magyarfutball.hu

MOL Vidi FC - Ferencvárosi TC 2 : 1 20:15

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (1 szavazat)

játékvezető: 1 (1 szavazat)

hangulat: 3 (1 szavazat)

1...5

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.12.17, 11:52 (szerk.: 2018.12.17, 16:15)
    Videoton Drukkerkocsma:
    fagyi ellen mindig van egy ilyen jobbhátvédet hülyére szopató gól...

    Több, mint harminc éve látjuk folyamatosan a zöldek legkülönfélébb hentes-gyilkos, határfeszegetésre-terrorra alapozott domináns taktikáját, amit többségében csakis azért csinálhattak meg, mert ők voltak a Ferencváros. Hadd ne ejtsek könnyeket azért, mert most végre van egy olyan fehérvári csapat, amelyik fel tudja ezzel venni a kesztyűt, és nem retten meg, nem csicskul be. Pláne egy ki-ki meccsen, ami így tényleg rangadó. Mondjuk inkább harc, mint foci, de legalább nem lagyos víz.

    Több esetben ez jóval több volt, mint ami szép, meg amennyit lehetne - ez teljesen jogos. De azért a nagy felháborodásban tessék észrevenni, hogy megint nem így indult a meccs, ez megint reakció volt, már rögtön Pátkaié is (amiért egyébként neki még piros is lehetett volna - már ha a zöld is megkapja az első rúgásért s sárgáját).

    Az van, hogy ezzel a Vidivel nem érdemes b.szakodni, mert aki megteszi, bele lesz gyalulva a gyepbe! Ennyi! És azért sem segít ám, ahogy páran közületek brutálisan rájátszanak erre (most épp Lanzafame hentereg).

    Lovre szerintem abszolút nem kapott nagyot, az egy ritka peches eset volt - jobbulást neki.

    Varga esetében pedig igazából egyik játékost sem értettem, sem neki, sem Viníciusnak nem kellett volna végigvinnie a megkezdett mozdulatot, és akkor nincs ez a kontakt. Szerintem egyikük sem figyelt a környezetére. Ezzel együtt nézni is rossz volt azt a rúgást (nem is értettem, hogy engedhették vissza focizni, ilyenkor az agyrázkódás gyanú nem vicc), kár, hogy így kiesett, jobbulást neki is.

    (ez a Milanov nagyon penge, egy kézzel úgy meg tudja lökni Bölét, hogy az elterül, mintha lesújtott volna rá Thorr kalapácsa - na látjátok pont erről beszélek)

    mindig érdekes mikor egy keménykedésre ha a másik keménykedéssel reagál, akkor az aki kezdte erre rácsodálkozik és jön a picsogás meg a színészkedés - nem valami férfias viszontreakció

    Klassz volt, na. Elképesztő iramban játszottunk, ilyet még bajnokin nem láttam a Viditől.

    Meg Lanzafame könyököse, az tisztán piros volt. Megnézte, hol jön az ember, majd könyökkel torokra. Igazi cigány mozdulat volt.

    Végre egy rangadó, ahol voltak ütközések, nem nyalogatták körbe egymást a játékosok. Hallottam Kovács nyilatkozatát, teljesen korrekt volt. Bocsánatot kért Lovrencsicstől és azt mondta, legközelebb is így menne bele a párharcba. Egyértelműen labdára ment, de kicsit elkésett. Sárga volt, amit meg is kapott. Remélem Lovrencsics hamar rendbe jön. Sajnos ez is benne van a fociban. A fradistáknak meg legalább megint lesz mire fogni a vereséget. Pedig tudnám sorolni a henteseket, akik náluk játszottak és szándékosan okoztak sérüléseket.

    Írjál már egy listát, hány Vidi játékost rúgtak le a fradisták úgy, hogy a mentő vitte el őket.

    Nikolics előtt most már tényleg minden sapkánkat megemelhetjük, a mai húzásai is nagyon ültek. A csapat meg erre a hétre tényleg az eddigi minden fáradtságot félretette, hatalmasat küzdött és megmutatta, mit ér ez a rengeteg meccs, rutin és összeszokottság szempontjából. Összességében jobbnak voltunk a Fradinál, persze a vitatott estek még sokszor előjönnek. De mondjuk a mi középső védőink nem csinálnak olyat, mint Otigba,. smiley

    Mindehhez extraként ma Hodzic és Scsepovics is csatérként viselkedett. smiley)

    Ja, hogy nálatok minden sérülés után automatikusan piros lap jár?

    Én is beleolvastam a Fradi topikjába, szerintem vannak ott nagyon korrekt és a lényeget jól látó vélemények. Az meg, hogy idegesek, mert már az első félidőben kettőt kellett cserélniük egy-egy kőkemény belépő miatt, lássuk be, érthető. Még akkor is, ha a történelemben volt ez vagy az - szerintem ez nem releváns.

