magyarfutball.hu

Budapest Honvéd FC - Ferencvárosi TC 1 : 0 20:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (1 szavazat)

játékvezető: 4 (1 szavazat)

hangulat: 4 (1 szavazat)

1...5

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2017.09.28, 20:59
    A Honvéd ellen ismét kiderült, hogy Soma nem védő!!
    Hiányzik az Alempijevics és a Bönig is.Túl Leonardó centrikus a játékunk, Ő pedig formán és erőn kívül van! Józsi……. ??!!
    A dobogóhoz ez a teljesítmény és néhány játékos hozzáállása kevés!

    Úgy érzem kicsit elszaladt velünk a ló Monizzal kapcsolatban, túlértékeltük.
    Remek motivátor( tegnap ez is csődöt mondott) , de taktikai repertoárja szegényes, a kopasz tegnap fölé nőtt.

    Másik meccset nézhettél. Mindenkit felrugdostak, ha szabadot kaptak még a saját térfelük közepéről is a tizenhatosunkhoz ívelték és próbáltak szélen elmenni – ennyi volt az összes “taktikájuk”

    Sztem Soma védőbe állítása nagy húzás volt a dózsa ellen!!!
    Plusz még egyszer ült a dolog az egriek ellen is, de most már mindenki készül rá.
    Ugyanez van Bödével, már minden meccsen 2-en 3-an felügyelik…
    Tegnap Jenner se hozta a megszokottat, de sérülés után ez szerintem természetes.
    Aborah jó volt, nehezen tudták tartani, mindig felrúgdosták. Amikor nem sikerült felrúgniuk, akkor kialakulhatott volna helyzet, de a többiek nem igazán szakadtak el a védőktől és nem mozogtak üresbe.
    Leonardót is mindig felborítják, felrúgják, visszarántják, a bíró meg a füle botját se mozgatja…

    Egyértelműen kell még legalább egy vérbeli csatár, Perics helyett, amolyan Elding féle…
    Somát is meg lehetne próbálni újra a szélen vagy a középpályán, annyit robotol, hogy kár lenne kihagyni és minden meccsen van egy-két veszélyes megmozdulása!

    Ki fog ez alakulni, csak az állandó alattomos bunker”taktikára” kell valamit kitalálni!
    Legfőképpen pedig MÉG JOBBAN FELGYORSULNI, PASSZOLNI ÉS FUTNI!!!!

    Ma csak Somália dolgozott meg a pénzéért,Aborah-t és Leonárdót nem lehet együtt játszatni két balerinát nem bír el a csapat!!!

    Statikus fudbalal ilyen csapat ellen nem lehet győzni.Mindenki állt a helyén és várta a labdát sehol befutások dupla paszok mert ilyenkor ez kell.Mintha azt várták volna hogy az ellenfél megadja magát.A kővetkező 2 mecs szerintem mindent eldőnt

    Sztem nem kell a Dunának menni, bár nagyon idegesítő a vereség, főleg, úgy, hogy bármennyire is érdemelte meg a Honvéd, de nem egy klasszis csapat sőt..

    le kell vonni a következtetéseket:
    – kiszámítható a taktikánk, ilyen értelemben is több variációs lehetőségre van szükség, mindenki készül ellenünk, és nem is nehéz, mert 14 meccse ugyanazt játszuk…
    – a bérelt helyek semmilyen formában nem tarthatóak, és bármennyire is szeretem Csukicsot vagy Józsit 8és tartom egyébként őket jónak), az elmúlt meccseken szar formában voltak, le kell ültetni őket, Csukics legutobbi pados időszaka után kezdett újra maradandót alkotni..
    – Leonárdónak ha rossz napja van nem, hogy nem előnyünkre van, de hátráltat a rengeteg eladott labdával és az elvesztett párharccal csellel
    – Besicset be kell törni… ilyen könnyelműség nem megengedhető, klasszis játékos, de amit ma művelt…
    – nincs vezéregyénisége a csapatnak, aki pl Besicsről leszedi a keresztvizet, vagy Leo-t helyre rakja.. egy igazi vezér egyéniség akire mindenki hallgat…
    – a formabontó változások (Csukics támadó, Somália védő) meccsekre jók lehetnek, de huzamosabb idő után természetesen kijönnek a hátrányai

    szerencsére ezek mind javíthatóak, így elkeseredni nem kell, egyszerűen reálisan kell meghatározni az elvárásokat (továbbra is dobogó, mert hozható), és az énképünk sem lehet annyira torzult, hogy bl szintű csapatnak látjuk magunkat…

    de ne feledjük két hete a Vidi kikapott a sztem gyengébb Dvtk-tól… fel kell állni és nyerni vasárnap és szombaton..

