magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Újpesti Dózsa SC 0 : 3 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.11.14, 19:35 (szerk.: 2016.11.14, 19:36)
    TÖBB MINT 40000 NÉZŐ A RANGADÓKON

    Felnőttek az újpesti fiatalok

    A fővárosi riválisok az ősszel utoljára találkoztak a Népstadionban, ahol újólag bebizonyosodott: a kettős rangadóknak varázsuk van. Pontosan 38 838 fizető néző „szurkolta le a pénzét” a totójubileum alkalmából vasárnap rendezett mérkőzéseken, s ha a hangulat már-már az egykori csaták légkörére emlékeztetett, a játék kevésbé. A négy együttes közül csupán a foghíjasnak minősített Ú. Dózsa lehet büszke meglepően imponáló teljesítményére.

    Totógyilkos mérkőzés volt az FTC—Ú. Dózsa (0-3) találkozó, hiszen a közönség jó része nagy tétben fogadott volna a ferencvárosi győzelemre. Az újpestiek ugyanis „cserecsapatukkal” álltak fel, hiányzott Kovács J., Nagy, Törőcsik és még sokan mások. Temesvári edző a 17 esztendős Karácsonyit is a pályára küldte, míg a jobbszélső Árkyt a balhátvéd posztjára vezényelte. A rossz jelek ellenére mégis a lilák diktáltak, pedig az FTC-ben csupán a sérült Nyilasi nem játszott, ám úgy látszik, ez is sok volt. Tóth jelest érdemelt, úgy irányította az Ú. Dózsa védelmét, Szabót nemcsak a haja miatt becézték „vörös ördögnek”, Kisznyér egy hosszútávfutó elszántságával ingázott, ráadásul nagyvonalú átadásokkal, ravasz góllal hívta fel magára a figyelmet.
    Temesvári Miklós szinte a találkozó után sem hitte el a történteket: „Nagy meglepetés számomra is a fiatalok kitűnő játéka; a jelek szerint a madridi kupamérkőzés nem viselte meg az együttest.”
    A csapatkapitány Tóth Józsefet is váratlanul érte a siker: „Legfeljebb a döntetlenben bíztam, de az FTC túlságosan lekezelt bennünket. Ilyen akarással a Real Madriddal szemben sem vagyunk esélytelenek, ha Törőcsik visszatér, a Göteborg kiverése után újabb bravúrt hajthatunk végre.”
    A Ferencváros öltözőjében „zürichi” hangulat volt, a játékosok nehezen tudták megemészteni, hogy a Tatabánya hazai veresége (0-1 a Haladás ellen) mellett ők szolgáltatták a vasárnap második szenzációját.
    Hargitay Károly, a klub elnökhelyettese, így kommentált: „Ott folytattuk, ahol szerdán a svájciak ellen abbahagytuk.”
    (Ez egyébként hízelgő vélemény, mert az FTC gyengébben játszott, mint a hétközi kupamérkőzésen.
    Zsiborás „lepkézett”, Jancsika csak Jaczina játékvezetőnek köszönhette, hogy nem hozott össze egy 11-est, még Szokolai is bágyadt volt, pedig a legutóbbi hetekben igazán agilisan futballozott. A két kupacsapat közül így az Ú. Dózsa vizsgázott kitűnőre, az FTC legfeljebb abban reménykedhet, hogy ennél csak jobb jöhet.


    Népszabadság, 1982. október 26.
     
  2. avatar: magyarfutball.hu