magyarfutball.hu

MTK Budapest - Ferencvárosi TC 3 : 2 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2016.12.06, 19:18
    A sorsdonto golt erdekes modon sehol sem elemzik a fair play oldalarol. Etikus volt-e 7 ember ellen tamadni? Szerintetek forditott esetben is ilyen hallgatas lenne??? Kerdesem koltoi.


    Ebben igazad van, de a fair play attól fair play, hogy nem kötelező, így el sem várható.

    Nem várható el a kiesés ellen küzdő ellenféltől, hogy hátul járassa a labdát, amíg megvarrják a sérülteket, a bírótól sem kell elvárni semmi kedvezményt. Keménytökűen ki kell védekezni a szar helyzetet, feltöretni a hátat a hálóval, ha egyszer azt mondja a spori, hogy menjen a játék. Mint ahogy egy meg nem adott tizenegyest is kár reklamálni perceken át, hiába van igazad.

    Éppen ellenkezőleg, ki kell használni az ilyen helyzeteket is gyakorlásra.


    A mai gond az az, hogy Jenner kiállíttatta magát, hogy két védőnk összefejelt, és hogy 16-oson belüli 3:2 (?) helyzetből kaptunk gólt.

    De történt sok jó dolog is a meccsen, sokkal több jó, mint rossz.

    1-2 rossz problémamegoldás kontra jelentős időkön át tartó folyamatos meggyőző játék, több jó egyéni teljesítmény közepes tudású játékosoktól is, összeomlás szélén álló csapat megerősítése, domináns játék a hajrában emberhátrányból is stb.


    Elvárni, hogy megállítsa a játékvezető a játékot, mert hiányzik két játékos (Jennerre ugye nem akarunk kedvezményt), pont olyan felesleges, mint abban bízni, hogy a színészkedéssel kiharcolt tizenegyest majd szándékosan mellélövi a becsületes középpályás. Ha meg ez ráadásul a dodóligában is történt, akkor szint alatti ezen pattogni. Témát részemről lezártam.


    Egyébként szerintem ma jól játszott Mateos, Jovanovic, Leonardo és Somalia is. Csukics csereként ezuttal is jól állt be. Laczkót viszont nem erőltetném középpen, igaz arra a posztra nem nagyon van más játékos.
    Bödének viszont továbbra sem megy. Szerintem Doll jól cserélt és dícséret illeti a csapatot, hogy 10 emberrel is megtettek mindent és nyomás alatt tatottuk az mtk-t. Nagyon remélem, hogy jövő héten már a győzelem is összejön, mégha nem is lesz egyszerű.


    Tökéletesen igaza van Dollnak.
    Egyébként az első hazai gólt 273 méterről rúgta az a Pölöskei ,aki életében 16-oson belülről szerintem nem lőtt még gólt, erre senki sem lépett ki rá. Az összes középpályásunk azt gondolta, hogy úgyse meri rálőni. Hát rálőtte.

    Jennerről, bíróról, trógerléről mindent leírtatok. Ezekkel egyetértek. Jenner sárgája jogos, ha viszont következetes ondó spori, akkor az mtk-sok se fejezik be 11-en a meccset...

    Nézők: Csak sajnálni tudom a libásokat, hogy náluk egy trógerle ikon lehet. Ahol egy Sándor Károly, egy Orth György vagy egy Hidegkuti Nándor futballozott, ott egy ilyen szarházi trógerlét éltetni több mint bűn.
    A mieink szurkolását nehéz volt felmérnem, mert eléggé a szélén álltam a lelátónak, de az tény ,hogy rengetegen voltunk.

    Egyébként mindent elmond erről a fos nb1-ről hogy mivel vezet a Pécs Győrben 2-0-ra már (és még csa ka 10. percben vagyunk) ezért még mindig csak 3 pont a dobogó. Elképesztő.


    De legalább sikerült kiinnunk a stadion sörállományát félidőre. 100%-os haszon van rajta legalább, de pont ezeknél fogy el.


    1. Az MTK pálya talaja labdarúgásra alkalmatlan, a stadion állapota szégyen.
    2. Még mindig sok a tötyörgés, szükségtelen kivárás, ritmustalanság a játékunkban.
    3. Ami zavar még mindig, hogy volt 3 ember, aki láthatóan futott a pályán. Soma, Diallo, Leo. A többi mindig érdeklődve nézi, hogy a labdával egyedül küszködő ember vajon mire jut..Nulla segítő mozgás van, helyezkedés, helyzetbe kerülés.
    4. Amit nem értek, hogy ha 1-3-nál 10 emberrel így tudunk küzdeni, akkor 0-0-nál 11 emberrel, miért nem?
    5. Tetszett a második félidőben a küzdőszellem, volt agresszivitás és helyenként játék is.
    6. Böde Daninak nincs dinamikája és ezzel valamit kezdenie kell, ha fejlődni akar.
    7. Dibusz jó lesz, Buksi hozzáadott értékét még nem látom.
    8. Tetszett, hogy sok szurkolónk volt, kár, hogy nehéz ebben az istállóban összefogni a szurkolást.
    9. Van néhány játékosunk, akinek dühkezelési terápiára kellene járnia.
    10. Andó Szabó teljesítménye kritikán aluli. Megdöbbentő, hogy ezért és az arrogáns viselkedéséért bárkitől fizetést kap.


