magyarfutball.hu

MOL Fehérvár FC - Ferencvárosi TC 1 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.04.26, 19:44 (szerk.: 2021.04.29, 18:26)
    Gyakorlatilag nem volt esélye a Molnak, amíg nem álltunk át végleg edzőmeccs üzemmódba.

    Laidouni ma is fantasztikus volt, ő egymaga is hatalmas különbséget jelentett a javunkra. Wingonak talán ez volt az eddigi legjobb meccse, a mai teljesítmény bíztató a következő szezon előtt. Mmaee a mai meccsen kb. átvette Blazic helyét, amennyiben Miha marad, kiváncsi leszek együtt mire lesznek képesek. Zubi megvillantotta mit tud, jó lett volna ezt idén többször látni. Jövőre sokkal többet várok tőle, de azon sem lennék meglepve, ha elvinnék a nyáron.

    Hasonlóan láttam én is Mmaee, Wingó Laidouni nagyon hasznosan játszanak. De volt valaki akit sokan a kezdőbe
    követelnek de szerintem nem üti meg csapatunk színvonalát, ő pedig Robert Mak 10 hozzá kerülő labdából 9-et hátrafelé játszik meg. Azt vártam volna ,hogy a technikás cseh fazont ad a játékunknak.Nekem nagy csalódás a srác.

    Megmondom őszintén, azt hittem félvállról vesszük majd a meccset, de óriási gratula a SRÁCOKNAK és a MESTERNEK is!

    Nikolics - gólja ellenére -, Zivzivadze, Dárdai teljesen súlytalan volt, a papucstolvajt meg megette Wingo.

    Uzuni, Boli és Tokmac nélkül kezdtünk, mégse volt esélyük a szarosoknak. A 22 pont reálisan mutatja a különbséget. Ez a g.láda matyi és a doktor úr mégis a molosokat fényezi. Nagyon viccesek és nagyon hülyék. Mindig jó Fradistának lenni, de most különösen csodálatos!

    Dibusz,Blazic,Haratyin,Uzuni,Boli és Tökmag nélkül.Csak,hogy pontosak legyünk..smiley

    Asszonygya az egyik"Nagyon jó játszott a csapat a ratyi betolta a buszt a kapu elé a második félidőbe. Nem lehetett feltörni."smiley B+ percekig csak nyomoztátok,h hol a labdasmiley

    Amellett, hogy mi tovább fejlődtünk tavaly óta, brutális az a mélyrepülés amit a molly bemutat. Mondjuk borítékolható volt teasüti kinevezésével, de mégis durva látni milliárdokat ilyen szarul elköltve. Ez a meccs is megmutatta, hogy mennyivel a mezőny fölött vagyunk. Azokon a meccseken, amikre felpörgünk és hozzuk azt, amit tudunk egyszerűen nem tudnak velünk mit kezdeni. Remélem ez jövőre is így marad, bízom benne, hogy látom azt a történelmi tettét, hogy 4 bajnokságot húzunk be egymás után!

    Amióta itt van, ma játszott a legjobban Wingo.
    Mmaee király volt, Aissa lefordulásai, labda megtolással való beindulásai ismét élményszámba mentek. És igen, Ádám is magabiztos volt, a gólról nem tehetett. Sokkal nyugodtabb vagyok, ha nincs Dini, mintha Gróf helyettesítené.

    Bogdán teljesítmènye volt a legkellemesebb meglepetès. Olyan magabiztos volt mintha ö vèdene èvek òta.

    Ez sima liba volt, mindenféle nagyképűség nélkül.
    Fontos meccs volt, hogy determináljuk az erőviszonyokat a következő évre is.

    Csak a meccs után tudtam meg, hogy sorfalat álltak, ami dicséretes, de a beharangozókat utálom, mert Matyi mindig kidolgozza ellenünk a megfelelő taktikát. Egyébként még soha nem láttam ilyen kompaktnak a csapatot. Bármelyik poszton, bárkit játsszatsz, mint a fogaskerék. Gerának idő kell és ha Zubkov mindig ilyen komolyan venné..... Egyébként tökéletesnek gondolom a keretet, Rebrovra meg nincsenek szavak.

