magyarfutball.hu

portré: Pölöskei Zsolt
© mlsz.hu, 2014
alias
Pölöskei Csucsu
Pölöskey Zsolt
Pöleaux
nemzetiség
Magyarország
életkor
33 éves
poszt
középpályás
kapcsolódó személy
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
MTK Budapest FC
2010 - 2015
Videoton FC
2015. augusztus 24 - 2017. július 1
Budapest Honvéd FC
2017. július 1 - 2019. július 8
eredmények / elismerések
?
portré: Pölöskei Zsolt
2014-ben az MTK játékosaként© magyarfutball.hu
17 évesen az MTK-tól szerződött Liverpoolba, ahol térdszalag-szakadást szenvedett, majd amikor felépült, újra megsérült.
Két év alatt kétszer is meg kellett műteni, a második operációt követően visszatért Magyarországra, az MTK-hoz, mert idő közben lejárt a szerződése a Liverpoolnál.
Kicsivel több, mint két évig voltam a szigetországban. Pontosan nem tudom mi volt a probléma. Tizenöt hónapot játszottam, majd jött egy sérülés és egy évet ki kellett hagynom. Tanultam abból az időszakból, de örültem volna, ha nem így alakul. Hiszen úgy érzem, amikor egészséges voltam bíztak bennem, és állandó játéklehetőséget kaptam. Ha nem is sikerült volna beverekednem magam a Liverpoolba, egy másik Premier League vagy egy Championship csapatra lehet lett volna esélyem. Illetve Angliából egy másik országba is könnyebb szerződhettem volna. Így alakult… Elsősorban a profizmust tanultam meg kint. Hiszen ha még a tartalékcsapaton keresztül is, de a bőrömön érezhettem milyen is a világ elitjéhez tartozni. A legtanulságosabb időszak azonban az volt amikor, egy szál magam feküdtem a szálloda szobámban a sérült lábammal. Tizenhét évesen ilyen helyzetben sok minden átfut az ember agyán, azt hiszem, ott akkor gyorsan felnőttem.1


MTK Budapest FC, 2010-2015

Még Liverpoolban egy kisebb ütközés után elpattant ugyanaz a szalag. Akkor már előre mondták, hogy ez minimum egy év lesz. Vittek orvostól orvosig, akkor Rafa Benitez volt az edző, több spanyol orvos is megvizsgált, és végül Barcelonában műtöttek meg. Úgy volt, hogy meghosszabbítják a lejáró szerződésem, Benitezt azonban menesztették az utolsó pillanatban, az új edző nem ismert, úgyhogy csapatot kellett keresnem. S úgy döntöttem, hogy a keresgélés helyett inkább hazajövök az MTK-hoz. Igaz, ez sem ment egyszerűen, mert ekkor a jobb lábamban szakadt el a keresztszalag, s akkor a saját költségemre mentem ki Hollandiába, ahol Laurens Ebbennel végeztem a rehabilitációt. Őt az MTK korábbi edzője, Henk Ten Cate révén ismertük édesapámmal. Végül felépültem, és még volt pár jó évem.3

...
Az első félévben nem játszottam, csak az NB III-ban. Érthető volt, hogy csak ott szerepelhettem, hiszen nem voltam olyan erőállapotban, hogy az első csapatnál számításba vegyenek. Az elmúlt években sok sérüléssel küszködtem, és azért az nem múlik el csak úgy nyom nélkül, de éreztem, hogy sokkal többre vagyok képes.1

Amikor az NB I-ben bemutatkoztam, már túlvoltam hat térdműtéten, így kerültem be a válogatottba, így tartoztam az MTK legjobbjai közé. Büszke vagyok rá, hogy ennyire vissza tudtam küzdeni magam, de amit az emberek láttak belőlem az maximum hetven, de inkább hatvan százaléka volt annak, ami lehetett volna.3


Videoton FC, 2015-2017

Több ajánlatom is volt a nyáron, de úgy ítéltem meg, hogy a Vidiben lesz a legnagyobb esélyem a fejlődésre. Tavaly bajnokságot nyert a csapat, remekül teljesített, idén kicsit nehezebben indult a szezon, de biztos vagyok abban, hogy kilábalunk a hullámvölgyből. Több játékost is ismerek a csapatból, nem hiszem, hogy gond lesz majd a beilleszkedéssel. Az biztos, hogy nagyon nehéz lesz beverekednem a kezdőcsapatba, hiszen kitűnő játékosok vannak a keretben, de természetesen az a célom, hogy ez sikerüljön és a csapat segítségére legyek.2

...

Budapest Honvéd FC, 2017-2019

...

Az elmúlt években a legtöbb meccsemen fájdalomcsillapítóval kellett játszanom, előfordult, hogy edzésre is be kellett vennem, mert különben nem tudtam volna úgy teljesíteni, hogy kivívjam a helyem a csapatban. Ha megnézzük az elmúlt pár évet, a statisztikákat, akkor látható, hogy felépítettem magamat, egészséges voltam, játszottam kezdőként, majd megsérültem, kikerültem a csapatból, és kezdődött az egész elölről. És ha emiatt újra meg újra be kell verekedni magam a csapatba, az fárasztó és egy idő után nem is lehet már csinálni. Egyeztettem orvosokkal, s a legtöbb, sőt igazából mindegyik azt javasolta, gondoljam át, mennyire fontos ez nekem, és elképzelhető, hogy a magánéletemben is lesznek problémáim – sőt, már vannak is –, ami azért 28 évesen nem természetes. Liverpoolban összesen három évet hagytam ki a sérülések miatt, aztán az MTK-ban felépítettem magam, bekerültem a válogatottba is, aztán megint jöttek a nehézségek. Az elmúlt időszakban már jöttek az izomsérülések, ami egyértelműen abból fakadt, hogy nem egyformán terheltem a két lábam, korábban viszont soha nem volt izomsérülésem.