    Nem tudok mit mondani. 3-1 után, 10 emberrel hajtott úgy a csapat, ahogy elvárnám. Nem értem. Ha jól tudom, 6. helynél hátrébb nem jár prémium sem. Ha még a pénz se motiválja őket, akkor mi a franc?

    Jenner meg egy fasz, és nem a kiállítása miatt (szabálytalan volt, de semmiképp sem sárga, a hátsó lábával vétlenül találta el Vukmirt, aki eljátszotta a nagyhalált), hanem amit utána művelt, és főleg, hogy nekimen Máté Csabának. Ez elfogadhatatlan, ezek után nem lepődnék meg, ha kikerülne a keretből. Vegyes érzéseim vannak, mert az egyik legjobbunk lehetne, de ezt csak minden 8-10. meccsen bizonyítja. Nem véletlen, hogy ezzel a tudással nálunk játszik. Agyban valami nagyon nincs nála rendben.


    Óriási hiba volt így engedni lőni Pölöskeit, főleg, hogy egész szezonban mindig ekkora bombákat eresztett meg, ha gólt lőtt. A kapufáért kár, egyébként nem voltunk jók, az egyenlítésért viszont piros pont a Leo - Soma kettősnek.

    A szünet után a lelátóról jogosnak tűnt Jenő második sárgája, de itt jegyezzük meg, hogy az első megint elég hantás volt. A kettős ápolásnál okosnak kellett volna lenni, lehetett volna ennyi esze Dibusznak, de ha neki nem, akkor valakinek a kispadról, hogy beszól neki... És még vissza se álltunk, tálcán kínáltuk a lehetőséget (miközben egyik játékosunkat se engedték vissza!!!). Leonardo sárgája a szabadnál valami eszméletlen... Soma második gólja is remek volt.

    Én nem tudom elhinni, hogy nem szándékos a játékvezetők hadjárata. Ennyire nem lehetnek korlátolt seggfejek, főleg, hogy már öten vannak. És még profik is. Hogy $€^#&@ meg az össze magát...

    Tököm kivan.


    Az igazság az, hogy még 0:1-nél sem gondoltam, hogy kikapunk. Jenner balfaszkodása után sem. 1:2-nél sem. 1:3-nál, már igen.

    De most sem vagyok elkeseredve, csak bosszant a vereség, szerintem jó lesz ez.

    Az első perc után, ahol senki nem lépett ki pölö gyerekre, és Dibusz is inkább egy "D" elemet vetett be, minthogy időben indult volna, remekül felpörgött a csapat.
    És sokan dícsérik Leonardot, meg Somaliat (teljesen jogosan), szerintem a kulcs az Besic volt. A belső megindulásai, egy egy elleni játéka parádés volt, és most (köszönhetően, a középpályának) volt kinek passzolnia. Rendre létszámfölényünk volt.
    Itt biztos voltam a győzelmünkben.

    Aztán a gól után, elmaradt Besic megindulása, és visszasüppedtünk a középszerbe.

    Sajnálom, mert küzdöttünk. Nem akarom egy ember nyakába varrni, de ilyen felelőtlen egy játékos sem lehet.
    Szerintem jó lesz ez, Doll még keresi az ideális kezdőt, de úgy gondolom jó úton jár...ebben persze segítségére van egy jó Leonardo. Eddig ekéztem őt, de ha ezt hozza, amit az utóbbi két meccsen, akkor minden áron meg kell tartani, de nem szabad tőle elvárni, hogy egyedül hozza le a meccseket. kellenek a társak, és nem csak Somalia.
    Továbbra is tartom, hogy Besicet Gyömbér mellé kéne vinni, és Buksit a bal szére.

    Hajrá Fradi!


    És a meccs:
    stabilabban védekezünk, és az őszhöz képest egy Leonardoval jobbak vagyunk. 10 embernél a jobb oldalunk parádés volt. Leo, Somalia, Jovanovic folyamatosan veszélyt teremtett. És ugye Somalia jobbal nem tud lőni smiley
    A 7 emberes gól előtt Dibusznak ki kellett volna magát taposnia a cipőjéből, és addig molyolni, amíg vissza nem jönnek a pályára. Ezt most azt hiszem megtanulták...
    Jenner barom bolt, biztos kap pár meccset, lesz ideje gondolkodni.
    Buksi harmat gyenge. Fejben is, testben is, lassú is, el sem bírta a kapuig gurítani a labdát. Foglalja a helyet Józsi elől. Mert kurvára hiányzik a csapatból.

    És akkor a jv: itt minden sárga volt! Mármint, amit mi követtünk el. Torgelle nyugodtan könyökölhet, minden irányból lerántanak és semmi. Érthetetlen, és egyúttal érthető. Azt a 3ik helyet csak Mi szeretnénk, más senki. Ilyen játékvezetéssel nem lehet tisztességes meccset játszani.

    Összefoglalva, tegnap két vesztes meccset láttam, mégis jó szájízzel tudtam hazajönni! Mi akkor is győzünk!

    Hajrá Fradi - Drukkerkocsma
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=106846&na_step=30&t=9018131&na_order=