    A lényeg pedig amúgy az, hogy a Vidi egy ilyen őszi terhelés, egy ezen a héten játszott Chelsea-meccs után fizikálisan és mentálisan is erősebb volt, és csapatként is előrébb jár. Utóbbin nem csodálkozhatunk, Nikolics sokkal régebben dolgozik a kerettel, mint Rebrov az övével. Szerintem egyszerűen jó volt ma nézni (a durvaságokat leszámítva persze) a küzdőszellemet, azt, hogy milyen ez a Vidi, amikor felpörög egy meccsre és élesen megy ki rá. Ehhez kellet az ellenfél "személye" is, ha ez a szezonzáró a Chelsea-meccset követően mondjuk a Mezőkövesd ellen van, akkor ma valami nézhetetlen fost láttunk volna, az biztos.

    Sajnos éppen amiatt vagyunk hátrányban, hogy egyszerűen nem tudott mindig így játszani (és küzdeni se) a csapat a kupameccsek után, az MTK-tól meg Kövesdtől elszenvedett vereség nagyon gáz. Bár valahol törvényszerű. Összességében így is emlékezetes ősz volt, és külön elképesztően nagy dolog, hogy komoly sérülés nélkül hozta le a csapat, több mint harminc meccsen kb tizennégy-tizenöt embert használva.

    Van bőr a képeteken bármire hivatkozni, amikor 12 meccsel játszottatok kevesebbet, mint a Vidi, úgy hogy a hetet 2 pihenőnappal kezdtétek!!! Előre tudható volt, ha nem nyertek, mindenki hibás lesz. Sehol nem voltatok játékban! Furcsa lehet, hogy nem a Paks meg a Mezőkövesd volt az ellenfél, akik ellen villog a színész olaszotok. Most momentuma nem volt. Tragédia nem történt, a 2. helyre jók lesztek az idény végén.

    Nyilván szívesebben áradozna mindenki a meccs tempójáról és színvonaláról, ha nincs a két szerencsétlen sérülés.

    De se Kovács, se Vinicius megmozdulása nem volt szándékos, a felvételek alapján előbbi maga alá húzott lába érte el Lovrencsics lábát, míg a fejberúgásnál az alapvonali rigó, ha időben jelzi, hogy gól van, akkor sem Varga, sem Vinicius nem megy ilyen vehemenciával a labdáért, amiből az egész lett.

    A geciség viszont, amin én nehezebben megyek el, az Pátkai és Lanzafame megmozdulása volt. Na azoknak semmi keresni valója nincs focipályán.

    Én picit csalódtam a fradiban, többet készülhettek, pihentebbek voltak, mégis, szinte minden párharcot elvesztettek, lassúak, pontatlanok voltak, csak Petrjak volt üdítő kivétel.

    Ennek ellenére két kiváló csapat nagyon feszült, harcos meccsét láttuk, és a jobb csapat nyert tegnap

    Érdekes volt végigolvasni a különböző oldalak cikkeit és hozzászólásait - jól átjött a sokféle részrehajlás is, meg hogy miért tart itt a honi foci. Amíg a többség csak a saját, szubjektív sérelmeit szajkózza, és nem kezd el tényleges igazságokról beszélni, soha sehol semmi nem lehet jobb.

    Ezért is őszinte respekt az ide író korrekt fradistáknak - remek példái annak, hogy egy felfokozott hangulatú, és túlzásokkal tűzdelt rangadó után vesztett helyzet után így is hozzá lehet szólni. Talán a fociban a legerősebb a tizenkilencedik század törzsi logikája, annak minden negatív következményével együtt, de pont ezért kiemelten fontos, hogy minél inkább teret nyerhessen a huszonegyedik század.

    Előrebocsátom, nem gondolom azt, hogy nálam az abszolút igazság, és fehérváriként nyilván nem lehetek totál pártatlan sem, de nem is akarok az lenni, csak szeretem érteni, amit látok, és úgy általában használni a fejem a legnagyobb kurv.aanyázások közepette is. smiley

    Van egy vetülete ennek az egésznek, amiről furcsamód sehol senki nem beszél - ez pedig a lélektani harc színtere. Ami kb. egy külön meccs bármilyen rangadón, mindig.

    Jó eséllyel ez fájhat a legjobban a zöldeknek, hogy ott nem kettő-egyes, hanem totális vereséget szenvedtek. Mi már csak tudjuk, milyen érzés lehet ez, ezt éreztük régebben évtizedeken át.

    Szerintem ezúttal mindkét csapat alaposan felkészült a lélektani harchoz is. Sokkal jobban, mint a fenti meccsen! Azt pedig nekem a látottak alapján senki ne akarja megmagyarázni, hogy a fenti döntetlen (és az ottani keménységünk) után a zöldeknél ez most nem kapott volna külön kiemelt figyelmet - hát dehogynem, és szerintem innen indult minden. Ennek a harcnak külön fokozatai vannak. Az egész ugye az extra lendülettől, fizikai harctól és szimpla keménységtől indul, aminek a vége az a fajta labda-baba megoldás, amikor még szabályos a megmozdulás, de az ellenfél egy életre megjegyzi, hogy kitől kapta. Illetve ennek a rosszabb verziója, amikor már túlzott lesz a keménység, egyértelmű a szabálytalanság, és sérülés is lehet a vége.



