magyarfutball.hu

Puskás Akadémia FC - Újpest FC 2 : 2* 20:00 * 11-esekkel: 4-5

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (4 szavazat)

játékvezető: 3.5 (4 szavazat)

hangulat: 4.25 (4 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 2 : 1 (1)
Magyar Kupa 2017-2018, döntő
játékvezető : Andó-Szabó Sándor
nézőszámok:
  1. pfla.hu: -
  2. ujpestfc.hu: -
  3. nso.hu: 11.270
  1. 38' Knežević Josip 1 - 0
    1 - 1 55' Zsótér Donát
    60' Márkvárt Dávid sárga lap
    1 - 2 62' Bojović Mijuško
    67' Perošević Antonio 2 - 2
    sárga lap 88' Zsótér Donát
    sárga lap 105' Nwobodo Obinna
    109' Hegedűs János sárga lap
    sárga lap 113' Pauljević Branko
    113' Hegedűs Lajos sárga lap
    Büntetőrúgások:
    0 - 1 Onovo Vincent
    Perošević Antonio 1 - 1
    1 - 2 Litauszki Róbert
    Bačelić-Grgic Stipe 2 - 2
    2 - 3 Diallo Alassane
    Diallo Ulysse 3 - 3
    - Balázs Benjámin
    Henty Ezekiel -
    3 - 4 Zsótér Donát
    Balogh Balázs 4 - 4
    4 - 5 Bojović Mijuško
    Hegedűs János -
címkék :
  1. Hazai kupadöntő

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.05.25, 17:43
    Annyira éreztem, hogy a Balázs kihagyja. Legalábbis nagyon féltem tőle. És be is jött, sajnos. Még szerencse, hogy a négerük is. (Õ viszont a legjobb akit nagy munkával kineveltek, a sok adópénzekből összeszedett és alaposan kiképzett gyerekből.)

    Az külön szánalmas volt, hogy napok óta az volt a meccsjegy.mlsz.hu-n, hogy a kapu mögött nincs egy szabad hely sem a Felcsúti oldalon. Ehhez képest gyakorlatilag üres volt, illetve az a pár ember közül aki ott volt, több volt az UTE fan, mint a Felcsút szurker. (Az odalőtt felcsúti gólnál például, nem volt túl nagy az öröm. A mi góljainknál viszont ott is örültek páran.)

    Hiába, ahol számolatlanul van állami lóvé, ott pár ezer jegyet megvenni nem gond, nem bánja senki pénztárcája, az enyémen (és a többi adózóén) kívül. (Igaz én egy fillért se adnék ilyen műcsapatokra, de megteszi helyettem az állam, az én pénztárcámban kutakodva.) Csak az a baj a részükről meccsen minden kiderül. Még ingyen se kell igazán a jegy, sőt a jegy és a kirándulás együtt sem.

    Talán most kéne abbahagyni a dolog erőltetését! Vagy nagyon vastag a bőr a pofájukon?

    Azért nagyon ideges voltam, hogy nem támadunk. Az első félidőben szinte semmit. Miért kell egy félidő előnyt adni az ellenfélnek? Megint előjött a hátul passzolgatás, még akkor is, mikor hátrányban voltunk. Nem mert senki egy hosszú passzt, vagy legalább egy csellót megkockáztatni. Miért nem? Miért csak vesztett helyzetben jön meg a bátorság?

    Még jó, hogy a vége jó lett!

    Azt mondja az idegesítő szpíker, hogy sok százezret fizetünk, mert leöntötték sörrel a Pintért. Könyörgöm, az nem Újpest szektor volt hivatalosan. Miért mi fizetnénk? Egyébként is valaki már fizetett. (A sörért.)

    Végül. Mit látott a bunkó pintér a második percben, ami egyértelműen bizonyítja, hogy elcsalták a meccset az Újpest javára? Ez a pali nem tud veszíteni. Se.

    Kiváló hangulat volt, jól szórakoztam, változatos, izgalmas meccs. A játékidő 60-70 százalékában... Nagy csúfság lett volna, ha nem tudjuk elvinni a kupát a közpénztemető fc elől. Nem sok híja volt, jó lett volna a rendes játékidőben nyerni.

    De sajna, csak 10-20 perc erejéig volt benne igazán a játékban, hogy valóban akar valamit a csapatunk. Az nagyon tetszett, amikor Litauszki kijött és buzdított minket meccs közben a szurkolásra, akkor nagyon "együtt voltunk", be is ment 2 gól, amiből az egyiket sajnos érvénytelenítették, pedig azt olvasom, nem volt les.

    Sajna a barna bőrű játékosaink nagyon gyengék, annyira bizonytalanok, hogy a hideg ráz, ha hozzájuk kerül a labda... Aztán teljesen szélre sodródnak vele, ha eleve nem pattan túl messzire tőlük, de jellemzően inkább pont háttal vannak a kapunak ilyenkor és képtelenek megfordulni vele, aztán meg szarul adják be, de a lényeg, hogy inkább mielőbb szabadulnának tőle.

