magyarfutball.hu

Magyarország - Finnország 0 : 0 20:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
751. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Treossi Fiorenzo (Olaszország)
nézőszámok:
  1. MTI: 5.175
  2. nso.hu: 5.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2014.01.16, 15:44 (szerk.: 2018.10.17, 21:11)
    Bicskei Bertalan szövetségi kapitány a holland NAC Breda kérésére lemondott Fehér Csaba szerepeltetéséről a szerdai, Finnország elleni barátságos labdarúgó mérkőzésen.

    - A hollandok kérték, hogy pénteki bajnoki találkozójuk miatt ne hívjam haza Fehért. Megtettem, mert hosszabb távon szükségem van a játékosra és egy barátságos meccs miatt nem kockáztathatom meg, hogy klubjánál esetleg a kispadra kerüljön - mondta Bicskei.

    A szövetségi kapitány behívta Thomas Sowunmit, a Vasas támadóját így egy kiadó hely maradt a húsz fős keretben. A szakvezető vasárnap megnézi a Győr-Ferencváros mérkőzést és azt követően dönt, behív-e még valakit.

    A finneknél hiányzik az FC Liverpool két játékosa: Sami Hyppia: és Jari Litmanen nem jön Budapestre. Az északiak gépe hétfőn 17.20 órakor száll le a ferihegyi repülőtéren.

    - Fizikailag jól felkészített ellenfél a finn válogatott, ezért hajtós, jó iramú mérkőzésre számítok. Ellenfelünk angol stílusú futballt játszik, legjobbjaik a szigetországban, illetve Hollandiában légióskodnak. Szeretnék mindenkinek játéklehetőséget adni azok közül, akikre számítok a románok és a grúzok elleni világbajnoki-selejtezőkön.

    Fehér Miklós, a Braga csatára boka-, illetve térdsérülése miatt 3-4 hétig nem léphet pályára.

    A Magyarország-Finnország összecsapás szerdán 20.30 órakor kezdődik az FTC Üllői úti stadionjában, a játékvezető az olasz Treosi lesz.

    Budapest, 2001. április 22., vasárnap (MTI) -

    Bicskei nem hív be több játékost

    Bicskei Bertalan, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a vasárnapi Győr-Ferencváros bajnoki mérkőzés után úgy döntött, hogy nem hív be újabb labdarúgót a Finnország elleni, április 25-i barátságos találkozóra készülő keretbe.

    2001. április 22., MTI
     
  2. avatar: fgymat
    2013.05.25, 07:07 (szerk.: 2018.10.17, 21:06)
    Budapest, 2001. április 25., szerda (MTI) - Bicskei Bertalan, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya a szerda délelőtti átmozgató edzést követően úgy döntött, hogy Pető Tamás, a Vasas középpályása kap helyet a kezdőcsapatban a finnek elleni szerda esti barátságos mérkőzésen.
    "Vetélytársa", Dombi Tibor a második 45 percben lép pályára.

    Nem volt nagy forgalom az Üllői úti stadion környékén egy órával a Magyarország-Finnország barátságos válogatott labdarúgó-mérkőzés előtt. A kapukat már két órával a találkozót megelőzően kinyitották, hogy elkerüljék a tolongást, de nem csak ennek az intézkedésnek köszönhető, hogy nem alakultak ki tumultuózus jelenetek a bejáratoknál. A stadionban 19.30-kor 147-en foglaltak helyet a lelátón, de kint sem voltak háromszáznál többen.

    A magyar labdarúgó-válogatott idei negyedik mérkőzésén Finnország ellen lépett pályára. A barátságos találkozót az olasz Fiorenzo Treossi játékvezető vezette.

    Barátságos labdarúgó-mérkőzésen:
    Végeredmény:

    Magyarország-Finnország 0-0
    Üllői út, 5175 néző (javított nézőszám), V: Treossi (olasz)
    sárga lap: Tihinen (63.)

