magyarfutball.hu

Spanyolország - Magyarország 2 : 1* 20:00 * hosszabbítás után

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
 1. Spanyolország - Magyarország 1964
videók
mérkőzés értékelése
Európabajnokság 1964, Spanyolország, elődöntő
410. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Madrid, Estadio Santiago Bernabeu
játékvezető : Blavier Arthur (Belgium)
nézőszámok:
 1. nso.hu: 75.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: Zsorzsinju
  2017.12.11, 13:27
  Spain 2 Hungary 1 (after extra time)
  Estadio Santiago Bernabéu, Madrid (34,713)
  17 June 1964

  The hosts had to work very hard to beat a talented Hungarian side and needed extra time after Nagy pulled Hungary level with six minutes of normal time left.

  (José M. Casero, Bjorn Toulouse)

  http://www.historicalkits.co.uk/international/tournaments/euro_1964/euro-1964.html
   
 2. avatar: Zsorzsinju
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
   
 4. avatar: wmisharin
  2012.06.16, 16:06 (szerk.: 2018.02.02, 18:44)
  Появляются перед ЧЕ 2012 архивные снимки. Этот дан со ссылкой на "Кепеш шпорт"...
  kép
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2010.03.30, 20:40 (szerk.: 2018.02.02, 18:38)
   
 6. avatar: fgymat
  2009.05.22, 21:18
  Az előző mérkőzésen a franciák ellen megsérült Sándor és Fenyvesi dr. ez utóbbi végülis tudta vállalni a játékot, de Sándort nélkülözni kellett. Bene 20 évesen 7. válogatott mérkőzésén a jobbszélső posztjára került. Tichy és Albert most is a középcsatár posztján szerepeltek és Nagy segítette a támadásokat. A spanyol csatárok semlegesítése látszott a legfontosabb és természetesen a legnehezebb feladatnak. Négyen különleges figyelemben részesültek. Fenyvesi dr. "kapta" Amanciot, Mészölynek kellett semlegesítenie Marcelinot, Siposnak pedig Peredát kellett őriznie. A legveszélyesebbnek tartott Suárezt Komorának kellett megakadályoznia a játékmesteri feladatok ellátásában.

  Nézzük mi történt a találkozón: 36.perc: A 16-os sarkánál Suárez cselezte tisztára magát majd beívelte a labdát pontosan a felugró Pereda fejére, aki 7 méterről védhetetlen fejest "ragasztott" a bal sarokba 1:0. 85.perc: Iríbar 2-3 méterrel a kapu előtt állva figyelte amint Tichy hozta fel a labdát a jobbösszekötő helyén. A magyar csatár nagyszerűen ismerte fel a lehetőséget és megpróbálta átemelni a kapus felett a labdát. A spanyol kapuvédőnek nagyon kellett nyújtózkodnia, de végül sikerült elérnie a labdát, amit megszerezni már nem tudott és a kipattanó labda ott pattogott a kapu előtt. Azonnal négyen is lecsaptak, közöttük két spanyol védő is. A leggyorsabb, legügyesebb azonban Bene volt, akiről végül is a spanyol kapu bal sarkába került a labda 1:1. Mivel a játékvezető a spanyol játékosok rendkívül heves reklamálása ellenére, a partjelzővel való konzultálása után megadta a gólt és a hátralévő 5 percben újabb találat már nem esett így 2*15 perc hosszabbítás következett. 113.perc: Zoco fejese nyomán szállt a magyar kapu felé a labda. Szentmihályi elvetődött és biztosan megakadályozta volna a gólt, de az 5-ösnél berobbanó Amancio a kapu közepébe továbbította a labdát 2:1.


  A tét a döntőbe jutás volt, ami rendkívüli teljesítményre késztette mind a két csapatot. A továbbjutó Spanyolország. Iribar a spanyolok kapusa kijelentette: " Ilyen jó csapat ellen még életemben nem védtem!"

  Ilyenkor talán már nem is számít, hogy csapatunk jó teljesítményt nyújtott, hiszen a siker el maradt. Bene előtt háromszor is nyílt lehetőség a gólszerzésre, de mindegyik kimaradt és Albert is halványabb volt az elvárhatónál. Nem sikerült Suarez semlegesítése sem, aminek következtében sikerrel tudta ellátni játékmesteri feladatait. A legjobb Szentmihályi volt, aki csodálatos védéseket mutatott be, sajnos nem eleget.


  forrás:
  mafoci