magyarfutball.hu

Székesfehérvár, Sóstói Stadion

 1. 28 felhasználó járt itt.
 2. alias
  1. Új Videoton Pálya
  2. Új Videoton Stadion
  3. Új Vidi Pálya
  4. Új Videoton Aréna
  5. Új Sóstói Stadion
  6. MOL Aréna Sóstó
 3. kapcsolódó stadionok
 4. cím
  Fejér megyehiányzó adat beadása
   
 5. térkép, megközelítés
 6. befogadóképesség
  összesen : 14.144
  ülőhely: 14.144 (fedett: 14.144)
  állóhely: -
  vendégszektor : 1.434 UEFA kapacítás : 14.144
 7. lakosság
  Székesfehérvár: 95.915 (2023)
 8. hazai csapat
 9. nézőcsúcs
 10. pálya mérete
  105m x 68m
 11. talaj típusa
  természetes füves
 12. eredményjelző tábla
  elektronikus (videós)
 13. világítás
  van (NB I / TV)
 14. futópálya
  nincs
 15. átadás éve
  2018
 16. nyitómérkőzés
 17. kapcsolódó mérkőzések
 18. segítség
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2023.06.30, 15:59
  Sóstói Stadion néven működik tovább július 1-től klubunk otthona

  Csapatunk már a dunaszerdahelyieket is a Sóstói Stadionban fogadja.

  A klubot 13 évig támogató, korábbi főszponzorunkkal kötött együttműködési megállapodás lejártával a MOL Aréna Sóstó 2023. július 1-től újra a Sóstói Stadion nevet viseli.
  A MOL Nyrt-nek a stadion vonatkozásában is köszönjük az elmúlt évek támogatását.

  https://www.molfehervarfc.hu/2023/06/30/sostoi-stadion-julius1.html
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2019.07.29, 19:07
  A MOL Aréna Sóstóban kezdi a Vidi a bajnokságot!

  Az elmúlt hetek megfeszített munkájának köszönhetően Székesfehérvár Önkormányzatától és a szakhatóságoktól klubunk olyan írásos biztosítékokat kapott, amelyek alapján labdarúgó mérkőzéseket rendezhetünk.
  A hétfői nap folyamán az MLSZ is hitelesítette a pályát, megerősítve azt, hogy a MOL Aréna Sóstó alkalmas helyszín mérkőzések rendezésére, így a vasárnap, 18:00 órakor kezdődő, Kaposvár elleni OTP Bank Liga mérkőzésre hazatér a csapat Székesfehérvárra!

  https://www.molfehervarfc.hu/2019/07/29/a-mol-arena-sostoban-kezdi-a-vidi-a-bajnoksagot-.html
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2018.11.22, 14:43
  A stadionról annyit, hogy kívülről nagyságrendekkel jobb, mint belülről, most az A3-ba tudtam venni bérletet, a tizenhatos magasságában ülök, de nem igazán jön be. Jó lenne a véglegeset az A2-be, vagy az A3 benyúló szelvényébe venni. Arra is gondoltam, h átülök a B-be a kapu fölé, viszonylag magasra. Régebben sokat voltam a régi eredményjelző alatt.

  Az A tribün alatti folyosó nagyon szarul van kitalálva. Nem szellőzik át, mindenki ott dohányzik, vágni lehet a füstöt. A férfi wc kapacitása alultervezett. Ezzel amúgy is szűkmarkúan bántak a tervezők, állítólag az összes skyboxra van 1 db wc. Mondjuk ez legyen az ő problémájuk.

  góóól
  http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018177
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2018.11.21, 15:34
  Hátul, a Szárcsa mögött van új parkoló, ez biztos, oda buszok mellett kocsik is parkolhatnak, nem VIP. A Csíkvári út túloldalán épített parkolók is "publikusak", úgy tudom.

