magyarfutball.hu

Görögország - Magyarország 2 : 1 20:15

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
804. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Pireusz, Stadio Geórgios Karaϊskákis
játékvezető : Vink Pieter (Hollandia)
nézőszámok :
 1. mlsz.hu: -
 2. sports.phantis.com: 7.000
 3. nb1.hu: 10.000
 4. cantab.net: 12.500
 5. MTI: 14.000
 6. nso.hu: 15.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2018.10.14, 15:48
  Szerintem nem is kell majd meccs után zuhanyozni, nem izzadtak meg a srácok. Sőt, még a mezeket se kell majd kimosni.

  Tök felesleges meccs, egy játszótéri sörmeccsen nagyobb akarás van, hányinger...

  Én már kb. két hete írtam, hogy semmi értelme nincs ennek a meccsnek. Egy csalódott görög csapat, amely az EB-győzelem után nem tudta kvalifikálni magát a VB-re, és egy csalódott magyar, amelynek élén olyan szövetségi kapitány áll, aki lehet, hogy egy hét múlva már nem az...

  Otto és Matyi nagyon együtt éltek a meccsel, rajtuk kívül senki...

  szóval sanyi ahelyett h ziccerben gólt lőtt volna, - elcsigázta helyzetet- kapott egy sargat mert a rossz csele utan a felpattano labdat kezzel tovabsodorta, és mivel ez ugytunik a masodik szepen kiallitottak, pluszpoenkent meg jot bele is rugtak, majd mikor vegre felkelt felmutatta a hulye biro a lapot es mehetett is zuhanyozni görög füttyszó kiséretében
  ejj ejj

  Sanyi bizonyított a görögöknek...LOL

  megmutatott mindent amit tud.....ziccertotyogás, rugdosódás,piros lap

  katasztrófa

  1-1 után elég volt nekik 13 perc az újabb gólhoz...Gyorsan felejtsük el ezt a meccset...Közben a csehek is kijutottak, odahaza is nyertek 1-0-ra a norvégok ellen.

  Összefoglalva
  Két unatkozó csapat meccse, amikor a görögök "felpörgették" a meccset, az bőven elég volt 2 gólra. Mi a semmiből kaptunk egy tizit (amúgy jogos volt), azt belőttük. Azon kívül kis túlzással véletlenül se kerültünk helyzetbe...
  Rettenetes meccs volt...
  Szóhoz se jutok.

  mindesetre ilyen potyát mint ez a második gol........ mintha üres kapuba gurította volna, hihetetlen..

  Még jó, hogy lőttünk egy gólt, legalább a görögök meghúzták a hátra lévő negyedórát. Ha ez nincs, simán elalszunk , mire véget ér....

  Igazából gyenge egy meccs volt.
  Az, hogy 1-1, vagy 1-2 olyan szempontból mindegy, hogy ha kibekkeltük volna 1-1-re attól még nem lennénk jobb csapat (gólszerzési kísérlet olyan 20-5 lehetett a végére)
  Persze az évkönyvekbe az eredmény kerül bele, ilyen szempontból lehetne bosszankodni a hosszabbításban bekapott gól miatt.
  Ám mivel teljesen megérdemeltük a vereséget, ezúttal nem bosszankodok.

  A meccs kezdete előtt sokan azt mondtuk, hogy a lehető legjobb csapatot hozta össze Lothar (na jó védelembe bele tudnék kötni), tele támadó játékosokkal. Erre a félpályát alig léptük át.
  Gera nélkül ez a csapat nem képes támadni! Szomorú, hogy ennyire rá vagyunk utalva, és nincs aki helyettesíthetné.

  Érdekes.
  Érdekes, hogy Bodnár Laci Hollandiában sorra lövi a gólokat, a válogatottban pedig meccsenként max 1 lövésre vállalkozik.
  Érdekes, hogy Hajnalt is dicsérik klubjában, mégsem képes a válogatottban jó teljesítményre.
  Érdekes, hogy Korsós az osztrák bajnokcsapat alapembere, mégis átjáróház a középpályánk.
  Érdekes, hogy Halmosi a DVSC meccsein általában kiemelkedőt nyújt, mégsem tűnt fel a mai meccsen.
  ...

  Azért, hogy ezek a srácok önbizalom és hit nélkül játszanak ki a hibás?
  Az edző. Esetünkben Lothar.

