magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - AC Sparta Praha 1 : 0 20:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
 1. Ferencvárosi TC - AC Sparta Praha 2004
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 5 (1 szavazat)

játékvezető: 4 (1 szavazat)

hangulat: 5 (1 szavazat)

1...5
Bajnokok Ligája selejtező, 3. forduló
játékvezető : Meyer Florian (Németország)
nézőszámok:
 1. ftc.hu: 10.000
 2. Nemzeti Sport: 10.000
 3. Magyar csapatok kupamérkőzései: 11.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2010.12.20, 09:18
  Azt hiszem joggal tehetem fel a kérdést... Melyik a jobb csapat ? a Tirana, vagy a Praha ?


  Azt nem gondoltam volna, hogy ekkora formajavulás lesz 1 hét alatt a srácoknál. Nagyon boldog vagyok, és nem csak az eredmény, hanem a harcosság miatt is, így kell FRADImezben küzdeni. Már csak az a feladat, hogy lőjünk 1 gólt idegenben, 3-at csak nem kapunk.

  Csak nehogy beálljunk bekkelni, mert akkor végünk.

  Gratulálok a fiúknak!

  HAJRÁ FRADI!


  Ez a csapat jobb volt, mint bármelyik az utóbbi öt évben Magyarországon tétmeccset játszó klubcsapat.

  És esélyük sem volt. És mi voltunk a szerencsétlenebbek.

  Csodálatos Ferencváros.


  Honnan tudjátok, hogy nem ez volt a csehek taktikája? Minimális vereséggel altatni, aztán a visszavágón - a jó magyar szokás szerint beképzelt fradi ellen - k.o.? smiley


  Uraim! Végre megmozdult valami.

  A csapat küzdött, felfedezhetö volt taktikussága, a közönség fenomenális, mint május 27-én( nem ártott volna a telt ház!).

  Egyetlen negativ momentumot lehet csak megemliteni: Zava iszonyu sz@r volt, sirtak az ikrek, a Lipi hozzá képest futobolond tinédzser volt. Én személy szerint számüzném a fakoba.

  ...A GYŐZELEM A FERENCVÁROSÉ!!!!


  Ja. Lipcsei nagy király volt ma, de sztem a félisten mégiscsak Dénes volt. Főleg az első félidőben. + még jók voltak: Vuki, Tőzsér, Huszti(bár volt már jobb is), Vagner, Laja.


  Nemtudom mi a retket akart az a 10 cseh gyerek a meccs elott.Volt egy kis arc, aztan megjottek a kekek.


  Kellemes meglepi ez a győzelem. Pozitívum, hogy rugtunk gólt, nem kaptunk, valamint a második félidő második felében mutatott játék. Negatívum, hogy elég sokáig teljes önbizalomhiányban játszottak a játékosok, kapkodtak, ívelgettek, kirugták a labdát, ekkor a csehek irányítottak, és birtokolták is többet a labdát, de szerencsére meddő volt a mezőnyfölényük, és a gólt mi rugtuk. A szünetben tartottam attól, hogy a szokásos gyengébb teljesítményt nyújtjuk, ehelyett szerencsére épp az ellenkezője történt. A második félidő második felében átvettük az irányítást, sok labdát szereztünk középpályán és hátul, és azt jól is hoztuk előre, ami furcsa volt, hogy sokszor szinte zavartalanul a középpályán. Néha az volt az érzésem, mintha eltűntek volna a csehek a pályáról. Végre észrevették a fiúk, hogy bátran is lehet focizni. Ebben a játékrészben már nem az 1:0 tartásáért, hanem további gólok szerzéséért szurkoltam, ami benne is volt a játékunkban, csak a helyzeteket elkapkodtuk, vagy/és a szerencse nem állt mellettünk. A cserék nagyot lendítettek a csapaton. Sok jó teljesítmény akadt nálunk, kiemelném Rósát, aki igen kreatívan játszott, sokat futott, mert cselezni, Vukmirnak nagyon jó felfutásai voltak a második félidőben, Lipcsei sokat dolgozott, szerelt, viszont Gyepest kissé határozatlannak találtam, sokszor rögtön kivágta a labdát, úgy tűnt, hogy ő a többieknél is jobban megilletődött a csehektől.
  Ami a visszavágót illeti, elég soványka az előny, de mégis mi várhatjuk kedvezőbb helyzetből a meccset, a kitámadó csehek magukban hordozzák a kontrák lehetőségét, valamint, ha nem ijedünk meg tőlük és olyan bátran játszunk, mint most, a második félidő második felében, akkor bejuthatunk a bl csoportmérkőzésekbe.


