magyarfutball.hu

Magyarország - Észak-Írország 1 : 0 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
Világbajnokság 1990, selejtező
627. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Röthlisberger Kurt (Svájc)
nézőszámok:
  1. MTI: 17.000
  2. Népsport: 18.000
  3. nso.hu: 18.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2022.02.25, 16:20
    kép
     
  2. avatar: fgymat
    2014.02.25, 09:20 (szerk.: 2022.03.02, 16:50)
    Huszonhárman a keretben

    1988. október 12. szerda (MTI) - Jövő szerdán a Népstadionban első vb-selejtező mérkőzését játssza Észak-Irország legjobbjai ellen a magyar labdarúgó-válogatott. Mezey György szövetségi kapitány a szerdai NB I-es bajnoki forduló után a következő 23 labdarúgót hívta meg a keretbe:

    kapusok:
    Disztl P., Gáspár, Petry

    mezőnyjátékosok:
    Sallai, Pintér, Garaba, Nagy A., Mészöly, Kovács E., Cseh, Kozma, Bognár Gy., Gyimesi, Détári, Nagy T. (PMSC), Csucsánszky, Fodor I., Sass, Kiprich, Dajka, Hajszán, Gregor J., Vincze I.

    A légiósok közül a ,,legfrissebb,, Détári Lajos volt, ő már Budapesten tartózkodik. Gyimesi csütörtökön este érkezik haza, vasárnapra várják Garabát, Nagy A.-t és Bognárt, hétfőn csatlakozik társaihoz Dajka és Vincze I.

    Tajti József, a válogatott edzője elmondta, hogy a ferencvárosi Kellerre is számítanak, de ő szerdán a Rába ETO ellen súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett. Ugyanígy Róth is a jelöltek között volt. A Feyenoord védője sajnos egy hete arccsonttörést szenvedett.

    A válogatott kerettagok csütörtökön 11 órakor találkoznak az MLSZ-ben, majd Tatára utaznak, és ott készülnek a jövő szerdai selejtezőre.

    forrás:
    MTI
    A Budapestre érkezett játékosok:

    kapusok:
    Allen McKnight (West Ham United, 23 éves)
    Philip Hughes (Wigan Athletic, 23)

    mezőnyjátékosok:
    Mal Donaghy (Luton, 31)
    Alan McDonald (Queen,s Park Rangers, 24)
    John McClelland (Watford, 32)
    Nigel Worthington (Sheffield Wednesday, 26)
    Anton Rogan (Glasgow Celtic, 22)
    Gary Fleming (Nottingham Forest, 21)
    Danny Wilson (Luton, 28)
    Michael O,Neill (Newcastle, 19)
    Kingsley Black (Luton, 20)
    Robert Dennison (Wolverhampton, 25)
    Colin Clarke (Southampton, 25)
    Jimmy Quinn (Leicester, 28)
    Kevin Wilson (Chelsea, 27)
    Steven Penney (Brighton, 24)

    MTI, 1988.10.18
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2012.01.10, 13:02 (szerk.: 2022.02.25, 15:02)
    1988 NORTHERN IRELAND ADIDAS MATCHWORN HOME KIT

    WORN BY MICHEAL O'NEILL V HUNGARY AWAY

    KIT WAS DONATED BY MICHEAL AND AUCTIONED FOR CHILDREN IN NEED IN 1989 IN NEWCASTLE

    KIT IS UNUSUAL AS IT COMES WITH HUNGARIAN SOCKS AS THE HUNGARIANS (UNKNOWN TO IRELAND BEFORE THE TRAVELLED) CHOSE TO WEAR AN ALL WHITE AWAY STRIP AND IRELAND ONLY PACKED WHITE SOCKS PRESUMING THE HUGARIANS WOULD PLAY IN THEIR TRADITIONAL GREEN SOCKS, SO THE IRISH USED THE HUNGARIAN HOME SOCKS

    Price: £544.99


    kép
    kép
    forrás:
    http://www.ebay.co.uk/itm/1988-VINTAGE-NORTHERN-IRELAND-HOME-MATCHWORN-KIT-WON-MICHEAL-ONEILL-V-HUNGARY
     
