss T.),Kiss Gy. Edző: Csank János.

    Foci, 1988. október 28.
  18. Mezey György:
    Mindenekelőtt szeretném kiemelni: az észak-írek elleni győzelmünket nagy sikernek tekintem, két okból is:
    - a magyar válogatott játékosai a mérkőzés teljes ideje alatt töretlen lendülettel, megalkuvás nélkül küzdöttek, egy pillanatra sem veszítették el a győzelembe vetett hitüket, így a hosszú ideig tartó eredménytelenség ellenére is nagyon izgalmas és érdekes mérkőzést játszottak.
    - a négy védővel és az öt középpályással élő falat húzott az észak-ír válogatott, ezzel a felállással hallatlanul nehéz feladatot adott volna fel a világ legjobb, legösszeszokottabb csapatának is.
    Vinczét mindenképp be akartam hozni. Ő az a játékos, aki sok esetben helyzet nélkül is lő gólt... Igen ám, de ki helyett? Végül a kitűnően focizó Hajszán mellett döntöttünk. Ő ugyanis jobbára a védővonalból finom cselekkel próbálkozik. Az egyre sűrűsödő védelemben egyre fáradtabban azonban mindinkább csökkentek esélyei, Vincze viszont kicsit távolabbról indul. Úgy éreztük, most m...
  19. Kuharszki Béla, az Ú. Dózsa hatszoros válogatottja:
    -Elkeserítő, ahogy egykori csapatom játszott. Beálltak védekezni, csatárjátékról szinte nem is beszélhetünk. Igyekeztek, hajtottak, de sajnos ez a gárda ennyit tud. Ha még egy óráig tart a mérkőzés, akkor sem találnak be a franciák kapujába, pedig akadt néhány helyzet. Ezek közül én kettőt biztosan belőttem volna. A visszavágón úgyszólván nincs remény, csak nehogy csúfos vereség legyen a vége. A Bordeaux bizonyára bejut a legjobb tizenhat közé, már csak arra kell figyelnie, hogyan szórakoztassa szurkolótáborát. A csodában ugyanis nem bízhatunk, a Dózsánál két hét alatt nem következhet be száznyolcvan fokos fordulat. Ez a francia gárda még egy jó formában lévő Újpest számára is "nagy falat" lenne.

    Foci, 1988. október 28.
  20. 1978. október 14.
    Ezen az estén volt az Üllői úton az első villanyfényes mérkőzés!

    30 000 ezer néző előtt a 8. fordulóban:
    Ferencváros-Pécsi MSC 4-1.
    Gólszerzők: Takács L. (12.), Nyilasi (17.), Pogány (26., 67.) ill. Dárdai a 32. percben.

    Nagy Béla: Fradi futballévszázad
  21. A bajnok Vasas kerete:

    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/745]Mészáros Ferenc
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/675]Török Péter
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/15491]Hegedűs Béla
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/459]Komjáti András
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/384]Kántor Mihály
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/14886]Gass István
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/772]Müller Sándor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/558]Zombori Sándor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/486]Kovács István
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/362]Izsó Ignác
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/598]Várady Béla
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/16518]Kanász József
    [url=http:/...
  22. 2011.05.01, 13:29 - 1.FC Košice - Újpesti TE 1995
    Kassa mindenesetre megadóan tűrte a lila rohamot, senki sem vette komolyan a kissé irredenta beütésű dalokat. A szlovákok békésen és elvétve masíroztak a stadionba, úgy tűnt, mintha az UTE lenne otthon. A hazai B közép lelkesen énekelt, miközben a helyi szpíker legalább négyszer felsorolta a csapatok összeállítását. Nem tudni, hogy a harmincöt koronás belépő vagy az Újpest riasztotta el a nézőket, de alig lehettek nyolcezren a stadionban. A magyar drukkerek szektorába akkurátusan bevonultak a rohamrendőrök, ám miután álarcot egyikőjük sem viselt, kifejezetten barátságos hangulatban kezdődött a találkozó.
    Ahogyan várható volt, az 1.FC Kosice a találkozó elején lendületesen támadott, és az első negyedórában fölényben is játszott. A kassai rohamok azonban nem vezettek eredményre, mert a lila-fehérek rendkívül fegyelmezetten védekeztek, és Szűcsnek is akadt néhány bravúros közbeavatkozása. Némi izgalmat okozott, hogy N'Doumbe egy összecsapás után megsérült, meghúzódott a lába, és h...
  23. A Ferencváros az újpestiektől elszenvedett 8-3-as vereség ellenére is megnyerte az 1975-76-os bajnokságot. [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/192/dalnoki_jeno]Dalnoki mester az idény végén örömmel és elégedetten nyilatkozhatta:
    - Erre az esztendőre a dobogóra vártuk a csapatot, de a kitűnő 1975-ös ősz után módosítottuk elképzelésünket. Azt vártuk, hogy a csapat tartsa meg ősszel szerzett előnyét és nyerje meg a bajnokságot. A terv valóra vált, de a tavasz nehéz volt. A csapat fiatal, túl nagy a felelősség egyeseken, ezt nem lehet törés nélkül átvészelni. [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/magyar_valogatott/merkozesek/1976]Mi adtuk a legtöbb játékost a nagy válogatottba, ránk épült az utánpótlás EB-n ezüstérmet nyert gárda is.

    A bajnok Ferencváros kerete:

    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/15507]Hajdú József
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/736]Martos Győző
    [url=http://www....
  24. A bajnok Újpest kerete:

    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/16519]Szigethi Károly
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/453]Kolár Endre
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/323]Harsányi László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/348]Horváth József
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/785]Nagy László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/214]Dunai III Ede
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/552]Zámbó Sándor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/241]Fazekas László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/109]Bene Ferenc
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/249]Fekete László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/655]Tóth András
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/375]Juhász Péter
    [url=http://...
  25. A bajnok Egri Dózsa ezzel a kerettel vágott neki a 68-as küzdelmeknek:
    Alaxai József,Berán Károly,Budai János,Bulyovszky Miklós,Faliszek Sándor,Jaszter István,Kárpáti József,Kiss I János,Kovács I György, Kovács II Ferenc,Lakinger Lajos,Mészáros József,Papp László,Rajna György,Szász László,Szűcs István,Tátrai Imre,Tóth I Miklós,Tóth II József,Winkler Géza.
    Az viszont kérdéses, hogy ezzel az állománnyal fejezte be a bajnokságot, vagy idény közben voltak változások.
  26. A klubház homlokzatán és a belépőjegyen is Albert stadionként szerepel.
    Attól pedig az Isten mentsen meg minket, hogy a német stadionnévadó-példát kövessük.
  27. 1974. május 19.,vasárnap. Harót János, az FTC ügyvezető elnöke a stadionavató reggelén kissé meghatódva mondta:
    -Csakhogy megérhettük ezt a napot is! Szinte félek visszagondolni arra a sok nehézségre, problémára, amit az évek során leküzdöttünk. Emlékeztek, 4 évvel ezelőtt itt még a régi lelátók romjai álltak... A klubházunkban a falakról omlott a vakolat. Azután felépítettük ezt az új klubházunkat, majd a lelátók alapjai is emelkedni kezdtek. És íme, a padok már várják a lelkes szurkolókat.
    A szép stadionavató ünnepélyre, az első zászló bevitelére, az FTC-szignál hangjaira árbocra kúszó zászlóra, a szalagavatásra minden fradista boldogan emlékszik. Az FTC-Vasas öregfiúk meccse is igazi örömfoci volt, Novák lőtte az elsőt, azután 4-4 lett a vége. Lázár tanár úr végezte az öregfiúknál, Takács II József a Ferencváros-Vasas NB I-es meccsen a kezdőrúgást. Az új stadion első hivatalos gólja egy Müller nevű Vasas játékoshoz kötődik. Ami ugye azt jelenti, hogy a piros-kékek ny...
  28. A bajnok Újpest kerete:

    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/970]Szentmihályi Antal
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/801]Noskó Ernő
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/323]Harsányi László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/348]Horváth József
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/16209]Kellner Jenő
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/214]Dunai III Ede
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/552]Zámbó Sándor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/241]Fazekas László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/109]Bene Ferenc
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/655]Tóth András
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/785]Nagy László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/453]Kolár Endre
    [url=http://...
  29. 1973. május 19-én a Népstadionban játszott Ferencváros-Komló (1:0) találkozón Engelbrecht helyett egy nyurga fiú állt be csereként. Lámpalázas játéka nem sejtette, hogy a következő évtized legjobb ferencvárosi labdarúgója indul sikerekben gazdag pályafutására. Nyilasi Tibor a szóban forgó játékos...