  Na hazaertunksmiley  Azt hiszem egy kozepes meccsen egesz jol jatszottunk, sajnos szerencsenk sem volt, de ha ezt a jatekot meg tudjuk ismetelni kint akkor tovabb lehet jutni.Mondjuk golt kene rugni, de Tőzsér Dani minden szabadrugasaban benne volt a gol.Az az uccso beakadhatott volna bazze...  Lipcsei a masodik félidőben nagyon jó volot, de Leonak nem való a csatárposzt, és hát zava is csak szenved.  vagner eddig nagyon ok, es bajevszki is martobbet csinalt mint Süsüke.  Tőzsér pedig még az általam vártnál (itt sokak altal lehuroggva...) is hamarabb kezdett el felmutatni vmit tényleges erényeiből, mi lesz ha bemelegszik és nem csak 25-30 perceket kap.  Az nagyon tetszett: labda felnez passzol.Ez igy kene csak itthon nem igy szokas.  Szerinte kint egy Szucs-Vuki,Balog,Gyepes-Rósa,Lipcsei,Kapics,Huszti-Tőzsér,Vagner és Zava/Bajevszki csapattal tovabb lephetunk.  Es ma Huszti meg nem is jatszott olyan jol, meg Gyepi is neha neha elbizonytalanodott.  A mai Lippre szuksegunk lenne, es ma meg kapic is egesz jo volt.De meg mindig nem a regi.  Csak ez a jobb futo (eddig Kristoff, most meg Zava...) talan hagyni kene Sowunmit ott jatszani.  Rosa meg a vegen megtalul fociznismiley


  rósa :kurva jó

  zava, penksa, leo: jaj

  gyepes: gyenge

  lipcsei:jó

  tőzsér: nagy húzás

  bajevski:nekem tetszik

  huszti:közepes

  kapic, vukmir: megbízható + vukmirnál a két felfutás az igen szép volt.

  balog: szerintem közepes  thomast kéne játszatni a zava helyén. szar ez a prága.


  Kis korrekció: Szerintem ma Penksa jól játszott.

  Ügyesen és rutinosan tartotta meg a labdát, és ma ez volt a fő feladata.  Középen a labdával Balogh nagyon bizonytalan volt, és a helyét sem igazán találta. Viszont gyors és jól szerelt és adott egy gól passzt. smiley


  Hi!  Nagyon örülök a győzelemnek, de nem tudja vki, hogy a lefújás után Lajos miért kezdett el üvöltözni Kellerrel (talán?)? A képernyőn is leolvasható volt a bmeg. Lipcseinek kellett elhúznia onnan. Sajna még nem néztem meg újra a meccset, majd reggel.


  Mélyedjünk bele a meccsbe!

  Lajos: shoot-out (no-comment)

  Gyepes: gyenge

  Lipcsei: tanári

  Vukmir: óriásit focizott - nagy húzás volt

  Balog: védekezést megoldotta és semmi több

  Rósa: ha minden meccsen ennyit mutat.... nem fogunk szomorkodni smiley

  Kapic: átlagos, csak azokat a saját tizenhatosnál véghezvitt finom passzokat tudná feledni!!! Majdnem összehozott egy kis veszélyt Lajos előtt.

  Huszti: leszedte Poborskyt, támadásban is jó volt.. kell ennél több? ja igen.. egy gól!

  Zavadszky: volt már jobb is (nem idén)

  Vágner: köszönjük, így tovább

  Leandro: volt már rosszabb is (idén is)

  Tőzsér: tényleg nagy igazolás

  Bajevszki: nagyon jó.. csak kár, hogy kapura nem veszélyes, viszont lekötött 3 védőt. Esetleg jobb futóban nem lenne jobb?

  Penksa: nekem tetszett!  Tudom, hogy semmi jogalapom ehhez az elemzéshez, biztos lesz aki nem ért vele egyet, de vállalom a véleményem.