  4. avatar: fgymat
    2011.06.26, 23:19 (szerk.: 2022.02.25, 15:26)
    1988. október 19. szerda (MTI) - Szerda este a Népstadionban első világbajnoki selejtezőjét játszotta a magyar
    labdarúgó-válogatott az 1990-es olaszországi 24-es döntőbe jutásért.
    Az ellenfél - a két ország labdarúgósportjának történetében először - Észak-Írország volt. A vendégek az európai 6. csoportban immár harmadik alkalommal léptek pályára. Két hazai csata után ezúttal első ízben akartak idegenben bizonyítani. A magyar együttes tagjai kora délután ültek autóbuszba a tatai edzőtáborban, és a kezdés előtt 90 perccel már a Népstadion öltözőjében voltak. Szokás szerint először Disztl Péter kapus indult melegíteni. Az összeállítás megegyezett a már hétfőn bejelentettel, Billy Bingham, az észak-írek szövetségi kapitánya viszont az utolsó pillanatban kihagyta Jimmy Quinnt, és helyette Michael O,Neillt küldte pályára.

    Mi az oka a cserének? - kérdezte Harry Cavant, Észak-Írország Labdarúgó Szövetsége elnökét az MTI munkatársa.
    - Erre csak Bingham tudja a választ - mondta mosolyogva az elnök. Bingham viszont éppen nem volt sehol...

    Amint arra számítani lehetett: a sajtóteraszon nemcsak újságírók, hanem megfigyelők is helyet foglaltak. Közöttük két leendő selejtezőbeli ellenfél, a máltai kapitány, Helmut Heese, valamint spanyol kollégája, Luis Suarez. Az ibériai szakvezető a kezdés előtt így nyilatkozott: ,,Nem ismerem a jelenlegi magyar válogatottat. Videófelvételt viszek haza a mérkőzésről, s majd elmegyek a Málta - Magyarország találkozóra is decemberben. A 6. csoportban együttesünket várom az első helyre, szerintem a másik továbbjutó helyért Írország és Magyarország harcol majd.,,

    Körülbelül 17 ezren ülhettek a Népstadion lelátóin, amikor a svájci Kurt Röthlisberger sípszavára a következő összeállításban kezdtek a csapatok:
    Magyarország:
    Disztl Péter - Sallai Sándor, Nagy Antal, Mészöly Géza, Sass János - Kozma István, Bognár György, Détári Lajos, Garaba Imre - Kiprich József, Hajszán Gyula

    Észak-Írország:
    Allen McKnight - Anton Rogan, Alan McDonald, John McClelland, Nigel Worthington - Robert Dennison, Danny Wilson, Michael O,Neill, Mal Donaghy, Kingsley Black - Colin Clarke

    Kezdés után azonnal kirajzolódott a két együttes taktikai felállása. A vendégek mindössze egyetlen csatárt tartottak elöl Colin Clarke személyében, akit Nagy Antal és Mészöly Géza igyekezett semlegesíteni. A másik oldalon Kiprich és Hajszán helyezkedett elöl, s mind a két csapat legjobb erőit a középpályán összpontosította.
    A 9. percben az egyik irányítással megbizott magyar játékos, Bognár futtatta Kiprichet, aki ügyesen kapura fordult, de a 16-os előtt elesett. Négy perccel később Donaghy megkapta a találkozó első sárga lapját, mert durván felrúgta Détárit. Határozott volt a magyar fölény, de a sok pontatlan átadás meghiúsította a gólszerzési kísérleteket. Az is feltűnt, hogy nem igazán valósul meg a Mezey-féle taktika, az előző világbajnoki ciklusban oly sikeresen bevált letámadás.
    A 14. percben Wilson szabadrúgásánál későn lépett ki az egész magyar védelem, Worthington nem volt lesen, amikor megkapta a labdát, de Disztl Péter olyan ügyesen futott ki, hogy az észak-ír labdarúgó csakis az ő testét találhatta el lövésével.
    A 20. percben Hajszán kezdett nagy cselsorozatba, azután Kiprichhel játszott össze, de időben közbeléptek a vendégvédők.
    A 28. percben zavar támadt az addig oly biztos észak-ír védelemben: Kozma fejesével Kiprich meglódult, de ügyetlenül keresztbe lőtte a labdát a kapu előtt. Feltűnt, hogy Détári - talán néhány héttel ezelőtti térdműtétje miatt - meglehetősen visszafogottan játszik, nem érzi a ritmust, annál nagyobb élményt jelentettek Hajszán megmozdulásai.
    A 27. percben O,Neill veszélyes kitörési kísérletét hiúsította meg Sallai rutinos megoldással. Egy percre rá Hajszán újból nagyszerű cselt mutatott be - ezúttal a baloldalon -, Kiprichhez továbbított, akit a lövés pillanatában McDonald nem a legszabályosabban szerelt. Röthlisberger játékvezető akár tizenegyest is adhatott volna, de ehelyett továbbot intett...
    A 32. percben egy újabb ördöngős Hajszán-lefordulás hozta tűzbe a magyar szurkolókat, de gól helyett mindössze Détári gyenge lövése zárta az akciót. Wilson kapu fölött elszálló bombája volt a válasz, majd a félidő hátralévő perceiben már nem kerültek veszélybe a kapuk.