    A bajnok Újpest kerete:

    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/970]Szentmihályi Antal
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/17258]Maurer László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/323]Harsányi László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/348]Horváth József
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/375]Juhász Péter
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/214]Dunai III Ede
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/552]Zámbó Sándor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/241]Fazekas László
    [url=http://ww...
  30. A bajnok Újpest kerete:

    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/970]Szentmihályi Antal
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/801]Noskó Ernő
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/17258]Maurer László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/348]Horváth József
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/375]Juhász Péter
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/214]Dunai III Ede
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/655]Tóth András
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/241]Fazekas László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/109]Bene Ferenc
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/213]Dunai II Antal
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/552]Zámbó Sándor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/785]Nagy László
    [url=http:/...
  31. 2011.04.24, 13:39 - Budapest, AURAS SE
    A budapesti NB III-as csapatok közül egyedül az AURAS SE járja hétről-hétre a Dunántúlt az Északnyugati csoport küzdelmei során. Az együttes, a Cinkotai TK utódja, 1972 óta szerepel az NB-ben.
    -Az első években bizony súlyos gondot jelentett a nagy távolság - mondja Ungi Tibor sportköri elnök. -Tavaly azonban új, panorámás autóbuszt vásárolt a vállalat, s ezt vasárnaponként a labdarúgók használhatják. Így már nem is bánjuk a csoportbeosztást, szeretünk itt játszani.
    A cinkotai gárda az idén várakozáson felül szerepelt, hiszen tavaly végig a kiesés elkerüléséért küzdött.
    -Azóta alaposan megváltozott a játékosállomány - tájékoztat Körmendi Károly, a gyár személyzeti osztályának vezetője,technikai vezető. -Azoktól a labdarúgóktól, akiknek a hozzáállásával elégedetlenek voltunk, búcsút vettünk, s helyükre jó szellemű, küzdeni tudó játékosok, zömmel saját nevelésű fiatalok kerültek. Így például Frischl, Baranyai, Varga, Mező és Szekeres. Célunk egyébként 40 pont eléré...
  32. A villanyvilágítás 1987. szeptember 26-án debütált egy MTK-VM-Bp.Honvéd (4:3) bajnoki meccsen. A Képes Sport szerint tízezren voltak a lelátókon.
  33. 2011.04.24, 00:22 - Magyarország - Salvador 1982
    Magyarország labdarúgói a harmadik csoportba kerültek, Argentína, Belgium és El Salvador labdarúgóinak társaságában. Mérkőzéseiket Elchében és Alicantéban vívják meg. Ha sikerrel küzdenek meg a sors kiszabta első sorozatbeli ellenfeleikkel, akkor Barcelonában folytathatják mérkőzéssorozatukat. Addig nincsen más út a számunkra, mint készülni - mert az ellenfelek sem tétlenkednek.
    El Salvador labdarúgóival egyszer egy ligaválogatott mérkőzött, akkor otthonukban győzték le a salvadori fiúkat. Belgium legjobbjai ellen legutóbb 10 esztendeje küzdöttek Liége-ben, az Európa-bajnokság négyes döntőjében, de akkor a belga fiúk hagyták el győztesen a játékteret. Argentína válogatottja ellen a legutóbbi két mérkőzést elvesztette a magyar válogatott. Budapesten viszont 2-0-ra a mieink diadalmaskodtak. Mindebből nem sok következtetést szabad levonni, ha csak azt nem, hogy a továbbjutás szempontjából nehéz ellenfélnek látszó argentin és belga válogatottal szemben van mit törleszteniük labdar...
  34. 2011.04.22, 22:39 - Ferencvárosi TC - MTK-VM 1976
    A lenti képen szereplő (#2) kupagyőztes csapat névsora, álló sor, balról jobbra: Martos, Vépi, Rab, Bálint, Mucha, Viczkó, Hajdú. Guggol: Kelemen, Nyilasi, Szabó, Magyar.
  35. 2011.04.22, 22:25 - Ferencvárosi TC - MTK-VM 1976
    Lassan szállingóztak a szurkolók szombaton a Népstadion felé, de az MNK döntő kezdetére csak összejöttek vagy 15 ezren, s akik eljöttek, nem bánták meg. Nagy lehetőség kapujában állt az MTK-VM. Amennyiben sikerül győznie, újra kilép a nemzetközi porondra: -A Ferencváros esélyesebb - mondta Keszthelyi edző. -Csakhogy mi nagyon elszántak vagyunk.
    A Ferencváros "kettőzésre" készült: -Először az MNK-t szeretnénk megnyerni, aztán a bajnokságot. Egyik sem lesz könnyű - így Dalnoki edző.
    Valóban elszánt csapat az MTK-VM. Úgy rohamoz, hogy ilyet ritkán látni. Rohamoz, támad az MTK-VM tehát, néhány nagy lövés megy Hajdú kapujára, de gólhelyzeteket az ellenfél teremt. Szabó az egyiket értékesíti. (1:0).
    A második félidőben sem sokat változik a kép, csak most már az MTK-VM előtt is adódnak gólszerzési lehetőségek, viszont Hajdú ritka jó napot fog ki, nem lehet neki gólt rúgni. A mérkőzés utolsó perceinek egyikén Rab kézzel ér a büntető területen belül a labdához. Hámori j...
  36. A bajnok Újpest kerete:

    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/970]Szentmihályi Antal
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/387]Káposzta Benő
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/348]Horváth József
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/801]Noskó Ernő
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/375]Juhász Péter
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/214]Dunai III Ede
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/655]Tóth András
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/241]Fazekas László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/109]Bene Ferenc
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/213]Dunai II Antal
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/552]Zámbó Sándor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/785]Nagy László
    [url=http://w...
  37. A bajnok Újpest kerete:

    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/970]Szentmihályi Antal
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/387]Káposzta Benő
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/917]Solymosi Ernő
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/801]Noskó Ernő
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/214]Dunai III Ede
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/552]Zámbó Sándor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/241]Fazekas László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/293]Göröcs János
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/109]Bene Ferenc
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/213]Dunai II Antal
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/785]Nagy László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/96]Bánkuti István
    [url=http://...
  38. Az NB I/B-ben a - múlt évihez hasonlóan - tizennyolc együttes küzd. Az 1967. évi bajnokságban szerepeltekhez csatlakozott az NB I-ből kiesett Komlói Bányász és Egri Dózsa, valamint az NB II három bajnoka, a Győri Dózsa, a Nagybátonyi Bányász és a Szolnoki MTE.

    Pallagi Róbert, az Oroszlányi Bányász sportköri elnöke:
    -A hajrát nem bírtuk az elmúlt évi bajnokságban. Jóideig versenyben voltunk a feljutást jelentő első vagy második helyért is, de egy-két balszerencsés mérkőzés - például az otthoni döntetlen az MVSC ellen - füstbe juttatta a szép reményeket. A játékosgárda összetétele nem változott meg alapvetően, egy rutinos kapust - Janákot - és egy tehetséges fiatal mezőnyjátékost - Egyedet - igazoltuk le. Bízunk benne, hogy ott leszünk az élcsoportban, s a hajránk jobban sikerül majd.
    Palovecz Béla, a nyíregyháziak fiatal edzője:
    -Hullámzó teljesítményt nyújtottunk az elmúlt évben. Az egész idényben nem kevesebb, mint huszonhárom játékos jutott szóhoz, s kö...
  39. Szinte csak órák kérdése és kezdődik az 1968. évi bajnokság, amely egyebekben a hatvanhatodik magyar bajnoki küzdelemsorozat lesz. A felkészülés időszakában beszélgettünk NB I-es csapataink egy-egy játékosával.

