magyarfutball.hu

Szerbia Nikolić Marko (Belgrád 1979.07.20 - )

Nikolić Marko 2018
2018-ban a Videoton edzőjeként
alias
Marko Nikolić
Марко Николић
Marco Nikolic
Marko Nikolics
nemzetiség
Szerbia
életkor
44 éves

játékos

pályafutás
FK Rad
1998 - 1999
FK Dorćol (kölcsönben)
1998 - 1999
eredmények / elismerések
?

edző

pályafutás
FK Rad (utánpótlás)
2001 - 2008
FK Rad (pályaedző)
2008
FK Rad
2008 - 2011
Szerbia (U18)
2011 - 2012
FK Rad
2012 - 2013
FK Vojvodina
2013
FK Partizan
2013 - 2015
NK Olimpija Ljubljana
2016
FK Partizan
2016 - 2017. május 31
Videoton FC
2017. június 6 - 2019. november 25
Lokomotiv Moskva
2020 - 2021
eredmények / elismerések
Szerb bajnok
2016/2017
Szerb kupagyőztes
2017
Magyar bajnok
2017/2018
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2019.11.26, 11:52 (szerk.: 2019.11.26, 20:03)
    Fehérvártól való távozása kapcsán:
    Kb. 1 hónapja a játékosok az edző megbuktatására törekedtek.".Bejött...

    Szerintem jó edző, jó munkát végzett. El csoportkör, előző évben kiverték a Bordeaux-ot. Az más kérdés, hogy idén tényleg mintha elpattant volna valami, gyenge ellenfél kiverte őket a nemzetközi kupából, a bajnokságban váratlan vereségek. Valószínűleg megfáradt az edző és a csapat kapcsolata, van ez így.

    Szerintem meg egy közepes edző volt, aki a csapatával a "rúgjunk szét mindenkit" elvet vallotta. Mellég még nagy arc, pökhendiség, undorító szájalás. Lehet végre a favágó jugoszlávok is elhúznak. Akkor majd talán lesz egy kedvelhetőbb Mol.

    Nekem úgy tűnt húzza a száját valamiért egy pár hónapja, megváltozott. A nyilatkozatai a testbeszéd inkább negatív volt.

    A magam részéről előbb rúgtam volna ki a komplett keretet mint ezt az edzőt. A magyar edzői mezőny legjobb zsugása volt. Ahogy tavaly bevitte a csapatát az EL csoportba az bravúr volt és nagyon szépen helytálltak még a Cselszki ellen is. (Nem kaptak négyet egy hulladék bolgár csapattól mint a zöld-fehér ukránok pár hete...) Viszont Nikolicsot is utolérte a magyar fodballisták edzőkergető szokása. Szerintem ő sem bánja, ennél csak erősebb bajnokságba fog szerződni.

    Ez már hetek óta várható volt. A csapatnál a 7.-8. forduló után megszakadt valami, az utóbbi 3-4 meccsen az edző már nem úgy nyilatkozott és meccselt ahogy kellett volna. Az egész csapat motiválatlan volt már több hete. Egyetértek, hogy most kellett lépni. De tartok a Fradi már behozhatatlan előnyre tett szert. Náluk ha lehet mondani "kész" csapat van már és szervezettebb. Valamint már jelentős előnyben vannak. Amúgy várható volt a távozás mert Nemanja lehetséges érkezést nem fogadta örömmel Nikolics mester . . .

    Így lehet megbuktatni egy edzőt. Tavaly még szárnyalt vele a Vidi most úgy döntöttek elsősorban a játékosok hogy valamiért elég belőle. Lehet hogy Nikolics be akart keményíteni és ez néhány játékosnak nem tetszett. Ezt meg lehet tenni Magyarországon.

    Pedig nem gyengébb a fehérvári keret, sőt a 2018-as bajnoki címük óta lényegében csak erősödtek, Lazovicson és M.Scsepovicson kívül más meghatározó emberük nem is ment el, igazoltak viszont jópár magyar szinten minőséginek nevezhető játékost. De kb. a tavalyi szezonjuk eleje-közepe óta gödörben vannak, az EL/bajnokság kettős terhelést nem sikerült megoldaniuk, és simán elbukták az embéeggyet; idén meg a nemzetközi kupából is kiestek aztán mégis harmatosan szerepelnek még itthon is. Nem látok rá az ottani folyamatokra, úgyhogy nem tudom ez minek köszönhető, elfáradt Nikolics és a csapata kapcsolata, vagy klikkek vannak az öltözőben, számos oka lehet, de csak a keretet nézve simán versenyképesek lennének a Fradival. Kíváncsi vagyok ki jön most, és milyen személyi változások lesznek majd, talán abból okosabbak leszünk

    Jó edző a Nikolic. Amig voltak jó szerb játékosai akikre számíthatott sikert sikerre halmozott. A szerb drukkerek ki is kezdték miért M-on, miért nem a hazájában ér el ilyen eredményeket. Azok a játékosok akikkel közösen fenn tudta tartani a csapat lelkesedését elmentek. Huszti,Vinicius kiesett, a maradék meg leeresztett.Fogjuk még látni jó csapatok edzőjeként!

    Annyira azért nem kerek ez a story.

    Nyáron kapott ajánlatot(PAOK), és komolyan felmerült az esélye, hogy elmegy.

    A csapattal kb kimaxolt mindent.

    A csapatban meg kb jól is lakott. Nulla motiváció, beleszarós játék, pofára esés a Vaduz ellen.

    A bünti, meg a kiesés kicsit felrázta a őket, és toltak egy hat meccses szériát, ami ki is tartott ki a lilák elleni meccsig.