  Szeretném, ha ez az év két dologról lenne emlékezetes! ... a másik a Fradi BL szereplése!  HAJRÁ FRADI!


  Tegnap este bántóan kevesen voltunk, az elsők között mentem be a stadionba, és végéig vártam, hogy megteljen, de nem telt meg. A hangulat nem volt rossz, a csapat játéka pedig egy-két kivételtől eltekintve nagyszerű volt. Komolyan elgondolkodom egy prágai úton... smiley)  Lajos valami hatalmasat védett, szívesen megnézném az ismétlést.  Gyepi nem találja magát, ha így folytatja kikerülhet a csapatból.

  Lipcsei nagyszerűen játszott, rászolgált a barátaimtól kapott Tanár Úr becenévre

  Vukmir ügyes volt, ha jól emlékszem volt egy jó szólója a középpályán.

  Balog Zoli az egyik kedvenc játékosom a FRADIban, kicsit fura volt hogy feljebb volt tolva, nem klasszikus hátvédet játszott, de összességében nem lehet panasz a teljesítményére

  Rósa Dini a mezőny legjobbja volt nálam. Nagyon fogjuk szeretni, ha a továbbiakban is így játszik.

  Kapic nagyon jól szűrt, sokat köszönhetünk neki.

  Huszti levette Poborskyt a pályáról, főleg a védekezésre figyelt, a támadások segítésére kevesebb energiája maradt, főleg Tőzsér becserélése után voltak veszélyesebb elfutásai

  Zava egy szar.

  Leo javulófélben van, de elég szürkének tűnt.

  Vagner egy helyzetéből egyet ki is használt. (Ha valaki néhány éve azt mondja, hogy megtapsolom Vagnert az Üllői úton, kiröhögöm. Tegnap megtapsoltam 10000 másik FRADI szurkolóval együtt.)  Bajevszki nem tett hozzá sokat a játékohoz, a kapu mögül nem tudom megállapítani, hogy lesen volt-e, vagy nem.

  Tőzsér nagy igazolás, nálam érik a Zava-Tőzsér csere a kezdőcsapatban, egészen kiváló futballista válhat belőle, örülök, hogy mindezt nálunk érheti el.

  Penksa becserélése hiba volt. Egy 50 kilós embert a bekkek simán elsodornak. Helyette Sowunmit, vagy inkább az általam utált Sasut hoztam voltna be.  Szimpatikus volt, hogy LCS csatárt hozott be, mikor behozhatta volna pl. Zováthot is. De ő több góllal akart győzni, és ez a mentalitás tetszett nekem.  HAJRÁ FRADI PRÁGÁBAN IS!


  Hello,  1. óriási volt a tegnapi meccs. Nagyon fegyelmezetten, szinte transzban játszott a csapat és ha elhisszük, hogy tudunk rúgni még egyet, akkor 2 v 3-0 ide. Különösen jól játszottak: Rósa, Huszti, Vágner, Lipcsei (erre különösen felhívom Ferencváros 29 figyelmét, hisz ha mindig így játszana, nem bírálta volna őt senki) és Tözsér. Kapic nagyon hasznos volt, de volt két kapitális hibája. Vukmír egyik cseléből is majdnem gólt kaptunk. Tözsér Istenáldotta tehetség, a szabadrúgása bemehetett volna. Óriási labdákat osztogatott. a csehek a végén hihetetlen mód kinyíltak és egy kontrából bármikor gólt rúghattunk volna, de ez így is gyönyörű.

  Köszönöm, Ferencváros!  2. Mashtől várom a képeket és a beszámolót a csetepatéról. Én mondom, hgy nem mi kezdtük a lökdösődést, hanem a kopasz cseh gyerek. szerencséje volt, hogy a rendőrök megvédték őket. Masht láttam, h ott fényképezett. Tegnap asszonnyal és a kicsivel voltam. Természetesen ott jöttem fel kezemben a fiammal, ahol balhé elkezdődött. a rendezők viszont nagyon előzékenyek voltak, felkísértek minket a VIP tribünre. Hihetetlen arcok ülnek ott fent egyébként. a meccs alatt wiskiztek végig.

  botrány  Hajrá Fradi


  Akkor Poborsky esése nagy kamu volt? Annyit láttam belőle, hogy beviszi a 16-oson belülre, (mondtam is a barátnőmnek, hogy figyeld meg, el fog esni) és látványosan hátraesik.