    Albert Flórián, az FTC csapatkapitánya:
    -1968-ban sokkal nagyobb és kiegyensúlyozottabb lesz a versenyfutás a bajnoki címért, mint 67-ben volt. Az elmúlt idény fő tanulsága: nem szabad elkényelmesednünk a hajrára. A bajnokságot különben nehezebb lesz megvédeni, mint megszerezni volt.
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/293/gorocs_janos]Göröcs János, az Újpesti Dózsa csapatkapitánya:
    -Egy-két mérkőzésen már sikerült leráznunk magunkról tavaly a béklyót, már ami a népstadionbeli meccseket illeti. A Vasas és az FTC elleni rangadókra gondolok. Vidéken kell majd jobban szerepelnünk, akkor beleszólhatunk a bajnokságba.
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/9493/orban_arpad]Orbán Árpád (Győri ETO):
    -Úgy ...
  40. ... Az Újpest meg a pontot veszi el. A Népsport az [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/merkozesek/1967-11-12/ferencvaros-ujpest]Év Mérkőzése minősítést adja a 3:3-nak, ami a játék színvonala és izgalomfoka alapján teljesen jogos, dacára annak, hogy évtizedek múltán kiderül: a két csapat játékosai finoman szólva úgy irányították az eseményeket, hogy egyikük se örüljön a végén a győzelemnek... Varga és Szőke gólját Páncsics toldja meg eggyel, ezzel is megünnepelve aznap született kisfiát. (...)
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/merkozesek/1967-11-26/haladas-ferencvaros]Az utolsó bajnoki, Szombathelyen. A Haladásnak nagyon kell a győzelem (...) Fradinak meg ugye, már olyan mindegy (...) 2:1-es vereség a vége, Rákosi gólja talán még magát Rákosit sem hozza lázba.
    Lakat T. Károly: Requiem a nagy 8-asért
  41. A bajnok Ferencváros kerete:
    http://www.magyarfutball.hu/hu/csapat/1/merkozesek/bajnoki/1967

    Gólkirály:
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/213/dunai_antal]Dunai II Antal (Ú.Dózsa) 36 góllal.

    Gőllövőlista:
    http://www.magyarfutball.hu/hu/merkozesek/bajnoki_merkozesek/nb_i/1967/gollovolista
  42. A bajnok Vasas kerete:

    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/9580]Varga László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/83]Bakos Sándor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/34]Mészöly Kálmán
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/357]Ihász Kálmán
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/738]Mathesz Imre
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/114]Berendi Pál
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/758]Molnár Dezső
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/867]Puskás Lajos
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/235]Farkas János
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/261]Fister Ferenc
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/474]Korsós István
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/812]Pál II Tibor
    [url=http://www.magya...
  43. (...) A visszavágón a Népstadionban már más volt a helyzet. Novák vezető gólja után óriási támadó lendülettel futballoztak a ferencvárosi fiúk, és a levegőben lógott az újabb gól. A vége mégis 1-1 lett, de hát a vastaps ezúttal nem a Világ-Kupa győzteseknek szólt...
    Helenio Herrera, az Inter világhírű edzője: Nagyon tetszett az FTC játéka! Szinte hihetetlen, hogy egy hét alatt mennyit változtattak játékfelfogásukon a magyar játékosok, és most a visszavágó után el sem tudom képzelni, hogy mi lehetett velük Milánóban...

    Nagy Béla: Fradi futballévszázad
  44. A bajnok Vasas kerete:

    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/9580]Varga László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/83]Bakos Sándor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/34]Mészöly Kálmán
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/357]Ihász Kálmán
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/738]Mathesz Imre
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/114]Berendi Pál
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/758]Molnár Dezső
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/867]Puskás Lajos
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/235]Farkas János
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/261]Fister Ferenc
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/812/pal_tibor]Pál II Tibor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/720/machos_ferenc]Machos Ferenc[/url...
  45. (...) A visszavágón is botrányos jelenetek sorát láthatták az Üllői úti szurkolók, több alkalommal állt verekedés miatt a játék, a Fradi szinte "százszámra" lőhette a szabadrúgásokat, két 11-est -de mindhiába, a törökök kihúzták. A Fradi pedig első BEK-ellenfélként tényleg "törököt fogott"...

    Nagy Béla: Fradi futballévszázad
  46. A bajnok Ferencváros kerete:

    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/281/geczi_istvan]Géczi István
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/802]Novák Dezső
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/739]Mátrai Sándor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/9617]Havasi Sándor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/9615]Perecsi Tibor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/9125]Orosz Pál
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/18302]Fenyvesi II József
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/602]Varga Zoltán
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/70]Albert Flórián
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/694]Rákosi Gyula
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/254]Fenyvesi Máté
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/192]Dalnoki Jenő...
  47. A bajnok Győr kerete:

    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/24264]Barna Sándor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/24265]Koós László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/9493/orban_arpad]Orbán Árpád
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/9608]Tamás László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/9495/palotai_karoly]Palotai Károly
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/9612]Máté János
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/9499/szalo_jozsef]Szaló József
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/474/korsos_istvan]Korsós István
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/9611]Orosz László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/9217/povazsai_laszlo]Povázsai László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/9501/keglovich_laszlo]Keglovich László...
  48. Az utolsó előtti fordulóban a Fradi [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/merkozes/7718]Salgótarjánban lépett pályára. Ott, ahol bajnoki mérkőzésen ezt megelőzően [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/merkozes/34684]11 éve győzött utoljára... A csapat nagy meneteléseit itt sem tudták megállítani. A bajnokságot jelentő 2 pontot végül a Fenyvesi testvérek két gólja hozta, és győzött a Fradi 2-1-re! A salgótarjáni mérkőzés után valósággal diadalmenet volt a zöld-fehérek útja Budapestig. A két különvonattal, magángépkocsikkal meccsre utazó fradisták örömmámorban éltették a 14 év után ismét bajnokságot nyert futballcsapatot.

    Az ünneplés azután az utolsó fordulóban, az [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/merkozes/7725]FTC - SZEAC (3-1) "tétnélküli" meccsen folytatódott. Mintegy hatvanezren éltették a kedvenceket, az utolsó öt percben már a játékot sem figyelték, csak Albertékat ünnepelték. Amikor a mérkőzés véget ért, a bajnokcsapat valamennyi játékosa felsorakozott ...
  49. A bajnok Vasas kerete:

    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/970]Szentmihályi Antal
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/357]Ihász Kálmán
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/34]Mészöly Kálmán
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/884]Sárosi László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/83]Bakos Sándor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/114]Berendi Pál
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/738]Mathesz Imre
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/720]Machos Ferenc
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/163]Bundzsák Dezső
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/235]Farkas János
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/812]Pál II Tibor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/9190]Pál I László
    [url=http://w...
  50. A bajnok Ferencváros kerete:

    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/281]Géczi István
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/802]Novák Dezső
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/819]Páncsics Miklós
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/9617]Havasi Sándor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/373]Juhász István
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/992]Szűcs Lajos
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/9618]Karába János
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/153]Branikovits László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/70]Albert Flórián
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/694]Rákosi Gyula
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/9464]Katona Sándor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/602]Varga Zoltán
    [ur...
  51. Az 1968-as bajnokságot már semmiképpen sem lehet az egy évvel korábbival egy napon emlegetni. A Fradi ugyan a végén újra megnyeri az aranyat, ám míg a 67-es mérkőzéssorozaton zúgó tapsvihar közepette ment végig, addig egy évvel később már sokszor csak csetlik-botlik.

    Minden azzal kezdődik, hogy [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/739/matrai_sandor]Mátrai Sándor elhagyja a Fradit, 524 mérkőzés emlékével a szívében. Ha az esze azt is diktálja, hogy jobb, ha megy, távozását közel sem lehet önkéntes elhatározásnak nevezni.
    A csapatban többen azt gondolják, hogy ő az, aki az öltöző belső életéről rendszeresen informálja a klub vezetőit és a belügyi szerveket, és ezt nem csak gondolják, hanem gyakorta éreztetik is vele.
    Egy ilyen vád, vagy akár csak gyanú ellen roppant nehéz védekezni, gyakorlatilag nem is lehet, mert minden védekezéssel csak még inkább gyanúba keveri magát az ember. Mátrai sem védekezik. Csak elmegy.
    Már régen nem él,amikor fehéren-feket...
  52. 2011.04.09, 22:40 - Wales - Magyarország 1958
    Sokáig folyt a svédországi világbajnokság értékelése,kritika érte a szövetséget, a válogatottal foglalkozó szakembereket, a játékosokat, és mindegyikben volt némi igazság. Egy biztos: nem sikerült a magyar csapat felkészülése, formájának időzítése, ezt sok mindennel magyarázták. Pedig az akkori szakvezetés mindent megtett,hogy az együttes eredményesen szerepeljen a skandináv országban. A bajnokság korán véget ért, edzőtáborban folyt a felkészítés, erről a munkáról később az a megállapítás született, hogy kevesebb jobb lett volna... A szakemberek ugyanis arra a megállapításra jutottak, hogy túl sokáig voltak együtt a játékosok, automatikussá, monotonná vált a munka, 12-14 napos edzőtábor sokkal jobb lett volna az igazi felkészüléshez. Több olyan nyilatkozat is elhangzott, amelyet akár ma is mondhatnának az akkori szakvezetők.
    Baróti Lajos volt a szövetségi kapitány, aki kifejtette, miszerint a kapott elképesztő potyagólokon felül szerkezeti hiányosságai is voltak a csapat...
  53. 1938-ban csak 15 csapat szerepelt a III. VB 16-os döntőjében. A selejtezők 8.csoportjában Lettország két mérkőzésen legyőzte Litvánia csapatát, utána Ausztria 2-1-re nyert Lettország ellen. Ezzel csoportgyőztes lett, de Hitler csapatai megrohanták Ausztriát,és Németországhoz csatolták. Ausztria nem lehetett ott a VB döntőin, labdarúgó-csapata innen kezdve csak Bécs válogatottja néven szerepelhetett...