    Magyarország:
    Király Gábor (Babos Gábor, a szünetben) - Korsós György, Sebők Vilmos, Mátyus János - Pető Tamás, Dárdai Pál (Thomas Sowunmi, 62.), Halmai Gábor, Lendvai Miklós (Dombi Tibor, 56.), Hamar István - Horváth Ferenc, Illés Béla (Lisztes Krisztián, a szünetben)

    Finnország:
    Antti Niemi - Petri Pa:sa:nen (Harri Ylönen, 60.), Toni Kuiva:sto, Ha:nnu Tihinen, Ville Nyland - Tommi Grönlund, Joonas Kolkka (Jari Niemi, 83.), La:sse Karja:la:inen (Miika Koppinen, 66.), Mika Nurmela (Petri Helin, 75.) - Mikael Forssell (Paulus Roiha, 75.), Jonatan Johansson (Jussi Nuorela, 88.)

    6. perc: Dárdai 25 m-es lövését védte Niemi.
    7. perc: Nurmela jobboldali beadása után Kolkka a kaputól 6 m-re nem találta el a labdát.
    11. perc: Johansson lépett ki a hazai védők közül, de kissé kisodródott, így a jobbról, 14 m-ről leadott lövését a szöget jól záró Király védte.
    32. perc: Nurmela jobboldali beadása után Király öklözte ki a labdát a berobbanó Forssell elől.
    34. perc: Pető a jobb oldalon fejjel átjátszotta védőjét, majd az alapvonal közeléből a kapu elé ívelt. Horváth egy kicsit elkésett és becsúszva már nem tudta irányítani a labdát, ami a kapu mellé gurult.
    63. perc: Lisztes 27 m-es szabadrúgását Niemi tolta a léc alól szögletre.
    65. perc: Hamar 16 m-es lövését védte bravúrral Niemi.
    71. perc: Sowunmi indult meg a jobb oldalon, az alapvonal közeléből laposan középreadott, de a kaputól 14 m-re Hamar és Horváth egymást zavarta, így odalett a helyzet.

    Idei negyedik mérkőzésén is döntetlent játszott a magyar válogatott.

    Az első 10 percben a finnek két gólhelyzetet is kidolgoztak, ezt követően azonban magára talált Bicskei Bertalan együttese. Gólt ugyan nem sikerült elérnie a hazai csapatnak, de a mérkőzés nagy részében a finn térfélen folyt a játék.

    Lisztes szabadrúgása és Hamar lövése emlékeztetett leginkább a jó futballra, de ennyiben ki is merült a magyar válogatott tudása. Összességében alacsony színvonalú mérkőzésen igazságos döntetlen született.

    Bicskei Bertalan, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:
    - Ellenfelünk nagyon jól védekezett. Volt ugyan egy-két helyzetünk, de ezek sajnos kimaradtak. A csapat küzdőszellemével elégedett vagyok, ilyen hozzáállással kell majd pályára lépnünk Bukarestben is.

    Antti Muurinen, a finn válogatott szövetségi kapitánya:
    - A második félidőben nem játszottunk annyira összeszedetten, mint az első játékrészben. Ennek oka az volt, hogy a cserék nem tudták felvenni a mérkőzés ritmusát. A látottak alapján a döntetlen igazságos.

    forrás:
    MTI
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2009.10.29, 17:39 (szerk.: 2018.10.17, 21:01)
    Szerintem: Király7, Babos6, Korsós5, Sebők4, Mátyus4, Dombi5, Pető5, Dárdai4, Halmai1, Hamar2 Lendvai1, Horváth3, Illés6, Sowunmi6, Lisztes6

    Szerintem a Jordánok ellen ennél is gyengébbek voltunk, litvánoknak meg volt sok helyzetük ellenünk, ott ki is kaphattunk volna.
    Pető egész meccsen egyszer hibázott és meg tudta kavarni a jobboldalt, szóval őt is a jók közé sorolom, a védőknek meg nem nagyon volt dolguk a 2. félidőben, őket ennyi alapján nem lehet megítélni.

