magyarfutball.hu

Horvátország - Magyarország 3 : 0 20:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
 1. Horvátország - Magyarország 2004
 2. Horvátország - Magyarország 2004
 3. Horvátország - Magyarország 2004
 4. Horvátország - Magyarország 2004
 5. Horvátország - Magyarország 2004
 6. Horvátország - Magyarország 2004
 7. Horvátország - Magyarország 2004
 8. Horvátország - Magyarország 2004
 9. Horvátország - Magyarország 2004
 10. Horvátország - Magyarország 2004
 11. Horvátország - Magyarország 2004
 12. Horvátország - Magyarország 2004
videók
mérkőzés értékelése
Világbajnokság 2006, selejtező
788. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Zágráb, Stadion Maksimir
játékvezető : Riley Mike (Anglia)
nézőszámok:
 1. cantab.net: 20.853
 2. nso.hu: 25.000
 3. nb1.hu: 27.000
 4. sveosportu.com: 30.000
 5. MTI: 35.000
 1. sárga lap 7' Simek Péter
  piros lap 10' Huszti Szabolcs
  15' Kranjčar Niko sárga lap
  sárga lap 21' Gera Zoltán
  sárga lap 22' Bodnár László
  32' Pršo Dado 1 - 0
  sárga lap 51' Rósa Dénes
  57' Klasnić Ivan 2 - 0
  80' Gyepes Gábor (öngól) 3 - 0
  sárga lap 83' Molnár Balázs
Ott voltak:
 1. Csirke
 2. Sanyi-Hungaria

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2016.03.18, 14:20
  Az MTI közvetítésében szerepel ez a csere:
  Darijo Srna (Ivica Mornar, 84.)
   
 2. avatar: fgymat
  2013.06.01, 11:55 (szerk.: 2019.03.20, 12:14)
  Zágráb, 2004. szeptember 4., szombat (MTI) - Ahogy közeledik a Horvátország-Magyarország labdarúgó világbajnoki selejtező 20:30 órás kezdési időpontja, úgy egyre több piros-fehér kockás mezbe öltözött vagy piros-fehér-zöld zászlóba burkolódzó szurkolót lehet felfedezni Zágráb utcáin. A hangulat békés, sőt akár barátinak is nevezhető.

  Amikor két nagyobb horvát és magyar társaság találkozik, akkor kölcsönösen üdvözlik egymást, s a vendégek rendre a "jól bevált" Ria-ria Hungária" rigmussal válaszolnak a hazaiak skandálására. A drukkerek a kisebb "szóváltást" követően gyakran elbeszélgetnek csapataik esélyeiről. Végül pedig többször sálcserével zárul a diskurzus, hogy maradandó emlékkel legyenek gazdagabbak.

  Új sorozat kezdetéről lévén szó, szinte természetesnek vehető, hogy mindkét fél bizakodóan várja a Maksimir-stadionban sorra kerülő összecsapást. Egy magyar fanatikus a javuló tendenciára hivatkozva - nyár elején 2-0-ás siker Németországban, majd a legmelegebb évszak zárásaként már 3-0-ás győzelem Skóciában - akár azt is elképzelhetőnek tartja, hogy négygólos különbséggel nyer Lothar Mattha:us legénysége. Azt azért hozzá kell tenni, ezt kijelentést kaján mosollyal az arcán tette az illető, majd komolyra fordítva a szót 3-1-es vendégsikert tippelt.

  A horvátok sokkal visszafogottabbak. Ők akár már az egygólos győzelemmel is elégedettek lennének, de mint mondták, eleinte gólparádéra számítottak, ám a magyarok utolsó két eredménye meglepte őket, s így az igényeiket is lejjebb adták.

  Torghelle Sándor és Leandro csak a lelátón foglalhat helyet, hiszen a keret 20 fős, de csak 18 futballistát lehet nevezni a találkozóra. Előbbi játékára azért nem kerülhet sor, mert a skótok elleni 3-0-ás győzelemmel zárult barátságos mérkőzésen összeszedett sérülése még mindig nem jött teljesen rendbe. A német szakvezető bízik benne, hogy az angol élvonalban szereplő Crystal Palace csatára a Szusza Ferenc-stadionban rendezendő szerdai, Izland elleni mérkőzésen már pályára léphet.