    ( A hagyományos magyar-osztrák mérkőzések helyett Budapest-Bécs találkozókat rendeztek. Szép gesztus lenne a magyar és az osztrák szövetség részéről,ha ezeket a mérkőzéseket országok közötti találkozóknak léptetnék elő. Utólag! Utóvégre eleinte is Budapest-Bécs mérkőzések voltak, s ezeket is csak később léptették elő Magyarország-Ausztria találkozóknak, azaz a korábban, az eleinte játszott mérkőzések utólag lettek -országosak. S azóta is minden évkönyvben, kimutatásban így szerepelnek...)

    Labdarúgás -különkiadás 1978

  54. 2011.04.03, 10:25 - Hollandia - Magyarország 2011
    Üdv Mindenkinek!

    Na hazaérkeztünk Amszterdamból, tolok egy rövid beszámolót a mi szemszögünkből:

    Indulás hétfőn délben - 3 nagy busz 180 fővel. Kb. annyi szesz fogyott Győrig, ami egy kisebb falu éves fogyasztását jelentheti, ezzel párhuzamosan emelkedett a hangulat. Győrben még felvettük a felvidékieket és a dunántúliak egy részét. Németországban civilruhás nyomozókat kaptunk, elvileg minden rutin, csak elkérték mindenkitől a papírókat és befényképezték őket, gondolo ha le lett volna rabolva egy kút akkor ott vannak a nevek. Aztán mentünk tovább. Reggel fél 10-kor érkezés Amszterdamba. Indulhat a városnézés. Mi kb. 25-30 fővel vágtunk neki a városnak : sétálóutca, Damm tér( nem tudom helyesen írtam - e ), piros lámpás negyed, coffe shop, kikötő, majd ismét belváros. Ahogy telt az idő egyre több magyarral találkoztunk. Holland megfigyelőkkel két ízben, de aztán holland mobbal egyáltalán nem. Damm téren már délelőtt is voltak magyarok bőven. Aztán kicsit villamosoztunk, kik...
  55. 2003 - as Lengyel-Magyaron nem volt meg a magyar himnusz cd-n. A rendezők felkérték a vendégszektort a himnusz eléneklésére (amit persze magunktól is elnyomtunk volna) Hazaiak fegyelmezetten csendben hallgatták, de a végén 50.000-es masszív taps volt a rekció.

    Geci nagy közhely, de aki ott volt soha nem felejti!

    http://www.torzsasztal.hu/Article/showArticle?t=9099594
  56. 2011.03.29, 23:00 - Hollandia - Magyarország 2011
    A vereség ellenére ez a meccs tényleg rendben volt. Idegenben, ráadásul tétmeccsen nem is tudom mikor játszottunk ekkorát. Ha nem is végig, de partnerek voltunk!
    A szurkolás előtt le a kalappal, előre a svédek ellen!
  57. 2011.03.29, 20:10 - Magyarország - Brazília 1966
    Szepesi Gusztáv, a Tatabánya egykori válogatott hátvédje a címeres trikót mindössze ötször ölthette magára,de ebből egy alkalommal olyan teljesítményt nyújtott,amelyről még ma is beszélnek a szurkolók. Ki ne emlékezne arra,miként őrizte a brazilok elleni világbajnoki mérkőzésen Garrinchát.
    -Azt a meccset sohasem felejtem el. Igaz,akkor már olimpiai aranyérmes voltam,de a válogatottban csak kétszer kaptam lehetőséget. Az angliai világbajnokságra is úgy utaztam,hogy tartalék leszek. Egy nappal a brazilok elleni mérkőzés előtt tudtam meg,hogy játszom. A portugáloktól kikaptunk és Baróti Lajos közölte,hogy több helyen változtat az összeállításon. Így kerültünk a csapatba Gelei, Mathesz és én. Gondolhatják milyen éjszakám volt. Egész éjjel nem jött álom a szememre. Ugyanígy volt szobatársam,Gelei is. Hajnalban odaszóltam neki: "Te Jóska,vágjál fejbe egy széklábbal,akkor legalább elájulok és szendergek egy kicsit."
    -A pontos taktikát még nem ismertem,csak sejtettem,hogy val...
  58. 2011.03.28, 21:18 - Magyarország - Ausztria 2000
    Ami Dél-Amerikában a brazil-argentin, a brit szigeteken az angol-skót, annak Közép-Európában a magyar-osztráknak kéne lennie... Igen kéne,mert ahogy a szerda esti példa is mutatja,sajnos nem az.Aznap ugyanis csupán a történelmi múltra visszatekintő egymás elleni találkozók száma adott rangot az összecsapásnak,más nem. Az már nem is hat újdonságként,hogy nyert állásból ismét nem sikerült győztesként kikerülnünk. Még jó,hogy nem kaptunk ki... Más kérdés,hogy kit verjünk meg egy kis önbizalom-növelés gyanánt,ha nem az önmagát is kereső osztrák válogatottat. No meg itt az alkalom arra (vagy lett volna),hogy kedvenceink az irreálisan magas és minimálisan szelektált jegyárak mellett,valamelyest megalapozzák az olasz meccs nézőszámát,mert az ugye már élesbe megy. Ám úgy látszik,hogy válogatottunk helyett ezúttal a szövetség próbálta megalapozni a taljánok elleni csillagászati összegekért a pénztárakba kerülő belépők árát.
    De térjünk át a lelátóra. A hazai tábor ismét egy új helyen ver...
  59. 2011.03.21, 21:30 - Anglia - Magyarország 1981
    Mészöly Kálmán: -Tíz-tizenegy pontot terveztünk.Úgy gondoltam, idehaza megnyerjük valamennyi mérkőzésünket, viszont veszítünk Bukarestben és Londonban. A svájciak és a norvégok közül az egyik csapattal szemben százszázalékos teljesítményt vártam - hogy melyik ellen, az lényegtelen volt-, így jött volna össze a tizenegy pont. Tíz pedig úgy, ha az utóbb említett két csapattól idegenben összesen csak két pontot szerzünk.

    - Félidőben, azaz az első négy selejtező után öt pontja volt a válogatottnak, úgy, hogy idehaza kikapott az angoloktól. Ez nem rendítette meg?
    - Maga a vereség fájó volt, de nem veszítettem el a hitemet. Sok ismerősöm, barátom, újságírók is mondták, most már nagyon nehéz lesz, Kálmán... Azt feleltem: ha most azonnal, vagyis rövid időn belül le kellene még játszanunk két mérkőzést, akkor tényleg bajban lehetnénk. De június van, és őszig még van idő, összerázódik a társulat, kiheveri a Népstadionban elszenvedett vereség hatását és meglátjátok, ott leszünk...
  60. A bajnok Vasas kerete:

    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/970]Szentmihályi Antal
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/393]Kárpáti Béla
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/34]Mészöly Kálmán
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/884/sarosi_laszlo]Sárosi László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/163]Bundzsák Dezső
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/114]Berendi Pál
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/738]Mathesz Imre
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/9688]Kékesi Mihály
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/720]Machos Ferenc
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/235]Farkas János
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/357]Ihász Kálmán
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/83/bakos_sandor]Bakos...
  61. A bajnok Újpest kerete:

    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/674/torok_gabor]Török Gábor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/691/rajna_karoly]Rajna Károly
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/603]Várhidi Pál
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/9170]Győrvári József
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/9624]Szini József
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/144]Borsányi György
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/9173/nagy_karoly]Nagy Károly
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/293/gorocs_janos]Göröcs János
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/988/szusza_ferenc]Szusza Ferenc
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/508/kuharszki_bela]Kuharszki Béla
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/668/toth_mihaly]Tóth Mihály
    [u...
  62. A másodosztály Keleti csoportjába az Erzsébeti Spartacus MTK jutott fel,mellyel már négyre nőtt a fővárosi alakulatok száma,ellenben a Nyugati csoportéval,ahol nem találunk budapesti gárdát. A Kiskőrös-ESMTK mérkőzésre 200 erzsébeti utazott el,mivel ezen a találkozón hódította el a bajnoki címet és jutott a második ligába a piros-fehér csapat. A Tántoríthatatlanok kilenc fővel szalagesőt prezentált,ami miatt csúszott a kezdés is.A lefújás után már mindenki az NB I B-ről beszélt.