    A második félidőben cserélt a hazai együttes: Mészöly helyett Dajka László állt be, tehát a támadójátékot kívánta erősíteni Mezey György szövetségi kapitány. Továbbra is mezőnyfölényben játszott a magyar válogatott, s láthatóan minél előbb előnyhöz szeretett volna jutni.
    A 48. percben Garaba kapott sárga lapot egy szabálytalan szerelésért. Détári két lövéssel próbálkozott, azonban a védők időben közbeléptek. A második kísérletet követően McDonaldot rosszul találta el a labda, s rövid ápolásra szorult.
    Az 52. percben Nagy hibáját követően az észak-írek legfiatalabb játékosa, O,Neill került helyzetbe, de lövése nyomán a labda elkerülte a kaput. Két perc múlva D. Wilson kapott sárga lapot Bognár letalpalásáért, majd a szabadrúgást Détári 22 méterről remekül csavarta a felső sarok irányába, de balszerencséjére a labda a lécen csattant, s Bognár még javíthatott, azonban óriási helyzetben mellé gurított. Továbbra is a hazaiak uralták a mezőnyt. Kozma távolról próbálta bevenni a kaput, McKnight azonban üggyel-bajjal hárított.
    Az 59. percben a vendégek is cseréltek, O,Neill helyére Kevin Wilson jött be. Négy perccel később remek Sallai - Hajszán - Détári kombinációt követően nehezen szabadult fel a vendégek kapuja. Ezután Hajszán 12 méteres bombája épphogy elkerülte a felső sarkot. Az észak-ír csapat ebben az időszakban csak a rombolással törődött.
    A 65. percben Détári újabb szabadrúgáshoz jutott, 25 méteres bombáját McKnight szögletre ütötte.
    A 68. percben Dennison kapott sárga lapot a labda elrúgásáért.
    A 75. percben Kozma szabálytalankodott a magyar térfél közepén, ő kapta az újabb sárga lapot. Úgy tűnt, az észak-írek megmentik az egyik pontot. A nézőtéren sokan azt találgatták, mikor hozza be Mezey György a hosszú percek óta az észak-ír kapu mögött melegítő Vincze Istvánt.
    A 83. percben aztán pályára küldte. Hajszán helyett lépett pályára a Lecce csatára, ugyanakkor a vendégek is cseréltek, Clarke-ot Jimmy Quinn váltotta fel. Százhúsz másodperc elteltével Mezey György döntése igazolódott, amennyiben kellő időt hagyott Vinczének a bemelegítésre.
    A 85. percben ugyanis a Tatabányáról ,,elszármazott,, csatár az észak-ír kaputól mintegy 25 méternyire kapott labdát, egy csellel tisztára játszotta magát, majd 17 méterről lapos, ballábas lövést küldött a bal alsó sarokba. McKnight hiába vetődött, nem tudta elérni a nem túl erős, de pontosan helyezett labdát (1:0). Az utolsó percekben a vendégek minden mindegy alapon kitámadtak, a 90. percben volt is egy veszélyes szögletük, de a magyar védelem a helyén volt.

    Mint két óvatos sakkozó, úgy kezdték a csapatok a selejtezőt. Szinte nem is a labdával törődtek, hanem azt figyelték leplezetlen érdeklődéssel, hogy a másik mit lép? A magyar létszámfölény egyértelmű volt a középpályán, de hogy ebből nem fakadt mezőnyfölény, az egyszerűen magyarázható: sem Détári, sem Bognár, tehát a karmesterkedéssel megbízott két játékos nem tudta támadásba dobni az egész ügyesen mozgó két éket, Kiprichet és Hajszánt. Az észak-írek így könnyedén verték vissza a magyar próbálkozásokat. A másik oldalon Clarke egyedül tanyázott a magyar kaputól tisztes távolságra, de Mészöly mellett többször megzavarta a darabosnak tűnő Nagyot is. Úgy tűnt, a magyar védelmet alaposan túlbiztosították, sok volt a szabad ember. Sass, Garaba, Kozma alig vállalkozott arra, hogy előretörésekkel próbáljon rést ütni a vendégek védőfalán. Mindössze Sallai vette a bátorságot ahhoz, hogy Black őrzése mellett olykor meglóduljon előre. Ettől sem lett több a magyar helyzet, legfeljebb némileg nagyobb teher nehezedett a vendégvédelemre.