    Szerintem erre a meccsre a Fradi voltaképpen remekül feltérképezte a gyenge pontjainkat. Nego lett a fő célpont, folyamatosa faragták is az első másodperctől kezdve - nekem teljesen egyértelmű volt, hogy nem csak őt akarták kivenni a játékból, a kedvét is ki akarják nyírni, hogy bármit fickándozzon. Az, hogy Kokót most békén hagyták, igazából jó trükk volt, jól elvitte a figyelmet arról, hogy itt csak küzdés van, nem szándékosság. Az viszont, hogy helyette pont Pátkait találták meg, folyamatosan, aki kb. a legjobban provokálható ember volt a kezdőnben, nálam egyértelművé tette, hogy ez totál szándékos taktika volt. Pátkairól tudni, hogy nála nem kell sok ahhoz, hogy előjöjjön a rosszabbik énje, pár rúgás, taposás, és máris ott van vörös szőnyegen a kívánt balhé.
    Nézzétek meg a felvételt, hogy alakult ki a szögletzászlós eset. A zöld játékos eleve labda-baba módszerrel érkezik, aztán amikor elesik, "véletlenül" nem figyel, mikor hová tapos. Pátkainak ennyi már elég is volt, ösztönösen vissza is vágott (ami egyébként tényleg pirosat érdemelt volna - de akkor a zöldé is minimum sárga).

    Nézzétek meg, hogy reagált a teljes zöld csapat: valósággal oda robbantak, követelve a retorziót! Nekem ez alapján senki ne magyarázza meg, hogy ez spontán kialakult reakció volt tőlük... aki már játszott életében, tudhatja, ilyenkor az is elég, ha ezt csak pár játékos beszéli meg előre, a többieket majd beleviszi a lendület.

    Nézzük a másik esetet, mert az szerintem még nyilvánvalóbb.
    Kiskokó becsúszása azért érdekes, mert labdára ment, labdát vitt. Angolban és németben ez lehet egyből tovább is - mondjuk ott jobban dominál a sport, és kézben vannak tartva a szándékos aljasságok.

    Lovre ritka peches volt, mert Kiskokó nyújtott lába nem is érte el, a másik lábával kontaktolt. A videó alapján nehezen hihető, hogy az ütközésbe sérült volna bele, mert ez nem volt olyan direkt és akkora erejű kontakt - az esésbe inkább. Csúnya eset, senkinek nem kívánok ilyet, de ez sajnos szimpla pech.

    Az meg tényleg jogos, amit páran feszegettek már, hogy Lovre miben bízott, hogy lehetett volna övé a labda? Sebesség hátrányban volt, Kokó előbb ért oda - át is ugorhatta volna, nem kellett volna belemennie az ütközésbe. Hány ilyen eset van egy meccsen, amikor egy kapus előbb ér oda, és a támadó átugorja? Ha ezt nem lehetne akármikor akárhol megcsinálni, rengeteg kapust mentők vinnének haza.

    És akkor ismét a lényeg, az eset utáni balhé. Persze, ilyenkor a játékostársat meg kell védeni, és jogos a powerkedés, szóval a Sigér-Kokó mellpacsi és arcbamondás szerintem bőven belefér. De amit pl. Leo csinált, hogy szándékosan odarúgott Hadzicnak? Na az ilyenek mutatják, hogy a zöldek feleslegesen játsszák el most az igazságtalanul meghurcolt hős szerepét, mert ez bizony nem áll meg. Ebben a lélektani harcban eszközrendszerét tekintve egyik csapat volt fehér köpenyes lovag!

    Szerintem az ukrán szép gólja (el kell ismerni, zseniálisan csinálta) utáni esetre sem érdemes hentelést mondani. Elég lassú volt a labda, Vini és elkezdte a mozdulatot, hátha ki tudja rúgni, és Varga is ment biztosítani, hogy bent legyen. Egyik sem figyelt semmi másra. Szerintem teljesen egyértelműen arról volt szó, hogy Vini már nem állította le a megkezdett mozdulatsort, hanem dühében jó nagyot bele akart bikázni a labdába, hogy gól lett. Ronda látvány volt, Vargának mielőbbi jobbulást, de én semmi szándékosságot nem láttam benne. Egyébként erről írta a legtöbb zöld, hogy brutális, de teljesen vétlen eset volt.