    3.Félidő, 2001.október 73.szám
  63. Lokisták Bordeauxban... Duplán!

    A Ferencváros és a Dunaferr kiesését követően csak a debreceni csapat maradt versenyben az európai kupaporondon,igaz a sorsolást követően a közvélemény úgy látta: "már ők sem sokáig". A moldáv csapat és Kisinyov után viszont egy igazi kontinentális város került a cívisvárosi ultrák látókörébe,ráadásul egy nagyhírű szurkolótáborral.
    A csütörtöki találkozóra már kedden elindultak azon szurkolók,akik vállalván a hosszú utazást fél Európán át,jelen szerettek volna lenni Bordeauxban.Szerdán viszont megtörtént az,amire már előző nap is gondoltak néhányan! Az UEFA,a new yorki merényletek hatására elhalasztott minden nemzetközi mérkőzést,így a szerdai BL találkozókat és a csütörtöki UEFA kupa összecsapásait is.A két kisbusznyi szurkoló ezt azonban nem tudhatta az indulás pillanatában.Az egyik jármű Németországban értesült a Szövetség döntéséről,ők azonnal vissza is fordultak.A másik busz viszont ekkor a francia várostól már csak 100 km-re volt,...
  64. Hol rendezte hazai meccseit a Honvéd 85-86-ban?

    (...) Építkeznek,mert az új pályát jó csapattal akarják szolgálni.Mert a Honvéd az 1985-86-os idényben egyetlen mérkőzését sem játszhatta Kispesten.A nagy munka most is folyik.Jó ütemben halad a pálya talaja (!) fűtőberendezésének építése,és a gyeptéglázás.Készen áll a minden igényt kielégítő világítás.Csodálatosan szép lesz a pálya.Készül az új eredményjelző,lesz nagy parkoló,s rendelkezésre áll majd az új szolgáltatóház,ahol étterem,konyha,szálloda is lesz.
    Legkorábban szeptember elsején minden a helyére kerül,a legkésőbbi átadási határidő pedig szeptember 29, a Fegyveres Erők napja.

    Labdarúgás, 1986.május
  65. 2011.03.09, 23:20 - Abádszalók, Abádszalóki SE
    Visszalépett a megye egyből az Abádszalók

    A hétvégén eldőlt,az Abádszalóki Sportegyesület hivatalosan is bejelentette,visszalépteti felnőtt és ifjúsági csapatait a 2010-11-es megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságtól.
    A szabályok értelmében -mivel a mérkőzéseinek a felét lejátszotta az őszi idényben- eredményeit nem törli a szövetség,hanem a tavaszi szezonban valamennyi ellenfele 3-0-val könyvelheti el a Tisza-taviak elleni összecsapást.Ugyanakkor a szabály arról is rendelkezik,hogy amennyiben a visszalépő klub a következő bajnokságban szeretne ismét elindulni a pontvadászatban,azt csak két osztállyal lejjebb,azaz jelen esetben a megyei harmadosztályban teheti meg.

    http://szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/sport/visszalepett-a-megye-egybol-az-abadszalok-364059
  66. 2011.03.09, 22:08 - Budapest, Ganz-MÁVAG SE
    Területi bajnok, 1984-85 - Ganz-MÁVAG

    Eddig ugyan csak kétszer, 1941-42-ben és 1945-ben szerepelt a legjobbak között [url=https://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/507/kubala_laszlo]Kubala László, [url=https://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/803/nyers_istvan]Nyers István és [url=https://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/555/zavodi_istvan]Závodi-Zavadszky egykori csapata, de egy osztállyal lejjebb szinte állandó "bérletük" volt a kőbányai piros-kékeknek. Ez sem jelentette azonban azt,hogy néha-néha ne nézett volna körül a csapat a honi labdarúgás harmadik vonalában is. De nem egyszer ott volt az NB I kapujában is, ott azonban legtöbbször elbotlott. Így volt ez akkor is, amikor 25 évvel ezelőtt a kétcsoportos NB II egyikében, tavasszal szinte végig vezetve, féllábbal már az első osztályban érezhette magát, az utolsó három fordulóban mégis veszendőbe ment az egész év munkája. Akkor volt ez, amikor [url=https://www.magyarfutball...
  67. Elmondható,hogy talán még soha nem volt példa arra,hogy a magyar bajnokságban olyan "előkelő" kiesési zóna alakult volna ki,mint ebben az évben,amikor olyan sokszoros,legendás hírű bajnokok szorítottak a véghajrában a kiesés elkerüléséért,mint a kék-fehérek,a 100 éves lila-fehérek és a bajnoki aranyérem-csúcsot tartó zöld-fehérek.Egy kis túlzással azt is mondhatjuk,hogy a hajrá nem az élcsoportban volt igazán izgalmas,hanem az alsóházban.

    A külföldi stadionokban a mérkőzések második félidejének közepe táján,amikor lezárják a pénztárakat,az eredményhirdető táblán megjelenik a pontos nézőszám.A mi mérkőzéseink közönségének létszámáról nincs pontos kép,mert az becslés alapján történik.A tudósítók általában felfelé kerekítenek,így aztán gyakran előfordul,hogy jelentős eltérések vannak a különböző lapokban megjelenő számok között.
    Ha tehát a végső összesítésben azt olvassuk,hogy az 1984-85-ös bajnokságban [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/merkozesek/bajnoki_merkozesek/nb_i/1984...
  68. Még a sors(olás) is úgy akarta,hogy az NB II két legjobb együttese amolyan gálamérkőzésen ünnepelhesse a 38 fordulós monstre menetelés befejezéseképp a biztos feljutást az élvonalba.Hiszen június közepén,a második osztály zárófordulójában Siófokon már mint élvonalbeli gárda találkozott egymással a Siófoki Bányász és a Bp.Volán SC legénysége.A hatezer szurkoló pompásan szórakozott a 3-3-as döntetlennel végződött fiestán,amelyen talán először futballozhatott felszabadultan a bajnokság során a két csapat.
    Ott,akkor,a lefújás utáni mámoros ünneplés közben,majd később,a Matróz vendéglőben folytatódó fesztivál alatt aligha gondolt valaki is arra,milyen rögös,seregnyi buktatóval,számtalan váratlan akadállyal teletűzdelt úton jutott el ez a két társulat az ígéret földjére.Közben feltétlenül meglengetjük az elismerés zászlaját a bajnokság legnagyobb meglepetését okozó,az utolsó előtti fordulóig reális feljutási eséllyel rendelkező Váci Izzó MTE újoncgárdája előtt.Amely a bajnok Volántól...
  69. 2011.03.05, 22:52 - Budapest, Volán SC
    A Czabán Samu téren önmaguknak tűzték ki a célt

    Amilyen rendhagyó körülmények között kényszerült tavaly nyáron az élvonalból távozásra a Bp. Volán SC együttese,legalább olyan sajátos módon határozták meg a rákospalotai klub vezetői a csapat elé tűzendő célt az NB II-ben.Ők ugyanis kijelentették: az ismert előzmények után követelményként csupán azt tűzik a kék-fehér gárda elé,hogy az becsületes játékkal szilárdítsa meg helyét ezen a szinten.Nehogy úgy járjon,mint a korábban az NB I-ből kipottyant Dunaújváros és Kaposvár.Akik a zuhanás lendületével meg sem álltak a területi bajnokságig...
    Grosics Gyula ügyvezető elnök (tavaly nyáron még a Fekete Párduc töltötte be ezt a posztot a közlekedésieknél) és Martos Győző szakosztályvezető (az egykori válogatott védő december derekán vette át a klub élén a marsallbotot az őt évek óta tudatosan menedzselő Grosicstól),valamint Kiss Imre edző azzal a szándékkal láttak munkához,hogy a tervszerű csapatépítés mell...
  70. A bajnok Csepel kerete:

    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/82/bako_bela]Bakó Béla
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/9213]Bulla József
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/9212]Kóczián I Antal
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/630/takacs_gyorgy]Takács György
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/9214]Ughy Tibor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/9215]Kleibán Antal
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/662/toth_jozsef]Tóth II József
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/9222/kisuczky_robert]Kisuczky Róbert
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/9223/gondos_tibor]Gondos Tibor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/812/pal_tibor]Pál II Tibor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/9227/nemeth_ferenc]Németh Ferenc
    ...
  71. A bajnok MTK kerete:

    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/9103]Bártfai Róbert
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/9104]Palicskó Tibor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/909]Sipos Ferenc
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/523]Lantos Mihály
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/484]Kovács I Imre
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/32]Kovács III Ferenc
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/878]Sándor Károly
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/330]Hidegkuti Nándor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/9108]Kárász Ferenc
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/762]Molnár János
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/978]Szimcsák I István
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/818]Palotás Péter
    ...
  72. A bajnok Vasas kerete:

    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/9147]Kovalik Ferenc
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/393]Kárpáti Béla
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/9149]Kontha Károly
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/884]Sárosi László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/163]Bundzsák Dezső
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/114]Berendi Pál
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/688]Raduly József
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/187]Csordás Lajos
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/976]Szilágyi I Gyula
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/20105]Kaszás László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/530/lenkei_sandor]Lelenka Sándor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/9150]Szilágyi I...
  73. 2011.03.03, 19:16 - Vecsés, Vecsési FC 1911
    A Vecsés a tavaszi szezonra való felkészülést a decemberben kinevezett Genzwein Ferenc vezetőedzővel és segítőjével,Glázer Róbert másodedzővel kezdte meg,de már Détári Lajos klubigazgatóval fejezte be.Február 14-én ugyanis a klub szerződést bontott a Genzwein-Glázer párossal,és Dömét bízta meg a szakmai munka irányításával.A keretben kevés változás történt,Bojtor László érkezett Kispestről,Czipper Zsolt és Gorjánácz Márió pedig távozott,előbbi Zsámbékra,utóbbi Pápára.

    A vecsésieknek nemes céljaik vannak,Földvári Tibor,az alapításának centenáriumát ünneplő VFC 1911 elnöke elmondta,hogy a tervek között szerepel egy 3000 néző befogadására alkalmas,fedett miniaréna megépítése.Amelyben a reményeik szerint előbb-utóbb bajnoki mérkőzésen fogadhatják a Ferencvárost. Minden bizonnyal mindkét csapat szurkolói abban bíznak,hogy erre a találkozóra nem az NB II-ben kerül sor...

    nso.hu 2011.03.03.
  74. A Lajta-parti egyetemi város patinás múltú együttese megérdemelten jutott a Bakony-csoportban az első helyre.Megérdemelten,mert:
    -kisebb megingásoktól eltekintve,végig egyenletes,jó teljesítményt nyújtott;
    -mert a bajnokság során 30 fordulóban birtokolta az első helyet;
    -mert otthonában mindössze egy pontot vesztett és idegenben is csak kétszer kapott ki;
    -mert dicséretes hagyományainak megfelelően az MNK-ban is derekasan helytállt,legyőzte (többek között) a Soproni SE NB II-es,a Haladás NB I-es csapatát és a legjobb 16 közé jutott!
    A Motim TE-ben a kapus Schnitzertől eltekintve nincs kiemelkedő képességű játékos.A Győri ETO egykori kitűnő játékosa Koós László1981 óta irányítja a szakmai munkát,s a szürke,de lelkes játékosokból egységes,ütőképes csapatot kovácsolt.
    -A rajt előtt az 5.helyet céloztuk meg,de a sárvári 4-0-ás negyedik fordulóbeli győzelem után a bajnokság megnyerése lebegett a szemünk előtt.A tavaszi idénynyitón Fűzfőn valósággal belefulladtunk a sárba...
  75. 2011.02.24, 20:39 - Komló, Komlói Bányász SK
    Kökönyösi örömök

    1961.augusztus 20... Komló tizedik születésnapja.A kökönyösi városrész feldíszített terén már korán reggel gyülekezett a bányászváros lakossága.Dél felé megérkeztek a várva várt vendégek,a Szovjetunió hőse,a világ első űrrepülője és felesége.Óriási taps,tombolás fogadta Gagarinékat,s közben egy repülőgépről virágeső hullt a mintegy húszezres tömegre.Fock Jenő mondott köszöntőt,majd a nagyon rokonszenves Jurij Gagarin lépett a mikrofonhoz.Ez történt délelőtt a 10.évfordulón Komlón.
    S,hogy mi történt délután? Tízezer néző és döntetlen a Ferencváros ellen (2-2).

    Az 1984-85-ös szezonban viszont a területi bajnokságban zárt az együttes.
    -A totóbotrány után óriási konsternáció volt a bányászvárosban,szinte az egész labdarúgó-keretet szét kellett zavarni -emlékezett vissza a nehéz napokra Prohászka István,az egyesület elnöke. -Amikor a disznóság kiderült,csak úgy tudtunk a mérkőzésekre kiállni,hogy a gyúró volt a kapusunk,előtte egy csomó fiatal ...
  76. 2011.02.22, 22:21 - Budapest, Ferencvárosi TC
    A csapat [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/merkozes/25196]1956. október 21-én játszotta utolsó meccsét Kinizsi néven a csepeliek ellen (1-1). Szeptemberben már tárgyalások folytak arról,hogy a Fradi visszakapja régi nevét és színét.Ferencvárosi Kinizsi néven,az eredeti címerrel kombinálva folytak a tervezgetések.De azután elérkezett október huszonharmadika... A harcok az Üllői úti pályát megkímélték,így semmi akadálya nem volt annak,hogy oda fradistákat toborozzanak.

    December 9-én több mint 10 ezer szurkoló szorongott a diósgyőri lelátókon.Az első barátságos meccset -immár Ferencváros néven ott játszotta a csapat. Aztán december 16-án már Újvidék főterén várta nagy tömeg a túraengedéllyel kiutazó zöld-fehéreket.Másnap pedig hosszú évek után az első hivatalos meccs következett, 3-1-es győzelemmel a Vojvodina ellen.
    Fradi futballévszázad
  77. Ismét a 3.helyen végzett a Kinizsi -a Honvéd ellen az első meccsen 0-0, ősszel pedig 4-4 volt az eredmény.A gól nélküli mérkőzés arról is nevezetes,hogy ez 98 ezres nézőcsúcsot hozott. Bajnoki meccsen ennyien sem előtte,sem utána nem voltak a Népstadion lelátóin... A 4-4-es meccsen a Honvéd már 3-0-ra vezetett,ezután egyenlítettek -Gulyás bravúrjainak is köszönhetően- Mátraiék.Egyébként ezt a rangadót a kosárlabda EB miatt hétfői napon játszották...

    A bajnok Bp.Honvéd kerete:

    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/232]Faragó Lajos
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/692]Rákóczi László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/9104]Palicskó Tibor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/97]Bányai Nándor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/2]Bozsik József
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/477]Kotász Antal
    [url=http://www.ma...
  78. A bajnok Bp.Honvéd kerete:

    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/3]Grosics Gyula
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/692]Rákóczi László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/536]Lóránt Gyula
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/23960]Kovács János
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/2]Bozsik József
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/97]Bányai Nándor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/159]Budai II László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/451]Kocsis Sándor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/720]Machos Ferenc
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/1]Puskás Ferenc
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/172]Czibor Zoltán
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/78]Babolcsay György
    [url=http...
  79. A meccs csütörtök este hatkor kezdődött,ezért biztos ami biztos 48 órával előtte -két kisbusszal és egy autóval- összesen húszan indultunk Ventspilsbe.Az első problémás megállás a litván határnál volt.Itt nyolc dollárt kértek tőlünk,cserébe a belépésért.Negyven kilométer megtétele után autópályán folytattuk utunkat Kaunastól a tengerpartig.Semmi gondunk nem volt,útleveleinkbe szép pecséteket kaptunk...
    Lettországba érve,Ventspils előtt nem volt aszfaltozott út,de járműveink túlélték, és megérkeztünk. 1600 km, 27 óra zötykölődés után este 9-kor.
    Másnap reggel megkerestük a stadiont,itt találkoztunk a vezetőséggel és kiderült,hogy a 10 dolláros meccsjegyet nem kell megvennünk.Az "aréna" abból áll,hogy a futballpálya körül van egy atlétikai pálya és az egyik hosszanti oldalon egy -kb. 4000 fő befogadására alkalmas- ülőhelyes fedett lelátó.
    Később összefutottunk a hazai ultrákkal,akikkel sálakat cseréltünk,valamint a beszélgetéseikből kiderült,hogy ők oroszok,nincs lett állampolg...
  80. Az UEFA Intertotó Kupában a Tatabányát a Cibalia csapatával hozta össze a sors.A horvát szurkolók 60-an jelentek meg a bányászvárosban,egyensapkákban és egyensálakban.A vendégszektor kerítésére rengeteg transzparens került ki.A banditák szerint jól szurkoltak,tán az egyik leghangosabb tábor volt náluk az utóbbi időben.A találkozó során megpróbáltak közelebb férkőzni a szomszédos szektorból mutogató néhány hazaihoz,ekkor egyikük belerúgott egy rendőrkutyába,ami retorziót vont maga után az egyenruhások részéről.A horvátok alkoholos befolyásoltsága szembetűnő volt,egyikük még anyaszült meztelenül is képes volt néhány percet a szektorban álldogálni...