    Rebrov most (is) megmutatta, hogy nagyon nagy hadvezér. Olyan taktikát talált ki, amellyel hacsak nem hibáznak bele a játékosok, egyértelműen győzni lehet. A három középső védő mellett a szélvészgyors szélsőhátvédekkel, a két legjobb formában lévő középpályással, a jó napot kifogó irányítóval Isaellel, az idei legjobb meccsét játszó Zubkovval, a harcos Makkal leiskoláztuk a Fehérvárt. Nyolcvan percig helyzetük sem volt, igaz nekünk se sok, de időnként nagyon tetszetősen, és magabiztosan játszottunk.A meccs legjobbja szerintem most Zubkov mellett Wingo volt, megmutatta mire képes, mire lehet számítani jövőre vele kapcsolatban. Magabiztos volt, elképesztően gyors, és a passzjátéka is remek, még középen is besegített sokszor, ha kellett. Szabics szerintem egy dolgot talált ki, amikor meglátta az ötvédős sorunkat: azt mondhatta, hogy lőjenek sokat messziről is, mert nehéz lesz közel jutni. Szabics mester, van még mit tanulnod a nagyoktól.

    Wingo kurva jó volt, elképesztő presszióra leszünk képesek Civic/Heisterrel meg vele a két szélen. Gerának még nagyon nincs meg a játékunk, pont nála látszik, hogy az a gyors labdakihozatal, elegáns labdajáratás, amit az inkompetens szakértők a "Fradi nem csinál semmi különöset, de valahogy mégis nyer"-nek aposztofálnak, az valójában mekkora összhangot, gyors gondolkodást és technikai tudást igényel. Merthogy fogalma nem volt a legtöbbször, hogy merre kéne fodulnia, honnan kapná vissza a kényszerítőt. De jó képességű, harcos gyerek, remélem bele fog jönni.
    Rebrov pedig tökéletesen megette a fosváros játékát az 5 védővel. Petyákot teljesen kivettük a játékból.

    ezt nagyon jol mondtad. En a mai meccset is elveztem, pedig tenyleg nem volt sok kidolgozott helyzetunk, de iszonyat kontroll alatt tartottuk a meccset, talan a legveget leszamitva.

    Nehany dolog a meccsrol:
    1) Wingo szerintem jol ment vegre, bator volt, es latszik, hogy van benne sebesseg es nem is ugyetlen. Kovetkezo ket meccset is jatssza vegig.
    2) Mak kicsit Isael tipus; penge de fizikalisan nincs azon a szinten, hogy igazan meghatarozo legyen. Mennyeiben nem rossz, de nem latom, hogy o lesz az egyik legnagyobb spilerunk (teli szunetben ebben biztam), foleg komolyabb meccseken. Oda kell ez az Uzuni/Zubkov tipusu sebesseg, aggresszivitas, ero.
    3) Mmaee jo, es szerintem Dvali is rendben van, amikor koncentralt.

    Imre! Levettünk 30 gólt a pályáról baszki. Nektek így sem ment.
    2-0-ig figyeltünk, nullák voltatok, helyzetig se jutottatok. Utána hagytuk a gyereket játszani kicsit, cserélgettünk. A végén 5 percig labdához se értetek. Úgyhogy komolyodj már egy kicsit és ne beszélj nekem hülyeségeket

    A bekapott gól nem esett jól, de ettől függetlenül nagyon jól játszott a csapat. Őszintén szólva többet vártam a MOL - tól, de ez legyen az ő bajuk. Nyáron gondolom megy Skvarka, Isa. Boli mellé kellene jobb, mert Baturina kevés lesz.

    Szabics hozza a régi legrosszabb magyar edzői mentalitást. Közük nem volt a meccshez, az utolsó 10 percben kicsit visszább álltunk, a sok csere is, meg a vezetés tudatában, de akkor sem tudtak nyomást gyakorolni ránk, volt két hiba, amiből egyet belőttek, de ez nokedli volt. Egyáltalán nem az volt a játék képe, hogy csak idő kérdése, mikor lőnek még egyet. Ez a nyilatkozat olyan, mint a régi "nagyoké" Egervári, Várhidi, Csank Jancsi, Mágus, meg a többiek, amikor a válogatott kikapott öt góllal és a végén akadt egy-két helyzetünk, esetleg lőttünk egy szépítő gólt, azt mondták, hogy a végén már voltak biztató jelek, meg ha tovább tart a meccs, még lövünk kettők, süket dumák. Persze, amikor az ellenfél már a cseréket is lecserélte, vezet simán, akkor akadnak helyzetek.smiley

    Azért akármilyen nézhetetlen meccseinek voltak tavasszal, az egész idényt nézve, a számukra téttel, presztízzsel bíró meccseinket simán és nagyon profin lehoztuk.
    Ebből kiindulva, na meg abból, hogy ha Rebrov marad - márpedig a fenti nyilatkozat ezt sugallja - és a keret váza is, minden esélyünk megvan a csoportkörre. Sőt ha EL lesz, akkor a tavaszra is.
    Hajrá Fradi!!!!