  Hát emberek, ez nagyon sz@r produkció és meccs volt...
  Lássuk szépen sorban:
  - A kapitány tevékenysége: nem tudom Ferenczit milyen megfontolások alapján engedte a pálya közelébe. Elmondhatnánk ugyanezt talán Hajnalról is, de sajnos ő azon kevesek egyike, akiben felcsillant néha vmi kreativitás (különben meg ritka rossz volt)
  - 90 perc alatt 2-3 támadásnak nevezhető izét vezetni elég ciki szvsz...
  - Összjáték és gondolkodni akarás/tudás szntje közelített a 0-hoz. Kedvenc jelenetem: beállítása után kb. 5 perccel Kenesei indítás címén beemelte a labdát a semleges sarokba, ahol kb. 15 méteres körben nem volt semmilyen játékos
  - A végefelé el-elkapcsoltam, aztán amikor visszanéztem, mondja a kommentátor, h. 10 emberrel nehéz lesz. Na, mondom, biztos Sándorunkat állították ki, és tényleg... smiley
  - A meccs legviccesebb jelenete: egy szögletnél a görög védő egyszerűen ráhúzta Torghelle fejére a mezét... ROTFL

  És a végén egy gondolat a szakkommentálásról... Ez eléggé jellemző Nyilasira, de néha másoknál is előjön: Barátságos meccs lévén aszontta, hogy mivel ez egy tét nélküli mérkőzés, nem is várható igazán csillogó játék. Máskor meg olyasmi hangzik el, hogy mivel ez egy tétmérkőzés (a) a tét nagysága nyomasztja a játékosokat, (b) az eredmény fontossága miatt nem cél a szép játék, kizárólag az eredmény a fontos. Hátbasszus... Milyen mérkőzésen várható el egyáltalán a magyar csapattól, hogy (tudásához képest) szépen űzze ezt a sportágat???!!!

  http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=335950&na_step=30&t=9018358&na_order=
   
 2. avatar: fgymat
  2013.06.02, 17:57 (szerk.: 2018.10.13, 18:39)
  Athén, 2005. november 16., szerda (MTI) - A magyar labdarúgó-válogatott utolsó percben kapott góllal 2-1-es vereséget szenvedett Athénban az Európa-bajnok Görögország nemzeti csapatától.

  A magyarok ezzel továbbra is nyeretlenek Görögországban.
  Eredmény:
  Görögország-Magyarország 2-1 (1-0)
  Athén, 14 ezer néző, v.: Pieter Vink (holland)
  gólszerzők: Jannakopulosz (31.), Kafesz (90.), illetve Kenesei (77., 11-esből)
  piros lap. Torghelle (81.)
  sárga lap: Zagorakisz (32.), Baszinasz (84.), illetve Torghelle (40., 81.)

  Görögország:
  Nikopolidisz (Kocolisz, 75.) - Ancasz, Kirjakosz, Fisszasz (Gekasz, 86.), Szeitaridisz (Vintra, 53.) - Kacuranisz, Zagorakisz (Kafesz, a szünetben), Baszinasz, Jannakopulosz (Kapszisz, 93.) - Manciosz (Limperopulosz, a szünetben), Szalpingidisz (Papadopulosz, a szünetben)

  Magyarország:
  Király - Bodnár, Éger, Gyepes, Balog (Ferenczi, a szünetben) - Böőr (Kenesei, 70.), Korsós, Rósa, Hajnal (Böjte, 90.), Halmosi - Torghelle

  I. félidő:
  17. perc: Baszinasz ívelt középre, s Manciosz 5 méterről teljesen üresen csúsztathatott a kapu mellé.
  21. perc: Baszinasz bal oldali szöglete után nagy kavarodás alakult ki a magyar kapu előtt, Ancasz eszmélt leghamarabb, de 5 méteres lövését Hajnal a jobb saroknál a gólvonalról fejelte ki.
  31. perc: Szalpingidisz játszotta át Bodnárt a bal oldalon, majd középre gurított, s az érkező Jannakopulosz Balogot megelőzve 5 méterről a keresztléc alá lőtt (1-0).
  36-37. perc: Rósa futott el a bal oldalon, középre ívelt, de a labda mindenkin átszállt, ám a jobb szélen felfutó Bodnárnak épp így lett jó, s 17 méteres, bal felső sarokba tartó bombáját Nikopolidisz nagy bravúrral ütötte szögletre. Halmosi sarokrúgását Balog fejelte kapura, de a jobb saroknál gólvonalon álló Jannakopulosz fejjel mentett.

  II. félidő:
  77. perc: Hajnal passzolt a bal oldalon felfutó Halmosinak, aki visszatálalt a középpályásnak. A Belgiumban légióskodó játékos betört a 16-osra, majd Ancasz buktatta, s a holland bíró a 11-es pontra mutatott. A megítélt büntetőt Kenesei a jobb alsó sarokba rúgta (1-1).
  81. perc: Torghelle szándékosan kézzel vitte el a labdát a görög védő mellett, így megkapta második sárga és az ezzel járó piros lapját.
  90. perc: egy jobb oldali beadás után Kafesz 10 méterről Király lábai között a magyar kapuba gurított (2-1).