    Szünetben Mezey György szövetségi kapitány helyesen érzett rá arra, hogy Kiprich és Hajszán közé illene egy középcsatár is, ha gólt akar. Mészöly lement, Garaba vette át Clarke őrzését, és Dajkára várt a feladat, hogy helyzetbe kerüljön a két középső vendégvédő között. A szerkezeti változtatás hatott. A magyar válogatott a vendégek 16-osának környékére tette át székhelyét, és ha akadt is gond a támadásszövésben, azért egyre szebb dolgokat mutatott. Hol volt a hiba?
    A magyar játékosok csak ritkán tudtak a széleken az észak-ír védelmi állások mögé kerülni, Détári két parádés szabadrúgásánál pedig először a felső kapufa, majd McKnight mentett. Teltek a percek, egyértelmű volt a magyar fölény, de a szigetországi védelmen nyoma sem látszott a kétségbeesésnek. Sikerrel vészelte át a második félidő első 25 percének hazai akciósorozatát, olykor pedig a szerencsével sem állt hadilábon. Hogy feladatát, az egyik pont megszerzését nem tudta végrehajtani Billy Bingham legénysége, azért Mezey György a felelős. A magyar kapitány nemcsak jól váltott szünetben az alapálláson, de mesterien időzítette a gólt szerző Vincze István becserélését is.

    A magyar együttes - ha pontozásos sportágról lenne szó - sokkal nagyobb fölénnyel nyerte volna meg bemutatkozó vb-selejtezőjét, mint az 1:0. A második játékrészben olykor látványos játékkal rukkoltak elő a hazaiak, csak az volt a félő, hogy elúszik az egyik pont. Ezúttal is bebizonyosodott az aranyigazság: minden mérkőzés 90 percig tart. A magyar válogatott lelki tartását dicséri, hogy a sok balul sikerült második félidei támadásban sem őrlődött fel, volt ereje a hajrára is. Ezen az estén Sallai, Hajszán, Détári, a második félidőben pedig Kozma játszott igazán jól, Vincze pedig teljesítette néhányperces küldetését, eldöntötte a mérkőzést sorsát. A vendégcsapat a várt lelkes, a különös szineket nélkülöző játékkal rukkolt ki, minden erőfeszítése arra irányult, hogy idegenben ellopja az egyik pontot. Ez kiderült abból is, hogy a várt két ék helyett csak egyet dobtak csatába. Kitűnt a Kiprichet jól ellenőrző McClelland, a szívósan harcoló Donaghy, a rengeteget futó Black és az első 45 percben többször zavart okozó Clarke. vb-selejtező, 6. csoport:

    Magyarország - Észak-Írország 1:0 (0:0)
    Népstadion, 12 347 fizető néző, V: Röthlisberger (svájci)

    gólszerző: Vincze (85. p.)
    sárga lapok: Garaba (48. p.), Kozma (75. p.), illetve Donaghy (13. p.), D. Wilson (53. p.), Dennison (68. p.)


    A csoport állása:

    1. Észak-Írország 3 1 1 1 3-1 3 pont
    2. Magyarország 1 1 - - 1-0 2
    3. Irország 1 - 1 - 0-0 1
    4. Málta 1 - - 1 0-3 0

    Spanyolország még nem játszott.

    A csoport következő mérkőzése: Spanyolország - Írország, november 16-án.

    A mérkőzés után a magyar csapat öltözőjében Mezey György először meghatottan köszönetet mondott játékosainak a nagyszerű mérkőzésért, a lelkes játékért és a győzelemért, majd egy mondatban - mintegy megelőlegezve a néhány perccel később következő sajtótájékoztatót - így értékelt:

    - Hihetetlenül nehéz volt végigülni ezt a 90 percet a kispadon, Vincze Pistát már utolsó reményként küldtem pályára. Magam sem hittem volna, hogy góllal bizonyít.

