magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Gázszer FC 1 : 1 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.01.10, 12:47
    Budapest, 1997. november 22., szombat - Labdarúgó NB I., 17. forduló:

    Ferencváros - Gázszer FC 1-1 (1-0)
    Üllői út, 8217 néző (javított adat), v: Hanacsek

    Gólszerző: Zavadszky (13.), illetve Tiber (51.)
    Sárga lapok: Nagy N. (24.), Dragóner (63.), illetve Bekő B. (39.), Lőrincz A. (40.), Toldi (84.)
    Cserék: Vincze O. helyett Vámosi (a szünetben), Nagy N. helyett Kun Gy. (68.), illetve Földes helyett Dragan Puskás (57.), Toldi helyett Varga E. (88.)
    Jók: Hrutka, Horváth F., Lipcsei, illetve Matus, Szalai Cs., Tiber

    Kezdőcsapatok:

    Ferencváros:
    Hajdú - Dragóner - Hrutka, Milovanovic - Páling, Lipcsei, Vincze O., Nagy N. - Zavadszky, Nicsenko, Horváth F.

    Gázszer FC:
    Matus - Szalai Cs. - Lőrincz A., Salacz Z. - Toldi, Árky G., Bekő B., Medvid - Nagy L. - Földes G., Tiber

    Lipcsei második percben leadott lapos, bombaerős lövése melegítette be az ifjú Matust; az agárdi kapus ügyes vetődéssel ártalmatlanított. Az 5. percben Horváth F. valósággal evezőnek használta a lábát, hosszan előrenyújtotta, de a kivetődő Matus eszén nem tudott túljárni, mert a "portás" ezúttal jó ütemben vetődött lábra.

    Mivel e két gárda a honi élvonalban soha nem mérkőzött, a Ferencváros tekintélyt kívánt teremteni, következésképpen gyilkos iramot diktált. A tizenharmadik szerencsétlen perc volt a vendégek számára, mert egy balról ügyesen középre tálalt labdát Zavadszky estében, ballal úgy lőtte a bal alsó sarokba, hogy Matus csak érinteni tudta a játékszert (1-0). Nagy kedvvel kombinált a zöld-fehér legénység, különösen Horváth volt az, aki az örök bajkeverő szerepét játszotta a kék-sárgák 16-osán belül. Az Üllői úti szorítás bő húsz perc leszaladtával lanyhult valamit, de az agárdiak úgymond kontrái nem voltak sehol. Pedig ugye ezt a hatásos fegyvert alkalmazva lőttek hat gólt a Vasas DH-nak akkor, amikor legutóbb a fővárosban jártak...

    A 31. percben Földes ideális ütemben lépett ki a hazai védővonalnak fittyet hányva. Kicsalta, kicselezte Hajdút, oldalról laposan kapura lőtt, de Hrutka becsúszva a gólvonalról menteni tudott. Nagy bravúr. Fölbátorodott a vendég, szorgosan lődözte a szabadrúgásokat; eredménytelenül. Jött a köd és a félidő.

    Az 51. percben Lipcsei labdáját Zavadszky valahogy megszelidítette, majd ballal, balról, hét méterről a felső lécet találta el. És a durva kontraszt Az ellenakcióból Medvid ívelt Tiber fejére, a góllista éllovasa közelről befejelte a "forintos labdát" (1-1).

    Ha jól teljesített a Ferencváros az első játékrészben, annyira visszaesett formájában a folytatásra. A középpályás vonal gyakorta "rátorlódott" az első vonalban tanyázókra, a Gázszer védelme így viszonylag könnyedén rombolt. Örömtüzek gyújtogatására ugyan nem volt oka a honi publikumnak, a 68. percben mégis jelentős volt az ováció, tudniillik Kun György csereként élete első csatáján jutott szóhoz a zöld-fehér "nagyok" között, akik formájuk alapján egyre inkább rászolgáltak a "törpe" jelzőre. A 70. percben Lipcsei 25 méterről leadott, s csalafintán a bal sarok felé tartó bődületes lövését Matus gyönyörűen tolta szögletre.

    A 77. percben szép légijáték végén Zavadszky fejese után a labda a léc fölött csorgott ki, és ült meg a hálón; de fölül, nem belül. Az agárdi újoncnak nem volt elég a döntetlen; a 83. percben két olyan helyzetet is összehozott, melyeknél az égiek óvták a Ferencvárost. A 84. percben Vámosi szép lövését Matus vetődve védte.

    Az első bő 20 percben ferencvárosi támadófesztivál jegyében teltek a percek, a Gázszer jószerével át sem nagyon jött a félvonalon. Mivel a hazaiak kísérletei egy kivételtől eltekintve balszerencsésen fejeződtek be, egyre inkább térhez jutott a vidéki csapat. És igazolta jó hírét, hiszen egyre inkább belelendülvén alaposan föladta a leckét az Üllői útiaknak. A döntetlen tökéletesen igazságos, hiszen az agárdiak igencsak masszív kollektíva benyomását keltették

    MTI