Vége. Sajnos vége. Hosszú út volt, de sajnos már akkor elindult egy folyamat, amikor 17 évesen megsérültem Liverpoolban. Egy-egy jobb időszakra meg tudtam állítani ezt a folyamatot, és akkor két-három évig egészséges tudtam maradni, de igazából folyamatosan volt valami, ami hátráltatott a pályafutásom során. Nagyon nehéz, mert hasonló szinten azért még most is tudnék játszani, ahogyan az elmúlt években teljesítettem. Igazából azért is hoztam meg ezt a döntést, mert van egy mérce, amihez mindig igazodtam, és amihez mértem a teljesítményem. S most már nem tudom olyan szinten futballozni, amivel elégedett lennék. Elképzelhető, hogy tudnék játszani a mostani szinten, ezzel azonban nem tudok annyira azonosulni. Kettős érzéseim vannak, nehéz volt meghozni a döntést, viszont pár hónapja már megfogalmazódott bennem, csak nem akartam még nyilvánoságra hozni. A családom és a közeli barátok tudták, de mostantól már nem titok.3
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.08.05, 21:41
    Ja, fiatalkorában jónak tűnt Pölöskei.

    Aztán sajnos szétment a térde. Nagyon sokat kihagyott, a vidisták szerint utána csak injekciókkal tudott pályára lépni, nem is értették, hogy miért kellett nekünk. Sajnos le van lassulva, darabos, a párharcokban puha és határozatlan, a korábban máshol bemutatott bombáit sem láttuk még nálunk.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018387
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2017.07.02, 17:47 (szerk.: 2017.07.02, 18:31)
    Pölöskei 2016 áprilisában játszott bajnokit utoljára. Õszzel kapott egy MK meccset a makó ellen, majd egy félidőt volt fent a Budafok ellen kiesett csapatban.

    Nálunk eltöltött idejének 60 %-ban rehabilitált, lábadozott, erőnléti edzéseketz végzett, és amikor pályára is lépett, azt is beinjekciózva tette, félsérülten.

    Nem akarom előre leírni a srácot,de nekünk ő most tényleg erősítés?Remélem bizonyít.

    Ha egészséges lesz akkor talán. Én sokkal többet vártam tőle mikor hozzánk került, de a fene se gondolta, hogy ilyen madárrcsontú. Kb mint Csiki.

    Ha csak egy jó nagyot kéne kapura bombázni, abban nagyon jó...semmi másban.

    Pölöskei... Anno elképesztő volt a hype körülötte. Emlékszem, hogy 2013-14 környékén a Harmadik Félidő, és az ehhez hasonló műsorok mennyire nyomták a távoli lövései, góljai miatt, aztán ahogy eggyel feljebb lépett a Vidibe, onnantól meg is szűnt létezni. Az elmúlt két évben nem is hallottam erről a srácról.
    A cikk egyébként téved, a transfermarkt szerint 2016 októberében a Makó ellen betalált a Magyar Kupában, az volt az egyetlen vidis gólja.
    A transfermarkt szerint amúgy ingyen érkezett, szóval ha ez így van, Hemi nem hazudtolja meg önmagát.

    Pölő jó vétel. Válogatott szint és Hidi helyére jött. Jól jár vele a Honvéd.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018387
    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2578249
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2014.02.27, 16:34
    Eddig úgy tudtam, hogy csak Péter írja Y-al.
    A 82-es világbajnokságon is szerepelt Pölöskei Gábor i-vel írta a nevét, a Ferencvárosban játszó másik fia és a liverpooli Zsolt is y-os azonban. “A történet nagyon egyszerű, a háború után a nagyapám megváltoztatta a nevét, mert az y nemesi származásra vallott, ő pedig igyekezett minél többet a vagyonából megőrizni, és i-re íratta át a nevét. A halálos ágyán megígértük neki, ez volt az utolsó kívánsága is egyben, hogy a mezünkön y-nal fogják írni a nevünket” - elevenítette fel a múltat a játékos.

    http://sportgeza.hu/futball/2009/09/22/a_liverpool-mezt_a_strandra_ne_vedd_fel/
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2014.02.27, 15:22 (szerk.: 2017.07.02, 17:48)
    Tehetséges, jó fizikai felépítésű, kreatív fiatalember, többet ér, mint sok-sok, drága pénzen összevásárolt "no name" délszláv, afrikai vagy portugál "csillag"...

    Mindig is Zsolt volt a tehetségesebb. Játékintelligenciája, technikai képessége jóval magasabban kvalifikáltabb, mint bátyjáé. Ami, illetve aki persze nem összehasonlítási alap. Majd kiderül, hogy ez mire lesz elég. Mindenesetre a góljait figyelmen kívül hagyva is jóval hasznosabb, néha kifejezetten ügyes, jó dolgokat csinált ezen a két meccsen, mint az eddigi szezonokban. Látható, hogy fejlődik, beérik. Csak így tovább!

    http://forum.nb1.hu/viewtopic.php?id=122596