    Teljesen kész voltam este. Komojan mondom, hogy a vakok a csörgőlabdával pontosabban játszanak.
    Ha ezek a nyomorékok (kiemelném:1.Illés Alibi Bélát 2.Hamar holalabda István 3. Mátyus Összevisszaszaladgálok Jánost és atöbbiek is szarok voltak) ezzel a játékkal túlszárnyalják a mexikói Magyar-Oroszt. Ez biztos.
    Volt két játékos aki egy átlagos szintet hozott (a két kapus) és Pető aki bejátszotta magát a csapatba a tegnapi teljesítményével.

    Bicskeit és a nyilatkozatát nem kommentálnám mert akkor egy darabig nem szerepelhetnék ezen a néven...

    Nem akarok közharag tárgyává válni, de azt azért ne felejtsétek el, hogy a finn válogatott nem egy harmadrangú csapat. Európában magasabban jegyzik őket, mint a magyar válogatottat...ezt figyelembe véve pedig nem akkora katasztrófa ez a döntetlen.
    Én sem vagyok BB híve, és én is többet várok a válogatottunktól, de egy ilyen tétnélküli meccsen többet nem igazán kérhetünk számon a válogatott-tól. Egy sportszerű, viszonylag hajtós, ámde kevésbé eseménydús meccsen igazságos döntetlen született.

    1. Korsós György a legjobb magyar jobbhátvéd.
    2. Jó lenne már leszokni arról, hogy az ilyen válogatottakat, mint a finn, egyszerűen lekezeljük.
    3. Bicskei nem kezeli le a magyar bajnokságot. Inkább az a baj, hogy szinte csak MTK és Vasas-játékosokat válogat be, holott jelenleg az FTC és az UTE a két legjobb magyar csapat.

    Egy-két megjegyzés:
    1. A védelmünkkel nincs baj. 1998 óta mindössze kétszer fordult elő, hogy kettőnél több gólt kapott a válogatott: a portugálok és az ausztrálok ellen. Korsós György a jobbhátvédek között messze a legjobb.
    2. A Vasasból Kabát és talán Pető kivételével nincs értelme mást beválogatni. A Ferencvárosból viszont Szűcs Lajosnak, Hrutkának és Horváth Péternek a keretben lenne a helye (csak a keretben, mondom, és nem feltétlenül a kezdőtizenegyben). Az újpestiek közül valóban nincs olyan, akinek biztosan a keretben lenne a helye, de olyanok vannak, akik egy jobb tréner mellett odaférhetnének (Kisteleki ugyanis egy kókler): Pető Zoltán, Dvéri és Herczegh jobb futballisták, mint Juhár, Tóth Norbert vagy Sowunmi.

    forrás:
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=124491&na_step=30&t=9018358&na_order=
     
  4. avatar: fgymat
    2009.02.28, 20:15 (szerk.: 2018.10.17, 21:01)
    A finnek ellen legutóbb négy éve játszottunk két világbajnoki selejtezőt. Akkor itthon győzelmet arattunk, idegenben pedig döntetlent játszottunk. Most barátságos mérkőzésen fogadtuk őket.

    A találkozó változatos küzdelmet hozott. Az iram nem volt "megerőltető", de meglehetősen sok helyzet alakult ki hol az egyik, hol a másik oldalon. Nem mondhatni, hogy bármelyik együttes fölénybe került és az igazán szép játék valamint a komoly veszélyt rejtő helyzetek is hiányoztak.
    A második félidő sem hozott több izgalmat, mint az első. Továbbra is kiegyenlített "semmittevés" folyt a pályán. Most is voltak akciók és most sem jelentettek semmi veszélyt. A mérkőzés békés döntetlennel zárult.