    Garaba Imre, a magyar válogatott csapat kapitánya:
    - Úgy érzem, kielégítettük a közönség minden igényét, bár a találkozó a vártnál nehezebben alakult. Egy tíz emberrel védekező ellenféllel szemben azonban nem is lehetett könnyebb.

    Vincze István, az egyetlen találat szerzője:
    - Életem legboldogabb hét perce volt ez, amit most a pályán töltöttem. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy számítottam a gólomra. Bognártól kaptam a labdát, s egy csel után ballal minden teketória nélkül rálőttem. Bement Igazságtalanság lett volna, ha nem nyerjük meg ezt a mérkőzést.

    Disztl Péter:
    - Végigtámadtuk a 90 percet, nem is igen akadt dolgom. Nagyobb arányban is győzhettünk volna.

    Bognár György:
    - Második félidei játékunk olyan volt, amihez hasonlóra nem is nagyon emlékszem válogatottbeli pályafutásomból. Mégis úgy tűnt, nem nyerjük meg a mérkőzést. Ilyen a futball, sokszor a végeredmény nem fejezi ki a két csapat közötti különbséget. Ha Máltán is győzünk, ugyanúgy négy ponttal rajtolunk, mint a négy évvel ezelőtti vb-selejtező sorozaton. Szép lenne, ha ismétlődne a múlt

    Egervári Sándor, Mezey György egyik segítője:
    - Feszült hangulatú találkozó volt, parádés második félidőnkkel nyertünk.

    Török Péter, az MLSZ főtitkára:
    - Nagy iramú, küzdelmes volt a mérkőzés, s az óriási akarás a végére jó játékkal is párosult.

    Luis Suarez, a Magyarországgal egy csoportban lévő Spanyolország szövetségi kapitánya:
    - A hazai csapat feltétlenül megérdemelte a győzelmet, helyzetek sokaságát dolgozta ki. Ám dolgukat rendkívüli módon megnehezítette a jól szervezett, szívós észak-ír védelem. Saját gyakorlatomból tudom, milyen nehéz egy ilyen összecsapást megnyerni. Az egész magyar csapat tetszett, nagyszerű gárdát hozott össze Mezey György. A továbbjutási esélyekről azonban még korai lenne bármit is mondani, a sorozat nagy része még hátravan, mi például eddig nem is játszottunk.

    A találkozót követően az észak-ír labdarúgók igen elkeseredett hangulatban vonultak az öltözőbe. A csapatkapitány John McClelland láthatóan nehezen vette tudomásul, hogy vereséget szenvedett csapata.
    - Nagyon nehéz mérkőzés volt, kissé csalódottak vagyunk, mivel csak a hajrában kaptuk be a mindent eldöntő gólt. Egyébként úgy érzem, a magyarok ma jobbak voltak.

    A Southampton csatára, Colin Clarke is hasonlóképp vélekedett.
    - Egy ideig jól tartottuk magunkat, de ezúttal nem sikerült a tervezett pontszerzés. Remélem, odahaza szerencsésebbek leszünk.

    A Celtic színeiben már megismert Anton Rogan a BEK-ellenfelet, a Bp. Honvédot hasonlította össze a szerdai együttessel.
    - Nem erre számítottam, ez egy teljesen más stílusban játszó gárda volt.

    Este nyolc órakor a két szövetségi kapitány sajtótájékoztatót tartott, amelyen értékelték az összecsapást. Először Billy Bingham kapott szót. A szakvezető gratulált kollégájának, Mezey Györgynek, majd a következőket mondta:

    - Nagy csalódás számomra, hogy ilyen közel a hármas sípszóhoz, kaptuk a találatot. Úgy érzem, az első félidőben jól játszottunk, fordulás után azonban nehezen álltuk a rohamokat. Ami a magyar csapat játékát illeti, arról nem szeretnék beszélni, annak megítélése kollégám feladata.
    Az esélyeket illetően Bingham elmondta, hogy nem katasztrófa, ami az észak-ír együttessel történt, hiszen még messze a sorozat vége. Nyilatkozatát így folytatta:
    - Együttesünk igen fiatal, s ez a találkozó sok hasznos tapasztalattal szolgálhat számunkra. Játékosaim közül Donaghy, Black, valamint Rogan teljesítményével voltam maradéktalanul elégedett.