  Félelmetes hangulat fogadta a horvát és a magyar labdarúgó-válogatottat a Maksimir-stadionban: a 20:30-kor kezdődő világbajnoki selejtező előtt félórával már legalább 30 ezer néző foglalt helyet az arénában, s a számuk kezdésre már 35 ezerre nőtt. A hazai szurkolók szinte egy emberként éltették saját csapatukat, de a vendégekre sem lehetett panasz, hiszen láthatóan megtelt a számukra kijelölt szektor, ami azt jelenti, hogy 3-4 ezer magyar drukker foglalt helyet a lelátókón. A vendégek a csapatok kivonulásakor több görögtüzet is begyújtottak, de hangjukat többnyire elnyomta a horvátok kórusa.

  Az összképen jelentősen rontott, hogy a hazai fanatikusok végigfütyülték a magyar Himnuszt...

  Nem sikerült Lothar Mattha:us bemutatkozása tétmérkőzésen, ugyanis a magyar labdarúgó-válogatott - a 11. perctől emberhátrányban játszva - Horvátországban 3-0-ás vereséget szenvedett világbajnoki selejtezőn. Vb-selejtező, 8. csoport:

  Horvátország-Magyarország 3-0 (1-0)
  Maksimir-stadion, 35 ezer néző, v.: Michael Riley (angol)
  gól: Prso (32.), Klasnic (57.), Gyepes (80., öngól)
  piros lap: Huszti (11.)
  sárga lap: N. Kovac (15.), illetve Simek (8.), Gera (21.), Bodnár (23.), Rósa (49.), Molnár (83.)

  Horvátország:
  Tomislav Butina - Robert Kovac, Igor Tudor, Josip Simunic - Darijo Srna (Ivica Mornar, 84.), Jurica Vranjes, Niko Kovac, Marko Babic - Niko Kranjcar (Jerko Leko, 76.) - Ivan Klasnic, Dado Prso (Ivica Olic, 74.)

  Magyarország:
  Király Gábor - Juhász Roland, Stark Péter (Gyepes Gábor 59.), Tóth András (Kovács Péter, 82.) - Bodnár László, Rósa Dénes, Molnár Balázs, Huszti Szabolcs - Simek Péter (Lőw Zsolt, 18.), Gera Zoltán - Szabics Imre

  I. félidő:

  11-12. perc: Huszti egy ártalmatlannak látszó szituációban lekönyökölte Srnát, ezért az angol játékvezető kiállította. A szabadrúgás pontosan Prsohoz szállt, akinek 5 m-es fejesét Király a keresztléc alól tolta ki.
  30. perc: Prso 12 m-es, kapu közepébe tartó lövését Király biztosan védte.
  32. perc: Molnár adta el a labdát saját büntetőterületén belül, Prso előbb egy csellel becsapta a hibázó védőt, majd 10 m-es bombája a keresztlécről vágódott a hálóba (1-0).
  40. perc: R. Kovac 25 m-es bombáját Király a bal felső sarokból tolta szögletre.
  45. perc: Srna jobb oldali beadását Babic lefejelte Klasnicnak, aki 5 m-ről fölé bombázott.

  II. félidő:

  50. perc: Rósa jobboldali szabadrúgását Gera közelről a kapus kezébe fejelte.
  57. perc: Klasnic egy csellel becsapta a magyar védőket, majd 17 méterről a jobb alsó sarokba csavart (2-0).
  81. perc: Srna futott el a jobb szélen, beadására kimozdult Király, de a menteni igyekvő Gyepes megelőzte őt, s a kapuba lőtt (3-0).