    A szándékos aljasság az az, amikor valaki megnézi, hol az ellenfél, majd a szöglet tumultusában úgy tesz, mintha csak véletlen lenne, és könyökkel hátrafelé torokra vág... ugye Lanzafame? :(

    Summa summárum: szerintem a Vidi kemény volt, helyenként ellentmondást nem tűrően, szikrázóan kemény - de nem aljas. Ez azért óriási különbség! A két sérülés sajnálatos, de az hülyeség, hogy tőlünk bárki bárkit így akart volna kivenni a játékból.

    És a két őszi meccs alapján a zöldek tavasszal is készülhetnek arra, hogy ezzel a Vidivel nem érdemes efféle harcokba kezdeni, mert nemhogy nem hátrálunk meg előle, de beleállunk úgy, ahogy az a fradista szotyis néniknek is fájni fog. Minket így nem lehet megtörni! Ez a technika évtizedeken át működött kb. minden magyar csapattal szemben, de itt most szembejött a fal. Szerintem leginkább ez fáj sok anyázós szurkolónak, hogy eddig mindig ők voltak a fal.

    A játékvezetés kapcsán persze sok mindenkinek igaza van, hogy ezt nagyon nem így kellett volna csinálni, de innen nézve ez a bíró kb. következetes balf.szkodással vezetett. Nem akart felülni a színészkedéseknek, ezért sokszor azt sem fújta le, amit kellett volna. Mindkét csapatnak adott előnyszabályt egy-egy alkalommal ahelyett, hogy a kapuval szembe 18 m-re szabadrúgás jött volna. A provokációkat nem kezelte, az aljasságokat sem büntette - de legalább nem nyúlt bele úgy a meccsbe, hogy valamelyik oldalnak kedvezett volna.

    És ezzel most kicsit magunk ellen beszélek, de mondjuk, hogy a jövő évi nemzetközi kupameccsek szempontjából nagyon nem, mindegy, hogy a Fradit milyen hozzáállás fogja meghatározni, és innen nézve sokkal jobb lenne nekik még a Böde féle terminátorkodás is, mint Lanzafame színházi tanodája. A mai foci már rég nem a síró férfiak sportja.

    Vannak sokan nálatok akik jól látják a dolgokat, de a többség megint bele fog kapaszkodni a bíró dologba. Járt volna piros nekünk, de alapjában nézve pontosan ugyanazok a hibák jöttek ki ezen a meccsen nálatok, ami miatt nem tudtok eredményesek lenni a nemzetközi kupákban. Nikolic 12 plusz meccsről beszélt. Azt viszont nem tette hozzá, hogy az a 12 kb olyan volt, mint a tegnapi. Ez az amiben pl egy BATE is elöttünk van. Ezeket a csatákat meg kell élni. Nem véletlen voltak a kis csapatok, mint pl. Trnava az élmezőnyben a szabálytalanságok listáján, mert a nemzetközi meccseknek is kb így kell beleállni. Mellesleg nem csak rajtatok látszott, hogy ez sok, hanem a spori sem nőtt fel a feladathoz. A lengyeleknél, vagy a tótoknál, szerbeknél isez megy. Nem a játékban, hanem a harcosságban van a legnagyobb eltérés.

    Ha a bíró mögé bújik megint a vezetőség nálatok, akkor soha nem lesz előrelépés. Ettől még itthon megnyerheti tej a bajnokságot, de felkészíteni az ilyen meccsek fognak csak a nemzetközi kupára.

    A legnagyobb baj megint az, hogy pl az egyetlen kiemelkedő játékosoktól megint csak kölcsönben van. Kb Paintsil2 lesz a történet vége.

    Pátkai bármelyik EL meccsen ment volna öltözni, és egyikben se tett volna ilyet, mert tudta, h mi lesz.

    És tegnap is tudta, h ezt megteheti. És utána minden ebből fakadt szerintem.

    A korrekt keménységet senki sem kéri számon, ellenben hasznosnak titulálja. De a tegnapi meccs nem volt korrekt.

    Azt ellenben megint csak nem vitatom, hogy korrekt körülmények között is nyerhettetek volna, mert a hozzáállás furcsa volt.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018177
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2018.12.17, 11:22 (szerk.: 2018.12.18, 16:01)
    Ez egy szar meccs volt. Egy biztos nagyon nehéz tavaszunk lesz így. És most a lélektani előny náluk van. Ezt mondtam a héten is h ez a Böde sztori rosszul is elsülhet hát sajnos igazam lett.

    Kicsit csalódás volt nekem Nando és Otigba játéka. Sigér dolgozott, de egyedül nehéz...

    Kár, ezért a meccsért.

    Otigbát a 20 kilós kiskokó is feldöntötte ma. Minden meccsen gólhelyzetbe hozza az ellenfelet legalább egyszer. Blazic és Frimpi klasszisokkal jobb..

    Azért kezdem érteni, hogy Rebrov miért egyből belső középpályást akar igazolni. Amit ma a Gorriarán, Leo, sigér tengely művelt, az kritikán aluli volt. Nem is tudom, melyik volt a legrosszabb. Nehéz választás.