    Nekem jobban tetszik,ha kicsit direktebb a játékunk.De ma Rebrov taktikailag lesimázta az ellenfelünket! Profin felépített volt a játékunk,és még így fél gőzzel is megérdemelten nyertünk! Ráadásul egy olyan csapattal,amely ma játszott először ebben az összeállításban és játékrendszerben! Bravó! Csak gratulálni tudok! Mind Rebrov,mind a csapat megérdemli a dicséretet!

    Visszanéztem az utolsó negyedórát , Funso gyatra lövésén kívül nem volt helyzetük

    Okosan hagytuk őket próbálkozni, vártuk a lehetőséget és lecsaptunk. A mester érdeme, hogy kitalálta, a srácoké,hogy megvalósították. Benne volt egy nagyobb gólkülönbség is a javunkra. Szabics magyarázza a bizit, mert az X nem volt benne. Amíg a kezdő 11-ünk pályán volt, osztálykülönbség volt a javunkra.

    Ne túlozzunk azért. Egy - kialakított helyzetek nélküli - középpályán folyó játék volt. Itt is ott is labdaszerzés. Mi okosan, a vidi inkább erőltetetten játszott. Szerintem jó meccs volt, de (leginkább az első félidő) inkább x-es volt. De miután mi okosabban játszottunk, megérdemelt a siker.

    A Videoton első félidei gólhelyzetei alapján (nulla), ennyit tudnak. Hazai pályán támadgatnak, de teljesen reménytelenül. Az égbe és a taccsra rúgott távoli lövések nem számít helyzetnek. A góljuk volt az egyetlen épkézláb akciójuk. Mi pedig megint nem 100 %-ot adtunk ki.

    a gólon kívül nem dolgoztattuk a kapusukat. Taktikai meccs volt inkább. Nem adtunk 100%-ot, de a vidi próbált 130at és így is kevés volt. Na ettől édes az egész.

    Mondhatni, hogy balek 8-szor lesre futni, de azt mutatja, hogy a csapat támadott. Szerintem, és nem elfogultság, de tényleg ennyivel jobbak vagyunk most. Nyilván, a második gólunk nem tett jót a moráljuknak, de ez legyen az ő bajuk!

    Tüzeltek 20-25 méterről teljesen veszélytelenül, Bogdánnak először Bambagólya lövésénél kellett védeni igazán a 66. percben, de akkor már 2:0 volt ide.
    Aztán normális akciójuk ratjak kapáslövésénél volt először a 75. perc környékén.
    Szét lettek szopatva.
    Ha nem is nagyon, de pont eléggé.

    kép
    Az 56:05 tiszta játékidejű találkozón a szokottal szemben alapvetően kontrákra, fegyelmezett védekezésre rendezkedtünk be. Emiatt kevés – de nagy lehetőséghez vezető – lövésünk és sok (7) lesrefutásunk volt. A hazaiak többet birtokolták a labdát, többet passzoltak (83.7 és 85.4%), többször lőttek kapura. Andó-Szabó szerint mi szabálytalankodtunk többet, a párharcok többségét pedig mi hoztuk.

    A csapat felállása 5-2-3, vagy 3-4-3 (nem kívánt rész törlendő) volt, érdekes, hogy a jobbszél mintegy 10 méterrel előrébb mozgott, mint a Heister – Mak páros – szlovák légiós kvázi harmadik középpályást játszott. Az InStat TOP5-nél újfent meg kell jegyeznünk, hogy Laidouni az MLSZ hibájából sehol. Az minden bizonnyal igaz, hogy Zubkov az első (373), de hogy Aissa hova került a sorban, az majd a CIES által közölt adatokból derülhet ki. Így Bolla a második (304), Dvali a harmadik (289), Musliu a 4. (267), és Bambgoye az ötödik (261).