  A magyarok sikerrel, azaz kapott gól nélkül átvészelték a mindig kritikus első 10 percet, ám mielőtt megnyugodhattak volna Husztit könyöklésért kiállította a játékvezető. A horvátok így többnyire nagy mezőnyfölényben futballozhattak, de jól zárt a vendégek védelme, ezért nem alakult ki komolyabb lehetőség Király kapuja előtt. Ennek ellenére rendre csak hajszálon múlott, hogy ziccerbe kerül-e Prso vagy Klasnic. Mattha:us csapatának erejéből nem futotta kontrákra, s a labdát sem sikerült hosszú ideig megtartania, ezáltal egyre nyomasztóbbá vált a horvát fölény, amely végül egy védelmi hiba révén góllá érett. A folytatásban sem változott a játék képe, de újabb találat már született. A 2. félidő elején elmaradtak a horvát rohamok, de Klasnic klasszis megmozdulása révén a hazaiak mégis megduplázták előnyüket. Ezt követően már látszott, hogy eldőlt a mérkőzés, így a hazaiak nem erőltették a támadásokat, de mivel a magyarok lelkileg és fizikailag is elfáradtak, újabb gólt szereztek a hajrában. A találkozó gyakorlatilag már a 11. percben eldőlt, amikor Huszti a kiállítás sorsára jutott. Az eredmény igazságosnak mondható.

  Lothar Matthaus, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:
  Egyes játékosok képességeik alatt teljesítettek, ráadásul a piros lap kizökkentett minket, és ettől kezdve nem tudtunk támadólag fellépni. Véleményem szerint a játékvezető nem ugyanúgy bírálta el a horvátok szabálytalanságait, mint a mieinket. A legnagyobb bajunk azonban az volt, hogy a középpályán pontatlanul játszottunk, így nem jutottunk el az ellenfél kapujáig. Gratulálok a horvátoknak.

  Zlatko Kranjcar, a horvát válogatott szövetségi kapitánya:
  Elégedett vagyok a játékosaimmal, mert sikerült a gyakorlatban megvalósítaniuk azt, amit elterveztünk. Gyorsaságban azonban még javulnunk kell, míg a játék szervezésével és a hosszú indításokkal teljesen elégedett lehettem. Köszönjük a szurkolóknak a biztatást, nagyon sokat segítettek.