    Egyaltalan nem volt szar a jatekunk. A vidi annal jobb csapat hogy sziporkazzunk ellenuk. Annyi helyzetunk volt amivel egy ilyen meccset meg lehetne nyerni.
    Ami gond az a vedekezesunk bizonytalansaga. Es ez azert aggaszto mert allitolag most ez a fo prioritasunk.

    2. félidőben a 2. gólig és Otigba hibájáig helyzete sem volt a Molnak. Semmivel nem voltak jobbak, mint az erősen tartalékos csapatunk. Az X-re rászolgáltunk volna.
    Ha nincs az az Otigba hiba megnéztem volna mit csinál erdős hogy megveressen minket.

    Csernik eladta a labdát tök felslegesen, abból lett egy szép indítás Scepovicnak-Látod Csernik? Így kell indítani-abból lett egy futóverseny. Onnan meg két választása volt Kennynek. Vagy megpróbálja testtel kiljebb tolni, vagy cselre számít. Ha cselre számít és hagyja lőni, gól lehet. Ha megpróbálja testtel felvenni és visszahúzza a labdát, abból is gól lehet. Kenny az utóbbit választotta, Scpevic meg életében először cseelezett. Ez lutri, nem jött be.

    Kenny nem játszott vagy fél éve, ilyen meccset meg pláne nem. Gorriarán már rég visszatért, aztán még mindig nem volt egy jó megmozdulása sem. Ez nem olyan védő hiba volt, hogy mellé fejelt, aztán gól lett. Megetették, aztán ez van. Petriak is megetette a szuper vidistákat, mint a szar, csak nem tette meg nekünk azt a szívességet, hogy berúgja a gólt.

    Ha azt vesszük, hogy Csernik volt 80 percig a jobbhátvéd és volt még egy kényszerű cserénk, a játékunk rendben volt szerintem, simán x lehetett volna e csalás mellett is. Blazicon jólállt a csk szalag, remélem ő sokáig marad, illetve Petryak is ma megmutatta, miért kell megvenni. Otigba formán kívül, a többiek kb hozták, amit tudnak, Lanza gólpassza szép volt.

    Nagyon mérges és csalódott vagyok! Kislányos szar hozzáállás! Esélyt sem adott a vidi ma, IGAZOLNI KELL KUBATOV!

    Nem kell........Az valóban zavart engem is, hogy nem volt egy vezérbika, és a hozzá felnövő férfiak a csapatban, de a második félidő annak fényében, eleve mennyi sérültünk volt, és hogy a jobboldalt "leamortizálták" a fehérváriak, büntetlenül, nem volt rossz. Nyílván szar, hogy nem hoztuk ki egy ikszre, de ne úgy induljunk már neki a tavasznak, mintha nem nekünk lenne 5 pont előnyünk.

    Mi fociztunk 95 percet, a vidike 20-at. A másik 75-ben meg ketrecharc volt a részükről. Erre nem lehet felkészülni. Arra sem, hogy mindez büntetlenül mehet.

    Sigért bírom de ma bizonyította, hogy komolyabb csapatok ellen kevés.

    A ma este kivalo valaszt adott, hogy miert Patkai es Kovacs valogatott es Siger miert nem.

    Daninak nem volt igaza,Rebrov hibázott,hogy a büntetésnek ezt a fajtáját választotta.Aztán az edző a végén így Böde helyett Finbogassont tudta csak beküldeni,aki nem ide való.Remélem télen távozik,mert nálam inkább Lovre Balázs játszana.

    Itt azért Blazics mellé kell pár tökös gyerek hátra.
    180 percen keresztül ebben a szezonban ezt csinálta ellenünk a Vidi mi meg asszisztáltunk hozzá. Egyedül Lanza állt vissza beléjük, senki más.
    Halvérűekkel nem fogunk bajnokságot nyerni, és komoly eredményeket elérni.

    És pont azt a köcsög Hadzicot baszta gigán.smiley

    Érezhetően végig részrehajló volt a bíró/kommentátor, emellett voltak sajnálatos sérüléseink is, ennek ellenére azt mondom, hogy valahogy ők jobban akarták mai a győzelmet. Hogy ehhez a Böde botránynak mennyi köze van, azt nehéz megítélni kívülről, de azért valószínűsíthető, hogy ez a dolog eléggé megosztó lehet az öltözőn belül is...Sajnálom, hogy legalább egy döntetlent nem sikerült végül összehozni.Télen jó pár embertől elköszönnék a klub helyében, ha van rá lehetőség...

    Sajnos a Vidi jól csinálta a legjobb részünket nyirták ki. Az más kérdés, hogy ezt meg is tehették. Eléggé túl voltak pörögve. Egy normális világban 8 emberrel kezdték volna a második félidőt.
    Lovrénak és Vargának jobbulást kívánok!
    Kemény tavasz lesz, ha így megy tovább.
    Igazolni kell minimum Petryak szintű focistákat.
    Elméletileg pénz van már csak igazolni kell.