    Szomorúan kellett megállapítanunk, hogy nem érezni a győzni akarás leghalványabb szikráját sem válogatottunk játékában. Csendes unottság, visszafogott ötlettelen játék.
    Ez már a negyedik döntetlennel zárult találkozója volt a válogatottnak olyan csapatok ellen, mint Bosznia-Hercegovina, Jordánia, Litvánia és most Finnország. A két utóbbi ellen hazai pályán...

    forrás:
    mafoci
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2008.12.28, 17:22 (szerk.: 2018.10.17, 21:00)
    Amint fentebb olvashattátok: Tétnélküli (sokan mondják: meccs nincs tét nélkül...), szerda késő esti találkozó az Üllői úton. Ezen körülmények közrejátszásával mindössze 7000 néző volt kíváncsi Válogatottunk játékára. Számunkra, és minden Magyar ultra számára azonban öröm, izgalom és várakozás volt ez a meccs is. Csoportunk célja ezen este az volt, hogy megpróbálja összefogni a kapu mögötti szurkolókat. "Extraként" szerettünk volna kivitelezni egy piros-fehér-zöld trikolor füstölést is, ehhez az utolsó pillanatig minden adott volt (erről majd később).

    Már 17 órától szórványosan szállingózni kezdett a gárda, majd némi megbeszélés után, fél hétre a kapukhoz mentünk. Az In-Kal ellenőrzésén több-kevesebb bajlódással átjutva, elfoglaltuk a K-szektort, és kitettük transzparensünket. Rudasaink és a füstök hiány nélkül érkeztek meg rendeltetési helyükre, így nem volt más hátra, minthogy aggódva várjuk a "tömeg" érkezését. Sajnos a szél igen erősen fújt, így a fő aggodalom a füstölés körül volt.
    Kezdéskor, bevárva a Shock Troops különítményét, együtt lendültünk szurkolásba, melyet először egyszerű rigmusok jellemeztek. A füstöket halasztanunk kellett a második félidő elejére, de a Himnusz után azért némi rudasozást produkáltunk. Ahogy telt az udő, úgy javult fel a szurkolás, mind hangerő, mind változatosság terén. A bevonással persze léptek fel problémák, de azért a tömeg általános passzivitása törhetőnek látszott. Ezt bizonyította a fejfölötti taps, hosszabb ideig tartó huzamos éneklés, ugrálás és háttal szurkolás, ami nagyot javított a hangulaton.
    A szünet után beindult a füst: a pirosak indulás után sültek be... a zöldek be sem indultak, a fehér pedig -habár remekül ontotta magából a "naftát" - némi lángot okozott, és hamarosan beszürkült. Ettől függetlenül mindent megtett amit lehetett: hosszú percekig vulkánszerűen hányta magából a füstöt, ami szépen, lassan beterítette a szektort. A kialakult köd leple alatt egy-két rudaszászló, és sok-sok éneklő arc bíztatta a Csapatot, azt azonban nem tudni, hogy ebből a "tűzből" mennyi ért el a pályáig. Az In-Kal, érkezése után már csak asszisztálta az időközben lángba borult füst munkáját, és kissé késve, de egy vödör vízzel enyhített annak "gyötrelmein". Innentől kezdve ott próbáltuk folytatni, ahol az első félidő végén abbahagytuk. Szurkolásunk hullámzó tendenciát mutatott, legalább olyat, amilyen a Csapat játéka, így eléggé nyögve-nyelős lett az utolsó húsz perc.

    A mérkőzésről talán még annyit említenénk meg: A "MAGYAROK! MINDENKI bUKARESTBE!" felirat mindenképpen felhívta magára a figyelmet, ennek lekerülése a kerítésről általános tiltakozásba torkollott, és hamarosan az egész kanyar egy emberként ordította a "Mindenki bukarestbe!" rigmust... reméljük, kellően szívből jött!

    forrás:
    http://www.freeweb.hu/hdo/beszamolok/hunfinszurk.shtml