magyarfutball.hu

Franciaország - Magyarország 1 : 3 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
  1. Franciaország - Magyarország 1964
  2. Franciaország - Magyarország 1964
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.06.18, 19:15
    Baróti Lajos szövetséqi kapi­tány: Megérdemelten nyer­tünk. Lelkesen, szervezetten, ésszerűen játszott a csapat. Nekem különösen Tichy, Albert és a védelem játéka tetszett.

    Illovszky Rudolf szövetségi edző: Az I. félidőben jól ment a játék a fiúknak. Szünet után a franciák egy negyedórán át veszélyesen támadtak, de aztán megint a mieink vették kezük, be a játék irányítását. Sárosi, Nagy. Sípos, Albert és Tichy nyújtotta a legtöbbet.

    Verriest francia szövetségi ka­pitány: Számomra nagy csalódást hozott a mi játékunk. Az ered­ményt igazságosnak tartom.

    Guerin francia szövetségi ed­ző: Védelmünk Igen gyengén ját­szott. Sokan azt mondják, hogy a két gyors magyar gól döntötte el a mérkőzést, s hogy ez a véletlen műve volt. Olyan csapatnál azon­ban, ahol két olyan csatár van, mint Albert és Tichy, nincsenek véletlenek.

    Népsport, 1964.04.26
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2021.06.17, 17:22
    kép
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
     
  4. avatar: ingersheim
    2015.10.31, 21:06
    A franciák elleni negyeddöntő parádésra sikeredett! Párizsban 3:1-re nyertünk Tichy két és Albert egy góljával. A meccs rendkívül egyoldalúságát érzékeltette az egyik francia lap megjegyzése: "Piros macskák, kék egerek".

    FFT - 2014. december
     
  5. avatar: fgymat
    2009.01.27, 22:34 (szerk.: 2021.06.17, 17:23)
    Csapatunk a repülőtéren találkozott a Reál Madrid játékosával, Di Stefanóval, aki azt jósolta, mint mások: nehéz mérkőzés vár a magyar csapatra, a franciák gyorsabbak nálunk.

    Lehet, hogy egyébként gyorsabbak voltak, de most... Sokkal jobban kezdtük a mérkőzést és az első negyedóra végére folyamatos akcióink meg hozták gyümölcsüket. Két perc alatt kétszer találtak csatáraink a francia hálóba. A félidő hátra lévő részében is fölényben játszottunk.
    A második játékrészben még mindig az történt amit mi akartunk. Csatáraink szellemesen, ügyesen szőtték az akciókat, a védelem pedig fegyelmezetten és magabiztosan látta el feladatát. Érdekes jelenet volt, amikor Tichy berúgta válogatottunk harmadik gólját. Karjait széttárta és sírva fakadt. Ezt a jelenetet a francia televízióban is többször lehetett látni. De mintha ez a gól lett volna az ébresztő a hazai csapatnak. Fergeteges hajrába kezdtek. Az első, a meglepetés erejével ható góljuk után azonban többször már nem boldogultak a védelmünkkel.

    A magyar csapat játéka még a francia közönségnek is tetszett és levonuló válogatottunknak tapssal köszönte meg a számukra nem sikeres, de legalább szép találkozót. Mindenki elismerte labdarúgóink teljesítményét és azt mondogatták: ilyen jó magyar csapattól nem volt szégyen kikapni.

    forrás:
    mafoci