    No mindegy, jó meccs, jó hangulat, a gyerekeim is élvezték. Meg a mezben séta hármasban a kilencben, oda-vissza, kb mint amikor Bruce Willis az "I hate niggers" feliratú táblával a nyakában sétált a Die Hard 3-ban smiley

    Mindegy, én úgy számolom, hogy tulajdonképpen a rendes játékidőben is jobbak voltunk egy góllal. Amúgy is úgy érzem, hogy valamivel mi álltunk közelebb a győzelemhez, hiába az orosz rulett a végén, összességében mi érdemeltük meg a kupát.

    Kár, hogy gyakran tegnap is csak ezt a már-már szokásos, ötlettelen, hátul passzolgatós fogalmatlan játékot hozták a srácok. Ennyire képesek. Talán ha Nagy Dániel is pályán van, talán akkor egy picit menőbb lett volna az összkép, de legalább nem tűnt úgy, mintha lazsálnának vagy meg lennének véve...

    Tényleg, Nagy Dániel hol volt a meccs alatt? Legalább az ünneplésnél odaállhatott volna a srácok közé, ahogyan Simon Krisztián is megtette

    Megkövetem Zsótér Donátot! A legnagyobb csalódásként könyveltem el, az év legfontosabb meccsén viszont mindent feledtetett. A bombagóljával és az értékesített tizenegyesével. Nagy az Isten, mindig ad esélyt, hogy felálljunk az elbukás után. Zsótér élt a lehetőséggel. Ahonnan mi néztük, még félúton volt a labda és már látszott, hogy gól lesz. Mintha zsinóron húzták volna. Ha még a bronz is összejön a bajnokságban, a lehetőségeinkhez mérten, a maximumnál is többet hozunk ki a szezonból. Még ha az nehezen értelmezhető is.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018155
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2018.05.24, 20:31
    kép
    ujpestfc.hu nyítólap
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2018.05.24, 20:29
    Van ott több gond is. De a teljes arculat például érdekelne, és az is, hogy lesz-e végre az NBI-nek is.
     
  4. avatar: NNS
    2018.05.24, 11:43
    A Magyar Kupa logóban el van szúrva a kerning: M_AGYAR

    A leírt betűk között általában van távolság, és általában nagyon nem mindegy, hogy mekkora. Sőt, nem is az a lényeg, hogy ez a távolság mekkora, hanem hogy hogy néz ki a végeredmény.
    kép
    A grafikus idegesítésének előkészítéséhez alkalmas lehet, ha felteszel neki efféle kérdéseket: Minden betű közé ugyanakkora távolságot kell rakni? Miért nem? Miért nem néz ki jól? Egyáltalán, honnan számítjuk a betű szélét? A legszélső pontjától? A minek a micsodájától? Mi az, hogy base line? Mi az, hogy kerning? Magyar szó nincs ezekre? Miért nincs? Jó, de miért nincs? Egalizálás? De hát az se magyarul van! Ne már, sose hallottam róla. Stb.

    Az ún. “kerningfigyelés” komoly betegség, bizonyos esetekben súlyossá is válhat, és a legtöbb grafikus garantáltan szenved tőle. Nem tud úgy ránézni semmiféle írott anyagra, plakátfeliratra, üzletnévre, rendszámtáblára, hogy ne szúrná ki az elszúrt kerninget, és ha kiszúrta, az komoly elváltozásokat okoz az agykéreg mimikai izomcsoport mozgatásáért felelős részében, melynek szemmel látható tünete az ún. fintor, elhúzott száj, esetleg megránduló arcizmok, fájdalmas nyögés és/vagy mély sóhaj, majd beletörődő legyintés és/vagy egyszerűen a tárgyról hirtelen elfordított tekintet és a pillanatokkal korábban félbehagyott mondat erőtlen folytatása.

    forrás: http://jammer.hu/hogyan-borits-ki-egy-grafikust-tipografia-kerning-leading-tracking/
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2018.05.23, 16:09
    A labdarúgó Magyar Kupa a magyar bajnokság után a második legrangosabb hazai versenysorozat. A kupát 1910-ben írták ki először, összesen pedig 77 alkalommal rendezték meg.

    Kiemelt rangja ellenére a Magyar Kupának egészen a 2018-as döntőig nem volt egységes arculata, melyet a televízós közvetítésektől kezdve a helyszíni jelenléten át a sajtótermékekig használhattak volna a média munkatársai, így a Magyar Labdarúgó Szövetség örömmel mutatja be a Magyar Kupa logóját, melyet Kránicz Gergő grafikus tervezett.
    kép

    MLSZ Kommunikáció