magyarfutball.hu

Hollandia Moniz Ricardo (Rotterdam 1964.06.17 - )

alias
Ricardo Moniz
Monyiz
Rikárdó
nemzetiség
Hollandia
életkor
59 éves
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
?
eredmények / elismerések
?

edző

pályafutás
VV Nuenen
1994 - 1997
Egyesült Arab Emírségek másodedző
1997 - 1998
Feyenoord pályaedző
1998 - 1999
Grasshoppers technikai edző
1999 - 2004
Jong PSV
2004 - 2005
Tottenham Hotspur technikai edző
2005 - 2008
Hamburger SV technikai edző
2008 - 2010
Red Bull Salzburg személyi edző
2010 - 2011
Red Bull Salzburg
2011 - 2012
Ferencvárosi TC
2012 - 2013
Lechia Gdańsk
2014
1860 München
2014
Notts County
2015
FC Eindhoven
2016 - 2017
Randers FC
2017 - 2018
AS Trenčín
2018
Excelsior Rotterdam
2019 - 2020
Zalaegerszegi TE
2022 - 2023. április 24
eredmények / elismerések
?
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2023.04.24, 13:30
    Ricardo Moniz távozik a ZTE FC kispadjáról

    A Debrecen elleni vereséget követően távozik a klubtól az együttes eddigi vezetőedzője, Ricardo Moniz. A holland szakember a 2022/23-as szezon kezdete óta irányította a csapatot.

    - „A mögöttünk álló hetekben, hónapokban a csapat eredményei, valamint játéka is lefelé ívelő tendenciát mutatott, amit meg kellett állítanunk. Jelentőségteljes mérkőzések előtt állunk, az NB I-es tagságunk megőrzése ugyanolyan fontos, mint az, hogy sikerrel vegyük az utolsó akadályt a kupában, ezért változtatnunk kellett.” – nyilatkozta honlapunknak a váltásról a klub elnöke, Végh Gábor.

    Ricardo Moniznak köszönjük a klubért végzett munkáját, további pályafutásához sok sikert kívánunk.

    Az új vezetőedző személyét hamarosan bejelentjük hivatalos kommunikációs felületeinken.

    2023.04.24
    https://www.ztefc.hu/hu/hirek/ricardo-moniz-tavozik-a-zte-fc-kispadjarol
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2019.01.02, 16:26 (szerk.: 2019.01.02, 20:07)
    kép
    Ricardo Moniz (és Máté Csaba a jobbon) 2013-ban, a Ferencváros vezetőedzőjeként.
    kép
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2016.12.04, 20:27 (szerk.: 2019.02.06, 18:28)
    Moniz mester teljesen rendben volt szakmailag is, de ő inkább pedagógus, nem az a nagy stratéga. Abból az alapanyagból, ami rendelkezésére állt, sikerült kihoznia ami elvárható volt a kerettől. Varázsló ő sem volt, de helytállt. A vezetőség sem könnyítette meg a dolgát.

    Az igazolásainak egy részét érheti kritika, de az is a szívének tudható be. Mert az volt neki. Nem csak a szurkolók felé (meg ebbe a témába nem bonyolódnék bele), hanem a korábbi játékosai felé is, akik éppen munka nélkül voltak. Ezek többsége nem vált be, ez tény. De nem akarta szarban hagyni őket és belefértek a szűkös anyagi keretbe. Viszont ugyanennyi használható játékost is hozott, akik meghatározó játékosai lettek az általa irányított Ferencvárosnak.

    Ha még kapott volna egy kis türelmet, akkor nem maradt volna adós az eredményekkel, én állítom, hogy produkálta volna azt, amit Doll. De ugye, nincsen "ha"...


    Nekem Monizzal nem votl túl nagy bajom, de tény, hogy Adams esete hazavágta és teljesen szétcsúszott minden. Már nem tudjuk meg, mire ment volna a mostani hátszéllel, de gaynítom hamar szaros lett volna a vécéje.

