magyarfutball.hu

ASVS Dukla Praha - Újpesti Dózsa SC 2 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
Bajnokok Európai Kupája, 1. forduló
helyszín : Prága, Stadion Na Julisce
játékvezető : Eschweiler Walter (NSZK)
nézőszámok:
  1. web.telecom.cz: 17.000
  2. Népsport: 30.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.11.08, 21:25 (szerk.: 2016.11.08, 21:27)
    Az egyórás repülőút alatt kedd délután tízezer méter magasban a csapattal utazó szurkolók igyekeztek jó hangulatra deríteni az Ú. Dózsa labdarúgóit. (Néhányan már előre ittak is egy-egy pohárral a továbbjutásra.) Várhidi Pál edző is megnyugodott, elsősorban azért, mert Fekete vállalta a játékot.

    — Nagy szükség lesz rá, különösen az ellentámadások befejezésénél — mondotta az edző. — Csak akkor juthatunk ugyanis tovább, ha gólt szerzünk, mert ellenfelünknek a budapesti 2-3 után az 1-0 is elég. Az sem volna rossz, ha az elején sikerülne vezetést szereznünk.

    Az előjelekből ítélve nagy harcra, izgalmas 90 percre van kilátás a két bajnokcsapat között. Kérdés, hogy az újpestiek állják-e majd a közönség buzdításával rohamozó Dukla-csatárok rohamait.


    Népszabadság, 1979. október 03.



    Alulmaradt az Ú. Dózsa

    EK: Dukla-Ú. Dózsa 2-0 (1-0)
    Prága, október 3.

    — Magunkat okolhatjuk a kiesésért — mondta Várhidi Pál edző a mérkőzés után. — Az utolsó három percig kezünkben volt a lehetőség a továbbjutásra, de csatársorunk képtelen volt az egyenlítésre. Fazekas három gólszerzési alkalmat is elszalasztott. A találkozót tulajdonképpen Budapesten vesztettük el.

    Mindenesetre a Dukla nem egykönnyen jutott tovább. A hazai pálya, a 18 ezer néző hangorkánja is kevés volt ahhoz, hogy irányítsa a mérkőzést a csehszlovák bajnok. Az újpesti védelem jól működött, az első félidőben szinte lövéshez sem engedte jutni a gólkirály Nehodát. A 23. percben szerencsés szabadrúgásból Vizek ugyan gólt szerzett, ezzel a Dukla már félig páholyban volt, de semmiesetre sem érezhette magát nyugodtan. A gól után az Ú. Dózsa ugyanis többet támadott, de Tóth A., majd Fekete célzott rosszul a kapu előtt. Még nagyobb helyzete adódott Fazekasnak, aki teljesen egyedül állt,és a kapus mellett laposan akart a sarokba továbbítani, de Netolicka kétségbeesett vetődéssel szögletre tolta a labdát.

    Szünet után sem ment a játék a hazai együttesnek, sokszor technikai szabálytalanságokkal igyekezett a folyamatos játékot megszakítani. (Eschweiler bíró osztogatta is a sárga lapokat, sajnos a törlesztéssel törődő újpestiek közül is négy játékosnak.) Ekkor kellett volna egy igazi csatár, aki elég merész ahhoz, hogy betörjön a betonvédelembe, s nem olyanok, akik a lábukat kapkodják. Így aztán csak a levegőben lógott az egyenlítés, hiába újultak meg az újpesti támadások. Közben az idő vészesen múlott, s a 87. percben pedig minden remény szertefoszlott; a szemfüles Nehoda egy ellenakció végén betalált a hálóba. (2-0).

    Kemény küzdelem volt a visszavágó. A Dukla rámenősebb, erőszakosabb játékmodorával nyert. Az Ú.Dózsa becsületesen küzdött, de csatárok nélkül, eleve kiesésre volt ítélve.


    Népszabadság, 1979. október 04.
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
     
  3. avatar: fgymat
    2011.09.13, 20:59 (szerk.: 2014.03.27, 13:58)
     
  4. avatar: fgymat
    2009.04.12, 21:45
    Továbbjutott a Dukla Praha, 4-3-as összesítéssel.