  Egyébként szerintem semmit nem produkált a meccsen. Érdekes volt, hogy Leo és Huszti állandóan cserélgették a helyüket, egyszer az egyikük, máskor a másikuk fogta a vén csatalovat. Jól.


  Dragót spec. tegnap nagyon hiányoltam.

  de nemcsak a magasságbeli, hanem a fizikális fölény is kiütközött tegnap. egy pár cseh védőnek akkora felső teste volt, mint állat. szegény Huszti Szabi elé eléálltak és lapattant róluk. de asszem ez a felépítés probléma elég általános a magyar fociban. nálunk miért törpe és gyenge minden focista? Aki úgy megállta a helyét fizikálisan, az Vuki, Gyepi, Lajos és Vágner voltak.

  kicsit kellene már gyúrni gyerekek  Fatboy


  Tuti nem tízezren voltunk, pl. a C,B,A elég ritkán telik meg és gondolom most is foghíjasnak tűnt, de ha mindenki lement volna a szektorba, akkor tele lett volna.

  Amennyiben ez a többi szektorra is igaz, bár ezt csak azok tudják akik ott voltak, akkor kizárt a 10 ezer, legalább 13 000.  Hogy miért nem 17 000? Mert egyetlen lépcsőfok még hiányzik, hogy a csapat meg a szurkolók teljesen egymásra találjanak... akkor viszont Isten irgalmazzon mindenkinek!


  A tegnapi meccs.

  Lipcsei a fénykorát időzen játszott, gyakorlatilag hibátlanul.  Lajosnak igazán sok dolga nem volt, de egy nagyot védett. Az idegeit kezeltethetné, kissé unalmas, hogy minden meccs után verekedni akar a csapattársaival.  Vukmir jól nyomta, a szolói tetszettek.  Balog jól megbízhatóan játszott, de az előrejátéka tragikus. A dobása viszont aranyat ért.  Gyepes ki fog szorulni a csapatból ha így folytatja.  Huszti nálam bejött, Poborskynak momentuma sem volt mellette. A támadásokhoz most kevesebbet tett hozzá.  zavadszky menjen már vissza a libásokhoz, vagy a kohóürülékekhez. Nagyarcú flegma, senkiházi kutya.  Vágner személyében - úgy tűnik - végre klasszist igazoltunk.  Rósa kiemelkedően jó volt.  Kapic a szokásos, sok labdaszerzés, sok eladott zsuga.  Leo a másik akinél nem értem, hogy mi a faszt keres még a kezdőben.

  Aki csak teheti jöjjön prágába!

  forrás:
  http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=308681&na_step=30&t=9018131&na_order=
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2009.02.08, 22:38 (szerk.: 2009.07.17, 22:06)
  "Egy csomó ideig azon gondolkodtam, miért nem játszik Gera... Aztán persze rájöttem " mondta feleségem éjfélkor, aki - tőle szokatlan módon - a tv előtt kísérte nyomon a Ferencváros hazai győzelmét a BL előselejtezőjében a Sparta Praha ellen.

  Az első félidőben, noha Vagner ismét belőtte a maga ziccerét, a csehek erősebbnek, labdabiztosabbnak, jobbnak látszottak, nem is nagyon birtokoltuk a labdát, de kit érdekel, ha mi vezetünk, márpedig vezetünk. A futball futásra alapuló labdajáték, ügyességet és némi kombinációs készséget igényel. Balog futni tud, Lipcsei ügyeskedni, Zava pedig teljesítménye alapján egyiket sem. Nem viseli el a jobb oldalunk a futballanalfabéta Balogot, az elején bizonytalan Vukmirt és a végig nulla alatt teljesítő alibiző Zavadszkyt. Huszti kikapcsolják a játékból, de így is rengeteget fut, ütközik, küzd. Ez dícséretes.

  Rósa finoman fogalmazva nem a kedvenc játékosom, de el kell ismernem, hogy a második félidőben keményen odatette magát, rengeteg labdát szerzett és igyekezett megjátszani azokat, néha sikerült is. Kapicot teljesen egyedül hagyták az elején, csak sajnos valamiért be volt tojva, és a szokásosnál is több labdát szórt el; de ez ugyanúgy igaz az egész csapatra. Yodával fásultak és nemtörődömök voltak, Pintérnél idegesek, László Csabánál pedig beszariak. 3 ember nincs beszarva a mezőnyjátékosok közül: Huszti, Lipcsei és Vagner.