    Nehéz összehasonlítani a kettőt. Rebrov munkájából még kevés látnszik. Ami engem nagyon zavar, hogy a Fradinak továbbra sincs saját stílusa, taktikája. Rebrov is előveszi a jó öreg edzői fogást és megerősíti a védelmet és abból indul ki a csapatépítése. Viszont, ha rendre hozza az 1, vagy 2 gólos győzelmeket, semmi bajom nem lesz. De azért jövőre többet várnék, nyáron meg legalább 3 fordulót.
    A minta lehetne a 13-14-es Moniz csapat játéka, amikor sorra rugdosták a Puskásban a 4-eseket Jennerék. Sokunk számára az egyik legjobb időszak volt. Imádtunk akkoriban meccsre járni.

    Moniz azért jó példa, mert nála már az első meccsen látszott, hogy mit akar játszatni, és felismerte, hogy kell egy olyan ember aki egy az egyben megveri a védőjét.
    Most ilyenek nincsenek, és a betömörülő ellenfél ellen semmi ötlet nincs. Nincs egy háromszögelés, beindulás semmi, csak passzolgatás.

    Moniznál csak az volt a probléma, hogy védelmünk nem volt, és kaptuk a gólokat, általában már az elején, aztán rohantunk az eredmény után

    nem szerettem monizt.
    idővel ő sem csapatjátékot tolt, hanem mindent rábízott a brazilra. átesett a ló túloldalára.
    nameg a sajnálatos események is közrejátszottak.

    de az indulása nem volt rossz.

    Abban az időben (pénztelenség, Prukner- majd Döme-féle nihil) felüdülés volt Moniz karaktere, mint egy falat kenyér, úgy kellett. Amikor Sváb Danikat meg Juniorokat kellett nézni hétről hétre, maga mennyország volt a Moniz által keltett hatás, hirtelen átragadt a srácokra a mentalitása, és hinni kezdett mindenki. Nem csoda, hogy még kétrudas zászló is volt a tiszteletére.

    De aztán elmúlt a varázs, és a nagy várakozások meg a kezdeti lelkesedés ellenére végül ugyanúgy voltak érthetetlenül fos meccsek, majd jött Adams betegsége, amit nem tudott sem ő, sem a csapat feldolgozni. Nagyon sajnáltam, hogy elküldték, de az utolsó pár meccsén már tényleg vállalhatatlan volt a produkció. Azóta pedig a nemzetközi futballpiac rendesen beárazta Monizt, sehol nem alkotott maradandót.

    De a mentalitása, a tudása miatt én, ha döntéshozó lennék, a szakmai stábban szorítanék neki helyet, akár az UP terén vagy képességfejlesztőként.

    Az érthetetlenül fos meccsek inkább 2013 tavaszán voltak, Adams betegsége előtt csak a Videoton elleni vereség fájt augusztusban, de az Újpest elleni meccsig minden rendben volt. Aztán Adams betegsége, vereség a Felcsúttól, és onnantól lett baj.

    Motivációs tehetsége, viszont mind az előtte illetve az utána következőket kenterbe verte. A Fradihoz ez a karakter a"megálmodott",én mint Fradista ennél jobbat nevelő szempontból elképzelni sem tudnék. Ha ő vezetné ezt a részt a csapatunk up képzésében, lehet 5 év múlva eredménye lenne,és nem utolsó sorban kifizetődne.

    Hát igen, végülis a Kaposvár elleni vagy az Eger elleni idegenbeli az még nagyon az elején volt, az betudható annak, hogy még nem az ő csapata volt.

    De mindegy, akkor 2013 ősz végén le kellett váltani, az már zuhanórepülés volt eredményekben és játékban is.

    A derby után kikaptunk 3:1-re a Felcsúttól, és utána sorra vereségek-döntetlenek a kiscsapatok ellen. Egy feltámadás volt, amikor idegenben a diókat megvertük 4:1-re. Utána hazai 0:3 a Hali ellen, majd november legvégén 1:2 a Pécs ellen, 3400 néző előtt a Népstadionban. Utána Máté Csabával megvertük a Vidit idegenben, aztán két ünnep között Adams halála feltette a pontot az i-re, az volt az igazi kegyetlen záróakkord az egész dolog végén.

    Nekem szimpatikus ember volt Moniz. Karakteres, szenvedélyes volt, jókat mondott, volt egy kiállása, maga mellé tudta állítani egyből a szurkolókat, majdnem minden csapatánál jól kezd, de viszont rövid idő alatt megbukik. Így kb. annyira hiteles csak ő, mint egy életmód tanácsadó vagy egy motivációs tréner.

    Hajrá Fradi - Drukkerkocsma
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018131