    A bírózást nem értem. Valaki nem szokta még meg, hogy mennek a vidi elleni meccsek? Nekem semmi újdonság nem volt ebben a meccsben,

    Minden vidi elleni meccsen totálisan benne van a séróülésveszély. Minden meccsen ezt az agyonrúglak stílust választja a vidi. Ez nem újdonság. Vinicius simán foghatja arra h óóó, hát én csak a albdát akartam. Kis kovács ugyanez, hogy hát a meccs hevében. Aztán csá.

    Nem tudom elképzelni, hogy edző ne tudjon erről az ámokfutásról. Gratulálok mindeniknek, aki ebben részt vett! Számomra már a 8. percben eldőlt a meccs!

    A biro nagyon gyenge volt, a Vidi taplo modon jatszott, de remelem nem akarjui becsapni magunkat...az igazsag az, hogy joval gyorsabb focit jatszanak (fejben is), amihez kb Petryak, Heister es Blazic tudott felnoni.

    Miután szetrúgták (mert tehették ugye) a jobb oldalunkat! Bár biztos ugyanez lett volna a MOL geci játéka is, ha mi faraghatjuk ugyanígy szét a teljes jobb oldalukat, kezdve Negóval... Oké

    Tehát, akkor a gyengébbek kedvéért. Sérült: Frimpong, Botka, Amadou, sérülésből csak most tért vissza Otigba, Gorriaran, majd pluszban lerúgják két kulcsemberünket. Padunk a sérültek és pár hibás igazolás miatt nincs. A gyilkosok husztit és scsepovicsot hoznak be, mi Cserniket és Finbogassont tudunk csak. Ha hozzávesszük a játékvezetést, ez a meccs szakmailag értelmezhetetlen. Kisebb csodának tartom azt, hogy ha tisztán a gólhelyzeteket nézzük, akkor ez sima x.

    Nagyon fontos tél jön.

    De most tényleg. Az első félidőben tulajdonképpen "levették" a komplett jobb oldalunkat a pályáról, minden következmény nélkül. Azzel el is veszett a játékunk, mert a kispadon alig volt valaki, aki "minőségi" csere lehetett volna.
    Emellé meg egyesek sírnak, hogy Dani mennyire hiányzott! Jobban szenvedett volna, mint a mező ellen! Ki adta volna neki a labdát?

    Összesen talán 3-4 igazán köcsög belépő volt. főleg az elején rendre lettünk utasítva ezekkel, aztán ennyi.

    Roli akart nagyon visszajönni.

    És a kérdezgetés közben csinált egy CT-t vagy mi? Ez rohadtul nem így megy. Ájultra rúgták, kifeküdt vagy 2 percre. Ilyen sérülés után minimum hogy beviszem megfigyelni, nemhogy visszaengedem egy nb1-es focimeccsre.

    Cserniket én most láttam a legjobban játszani mióta itt van, igaz ez is harmatgyenge volt. Messze nem Fradi szintű játékos és sajnos szerintem nem is lesz az.

    Nando,Petrjak 7,Otigba 3,Csernik 1,a többiek 6.Így osztályoztam a mai játékot.A beszari hülye gyereket nem akarom Fradi mezben látni.Égeti a klubot.Mindegy hol a nemzetközi kupában éppúgy,mint Sényőn.Nem érdemel több lehetőséget.

    Ha valaki nem látta a meccset és megnézi a statisztikát, ennyit lát: 3 hazai sárga, 2 vendég sárga. Elképesztő! Egy ilyen első félidő után azt gondoltam hogy a 2. ban korrektül fog fújni hogy ne legyen túl látványos, de végleg kiderült hogy itt már nem kell adni a látványra se...

    Emlékszem hogy ezen az oldalon sok fradista szurkolótársam együttérzéséről biztosította Kovácsot (akkor még Kiskokó volt) amikor hónapokra táppénzre rúgta valamelyik bunkó.(Már nem emlékszem hogy ki is volt az.) Tegnap ő is beszállt a többi tahó közé. Nagyot csalódtam benne. Azt hittem hogy ő nem egy Juhász, nem egy Vinicius, nem egy Pátkai stb.) Dehogyis nem!! Ez a bunkó társaság hétről-hétre ezt csinálja minden ellenfele ellen. Alapkövetelmény lett Fehérváron a brutalitás. Ahogy ezt - az egyébként végletesen elfogult - M4Sporton tegnap este valaki ki is mondta: " Világosan látszott a Videoton stratégiája, amely nem volt más mint a megfélemlítés. Ahogy játszottak az nem lehetett véletlen. Ez megtervezett volt." Nos ez az alak alighanem elszólta magát. Valószínű hogy egyhamar nem fogják odahívni az M4Sport csatornára. (Egyébként nem tudom hogy ki volt az. Én a riporteren kívül csak Eppelt és a hülye Simeket ismertem.)