  Oda ne menj, az a vendég.

  http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018177
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2018.11.21, 15:30
  MOL Aréna Sóstó a megújult székesfehérvári stadion neve

  A stadion a város kizárólagos tulajdonában marad, a MOL Vidi FC az önkormányzattól bérli a létesítményt.

  Befejeződött a sóstói stadion felújítása, így közel három év után ismét Székesfehérváron fogadhatja hazai és nemzetközi ellenfeleit a MOL Vidi FC. A megújult létesítmény tulajdonosa az önkormányzat marad, amelytől 5+5 évre bérli a labdarúgóklub. A stadion névadó szponzora a MOL lesz, a pálya a továbbiakban a MOL Aréna Sóstó nevet viseli. A névszponzorációs együttműködés a tulajdonosi jogokat nem érinti, a komplexum továbbra is a város tulajdonában marad, a MOL Vidi FC az önkormányzattól bérli a létesítményt.
  Mindezt szerda délelőtt, sajtótájékoztató keretében jelentette be Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója, dr. Cser-Palkovics András polgármester és Balogh Attila, a MOL Vidi FC ügyvezetője társaságában.

  A 13,98 milliárd forintból felújított létesítmény minden szempontból megfelel az UEFA szigorított, IV-es kategóriájának elvárásainak. Alkalmas női Európa- és világbajnokság, férfi Európa- és világbajnokság csoportmérkőzések, Európa Liga csoportmérkőzések és selejtezők, Bajnokok Ligája csoportmérkőzések, valamint az U21 és kisebb nemzeti válogatott csapatok világbajnokságának megrendezésére is. A MOL Aréna Sóstó befogadóképessége 14 200 fő.

  https://www.molvidi.hu/2018/11/21/mol-arena-sosto-a-megujult-szekesfehervari-stadion-neve.html
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
  2018.05.29, 22:09
  Az csak a fal szöveg volt.

  Állítólag az egy gyönyörű színházi előadás volt. Az eredeti építettő nem végzett tökéletes munkát, de nem is volt annyira tragikus, mint előadták. A probléma inkább az volt, hogy ha hozzáépítés lett volna, akkor az eredeti építettő kapta volna az egészet, nem pedig a Strabag. Itt jött képbe, az, ha le kell bontani, akkor már nem ők építenek, és örüljenek neki, ha nem perelnek emiatt...

  Amúgy pont egy szurkolótársatok csinálja a kijelzőket, többek között miskolcon is ők voltak ott. Õ írta egy pár hete, hogy csak a légtechnikásoknak kellene minimum 3 hónap a befejezéshez, és akkor még arról nem is beszéltünk, hogy a stadion elötti utat teljesen felbontották, és építenek még egy alagutat is a párhuzamos út irányából.

  Az U alak már egész jól áll, az gyakorlatilag full kész, ahogy a sóstót is szépen megcsinálták, de a lényeg a kiszolgáló egységek a gépiesítés nagy része a fejépületben van.

  http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018131
   
 7. avatar: magyarfutball.hu
  2018.05.13, 13:40
  A stadion alaprajza és a szektorok befogadóképességei:
  kép
   
 8. avatar: NNS
  2017.07.25, 02:03
  Később veheti át új otthonát a Videoton.
  A Rangadó.hu értesülései szerint csúszik a székesfehérvári új Sóstói Stadion felújítása és átadása. A problémát az okozza, hogy a főlelátó sokkal rosszabb állapotban van annál, amit korábban hittek.

  Az első tervek arról szóltak, hogy 2017 nyarára elkészülhet a létesítmény, amely 14 ezer férőhelyes lesz, és az UEFA IV. kategóriájú létesítményei közé tartozik majd. A legutóbbi hírek az ütemterv szerint a 2017 végére, 2018 elejére készült volna el a stadion.