  forrás:
  MTI
   
 3. avatar: Sanyi-Hungaria
  2012.01.04, 06:32 (szerk.: 2019.03.20, 12:05)
  Egy kis szurkolói beszámoló Viking szemszögből...
  Újra eljött az idő, újabb reményekkel vágtunk neki a soron következő VB-selejtező sorozatnak. A kecsegtető közelségű helyszín szinte vonzotta a magyar szurkolókat. Mivel reményekkel újra fel vagyunk töltődve és csak egy szomszéd országban kell játszanunk. Szomszéd országban történő megjelenés viszont mindig magában hordozza a balhé veszélyét. Köztudott, hogy Horvátország és hazánk több 100 évig egy királyság volt egészen 1920-ig! Ha jól emlékszem talán Szent László vagy Könyves Kálmán örökölte meg a horvát trónt. Kicsit belevágtam a rendhagyó történelem órába és elkanyarodtam a témától talán ez nem is baj…
  Szurkolói téren is történtek események az elmúlt években, amik előre vetítették, hogy nem lesz unalmas a kirándulás (Fradi-Croatia és a Pécsen rendezett barátságos Magyar-Horváth mérkőzésen történtek)
  Visszatérve Viking síkra 1 hete folyt a szervezés, hogy megyünk vagy sem. Előző nap délután már kétségbe esett telefonálgatás ment, hogy most mi lesz, mivel a csoportból ketten vállaltuk az utat úgy meg elég költséges még a szomszéd országba kocsikázni is. Várakozó állásponton maradtunk. Este tíz órát üt az óra, megcsörren a telefonom a vonal végén egy Fradista barátunk közölte meg van az útiköltség ára akár indulhatunk is. Így voltunk négyen két Viking két zöld. Éjjel egyre lett kitűzve az indulás, ami most az egyszer pontos is volt így kialvatlanul mivel dolgoztunk egész nap vágtunk neki az útnak. Elég sietősre vettük a témát, hogy lehetőleg minél tovább jussunk alvás előtt. Budán az M1-es felvezetőénél még egy „útszéli fényképész” is meg örökítette, hogy miként haladunk Zágráb felé. Szerencsére így utólag valami nem sikerült nekik, mert a mai napig nem jelentkeztek a fájdalomdíjért. Pár kiló méterrel odébb megálltunk matricát, cigit és a tisztelt utastársaim itókát is vásároltak. Túl sok esemény nem történt üzemanyag tele már csak az állandósuló vízhiány aggasztott minket kb. 100 km-enként 4 liter. Minden esetre ez nem tarthatott itthon minket. Nagykanizsáig el is jutottunk, de ott már kocsányokon lógtak a szemeim, így alvásra adtuk a fejünk kora hajnalig pihentünk és felkészültünk a határátlépésre. Emlékeim szerint semmi extra nem történt. Sajnos a megállások gyakorisága nőtt meg úgy 60 km-enkéntre mivel a sík tájat már dombok hegyek szabdalták. No meg az autópálya díj borzolta az idegeinket. Az első lehetséges benzinkútnál csurig töltöttünk minden üvegünket vízzel nehogy pórul járjunk nem kis szerencsénkre, mert úgy látszik ezek a horvátok, nem szeretnek tankolni, mert itt-ott a kanyarban volt csak töltőállomás. Egyik ilyen víztöltéses kényszer pihi alkalmával esett meg velünk, hogy ügyetlen útitársunk leamortizált egy boros üveget persze a drága nedű az aszfaltot színezte pirosra. Zágrábig ment az oltogatása… Ott némi kérdezősködésbe kezdtünk egy kúton Viking társam próbálkozott vagányan az olasz tudásával, de a kutas úgy nézett rá mintha ógörögül beszélne… Most nem tudom a nyelvtudással volt e a baj vagy a kutassal, ezt döntse el mindenki… Érdekes módon az angolt megértette és hibátlanul útba is, igazított kb. negyed óra alatt a stadionnál is voltunk. Reggel 8-9 tájban lehettünk, érdeklődtünk a redőröknél, merre lehet biztonságban parkolni, és merre van a vendég szektor. Az utóbbit elmondta, de a parkolást sehol nem garantálta. Jegyvételi lehetőséget is hamar kiderítettük ezt már persze gyalogosan ill. helyi felszíni tömegközlekedéssel mivel metró nem volt kialakítva ebben a városban. A jegyvétel is egy külön tortúra volt mivel 3000 Ft-nyi Kunát akartak lenyúzni rólunk ez nagyon nem tetszett, hát kértünk a hazaiba mintegy 700 Ft értékű horvát bankóért a pavilon mellett álló rendőrök közölték velünk, hogy ennek nem lesz jó vége a válaszunk erre csak annyi volt, hogy nekünk jegy nélkül is megfelel… Mindezeket átélve városnézésre indultunk persze magyar