    Az xG-arány már a mi fölényünket mutatja (1.65-0.92), ahogy az xcG-arány is (1.6-1.33) – pedig a támadások aránya 13+3 ill. 40+1. A mieink rendkívül hatékonyak voltak a támadópárharcokban (54%, nem meglepő módon Laidouni és Zubkov vitte a prímet), a beadásaink fele pontos volt (a hazaiaknál 13%). Sok labdát vesztettünk a saját térfélen, azonban csak 3 vezetett lövéshez (Somalia 2, Dvali 1), az ellenfélnél 2 volt ilyen a 19 labdavesztésükből – de az egyik gól lett.

    A meccs tempója a magyar átlagnál jobb volt, de nem lényegesen jobb (Fradi: 17.7 passz/perc, 17.3 a másik oldalon). Érdekes, hogy a kontrajátékunk ellenére viszonylag kevés, átlagot alulról megközelítő hosszú labdánk volt (9%). A mieink átlagosan 16, a hazaiak 21 méterről lőttek kapura.

    Bogdánnak 5-ször kellett volna védenie (1.33), ebből 1 lett gól. 21 passzából 17 volt pontos, 1-szer kellett kijönnie. 14-szer adtuk neki haza a labdát.

    Wingo 63 akciójának 70%-a sikeres, 77%-kal passzolt, 5 beadásából 3, 4 cseléből 4 volt sikeres, 9 párharcból 5-t nyert. 10 labdát vesztett, 7-et szerzett, 2 passzt lopott.

    Botka 57 akciójának 77%-a volt sikeres, 1 lövése volt. 91%-kal passzolt, 7 párharcból azonban csak 1-et nyert. 3 labdát vesztett, 5-öt szerzett, 1 passzt lopott.

    Mmaee 74 akciójának 72%-a volt sikeres. 80%-kal passzolt, 12 párharcból 6-ot nyert meg. 9 labdát vesztett (7-et saját térfelén!), 5-t szerzett, 3 passzt lopott.

    Dvali 96 akciójának 78%-a sikeres volt, 85%-kal passzolt, 7 párharcból 7-et nyert. 13 labdát vesztett (7-et saját térfelén!), 13-at szerzett, 10 (!) passzt lopott.

    Heister 75 akciójának kétharmada volt sikeres, 77%-kal passzolt, 22 párharcból 14-et nyert. 12 labdát vesztett, 7-et szerzett, 2 passzt lopott.

    Laidouni 78 percet volt a pályán, 64 akciójának 75%-a volt sikeres. 91%-kal passzolt, 5 cselből 4 lett jó, 24 párharcból 16-ot(!) nyert. 7 labdát vesztett, 9-et szerzett, 3 passzt lopott.

    Somalia 71 akciójának 61%-a sikeres volt, 86%-kal passzolt, 26 párharcból 9-et nyert meg. 9 labdát vesztett (7-et saját térfélen!), 5 labdát szerzett, 1 passzt lopott.

    Zubkov 70 percet játszott, 67 akciójának 48%-a volt sikeres. 2 lövéséből 2 gól lett (1.45). 70%-kal passzolt, 19 párharcból 8-at szerzett, 4 cseléből 3 volt jó. 1 lövést készített elő.

    Isael 70 percet volt a pályán, 41 akciójának 51%-a volt sikeres. 1 lövése volt (0.14), 76%-kal passzolt, 4 cseléből mind jó volt, 11 párharcból 5-t nyert. 1 gólpasszt adott (0.65).

    Mak 70 percet játszott, 56 akciójának 55%-a sikeres volt. 85%-kal passzolt, 13 párharcból 2-t nyert csak meg azonban. 7 labdát vesztett, 3-at szerzett, 4 passzt lopott.

    Tokmacnak 25 perc alatt 18 akciójának 72%-a volt sikeres, mind a 8 passza pontos volt, 1 beadása is, 5 párharcból 4-et nyert meg.

    Gera 25 percet kapott, 17 akciójának 41%-a volt sikeres, 5 passzából 4 volt jó, 8 párharcból 2-t nyert.

    Baturina is 25 percig játszott, 10 akciójának fele volt sikeres, 2 passza volt, mindkettő pontos, 5 párharcból 3-at nyert. 1 lövést készített elő (0.06). Mindössze 1 passzt kapott.

    Vécsei 16 percet kapott 14 akciójából 13 (93%) volt sikeres, egyetlen sikertelen akciója egy lövés volt (0.06). 9 pontos passza volt, 4 sikeres csele és 2 labdaszerzése.

    https://ulloi129.hu/2021/04/25/elo-a-videoton-elleni-bajnokirol-19/
    https://ulloi129.hu/2021/04/27/igy-teljesitettunk-a-mol-ellen-6/