  Husztin érdemes elgondolkodni, ő aztán megjárta a közeget és mégis, valahonnan olyan erőt merít ez a gyerek, és olyan önbizalommmal játszik, hogy élvezet nézni. (persze naív, aki azt hiszi, ez azért van, mert Huszti a Ferencváros zöld-fehér színeiért kíván meghalni) Nem tipikus magyar játékos jelenség, hiszen vegyük Torghellét, a másik fiatalt, akinél az erőt a durvaság az önbizalmat meg a nagyképűség helyettesíti.

  Lipcseire rá sem lehet ismerni, csak rendkívüli memóriával rendelkező szurkolótársaink emlékeznek arra, hogy ő küzdött volna, lelkes lett volna és hajtott volna. Az összpontosítást az arcán is lehetett látni... Még most is előttem van, és ha esetleg K. János beperelne közösség elleni izgatás vádjával, ezekért a mondatokért as bíróság előtt is vállalom a felelősséget smiley

  Már várom Uri Geller kommünikéjét, hogy, ő pettintotta meg a labdát Balog Zoli bedobása után, magának követelve a dicsőséget, hogy a cseh játékos akkora luftot rúgott, mint Kapic a második félidőben; Vagner pedig kilépett ziccerben és mindannyiunk meglepetésére be is rúgta. Ferencvárosi csatár 2 ziccerből kettőt nagyon rég rúgott be. Talán Fischer Pali. A második félidőben egy másik Prága jön ki, és mindannyiónk örömére egy másik Fradi is.

  Feljavult egyéni teljesítmények, megnyert párharcok tömkellege, egy fenomenális védés Lajostól (mostanáig nem értem, hogyan piszkálta ki a pipából, de galaktikus mozdulat volt), cselek, kontratámadások és némi tudatosság is felfedezhető a játékunkban. Csak az a kurva második gól hiányzik, Zava kihagyja a kihagyhatatlant, Tőzsérnek pedig nincs szerencséje, illetve a prágai kapus is fantasztikus bravúrt hajt végre.

  A közönség egy emberként a Ferencváros mellett, mint mindig, amikor a csapatnak szüksége van rá. Nagy szarban mindig megfogjuk egymás kezét. Nem is kellene túl gyakran elengedni. A néha hülyeségeket fújkáló játékvezető néhány percet hosszabbít, mi pedig megnyerjük a meccset. A kötelező otthoni győzelmet hoztuk, lehetett volna több gólos, benne volt. Kinn több kell, mindenkitől a maximum. És hasonló lelkesedés, mint a második félidőben, anélkül nem fog menni. Kétségem nincs affelől, hogy a srácok pénzért hajtanak ennyire, de nem érdekel. A győzelem a fontos. És az megvolt. Gazdagodtunk egy élménnyel.

  MINDENKI PRÁGÁBA!

  R.P.P.


  forrás:
  http://www.greenternet.hu/index.php?cikk=20040811ftcpraga/beszamolo.html
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2009.02.08, 21:56
  László Csaba: "Sajnálom, hogy a második játékrészben nem sikerült legalább még egy gólt rúgnunk, de természetesen így sem vagyok elégedetlen. Örülök, hogy bebizonyítottuk, hogy egy magyar csapat is képes végighajtani 90 percet, sőt megkockáztatom, jobb fizikai állapotban vagyunk, mint a Sparta. Ezen a meccsen azt is bebizonyítottuk, hogy igenis lehet esélyünk bárki ellen, csak el kell hinnünk, és bíznunk kell magunkban."
  Frantisek Straka: "Prágában egész más felfogásban fogunk játszani, sokkal jobb teljesítményt nyújtunk majd és remélem, hogy szurkolóink segítségével sikerül kiharcolnunk a továbbjutást."
  A vendégek edzője külön elnézést kért Poborsky sportszerűtlen viselkedése miatt, mivel a cseh csapatkapitány a lefújás után nem fogott kezet az ellenféllel, hanem dühösen berohant az öltözőbe.


  forrás:
  www.ftc.hu