zászlóval a háton és üveggel a kézben. A helyi villamos adta szolgáltatást vettük igénybe, amikor Fradista barátunk egy punkkal kezdett „beszélgetni” talán jobb is, hogy megfékeztünk, mert az éppen készülő mozdulata a villamos üvegre is veszélyes lett volna nemhogy a gyerekre… és akkor kitudja, hol kötünk ki? Pár megálló múlva egy buszpályaudvart vettünk észre bíztunk valami kultúrált közép-európai mellékhelységben. Csalódnunk kellett! Tipikus balkáni pottyantós volt közöttünk, aki a csempén vett elégtételt. Mindezt egy szerencsétlen wc-s lány szeme láttára, aki eme trauma láttán a szolgáltatás árát nem nagyon követelte rajtunk. Tovább folytatva város nézésünket, valami eldugott mellékutcába tévedtünk, ahol egy kis közértnél le is táboroztunk. Mivel idők volt elég ital meg úgyis fogyott jól elidőztünk, persze jó magyar módjára énekelve pusztítottuk a helyi üveges (valószínűleg kannás) bort. Kb. 1-2 óra múlva a kék angyalok is, előkerültek, hogy halkabb mulatozásra vegyenek rá minket. Talán jobban jártak volna, ha ki sem jönnek hozzánk, mert 20 percnyi fejtágítót kaptak angolul, hogy az országuk nem létezik a fővárosuk meg egy magyar falu. Sok mindent nem tudtak erre mondani, mert tudták, hogy igazunk van csak arra kértek minket, hogy csendesebben. Ennek eleget is tettünk és lassan szedtük is a sátorfánkat. Az utcában még volt egy-két sztori, míg mi döglött patkánnyal fociztunk addig volt ki a nyitott ablakon félig bemászva egy játszadozó gyereklány szeme láttára egy kispárnát tulajdonított el. Majd 3 házzal odébb egy másik ablakon bedobva megvált tőle. Tovább sétálgatva hogy-hogynem a vasút állomáson találtunk magunk. Mát több magyar várta a vonattal érkezőket. Egy nagy téren voltunk ahol kisebb-nagyobb horvát és magyar csoportok ácsorogtak néhol még beszélgettek is mi is betársultunk egy ilyen horvát brigádhoz. Pillanatok alatt egy horvát sálat húzott fradista barátunk én viszont tőle húztam le, mert amit ő nem látott én igen, hogy 40-50 fej várja az alkalmat. Jobbnak láttuk ha vissza vonulunk az állomás területére mivel ott azért volt rendőri jelenlét. Közben megérkezett a vonat is az egész brigádot buszokra rakták és énekelve szállítottak minket a stadionhoz én sajnálom, hogy így alakult mert még órák voltak a kezdésig és nyugodttan lehetett volna míg sétálgatni iszogatni a városba így dulakodás árán bekényszerítettek minket a stadionba. A kapunál még jegyet se kértek… csak az apró pénzt, öngyújtót és egyéb dobható tárgyat koboztak el. Nem mi voltunk akik benn voltak már. Büfé csak e tájban próbált nyitni, de nem számított rá, hogy ingyen meg válhat árukészlete javától. Folyamatosan telt a szektor egyre több részt voltak kénytelenek megnyitni a kapu mögötti lelátóból. Kezdésre kb. 4000 magyar jött össze. A hazai szektorok is szépen tele voltak. Sajnos a mi oldalunkon egységes szurkolás ezen az estén se alakult ki addig a horvát mag elég egységes képet mutatott hol minket szidtak hol az övéiket biztatták. A mi maradék hangunk is oda lett látva a borzalmas játékot a végére 3-0 oda. Ekkor már nem nagyon voltam képbe mert a gyors indulás következtében otthon maradt a vérnyomás gyógyszerem. Ekkor már csak a lépcsőn ültem. A lelátó másik felén verekedés tört ki mivel sokan nehezen viselték, hogy wc-re is engedéllyel lehet menni. Engem is két biztonsági kísért el, hogy némileg lehűtsem a fejem a csap alatt. Sok mindenre már nem emlékszem csakhogy meccs után kocsiba ültem egy magyar stoppoló szurkolót még felvettem, majd egy benzinkúton megálltunk vizet tölteni meg kicsit tisztulni az útra. A kocsiból persze ordított a zene… Lassacskán hazafelé indultunk sok víztöltéssel tarkítva. Különösebb érdekesség már csak az volt hogy Kanizsa tájon kiraktuk „potyautasunkat”, majd az autó megemberelte magát és már hazai tájon ritkábban kívánta a rozsdásító folyadékot.
  Szerintem összevetve jó kis utazás volt sajnálatos, hogy ez a sorozat is ilyen ború látóan indult eredmény tekintetében személyesen meg egy örök élmény.