    Onnantól ennyi volt. Nikolic már addigra teljesen elvesztette az öltözőt, és ő már nem volt képes ebből kirángatni a csapatot. Indokolt a váltás, ez a kapcsolat elfáradt, ebben ennyi volt.

    Az újabb megbukott edző ettől még véleményem szerint nem ül.

    Egy bajnoki cím, egy MK győzelem, nemzetköziben a selejtezőkben 10/7 megnyert párharc, EL csoportkör ott hét pont, azért évekre meglapozta a lehetőségeinket.

    Lehet jobban jártunk volna, ha nyáron van a váltás, és elviszi a PAOK.

    Nikolics jó edző, a Vidivel elérte, amit magyar csapat elérhet. Az első és eddig egyetlen edzőnk, aki bajnokságot és kupát is nyert a csapattal, és ott volt az európai csoportkör is. Ez fehérvári viszonylatban példa nélküli eredménysor. Persze szubjektív is, ki kit tart nagy edzőnek, de az érdemei vitathatatlanok. Erős és jó kézzel nyúlt idejövetelekor a csapathoz (emlékezzünk a sótlan, színtelen Bergre, hogy rosszabbakat ne is mondjak), amiben biztos benne volt az is, hogy egy bizalmi kört alakított ki. Hogy egy öltözőben mikor és miért bomlik meg az egyensúly, az jó esetben nem jön ki a falak közül, nem is kell. Valószínű, hogy mostanra megfáradt a kapcsolat, biztos vannak sérelmek is.

    https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018177&token=2f632e31adc766b1ebb19ce133982660
    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2734407
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2017.06.06, 19:12
    Marko Nikolics a Videoton FC új vezetőedzője!
    A 37 esztendős szerb szakember a 2016/2017-es szezonban duplázott a Partizan Belgrád kispadján.
    kép
    Kedden aláírta szerződését klubunkkal új vezetőedzőnk, Marko Nikolics, aki a kontraktus értelmében 2019. június 30-áig irányíthatja csapatunkat.

    Marko Nikolics 1979. július 20-án született Belgrádban, játékosként szülővárosában, az FK Rad csapatában és kölcsönben a Dorcol színeiben futballozott, de egy sérülés miatt fiatalon visszavonult és nevelőegyesületében utánpótlás-edzőként kezdett el dolgozni. Az első csapat mellé 2008-ban került fel, és még abban az évben, harmincadik születésnapja előtt vezetőedzőként is debütált a szerb élvonalban. Nikolics 2008 októberétől 2011 májusáig irányította az FK Radot, majd a következő szezonban a szerb U18-as válogatott mellett dolgozott. Ezt követően 47 mérkőzésen keresztül ismét a Rad kispadjáról irányított, majd 2013-ban a Vojvodina mestere lett – érdekesség, hogy az újvidéki együttessel többek között a Honvédot is búcsúztatták az El-selejtezőiben. Decemberben azonban újra váltott, és a belgrádi Partizan edzője lett, ahol 2014-ben az Európa Liga csoportkörébe juttatta a csapatot.
    Ezt követően 2016 első felében rövid ideig a szlovén Olimpija Ljubljana kispadján ült, majd 2016 augusztusában ismét a Partizan szerződtette. A fekete-feheréknél az elmúlt hónapokban 40 meccsen ült a kispadon, meccseként átlagban 2,65 pontot szerzett a csapata, így nem meglepő, hogy májusban bajnoki címet és kupagyőzelmet ünnepelhetett a szerb fővárosban. Egy mérkőzés erejéig már csapatunk ideiglenes otthonában, a Pancho Arénában is meccselt már, hiszen a tavaly őszi Vidi-Partizan edzőmérkőzésen ő volt a belgrádi csapat edzője.

    „Először is szeretnék köszönteni mindenkit, különösen a Vidi-szurkolókat és köszönöm a lehetőséget, hogy itt dolgozhatok. Régóta követem a magyar bajnokságot, hiszen munkám miatt fontos volt, hogy képben legyek Magyarország labdarúgásával is. Úgy láttam, hogy évről-évre fejlődik a liga, egyre jobb az infrastruktúra, a média és a szurkolók is követik a labdarúgást, de klubszinten hiányoznak a nemzetközi eredmények. Tizenhét éve dolgozom profi edzőként, az elmúlt négy szezonban olyan csapatoknál dolgoztam, ahol nagy célok voltak és trófeákért küzdöttünk. A Vidi is egy ilyen klub, szeretnék vezetőedzőnként mindent megnyerni Székesfehérváron, amit csak lehetséges” - nyilatkozta új vezetőedzőnk, Marko Nikolics.

    "Csak ismételni tudom magam, hogy mekkora csalódásként éltük meg az előző szezonban szerzett ezüstérmet. Most már azonban kötelező ezen a csalódáson túllépnünk, hiszen hamarosan kezdődik a felkészülés az új idényre. A Vidi ambíciói semmit nem csökkentek, sőt még tovább nőttek, a céljaink pedig változatlanok maradnak, ennek érdekében egyeztünk meg Marko Nikoliccsal, akit fiatal kora ellenére már most sikeres edzőnek nevezhetünk. Reményeink szerint az ő vezetésével a nagy győztesek útjára léphet a Vidi. Ahogy korábban is, a klub most is minden segítséget megad a célok megvalósításához. Mindenképp ki kell emelnem, hogy nagyon könnyű volt megegyezni Nikoliccsal, az első perctől érződött, hogy szeretne a Vidi edzője lenni" - mondta sportigazgatónk, Kovács Zoltán.

    http://www.vidi.hu/2017/06/06/marko-nikolics-a-videoton-fc-uj-vezetoedzoje-.html