magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Haladás VFC 2 : 1 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.04.27, 14:28
    1997. augusztus 9., szombat (MTI) - Labdarúgó NB I., 4. forduló:

    Ferencváros - Haladás VFC 2-1 (0-0)
    Üllői út, 10 000 néző, V: Hanacsek

    gólszerzők: Vincze O. (51.), Hrutka (87.), illetve Kovács S. (65.)
    sárga lap: Hrutka (18.), Dragóner (21.), Limperger (54.)
    cserék: Nagy N. helyett Schultz (86.), Limperger helyett Páling (80.), Nicsenko helyett Sitku (89.), illetve Plókai M. helyett Király E. (68.), Vidóczi helyett Bonchis (80.)
    jók: Dragóner, Nicsenko, illetve Kovács S., Fehér Cs.

    Kezdőcsapatok:

    Ferencváros:
    Vámos - Dragóner - Hrutka, Limperger - Nyilas, Vincze O., Jagodics, Lipcsei, Nagy N. - Zavadszky, Nicsenko

    Haladás VFC:
    Németh - Tóth M. - Varga T., Koller - Baumgartner, Kovács S., Vidóczi, Gabala, Balogh Cs. - Fehér Cs., Plókai M.

    A 14. percben veszélyeztetett először az FTC. Ekkor Lipcsei Zavadszkyhoz passzolt, a fiatal csatár kapura fordult, de a nem igazán erős lövést Németh hárította. A ferencvárosiak passzív játéka láttán a vendégegyüttes támadni kezdett, a hazai védők pedig többször is csak szabálytalanul tudtak menteni, aminek következtében Hrutka és Dragóner sárga lapot kapott. A félidő második részébe már fölényben játszott a zöld-fehér gárda. A 25. percben Zavadszky fejesét védte Németh. Három perccel később Jagodics lövésénél hárított a szombathelyi kapus, a kipattanó labdából pedig Nicsenko a felső lécre emelt. Ezek után Nicsenko még fejelhetett, de Németh magához ölelte a labdát. A 34. percben ismét az ukrán csatár előtt adódott gólszerzési lehetőség, ám Nicsenko két lépésről a felső léc fölé lőtt.

    A második félidő legelején a Haladás uralta a pályát, a ferencvárosi szurkolók pedig füttyel fejezték ki nemtetszésüket. A 49. percben Vidóczi távolról lőtt, Vámos azonban sikeresen vetődött. Következő támadásából vezetést szerzett a Ferencváros. Az 51. percben Nicsenko Vinczéhez továbbított, majd a hazaiak középpályása 25 méterről a kapu jobb oldalába bombázott (1-0). A szombathelyi akciók viszont nem hoztak sikert, így az FTC növelhette volna előnyét. Jó esélye volt a gólszerzésre Zavadszkynak, amikor a 62. percben tisztán fejelhetett kapura, de a bal oldali kapufán csattant a labda. A 65. percben egyenlített a vendégcsapat, miután Kovács S. 16 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1-1). Két perc múlva Vincze majdnem megszerezte második találatát, a ferencvárosi középpályásnak azonban nem volt szerencséje, hiszen a jobb oldali kapufát találta telibe. A hazaiak akarása kicsit görcsössé vált, miközben a szombathelyiek ügyes támadásaikkal nemegyszer eljutottak Vámos kapujáig. A 75. percben Fehér a jobb szélről középre ívelt, érkezett Király, és Dragóner az utolsó pillanatban mentett. A hajrában a Haladás kapujánál zajlott a játék. Ennek eredményeként a 87. percben megszületett a ferencvárosiak győztes gólja: Páling jobb oldali beadása után Hrutka a bal sarokba fejelte a labdát (2-1).

    A közepes színvonalú mérkőzésen a Szombathely egyenrangú ellenfél volt, így kis szerencsével pontot szerezhetett volna a tartalékos FTC ellen.