  http://viking95.gportal.hu/gindex.php?pg=14447983&nid=2556869
   
 4. avatar: ingersheim
  2012.01.03, 14:02 (szerk.: 2019.03.20, 12:03)
  Hát kész élmény volt vonattal utazni smiley

  Kötözködő kallerek, kötözködő rohamrendőrök odafele.
  Aztán megérkezünk a zágrábi pályaudvarra, már várnak a rendőrök ránk.
  Nem lehetett sehova menni, kb. 10 percet vártunk egy buszra, ami egyből a stadionhoz vitt. Onnan megint nem engedtek minket sehova, pedig az50 méterre levő vendéglő tele volt magyarokkal. Ők valszeg az MLSZ vip-vendégek voltak.
  Ezután betereltek minket a stadionba. Mindent elvettek a bejáratnál, aprópénz, innivaló (nem sör, hanem víz), másoktól öngyújtó, stb.
  Kb. 3,5 órával a meccs előtt mentünk be, mert vagy kint nem csinálunk semmit, vagy bent. Sehol nem volt egy rohadt büfé, vagy akár egy mozgóárus.
  Kb. 6 órán át nem tudutnk inni egy korty vizet sem. Jó, lehetett volna a wc-nél inni a csapból, de arra valahogy nem vágytam, elég ramaty állapotban van az a wc.
  Szal elég rendesek voltak velünk :( még jó hogy nem vertek meg minket, bár közel álltak hozzá.
  A meccsről nem mondok semmit, már mindent leírtak előttem. Bár szerintem megadható volt a piros lap sajna, mert Huszti messziről jött hatalmas lendülettel, könyökkel, és telibe is találta a horvátot, aki meg nem ugrott akkorát, hanem szinte egyhelyből ugrott fel, sztem ezért ítélt így a bíró. A helszínen mi is szídtuk,de utólag megnézve már nem okolom annyira.
  Meccs után páran külön leléptünk és gyalog mentünk a pályaudvarra. El is tévedtünk, aztán beültünk jaálni meg inni, és kb. 1,5 óra múlva el is keveredtünk a pályaudvarra. Aztán meg csöviztünk egy jót a váróteremben vagy miben. Meg aztán megtámadtak pár magyart néhány spliti drukker.
  Ja és vagy 2,5 órát álltunk a vonaton, a fülkék előtt, mert nem volt hely.
  Szóval fasza volt, mondjuk akkor nem érdekelne ennyire a körülmények ha nyertünk volna, vagy döntetlen lett volna.

  forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=180172&na_step=500&t=9018358&na_order=
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2011.04.08, 15:43 (szerk.: 2019.03.20, 12:03)
  2004.09.03. 13:28
  A két keret játékosainak statisztikája a válogatottban
  (mérkőzés/gól)
  HORVÁTORSZÁG:

  kapusok:
  Stipe Pletikosa (Sahtyor Donyeck, 42 mérkőzés/0 gól), Tomislav Butina (FC Bruges, 16/0), Joey Didulica (Austria Wien, 1/0)

  védők:
  Robert Kovac (Bayern München, 40/0), Josip Simunic (Hertha BSC, 28/2), Mario Tokic (GAK, 14/0), Mato Neretljak (Hajduk Split, 6/1)

  középpályások:
  Niko Kovac (Hertha BSC, 41/7), Jerko Leko (Dinamo Kijev, 20/1), Igor Tudor (Juventus, 38/1), Darijo Srna (Sahtyor Donyeck, 19/2), Marko Babic (Bayer Leverkusen, 15/0), Jurica Vranjes (VfB Stuttgart, 13/0), Ivan Leko (Málaga, 4/0), Niko Kranjcar (Dinamo Zagreb, 1/0), Danijel Pranjic (Dinamo Zagreb, 0/0), Nikola Safaric (Varteks Varazdin, 1/0), Jasmin Agic (Dinamo Zagreb, 14/0), Ivica Banovic (1. FC Nürnberg, 1/0)

  csatárok:
  Ivica Mornar (Rennes, 21/1), Dado Prso (Glasgow Rangers, 15/4), Ivan Klasnic (Werder Bremen, 4/1), Ivica Olic (CSZKA Moszkva, 26/6)

  forrás:
  MTI
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
  2011.04.04, 14:59 (szerk.: 2019.03.20, 12:03)
  Szűcs Lajos 15. alkalommal is lemondta a válogatottságot.

