magyarfutball.hu

Magyarország - Svédország 2 : 2 13:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2016.02.25, 20:02
  England refuse tactical advice and get walloped 6-3
  George Raynor is the most successful English international manager of all-time; not with England but with Sweden.
  Raynor was in charge of the Swedish team that travelled to Budapest in November of 1953. The Hungarians at this time were known as the Golden Team and history has proven them to be one of the finest international sides of all-time. Between 1949 and 1956 the Hungarians were unbeatable at home but Raynor did his homework and his tactics ensured that the Swedes left with a creditable 2-2 draw under their belts. One of only four times that the Hungarians failed to win in Budapest during this era.
  Ten days after the draw with Sweden the Hungarians travelled to Wembley for a showdown with England who were undefeated at home to continental opposition. Raynor tried to give the English some sound tactical advice. Man-marking Nandor Hidegkuti was he claimed the key to stopping the Hungarians. His advice met with opposition and by all accounts he was told, “Can you really expect Stanley Matthews to track back?”
  Of course Hidegkuti wasn’t man-marked and he went on to score a hattrick as Hungary demolished England 6-3 in what became known as the Match of the Century.

  https://www.facebook.com/601224409976264/photos/a.601244719974233.1073741828.601224409976264/884389624993073/?type=3
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
   
 3. avatar: fgymat
  2009.01.16, 18:56
  Ez volt válogatottunk első mérkőzése a nemrég (augusztus 20-án) átadott Népstadionban.
  A két válogatott megelőző három találkozása magyar győzelmet hozott. Bizonyára ez is oka volt annak, hogy nem készültünk föl megfelelően. Szinte csak az ösztöneinkre hagyatkozva, kellően megbeszélt taktika nélkül léptünk a pályára.

  A vendégek taktikája gyorsan láthatóvá vált. Mindenki legfontosabb feladata, mindenáron meg kell védeni a kaput. Gyakran tíz emberrel védekeztek. Így is rengeteg helyzetet teremtettünk, de csatáraink körülményeskedése miatt egyet sem sikerült gólra váltani. Háromszor sikerült telibe találni a kapufát és Puskás egy 11-est is kihagyott.
  A második félidőben fokozódott a meglepetés, hiszen az egyik előre vágott labdából a vendégek megszerezték a vezetést. Majdnem negyedórán keresztül vesztésre álltunk. Csak a mérkőzés utolsó részében sikerült betalálni a svéd kapuba. Négy perc alatt kétszer. Úgy látszott, ha nehezen is de most is győzelemmel zárunk. Az utolsó percekben azonban sikerült vendégeinknek kiegyenlíteniük és a sportszerű magyar közönség tapsa mellett vonulhattak le a pályáról.

  A svédek a szó szoros értelmében "kibekkelték" a meccset. Elsősorban védelmüknek köszönhették a sikert, de ebbe "besegített" a magyar válogatott vártnál gyengébb szereplése is.
  Pozitívuma is volt a döntetlennek: elaltatta az angolok figyelmét, minket pedig az angolok elleni találkozó előtt komolyabb felkészülésre sarkalt.
  Csak kettőt idézzünk az angol lapokból:
  "A magyar játékosoknak kitűnő a technikájuk, boszorkányos a labdakezelésük, de rövid adogatásokkal felépülő támadásaik ellen a tömörülő védelem mindig eredményesen léphet közbe. Nem kell félni a magyaroktól. Az angol közönség bátran fogadhat az angol győzelemre."
  "Súlyosan csalódnánk, ha az angol válogatott nem győzne könnyen a magyarok ellen."


  forrás:
  mafoci