  A Közbeszerzési Hatóság híre szerint „a fejépületben a meglévő épületrészek bontása során vált ismerté a takart szerkezetek állapota. A feltárás során megállapításra került, miszerint a fejépület vasbeton szerkezeteinek kialakítása hibás. A fejépület hiányos szerkezeti állapota az eredetileg tervezett műszaki átalakításra így nem alkalmas. A feltárt statikai problémákkal és szerkezeti hibákkal kapcsolatos vizsgálatok jelenleg folyamatban vannak. Ezen épületrészben a megfelelő műszaki megoldás kialakításáig a felek a további munkákat leállították.”

  Az is hozzáteszik, hogy „a felek rögzítik, hogy az előre nem látható statikai problémák miatt a vállalkozó az eredeti kiviteli ütemtervben szereplő szerkezetépítési feladatokat nem tudja a tervezett határidőre teljesíteni. A fejépület vasbeton szerkezetének problémái miatt a fejépület monolit szerkezeteinek 50 százalékos készültségi foka az első fizetési mérföldkőben nem teljesíthető. Ennek következtében a felek egyezően rögzítik, miszerint a vállalkozó rajta kívül álló okokból nem tudja a szerződés szerinti fizetési mérföldkövekhez kapcsolódóan előírt műszaki készültségi fokokat a szerződésben előírt ütemben teljesíteni.”

  forrás:
  http://www.rangado.hu/tartalom/cikk/431724_csuszik_az_uj_sostoi_stadion_atadasa_hivatalos
  2017.07.24.
   
 9. avatar: magyarfutball.hu
  2016.11.24, 11:37
  Elkezdődött a Sóstói Stadion építése

  A közbeszerzésen nyertes Sóstó Konzorciumnak 14 hónap áll rendelkezésére, hogy elvégezze a munkát, így a tervezett határidőre, 2017-18 fordulójára felépülhet az új stadion.

  A szerda reggeli munkaterület átadásra a konzorcium képviselői és a műszaki ellenőr mellett a munkagépek is megérkeztek a Sóstói Stadionba, így ma már a tényleges munka is elkezdődött Sóstón.
  "Horváth László, a Sóstó Konzorcium projektvezetője kiemelte, az első szakaszban – amely az időjárástól függően két-két és fél hónapot vehet igénybe – a meglévő épület további bontási munkálatait, valamint az új lelátó karéj földmunkáit és a mélyalapozást végzik el. Ezt követően kezdődik a monolit és az előregyártott vasbeton szerkezetek kivitelezése. A stadionépítés 12,9 milliárd forintból valósul meg, melynek költségei tervezéssel, műszaki ellenőrzéssel, területvásárlással és a környezet rendezésével együtt 14,3 milliárd forintot tesznek ki. A Sóstói Stadion – a stadionra és a környezetére fordított költségeket is beleszámítva – 3200 euro/szék összegből épül meg. A beruházást teljesen állami forrásból kívánja a város megvalósítani. Az építkezésre legfeljebb 14 hónap áll rendelkezésre, hogy az új stadion 2017-2018 fordulójára elkészüljön." - áll a Székesfehérvár polgármesteri hivatala által kiadott közleményben.
  Honlapunkon természetesen folyamatosan tájékoztatjuk majd szurkolóinkat az új Sóstói Stadion építéséről.

  2016.11.23
  http://www.vidi.hu/2016/11/23/elkezdodott-a-sostoi-stadion-epitese-atadtak-a-munkateruletet.html
   
 10. avatar: magyarfutball.hu
  2016.09.16, 10:50
  Valami megmozdult.

  A hírek szerint a városgondonkság elkedte kiüríteni a főépületet, így a el is kezdődhet a főlelátó visszabontása is betonig, miközben a másik oldalt az építkezés is.


  Legutóbb amikor kérdeztem a polgármestert, azt mondta, a jelenlegi helyzet szerint (amint minden közbeszerzés lezárult, kezdődhet az építés) jövő ősz végén lehet az átadás. Ez sajnos pont azt jelentené, hogy rögtön egy téli szünettel "avatjuk" a stadiont, de bárcsak már ott tartanánk. Maga az építkezés amúgy 13 hónap kb.

  Videoton - Drukkerkocsma
  http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018177