magyarfutball.hu

Nyíregyházi Vasutas Spartacus SC - Újpesti Dózsa SC 1 : 0 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.11.22, 20:30
    NYÍREGYHÁZA—Ú. DÓZSA 1-0 (0-0)

    Nyíregyháza: Varga A. — Polyák, Gáspár,Szűcs, Varga J. — Moldván, Halász (Imre, 70. p.), Farkas — Kiss, Fecsku,Vágó (Czeczeli, 46. p.).
    Ú. Dózsa: Kollár — Szűcs, Tóth, Sarlós,Árky — Szabó, Szebegyinszky, Steidl(Kardos, 46. p.) — Kiss, Törőcsik, Kisznyér.

    Nyíregyháza, 17.000 néző. Jv.: Németh.

    Az influenza, no és a „lelki masszázs” miatt a hét közepe óta karanténba dugott sereghajtó nyíregyházi csapat félelme jogosnak bizonyult; hajdani mestere, Temesvári Miklós sokáig hatásos taktikát dolgozott ki ellenük. Ily módon a két nyírségi kulcsjátékos, Kiss és Moldván megfelelő testőrséggel találta szemben magát. Ám a játék zömét a középpályán szőni akaró, s a döntetlenbe könnyen beleegyező lilák nem tudtak felülkerekedni az első részben.

    Szünet után a hazaiak támadásaiban már fellelhetők voltak tudatos elemek is. A találkozót a sérüléséből felépült és fél esztendei kihagyás után a hazai környezetben először pályára lépő Czeczeli döntötte el; az ellene elkövetett szabálytalanság után szabadrúgásból, 28 méterről hatalmas gólt lőtt az egyébként jól védő Kollár hálójába. Az utolsó percekben csaknem elszabadultak az indulatok, drámai csata folyt a meglepően jó talajú játéktéren. A szabolcsiak körömszakadtáig védték előnyüket, a „körülbástyázott”, szinte lövészárok benyomását keltő tizenhatoson belül még akadt lehetőség a fővárosiaknak, ám ennek elhibázásával a két, nagyon fontos pont megérdemelten maradt a harcosabb gárda birtokában (1-0).

    Gól: Czeczeli, 80. p.


    Népszabadság, 1983. március 06.