    Tökéletesen látszik a videón, hogy a labdát akarja elrúgni, semmi szándékosság nem volt benne. Talán méltóbban kéne viselni a vereséget...

    Már 1 méterrel belül vannak, akkor miért kell a labdát akarni . Elötte gól volt.

    Te, mint szakember, igazán tudhatnád, hogy a piroshoz nem szükséges szándékosság.
    Elegendő a túlzott igyekezet, illetve hogy a védőnek számítani kell arra, hogy az adott helyzetben, 2 méteres magasságban fejet ér a talpa. Még ha akár nem is látja, de itt spec világosan táthatta, mert Roli nem mögüle érkezett.
    Ez tiszta piros volt, hiába okoskodsz.

    A labda már rég a gólvonalon túl volt,Varga pedig egyértelműen a mészáros látóterében volt.A két feketeruhás barom közel volt,két irányból is jól láthatták az eseményeket,így azt kell mondanom,hogy nem lehetett véletlen,vagy tévedés.

    Én is még mindig ideges vagyok. És ami különösen zavar, hogy mind Pátkai, mind Vinicius rúgása kb. 2 méterre történt az asszisztenstől, konzultáltak is a jv-vel, és az eredmény mindkét esetben az volt, hogy haladjunk, nincs itt semmi látnivaló. S ezért nem vagyok optimista a tavasszal kapcsolatban sem: nem vagyunk annyira erősek, hogy kibírjuk a szembeszelet. Elég csak két meccset úgy intézniük, hogy győzelem helyett csak döntetlen legyen és máris felhozzák ezeket.

    Könyörgöm, a labda a gólvonal mögé pattan, nincs kérdés, még csak vissza sem húzza a lábát a sintér. és fejen talpalja a tahó a válogatottbeli csapattársát.

    1 méterre volt az alapvonali bíró. Látta, hívta egyből az orvosokat. Vajon jelezte Erdősnek? Ha nem, miért nem? Ha igen, mit tett Erdős?

    Juhászról nem tudom esett e már szó, de egy igazi utolsó sz@rházi féreg volt végig. Rolihoz is odament, amikor cseréje előtt lefeküdt a földre és látszódott, hogy nem azt kérdezi tőle, hogy “rendben vagy e pajtás?”, hanem pofázott, hogy menjen le akkor ápoltatni magát.
    Juhász kutya, remélem a következő meccseden téged is legalább így szájba rúgnak te féreg!!!!

    Hazaértem.

    A rendőrök kifejezetten kulturáltan viselkedtek.

    A beengedés korrekt volt.

    Az első félidőben a nagy csapat kontra kis csapat meccs ment, de fogalmazhatnék úgy is, hogy tanár-diák. Ilyen beszari játékot nagyon rég láttam a mieinktől. Hogy a fehérváriak ezt a meccset miként fejezhették be 11 játékossal, az rejtély. Komolyan nem értem, hogy erre a vagdalkozásra mi szükségük van? Hogy nincs senki a csapatban, aki kirúgná ebből a Kovács geciből a héliumot, az meg a mi szégyenünk.

    Csernik, Otigba és Dibusz egymást múlták alul.

    Nem tudom mennyire jött át a tv-ben, de a helyszínen elképesztő volt a két csapat között a labda nélküli játékban mutatott teljesítmény. Ahogy a Vidisek tolódtak, helyezkedtek, mentek üresbe, azt fájt nézni, főleg a mi "játékunkhoz" képest. Rossz belegondolni, mit kaptunk volna, ha ezek csütörtökön nem játszanak egy remit a Cselszkivel.

    Tavaszra nagyon össze kell kapnunk magunkat, mert ez így sovány lesz.

    Annak pedig külön gratulálok, aki december 16-án 20:15-re tette a kezdést.

    Klassz volt a mínusz 6 fok.

    Mindenek előtt kel egy kapus. Dibusz nem az.

    Otigba most jött vissza a sérüléséből, komoly meccshiánnyal küzd, rá csak ezért nem haragszom.

    Csernik állítólag kibaszott tehetséges, de egy gyáva, idegileg instabil srác. Alkalmatlan az élsportra, ezt be kéne látni.

    Gorrierán a sérülése óta nem az igazi, remélem tavaszra összerakják.

    Bőle most végre jól szállt be, Igor és Lanza cipeli a hátán a csapatot.

    Varga gyakorlatilag észrevehetetlen volt.

    Sigér nagyot harcolt, magyar szinten jó játékos.

    Fájó volt látni a sebességkülönbséget a Vidi javára velünk szemben mikor nekünek 1 hetünk volt erre a meccsre készülni.. Vidi meg csütörtökön kupa meccset játszott..

    Nekem tegnap nem volt meg, hogy jobb csapat a Vidi, ha csak szigorúan ezt a meccset nézzük.