    3.Félidő
  81. Az év nevezetes bemutatkozással kezdődött: [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/739]Mátrai Sándor élete első bajnoki meccsén négy góllal terhelte az ellenfél hálóját.(Kinizsi-Szombathelyi Lokomotív 5-2).

    A bajnok Vörös Lobogó kerete:

    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/284]Gellér Sándor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/490]Kovács II József
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/151]Börzsei János
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/523]Lantos Mihály
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/484]Kovács I Imre
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/551]Zakariás József
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/878]Sándor Károly
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/330]Hidegkuti Nándor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/818]Palotás Péter
    [url...
  82. A bajnok Bp.Honvéd kerete:

    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/3]Grosics Gyula
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/692]Rákóczi László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/536/lorant_gyula]Lóránt Gyula
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/97]Bányai Nándor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/2]Bozsik József
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/23894]Városi György
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/159]Budai II László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/451]Kocsis Sándor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/20821]Budai I László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/1]Puskás Ferenc
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/78]Babolcsay György
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/9151/barfy_antal]B...
  83. 1951.januárjában a SZOT döntésének megfelelően egységes rendszerű szakszervezeti egyesületeket hoztak létre.Az ÉDOSZ sportegyesületei ettől kezdve Kinizsi SE néven szerepeltek.Egységes piros-fehér klubszínt állapítottak meg az ország minden Kinizsi egyesületének. A Bp.Kinizsi labdarúgói is mezt cseréltek: öt évig piros-fehérben játszották meccseiket... immár a naptári év szerint kiírt bajnokságban.

    A bajnok Bp.Bástya kerete:

    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/284/geller_sandor]Gellér Sándor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/490/kovacs_jozsef]Kovács II József
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/151/borzsei_janos]Börzsei János
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/523/lantos_mihaly]Lantos Mihály
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/484/kovacs_imre]Kovács I Imre
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/551/zakarias_jozsef]Zakariás J...
  84. Az ÉDOSZ-korszak 1950. december 17-én vereséggel zárult: [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/merkozes/20015]Textiles - ÉDOSZ 3-1. A kaput a 37 éves [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/182/csikos_gyula]Csikós Gyula védte.

    A bajnok Honvéd kerete:

    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/3/grosics_gyula]Grosics Gyula
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/692]Rákóczi László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/20849]Patyi Mihály
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/23894]Városi György
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/2]Bozsik József
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/97]Bányai Nándor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/159/budai_laszlo]Budai II László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/451/kocsis_sandor]Kocsis Sándor
    [url=http://www.magyarfutball....
  85. Az MLSZ a 49-50-es bajnokságban tette kötelezővé,hogy számozott mezekben játszanak a csapatok.

    A Honvéd az [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/merkozes/23933]ÉDOSZ elleni 0-0-ás eredménnyel megnyerte az 1949-50-es bajnokságot. Az elsőséget az Üllői útra kivezényelt kiskatonák nótával köszöntötték...

    Az ÉDOSZ az [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/merkozes/34707]Előre elleni győzelmével ezüstérmes lett,s ekkor,ezen a meccsen estek az utolsó Budai-Kocsis gólok is. Az MLSZ 4 napos rendkívüli átigazolást engedélyezett. Az Üllői úti gárda ezt a négy napot négy évig megérezte.
    Íme az átigazolás során más egyesületekbe "vezényeltek" névsora:
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/159]Budai, [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/451]Kocsis (Bp.Honvéd), [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/326]Henni, [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/196]Deák (Bp.Dózsa), majd az év végén Cse...
  86. 1948. november 18.: egy forró hangulatú mérkőzés az Üllői úton, [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/merkozes/25142]FTC - Vasas 4-2. A meccs kemény és nagy iramú volt, a Ferencváros kétszer is ki tudott egyenlíteni. A szünet után a zöld-fehérek valósággal kapujukhoz szegezték ellenfelüket, és a sok-sok támadás eredménye újabb két gól volt. A szurkolók tomboltak -sokan nem úgy,ahogy azt az akkori helyzetben illett volna... Az MLSZ a ferencvárosi szurkolók viselkedése miatt az FTC szereplési jogát a hátralévő négy mérkőzésre (Csepel,MTK,Goldberger,Újpest) megvonta, és a bajnoki pontokat az ellenfél javára írta! Aztán mégsem vált valóra ez a vérlázító ítélet. A csapat képviselői -köztük Kispéter Mihály csapatkapitány is- elmentek Rákosi Mátyáshoz "kegyelemért". Végül a nagy vezér a Fradi játékjogát visszaadta -de a betiltott Üllői úti pálya helyett minden mérkőzést idegenben kellett játszania. A megszerezhető nyolc pontból hetet így is megszereztek.

    A Fradi bajnokságzáró ki...
  87. Az első vidéken rendezett Magyar Kupa-döntőn,Kolozsváron az egyetemi pályán 10 ezer néző szorongott,és izgatottan várta a mérkőzés kezdetét,amit légiriadó miatt nem tudtak időben elkezdeni... A Fradi 3-1-es győzelmét nagyon sokan a helyszínen is ünnepelték,hiszen több ezer budapesti katona buzdította a fradistákat.
    A mérkőzés után a játékosok felsorakoztak a pálya szélén és Sárosi György átvette a kupát,a játékostársak pedig a kicsinyített másolatokat.Aztán felültek a vonatra,és egy légiriadót leszámítva vidáman utaztak a fővárosba.

    Fradi futballévszázad
  88. 1947. október 19-én játszották az [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/merkozesek/1947-10-19/ujpest-ferencvaros]Újpest - Ferencváros rangadót. A lila-fehérek 5-1-es győzelme még a Megyeri úton is nagy meglepetés volt. A játék képe alapján nem is látszott ekkora különbség, de hát a Fradi-védelem a II. félidőben sokat hibázott.
    Ez a mérkőzés volt egyébként az első olyan találkozó,amelyre totószelvényen is lehetett tippelni! Az első totószelvény első mérkőzése az Újpest-Ferencváros rangadó volt és ugye az egyes volt a helyes tipp... Az első telitalálatos -akkor 12-es- szelvény így nézett ki: 1,x,2,1,x,törölve,x,2,x,1,1,1,2.

    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/merkozes/34742]1948. május 27-én Szegeden győzött 2-0-ra a Fradi. "Hihetetlen nagy volt az érdeklődés a mérkőzés után. Ezúttal szűknek bizonyult a Vasutas-pálya. Orosházáról ezer fradista jött,Budapestről különvonat,tehergépkocsik, magánautók hozták a zöld-fehér híveket.
    -Úgy éreztük magunkat, mintha a...
  89. [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/merkozes/23981]Kispest - Ferencváros 3-0! A nagy érdeklődéssel várt rangadóra közel 20 ezer néző vándorolt ki a kispesti pályára. Az izgatott légkörben lejátszott mérkőzésen Mike,Patyi és Rudas is a kiállítás sorsára jutott. A mezőny legjobbja a mesterhármast elérő Puskás volt. A 38. percben hordágyon vitték az öltözőbe, de a második félidőben ismét pályára lépett és "sérülten" még két gólt lőtt...

    A bajnok Újpest kerete:

    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/658]Tóth György
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/93]Balogh II Sándor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/517]Laborcz Lajos
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/425]Kirádi Ervin
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/993]Szűcs Sándor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/349]Horváth Károly
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/sze...
  90. DVSC-Ferencváros 2-1.Péntek délután váratlan akadályok merültek fel az FTC másnapi debreceni útjával kapcsolatban.A vasúti költségre nem kevesebb,mint hárommilliárd adópengőt kellett volna fizetni,,amit a zöld-fehérek nem tudtak előteremteni.Már-már úgy volt,hogy a csapat nem tud elutazni,amikor teherautót sikerült szerezni,és azon zötykölődött a csapat szombat délután.A bajok Debrecenben is folytatódtak: a hazaiak két góljára csak eggyel tudtak válaszolni Sárosiék.
    Ez a találkozó az úgynevezett "mamutbajnokság" végét jelentette,amelyet nagy fölénnyel nyertek az újpestiek.A Ferencváros a szerény ötödik helyet úgy szerezte meg,hogy ehhez még bravúros eredmények is szükségeltettek.