    A további kérdéseket a magyar válogatott szövetségi kapitányának, Mezey Györgynek tették fel a jelenlévők. A szakvezető a mérkőzés értékelését három pontban foglalta össze.
    - Először is el kell mondanom, hogy nagyon örülök a győzelemnek. Másodszor meg kell említenem, hogy kissé tartottunk a közönségtől, mivel szerintem helytelen volt közölni a mérkőzésért járó bruttó pénzjutalmat, hiszen a játékosok valójában ennek a felét sem kapják kézhez. Végül őszintén irigylem Billy Bingham kollégámat, aki különösebb lelki válság nélkül könyvelhette el csapata vereségét. Erre nem hiszem, hogy magyar szakvezetőnek lehetősége lenne. A találkozót a következőképpen értékelte a magyar válogatott vezetője:

    - Ami az ellenfelet illeti, tökéletesen védekezett, s meg kell mondjam, kaphattunk volna gólt, mivel néha védelmünk túlságosan kinyílt. Az első félidőben volt egy tizenegyes-gyanús helyzetünk, úgy érzem, ha azt megadja a játékvezető, könnyebben nyerhettünk volna. Hozzá kell tennem azonban, hogy ezt a vetélytársat nem csak nekünk, hanem bármelyik válogatottnak nagy dolog legyőzni. A játékunkban több pozitívumot fedeztem fel. Ilyen volt például, hogy nem roppant össze a csapat, a nehéz periódusokat követően is sikerült új lendületet venni. Maradéktalanul szeretném megdicsérni játékosaimat, hiszen hiába jó a taktika, nélkülük ez nem sokat ért volna.
    A szövetségi kapitány leginkább Bognár teljesítményével volt elégedett. Szerinte Détári jó kezdés után kissé elfáradt.

    forrás:
    MTI
     
  5. avatar: ingersheim
    2011.05.21, 17:14 (szerk.: 2022.02.25, 15:03)
    Mezey György:
    Mindenekelőtt szeretném kiemelni: az észak-írek elleni győzelmünket nagy sikernek tekintem, két okból is:
    - a magyar válogatott játékosai a mérkőzés teljes ideje alatt töretlen lendülettel, megalkuvás nélkül küzdöttek, egy pillanatra sem veszítették el a győzelembe vetett hitüket, így a hosszú ideig tartó eredménytelenség ellenére is nagyon izgalmas és érdekes mérkőzést játszottak.
    - a négy védővel és az öt középpályással élő falat húzott az észak-ír válogatott, ezzel a felállással hallatlanul nehéz feladatot adott volna fel a világ legjobb, legösszeszokottabb csapatának is.
    Vinczét mindenképp be akartam hozni. Ő az a játékos, aki sok esetben helyzet nélkül is lő gólt... Igen ám, de ki helyett? Végül a kitűnően focizó Hajszán mellett döntöttünk. Ő ugyanis jobbára a védővonalból finom cselekkel próbálkozik. Az egyre sűrűsödő védelemben egyre fáradtabban azonban mindinkább csökkentek esélyei, Vincze viszont kicsit távolabbról indul. Úgy éreztük, most már csak ez az esély. Egy kicsit közelebb kerülve átlőni... Sikerült.

    Foci, 1988. október 28.
     
  6. avatar: fgymat
    2009.05.24, 08:13 (szerk.: 2022.02.25, 15:02)
    Észak-Írország válogatottjával most találkoztunk első alkalommal és mindjárt egy fontos sorozat első mérkőzésén.

    A magyar csapat nem udvariaskodott. Az első pillanattól kezdve végig támadtuk az egész találkozót. A vendégek pedig elszántan és eredményesen védekeztek.

    Már lélekben mindenki elkönyvelte, hogy ez a selejtező sorozat hazai pontvesztéssel kezdődik. Talán csak a szövetségi kapitány nem gondolta így. Cserét határozott el. A pályára küldte Vinczét, nyilvánvalóan azzal a feladattal, hogy a friss csatár megszerezze, azt a nagyon hiányzó vezető gólt. Pilu nem próbálta meg áttörni a védőfalat, hanem inkább megeresztett egy távoli lövést. Ezzel a bombával, három perccel a csere után, 21 méterről a kapuba vágta a labdát.

    A válogatott játéka nem volt igazán bíztató, de tétmérkőzésen az eredmény mindennél fontosabb.

    forrás:
    mafoci
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2009.03.08, 19:02 (szerk.: 2022.02.25, 15:02)