    Egyetértek és tegyük hozzá, hogy a Honvéd is azt csinálta az elejétől majd végig, amit a kiscsapatok, 8 emberrel védekezett és rúgott ahol tudott. TV-néztem (hétközben munka miatt esélytelen hogy ott legyek.) és a lassításokból kiderült, az első 40 szabálytalanság így esett: honvédos rúgott, majd egymás mellett futva a honvédos elesett. Egyedül Gyömbér vágott fel valakit. Langzafame meg jó volt előre a konktrákkba, de háromszor is utánarúgott, a legtöbbször meg épp Somát gyepálták.
    Szóvayl egy véletlen gólt kapunk, ez még nem gond, de nem volt szélsőjátékunk, Orosznak előbb be kellett vllna jönni és a középpályás szervezéssel is akadt gond.
    Mindegy, itt mindenki kikaphat, úgyhogy előre kell néznük és sajna szurkolnunk az Újpestnek, hogy az MTK-t üsse meg 30-án még erz a meccs van elmaradva).

    Srácok!
    Nyugi…
    Sokan hiányoljátok a dominanciát.Ilyen meccsen(hacsak nem találsz gólt az elején) nem lehet dominálni.Állandó pozíciós játékba vagy kényszerítve.Az ellenfél hazai pályán fölhúzott egy 4-5-1-et,plusz elkövetett kb 50 taktikai faultot.Nem tudsz futni,mert nincs hová.Ha szerencséd van akkor 40-ről lősz szabadot,ha nincs akkor 70-ről.Ha ezt jól csinálják (és mi nem fogunk ki szenzációs napot)akkor nem tudsz ellene mit tenni (lásd inter-barca). Ráadásul a pontrúgásokkal sem mész sokra,mert a belső védőik fejjel gyakorlatilag nem hozhatók zavarba.

    Teljesen egyetértek, viszont akkor erre kellett volna felkészülni a télen, mert szinte mindenki ezt játssza. Ez ellen pedig Moniz taktikája nem alkalmas.

    Jova 5, Sváb 5, Besic 5, Gyömbér 6, Soma 6, Józsi 3, Cukic 4, Aborah 5, Leo 3, Jenner 4, Böde 4, Klein 6 – Moniz 4

    Ez a vereség többek között annak az eredménye, hogy a kulcsembereknek momentumuk se volt. Leo – mondjuk ki – egy nagy fos volt a meccsen. Besics iszonyat flegma volt, ráadásul nem is játszott jól. Böde 1 használható labdát nem kapott. A szélek vérszegények voltak.
    Ez most Moniz veresége. Már az első 20 percben látszott hogy mi fog történni egész meccsen. Nem volt 5 percünk se amikor a saját játékunkat játszottuk volna. Mégse változtatott még a szünetben se, utána is ugyanaz az elképzelés nélküliség látszott mint az első félidőben.
    Rossi nem hülye, felkészült belőlünk rendesen.
    Nem tudtuk semmivel se meglepni. Egyértelmű volt hogy Orosz és/vagy Perics szerepet kap, ellenük is megvolt a terv.
    Talán tényleg a fáradtság, a fásultság jött elő, de valami nem jól szuperált. Nem volt 2 értelmes passz egymás után.
    A Siófok meccsen is azt mondtam, hogy a védelmünk katasztrófa, egy kiesőtől is 2 gólt kaptunk.