    Általánosságban véve, összjátékban valamivel előrébb tartanak, de ezen lehet bőven segíteni télen. Szemre tetszetős akciókat vezettünk sorra, viszont elől abszolút nem vagyunk hatékonyak. Télen kell szereznünk min. 2 gólvágót.

    Gorriaran lábán ott volt a 2-1 pár perccel a második mol-gól előtt.

    Bent 2 emberünk is volt üresen, egy fél másodperc hiányzott kb és bepasszolja.

    Vagy a végén Petrjak... Helyzetünk volt elég, csak be is kéne lőni... :(

    Az 1-1 viszont mesteri volt.

    kép
    Nehéz a vasárnapi embervadászatról sokat mondani, de megpróbáljuk. Az 56:38 tiszta játékidejű meccsen a hazaiak némileg többet birtokolták a labdát összességében. A meccs első félidejében ők, a másodikban mi irányítottuk a játékot. A hazaiak picit többet (485-442), de gyakorlatilag ugyanolyan pontosan (82.5%-82.5%) passzoltak. A párharcok eloszlása sem lehetett kiegyenlítettebb (71-70), a két csapat hasonló számban kísérletezett (ők 9-szer, mi 8-szor) és hasonló számban találta el a kaput (ott 3 illetve itt 4).

    A InStat-rangsort Petrjak vezeti (320), őt a MOL-védelem követi, Nego (309), Juhász és Vinícius (277-277), Kovácsik (273) sorrendben.

    A nagyobb helyzeteink nekünk voltak, az xG-nk (várható gólérték) 1.5, míg a hazaiaké 0.92. Nálunk a legnagyobb helyzetek Petrjak (a gól 0.13 | 83. 0.39), Lanzafame (26., 0.19 | 72., 0.3), Gorriaran (62., 0.32) előtt adódtak, a hazaiaknál a két gólon kívül (Hodzic, 0.54, Scsepovity, 0.23) nagy helyzet nem volt.

    Nehéz a vasárnapi embervadászatról sokat mondani, de megpróbáljuk. Az 56:38 tiszta játékidejű meccsen a hazaiak némileg többet birtokolták a labdát összességében. A meccs első félidejében ők, a másodikban mi irányítottuk a játékot. A hazaiak picit többet (485-442), de gyakorlatilag ugyanolyan pontosan (82.5%-82.5%) passzoltak. A párharcok eloszlása sem lehetett kiegyenlítettebb (71-70), a két csapat hasonló számban kísérletezett (ők 9-szer, mi 8-szor) és hasonló számban találta el a kaput (ott 3 illetve itt 4).

    A InStat-rangsort Petrjak vezeti (320), őt a MOL-védelem követi, Nego (309), Juhász és Vinícius (277-277), Kovácsik (273) sorrendben.

    A nagyobb helyzeteink nekünk voltak, az xG-nk (várható gólérték) 1.5, míg a hazaiaké 0.92. Nálunk a legnagyobb helyzetek Petrjak (a gól 0.13 | 83. 0.39), Lanzafame (26., 0.19 | 72., 0.3), Gorriaran (62., 0.32) előtt adódtak, a hazaiaknál a két gólon kívül (Hodzic, 0.54, Scsepovity, 0.23) nagy helyzet nem volt.

    https://ulloi129.hu/2018/12/16/elo-a-videoton-elleni-bajnokirol-12/
    https://ulloi129.hu/2018/12/18/igy-teljesitettunk-a-videoton-ellen-10/
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018131
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2018.11.29, 16:37
    Tisztelt Szurkolótársaink!

    Az idei utolsó, Videoton elleni idegenbeli mérkőzésünkön, december 16-án vasárnap Fehérváron,

    a szervezett szurkolói csoportok NEM LESZNEK JELEN.

    Mint tudjátok, az elmúlt években, míg a Ferencváros Tábora, az ismert okok miatt bojkottálta a mérkőzéseket, a fehérvári vezető szurkolói csoportok, szolidaritást vállalva velünk nem utaztak el az Üllői úti mérkőzésekre, illetve többször is kiálltak mellettünk harcunkban.

    A Tábor - persze a meglévő rivalizálás ellenére - nem felejti el kik voltak, akik a nehéz időkben mellénk álltak. Úgy gondoljuk ezzel a jelenlegi távolmaradással jelezzük, hogy klubhovatartozástól függetlenül elítéljük a klubok tradícióinak sárba tiprását, legyen az név, a színek vagy egyéb más tradicionális védjegy.

    Kérünk titeket, hogy távolmaradásotokkal támogassátok ti is akciónkat! Akik esetleg mégsem értetek egyet a csoportok döntésével, és elutaztok a mérkőzésre, tartsátok tiszteletben azt a kérésünket,

    hogy semmilyen zászló ne kerüljön ki a vendégszektor kerítésére.

    Köszönjük!

    Kitartást minden magyar szurkolónak!

    FERENCVÁROS MINDÖRÖKKÉ!

    B-Közép

    Green Monsters