    A bajnok Újpest kerete:
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/658]Tóth György
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/93]Balogh II Sándor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/517]Laborcz Lajos
    [url=http://www.magyarfutball....
  91. A bajnok Újpest kerete:

    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/658]Tóth György
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/93]Balogh II Sándor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/517]Laborcz Lajos
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/425]Kirádi Ervin
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/993]Szűcs Sándor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/90]Balogh I István
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/20929]Suhai István
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/988]Szusza Ferenc
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/20936]Várnai Lajos
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/546]Zsengellér Gyula
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/20933]Sárdi Imre
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/9911]Tamás István
    [url=ht...
  92. Red Alert on tour Split

    Az első,történelmi BL selejtezőre kedd éjfélkor indultunk,mivel úgy gondoltuk,csobbanunk egyet az Adriai-tengerben a meccs előtt.A stadion leginkább két egymással szembefordított kagylóra hasonlított.A kanyar,mivel állóhelyes,le volt zárva,de a Torcida és annak szekciói ide tették ki a transzparenseiket.Egyébként a kerítés nagyon vastag acélrúdból készült,melynek vége ki van hegyezve,a kerítés másik oldalán pedig árok van,ahol X alakú vasak voltak letéve,ezzel teljesen kizárva,hogy valaki átugorhasson. Mi a kezdésre kb. 200-250-en jöttünk össze...
    Amíg a hosszabbítás alatt azért imádkoztunk,hogy ne kapjunk gólt,addig Lengyel Feri még egyszer betalált,és már másodszor mászhattuk meg a kerítést.A legtöbbet nyújtottuk,amit ilyen létszám mellett tudtunk,a mérkőzés végén többen a kerítéshez jöttek sálat cserélni.

    3.Félidő
  93. A tavalyi döntőnek mintha csak az ellentétjét játszották volna ezen a felettébb nyárias délutánon.Ugye a 99-es kiírásban két vidéki csapat,a Debrecen és a Tatabánya viaskodott a "roskadásig" telt váci stadionban,e milleneumi esztendőben pedig két fővárosi együttes szállt harcba a kupáért az erősen foghíjas Népstadionban.
    Az előmeccset a Szabad Föld kupáért az a Bodajk vívta,mely az Újpesttel is megmérkőzött a fináléig vezető úton,ellenfele pedig a Tápiószentmárton csapata volt,mely csak a döntőbe jutásért vívott találkozón maradt alul a Vasas ellenében.
    Az előzetes várakozások úgy 6-7 ezer néző jelenlétét vetítették elő,a kezdésre viszont 3500 főnél jóindulattal sem voltak többen.A Szabad Föld Kupa résztvevőit -szokás szerint- néhány százan bíztatták.
    A hangulat visszafogottságára jellemző,hogy csak a kezdés előtt öt perccel szólalt meg először a Vasas tábor,ám ezt követően néhány százan összeverődve az utóbbi évek legszínvonalasabb előadását mutatták be.A piros-kékek a szent...
  94. Mivel a bányászstadion nem alkalmas nemzetközi mérkőzések megrendezésére,a Brescia elleni kupavisszavágóra az MTK pályáján került sor.Tatabányáról öt-hat különbusszal szállították a szurkolókat a Hungária körútra,és Bresciából is ugyanennyi jármű érkezett.Az első probléma a hazai "vendégek" elhelyezéséből adódott,az állóhelyi részre ugyanis nem mehettek,a tribünre szintén nem,maradt tehát a tribünnel szemközti lelátó,viszont ugyanezen okok miatt ugyanide kellett elhelyezni az olaszokat is.Így a két tábor között csupán egy 15-20 méternyi üres terület maradt,ahol csak a biztonságiakból alkotott kordon volt az egyetlen választóvonal.
    A 150-200 főt számláló vendégeknél a kezdéskor begyulladt egy görögtűz,a biztonságiak azonnal akcióba is léptek.A kezdeti lökdösődésnek az lett a vége,hogy a rendezőket kiszorították a szektorból.Időközben a begyújtott görögtűz a tatabányaiak között landolt.Bár az olaszok szinte egész idő alatt vívták különmeccsüket a rendezőkkel,fél szemmel azért a s...
  95. Turul Ultrái on tour Brescia

    Bizonyára sokan irigyelték a Tatabánya szurkolóit,amikor megtudták,hogy az Intertotó Kupában a bányászok olasz csapattal kerültek szembe.Akármilyen gyenge is a magyar bajnokság,a nemzetközi porondra csak keveseknek meg adódik kijutni,ahhoz meg külön szerencse kell,hogy valaki ne csak moldáv,ciprusi,grúz vagy ki tudja még milyen együttesek ellen vitézkedjen,hanem már az elején olyan ellenféllel akadjon össze,amely komoly szurkolótáborral rendelkezik.
    Turul Ultrái: A szombat késődélutáni kezdésre péntek délután heten indultunk el egy kisbusszal.Bresciába érve egy kis városnézés és stadion megtekintése után csapatunk szálláshelyének megkeresése és a jegyek beszerzése következett.A városban egyébiránt több Brescia 1911 feliratú egyenpólós ultrát láttunk,akik plakátokat ragasztottak mindenhová,ezzel hirdetve,hogy aki csak tud,utazzon el a budapesti visszavágóra is.
    A vendégszektor helyett a tribünön kellett helyet foglalnunk,az a szekt...
  96. Nyilasi Tibor: Nálunk sokkal jobb csapat sem lett volna képes arra,hogy a remek Slovan ellen három gólos hátrányt ledolgozzon. A játékosaimon a pozsonyi mérkőzés óta látom,hogy nem tudják feldolgozni a történteket.Ők is tudták,hogy hajszálon múlik minden,egy rossz mozdulat olaj lehet a tűzre,és akkor végünk van... Tudtam,hogy nem tudják eldönteni,hol van a keménységnek az a határa,ami feltétlenül szükséges ahhoz,hogy eredményesek legyünk,ugyanakkor nem hergeli feleslegesen a közönségét.Úgy érzem nagyon fegyelmezetten játszottunk,külön köszönöm a közönségnek a csodálatos bíztatást.Nagyon büszke vagyok,hogy ilyen emberek állnak mögöttünk...
  97. A bajnok Nagyvárad kerete:

    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/9847]Vécsey Adolf
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/746/meszaros_ferenc]Mészáros Ferenc
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/584/onody_andor]Onódy I Andor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/830/perenyi_jozsef]Perényi József
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/2549]Juhász Gusztáv
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/2342]Deményi Rezső
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/536/lorant_gyula]Lóránt Gyula
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/21170]Barna János
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/923/spielmann_ferenc]Sárvári Ferenc
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/131/bodola_gyula]Bodola Gyula
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/666/toth_matyas]Tóth...
  98. Az Elektromos-FTC meccs a hazaiak 3-2-es vezetésénél félbeszakadt.

    A bajnok Csepel kerete:

    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/10082]Szekeres András
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/10083/kalloi_bela]Kállói Béla
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/950/szalay_istvan]Szalay II István
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/10084]Kapta László
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/583/olajkar_sandor]Olajkár II Sándor
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/10085]Gere József
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/9964]Fuszek Kamill
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/733/marosvari_bela]Marosvári Béla
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/10087]Szabadkai Lajos
    [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/211/dudas_janos]Dudás János
    [url=http://ww...
  99. Hiányzik a nagypálya

    Az 1908 SZAC KSE nyerte a BLSZ II/1. osztály őszi idényét.A feljutásért harcoló együttes nagy elánnal készül a folytatásra.
    -A körülményeink sajnos nem a legideálisabbak -sóhajtott Maráczi János a SZAC trénere.- A tavalyi felkészüléshez képest nem változott a helyszín,ugyanis a keddi és a szerdai edzéseinknek továbbra is az Etalon Sportiskola ad otthont.Csütörtökönként Vecsésre megyünk,ám sajnos valamennyi lehetőségünk kispályára szól.Ez megnehezíti a nagypályás taktikai elemek gyakorlását.Remélem tavasszal nem isszuk majd ennek a levét...

    Városkép -Pestszentlőrinc-Pestszentimre közéleti lapja, 2011.január 26.
  100. Az 1.csoport végeredménye:

    1.Olaszország..... 6:2 6
    2.Argentína....... 4:3 4
    3.Franciaország... 5:5 2
    4.Magyarország.... 3:8 0