  Az első negyedóra az ismerkedés jegyében telt, aztán az Európa-bajnok hazaiak fokozatosan egyre nagyobb fölénybe kerültek, s csak az volt a kérdés, mikor szerzik meg a vezetést. Erre a 31. percig kellett várni. A magyarok eddig egyetlen valamire való támadást sem vezettek, ám a gól kicsit felrázta őket, de egyenlíteniük nem sikerült a szünetig.

  A folytatásban alaposan visszaesett az amúgy sem túl magas színvonal. A hazaiaknak érezhetően megfelelt az eredmény, míg Lothar Mattha:us csapata nem volt képes ritmust váltani, illetve nagyobb erőbedobásra késztetni az ellenfelet. Nikopolidisznek nem is volt dolga a második félidőben, ám a 75. percben helyére beállt Kocolisznek már lett volna, de csak beleérni tudott Kenesei büntetőjébe, hárítani nem. Az egyenlítés ismét feltüzelte a görögöket, s a rendes játékidő utolsó percében egy szép támadásból meg is szerezték a győztes gólt.

  A hazaiak megérdemelten nyertek, mivel magyar csapat lélektelen és kapura teljesen veszélytelen játékot produkált, így a görögöknek elég volt 20 percet futballozniuk a mostani sikerért.

  forrás:
  MTI
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2010.02.06, 23:33 (szerk.: 2018.10.13, 18:36)
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2010.01.22, 00:14
  Otto Rehhagel: A vb-selejtezőkre új csapatot építünk, s ez a mérkőzés jó erőpróba volt néhány kevésbé tapasztalt játékosomnak. Úgy hiszem, a látottak alapján megérdemelten nyertünk.

  Lothar Matthäus: Gratulálok Görögországnak. Ami az én csapatomat illeti, a legkevesebb, hogy ma nem voltunk koncentráltak… 7-8 alapemberem ugyan hiányzott, ám ma jó néhányan, köztük az őket helyettesítők sem szolgáltak rá a bizalmamra. Válogatott mezben ennél sokkal többet kell nyújtani.
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
  2010.01.22, 00:03
  Csak a pénteki edzésen értesültem arról, hogy bekerültem a bővebb keretbe, és először nehezen hittem el - mondta Majoros. - Abszolút meglepetésként hatott, de természetesen nagyon örülök. Igazából nem tudom, hogy mivel érdemeltem ki ezt a megtiszteltetést, talán azzal, hogy az átlagnál jobban cselezek. Azért furcsa is egy kicsit az egész, mert a Vasasban sem vagyok a kezdőcsapat tagja, Egervári Sándor edzőnk, azt mondta, hogy még fiatal vagyok, és rutint kell szereznem, ezért ez várat magára. Már annak is nagyon örülök, hogy a bővebb keretbe bekerültem, és ha most nem is lesz a nevem rajta a szűkebb névsoron, remélem, később szóhoz juthatok a legjobbak között.


  Majoros Árpád a behívásáról
   
 7. avatar: magyarfutball.hu
  2010.01.21, 23:53 (szerk.: 2013.06.20, 22:38)
  Tőzsér Dániel is csatlakozhatott a szerdai, Görögország elleni athéni mérkőzésre készülő magyar válogatott kerethez. A Ferencváros fiatal középpályása korábban már kapott meghívót Lothar Matthäustól, de még nem lépett pályára a felnőttválogatottban.

  A korábban a török Galatasarayt is megjárt Tőzsér az idei évben leginkább az U21-es válogatottban szerepelt.

  Saját elmondása szerint maga Tőzsér Dániel sem számított arra, hogy meghívót kap:
  "Délután egy órakor hívott fel Hrutka János, a válogatott menedzsere, s mondta, hogy Lothar Matthäus szövetségi kapitány számít rám. Már ma csatlakozom a kerethez. Nagyon örülök a meghvásnak, ha pályára lépek, mindent megteszek azért, hogy megszolgáljam a bizalmat" - mondta a Nemzeti Sport Online érdeklődésére.

  A középpályás ezúttal nem kapott meghívót Róth Antal szövetségi edzőtől, ezért számíthatott rá Lothar Matthäus, aki Juhász Rolandot, Vanczák Vilmost és Huszti Szabolcsot is elengedte az utánpótlás-együtteshez, mivel azok komoly tétmeccset vívnak, Eb-pótselejtező-visszavágóra készülnek az olaszok ellen.

  Tőzsért a jelenlegi és az előző szezonban is többször kritizálták klubjában, a Ferencvárosban nyújtott teljesítménye miatt:
  "Az biztos, hogy az FTC szereplése nem méltó a hagyományokhoz. Ha az ötödik helyen állnánk jelenleg, akkor nem szólna senki egy szót sem. Akárcsak az együttesé, az én játékom is nagyon hullámzó volt az egész szezon során, elég ha az utóbbi két meccset vesszük: a Vasas ellen a csapat és én is jól teljesítettünk, míg a REAC ellen hiába akartunk nagyon, nem ment a játék."