    Egyébként rengetegszer volt már ilyen, hogy ott voltunk a nagy lehetőség kapujában, aztán elszúrtuk.
    A szurkolók (köztük én is természetesen) irreális elvárásokat tápláltak a csapat felé. Veretlen tavasz, befogjuk a 13 ponttal menő Győrt, jövőre BL stb.
    Az elmúlt pár meccs megmutatta, hogy rengeteg dolog kell még a bajnoki cimhez. A keretünk nem elég mély. Van egy ideális 11 ami nagyon komoly lenne, de még egyszer se játszott együtt. Nincs senki aki a kulcsembereket helyettesiteni tudná. Józsi kutyául játszott, Böde semmit se tudott kezdeni, de nem tudtunk váltani a meccsen. Jött a szokásos Perics csere, aztán annyi.
    Ráadásul más szerkezetben se nagyon tudtunk átváltani.
    Moniz felelőssége most, hogy nem mérte fel rendesen, hogy mit tudun kihozni a meccsből. Ha mindenképpen 10 emberrel akart védekezni a Honvéd, akkor nekünk is vissza kellett volna húzódni, had támadjanak, ők vannak otthon.

    Nem pontoznék senkit, mert úgyis eltérőek a vélemények és egyébként is gyenge volt az egész. Amit kiemelnék, az az, hogy minden erős és sikeres csapatnak a belső középpályása a csapat egyik legjobbja, ha nem a legjobbja. Tök mindegy h milyen szintről beszélünk. Bayern München – Schweinsteger, Dortmund – Gündogan, Liverpool – Gerrard, régebbi Ferencváros – Lipcsei. De csak h a riválisok közül is mondjak, videoton – Mitrovic. Nálunk a Józsi – Cukic páros hányadik legjobb? Ha a sérült Böniget és Alempijevicet nem számolom, még akkor se nagyon vannak ott a top 5-ben a csapaton belül. Na ezt a problémát kell megoldani és akkor majd lesz rendszer, egység, védekezés és támadás építés is a középpályán. Aztán ezen felül még hozhatunk, sőt kell is hozni csatárt Böde mellé. A klasszikus Fradi mindig is a támadókról meg a csatárokról volt híres. Jelenleg 1 igazi csatárunk van! Egy Fradiba 2 Böde szintű csatár kéne. Dani mellé mondjuk egy robbanékony, technikás gólvágó ideális kiegészítés lenne.
    És persze akkor már a védőkről se feledkezzünk meg, de szerintem a szakmai stáb ezzel is tisztában van. És Gyömbér nem véletlenül játszik Klein helyett. Ugye emlékszik mindenki h Klein milyen lassú volt és többször is hibázott? Ha most ezt eljátszaná 2szer, mindenki számon kérné Monizon h de miért játszatja Kleint, ettől még Gyömbér is jobb lenne.
    Moniz taktikájáról pedig annyit, hogy tegnap a rendelkezésre álló játékosok közül a legerősebb csapatot küldte pályára. Nagyon mást nem játszhattatott volna, ehhez a csapathoz nem nagyon tudott volna más taktikát kiötölni, maximum azt h visszább állunk, de a védelmünk meg nem túl acélos, nem biztos h jobban jöttünk volna ki belőle ha a honvédot jobban magunkra húzzuk. Szerintem a Hamburg, Tottenham, Salzburg csapatainál szívott magába eleget taktikai téren is. Osztrák bajnok és kupa győztes lett. Pont a bivaly erős magyar bajnokságban nem lenne elegendő?
    Amúgy meg ha hibázott is…Heynckes, Sir Alex, van Gaal, Ancelotti csapatai még sosem játszottak rosszul, semmit érően? vagy ezen edzők még nem taktikázták el magukat többször is?
    Egy kicsit legyünk mi is okosabbak. Nem kell egyből túlzásokba esni. Délelőtt még örök szerződés Moniznak, este meg már lehet h csak elég az 1-2 szezon mert nekünk nem biztos h megfelelő? Moniz is tudja a hibákat, ez a meccs utáni nyilatkozatából is lejött. Tudja h min kell változtatni és lehetőségéhez mérten fog is tenni a hibák ellen.
    Legyünk kritikusak, mondjuk el értelmesen, higgadtan, hogy mit szeretnénk látni, de legyünk lojálisak is.

    https://ulloi129.wordpress.com/2013/04/17/osztalyozd-a-honved-elleni-teljesitmenyt/#more-87729