  Nagyon vicces vagy, most. Sérülés miatt kellett elhagynia a tábort. Méghozzá orvos beleegyezésével.

  forrás:
  http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=150660&na_step=30&t=9018358&na_order=
   
 7. avatar: magyarfutball.hu
  2011.04.04, 14:53
  Lothar Matthäus, a magyar válogatott szövetségi kapitánya kijelentette, hogy ameddig ő vezeti a nemzeti tizenegyet, Babos Gábor, a holland Feyenoord kapusa nem kap meghívót, kivéve, ha tőle és az egész csapattól bocsánatot kér. Babos korábban kérte Matthäust, hogy tekintsen el a szereplésétől, mivel a Feyenoordban szeretné bebiztosítani a helyét, a válogatottban meg nem akar a kispadon ülni.
   
 8. avatar: magyarfutball.hu
  2011.04.04, 14:51 (szerk.: 2019.03.20, 12:02)
  "Matthäus ezután gyorsan döntött, és a dán bajnok FC Köbenhavn kapujába visszakerült Rabóczki Balázst hívta meg Sáfár helyére. "

  Polonkai már hazament
  Budapest, augusztus 31., 14.15 Torghelle és Szabics egy óra után befejezték a tréninget.

  Mint arról már korábban beszámoltunk kedden délelőtt a Vízművek pályáján edzett a magyar válogatott. A főképp taktikai feladatokat gyakorló mezőnyjátékosok mellett a három kapussal - Királlyal, Rabóczkival és Szűccsel -, Disztl Péter kapusedző külön foglalkozott. Egy órányi gyakorlás után előbb Szabics Imre vált ki, majd Torghelle Sándor is helyet foglalt a kispadon - utóbbinak egyébként Hrutka János, a válogatott menedzsere vezényelt enyhített tréninget.
  A bokáját fájlaló Szabics elmondta: egy hete, szerdán kapott egy rúgást a bokájára még a Stuttgart egy edzésén, és mivel a hétvégén játszania kellett, ezért most még pihen, de reméli, szombaton ott lehet a horvátok ellen a pályán.
  Erre már biztosan nem lesz lehetősége Polonkai Attilának, aki combsérüléssel bajlódva érkezett meg hétfőn a válogatotthoz, és kedden már haza is küldte őt Lothar Matthäus az orvosokkal egyeztetve. Helyére egyelőre még nem hívott be új játékost a kapitány.
  (s.z.)
   
 9. avatar: magyarfutball.hu
  2011.04.04, 14:48 (szerk.: 2019.03.20, 12:02)
  Van egy rossz hírem, úgy néz ki, hogy Torghelle Sanyi nem fog játszani a horvátok ellen, ezt nemrégh mondta a Király Gabi, a Sport1-esen.

  Még egy rossz hír. Babos Gábor, két válogatott mérkőzésre lemondta a válogatottságott, erről beszélt telefonon Matthäussal és Hrutka Janival. Az indoklás: Úgy látja, hogy most Király Gabi van előtáérbe, és inkább az új csapatában a Feyenoordnál szeretne minnél jobban beilleszkedni.
  Ez van.

  forrás:
  http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=150780&na_step=30&t=9018358&na_order=
   
 10. avatar: magyarfutball.hu
  2009.03.18, 12:56 (szerk.: 2019.03.20, 12:02)
   
 11. avatar: magyarfutball.hu
  2008.04.25, 20:01 (szerk.: 2018.01.11, 21:01)
  A helyszín:
  -Horvátország nemzeti stadionja
  -40.000 férőhely (máshol 38.923)

  kép
  forrás:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Image:MaksimirStadium.jpg