  Két futballista ellenben kikerült a keretből: a győri Stark Péter térdsérülés miatt elhagyta az edzőtábort, míg az angol Plymouthban futballozó Buzsáky Ákos izomfáradtságra panaszkodva kért felmentést a kapitánytól. Mint kiderült, a középpályás szervezetében egy olyan gyulladást mutattak ki, amely a hasi és a lágyék izmoknál okoz fájdalmat terhelés esetén.


  forrás:
  http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/20051114/tozser_danielt_is_behivta_lothar_matthus/
   
 8. avatar: magyarfutball.hu
  2010.01.21, 23:29 (szerk.: 2013.06.21, 08:37)
  Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szűkítette keretét a november 16-i, Görögország elleni felkészülési mérkőzésre. Az egykori aranylabdás az újpesti vezetők kérésére eltekintett a sérüléséből nemrég felépült Rajczi Péter szerepeltetéséről, míg a holland Willem II-ben légióskodó Kerekes Zsombor bordasérülés miatt nem léphet pályára Athénban.

  Miután két csatára is kidőlt, Matthäus egy újabb támadót volt kénytelen behívni a keretbe: Ferenczi István, a Debrecen csatára kapott meghívót. A 28 éves támadó meghívása némileg meglepő, hiszen csak pár hete léphetett újra pályára hosszabb kihagyás után. A futballistát nem sérülés gyötörte, hanem volt török klubja, a Rizespor, amely nem akarta kiadni a játékengedélyét. A FIFA végül megállapította a klub szerződésszegését, s így Ferenczi a 2005-ben magyar bajnok Debrecenben az ősz közepétől már pályára léphetett.


  A görög keret
  Kapusok:
  Antonisz Nikopolidisz (Olimpiakosz), Stefanosz Kocolisz (Larisza)
  Védők:
  Takisz Fisszasz (Hearts), Mihalisz Kapszisz és Jorgosz Anatolakisz (Olimpiakosz), Jurkasz Szeitaridisz (Dinamo Moszkva), Jannisz Gumasz, Lukasz Vintra
  és Filipposz Darlasz (Panathinaikosz), Szotirisz Kirjakosz (Rangers), Paraszkevasz Antzasz (Xanthi)
  Középpályások:
  Pantelisz Kafesz (Olimpiakosz), Angelosz Baszinasz (klub nélkül), Panagiotisz Lagosz (Iraklisz), Szteliosz Jannakopulosz (Bolton), Kosztasz Kacuranisz (AEK Athén), Theodorosz Zagorkisz (PAOK Szaloniki)
  Csatárok:
  Vangelisz Mantciosz, Fanisz Gekasz, Dimitrisz Papadopulosz (Panathiniakosz), Nikosz Liberopulosz (AEK Athén), Dimitrisz Szalpingidisz (PAOK Szaloniki)
  Otto Rehhagel, a görög kapitány is megnevezte azokat a játékosokat, akikre számít a magyarok elleni találkozón. Az Eb-győztes együttes kapitányának gondot jelent, hogy két kulcsembere sérülés miatt nem áll rendelkezésre: Jorgosz Karagunisz, aki idén nyáron szerződött az Internazionalétól a Benficához, s Angelosz Hariszteasz, az Ajax játékosa is a maródiak listáján van. Szintén hiányzik az Eb egyik nagy hőse, Trajanosz Dellasz, aki válogatottbeli sikerei ellenére soha nem tudott állandó helyet kiharcolni magának az AS Romában, szinte végig a kispadot koptatta.

  A hellén keret azonban ennek ellenére is erős, hiszen a tavalyi Eb-keretből tizenegy futballista most is ott van Rehhagel jelöltjei között. Ellenben először kapott meghívót a görög szövetségtől Panagiotisz Lagosz és Filiposz Darlasz is, míg a Skoda Xanthi védője, Paraskevas Antzasz két év után tér vissza a válogatottba.

  Rehhagel ellenben most nem hívta meg egyik alapemberét, a 32 éves Ziszisz Vrizaszt az együttesbe, mivel a Fiorentina futballistája nem fér be klubcsapatába. Érdekes módon a klub nélkül lévő Angelosz Baszinasz viszont továbbra is élvezi a bizalmát.


  forrás:
  http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/20051110/ferenczi_istvant_is_behivta_matthus/
   
 9. avatar: fgymat
  2009.03.08, 20:20
  A mérkőzés kezdési időpontja nem teljesen egyértelmű, magyar idő szerint, az nb1.hu 20:15-re, az rsssf.com 17:45-re teszi a mérkőzés kezdetét.