magyarfutball.hu

Budapesti Dózsa SK - Budapesti Honvéd SE 5 : 2 17:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2018.04.22, 21:35 (szerk.: 2018.04.23, 22:58)
    Bp. Dózsa—Bp. Honvéd 5:2 (2:1)

    Dózsa-stadion, 22.000 néző. Vezette: Dankó (Anqyal, Boross).
    Góllövő: Puskás, Deák, Samus, Egresi, Deák, Puskás, Virág.

    Bp. Dózsa: Henni — Rajna, Várhidi, Balogh II — Borsányi, Gyurik — Egresi, Samus, Deák, Virág, Tóth.
    Edző: Jávor Pál

    Bp. Honvéd: Grosics — Tóth III, Lóránt, Kovács — Bozsik, Bányai — Budai II, Kocsis, Babolcsay, Puskás, Czibor.
    Edző: Kalmár Jenő.

    Népsport, 1953. június 01.
     
  2. avatar: heimo
    2018.04.22, 21:21
    A labdarúgóbajnokság 11. fordulójában a bajnokcsapat elszenvedte ez idei első vereségét. A Bp. Honvéd változatos küzdelemben 5:2 arányú vereséget szenvedett a Bp. Dózsa csapatától.

    A Dózsa erősen megfiatalított csapata hatalmas lelkesedéssel küzdött. A fiatal játékosok nem ismertek elveszett labdát és megoldhatatlan helyzetet. Remekül védekeztek, sokat és lendületesen támadtak, s — különösen az első félidőben — még számos kitűnő helyzetet ki is hagytak. A Honvéd szép és szellemes támadásokat vezetett, a csatárok jól húztak a kapura, de egyrészt a védelem sűrű bizonytalankodása miatt, másrészt a csatársor, de mindenekelőtt Bozsik erőtlen játéka folytán a támadások nem jártak megfelelő eredménnyel, a védelmet pedig felőrölték a Dózsa viharos támadásai.

    Külön ki kell emelnünk a Dózsa két fedezetének, Borsányinak és Gyuriknak nagy munkabírását, okos játékát, amely nagy mértékben hozzájárult a Dózsa győzelméhez. A csatársorban a sokszor mélyen hátrahúzódva játszó, a védelemben is segítő Tóth remekelt, de Egresi, Samus, Virág, majd a helyette beálló ifjúsági Pásztor, sőt a II. félidőben még Deák is hatalmas akarással és lendülettel játszott. A védelem tagjai is egymást múlták felül.

    A Honvédnak éppen legjobbjai mondottak csődöt. Elsősorban Bozsik és Kocsis. Mindketten kényelmesen, finomkodva játszottak. Puskás jól kezdett, de hamar elvesztette kedvét. Budai és Czibor igyekezete ilyen körülmények között nem volt elég a győzelem kiharcolásához.

    Bp. Dózsa— Bp. Honvéd 5:2 (2:1)
    Dózsa-stadion, 22.000 néző, vezette Dankó.

    Az évad legszebb mérkőzése. Az első 25 és az utolsó tíz perc mutatta csak az igazi Honvédot, közben a Dózsa volt nagy fölényben.

    A gólok sorrendje: Puskás, Deák, Samus, Egresi, Deák, Puskás, Virág.
    A mezőny legjobbja: Tóth (Dózsa).

    Népszava, 1953. június 02.
     
  3. avatar: heimo
    2018.04.22, 21:10
    A Bp. Dózsa kitűnő játékkal legyőzte a Bp. Honvéd csapatát

    Az elsőosztályú labdarúgó-bajnokságban vasárnap ismét teljes forduló volt. A két legérdekesebb mérkőzést az újpesti stadionban játszották. A Bp. Bástya biztosan nyert a Bp. Postás ellen, a Bp. Dózsa—Bp. Honvéd találkozó váratlan eredménnyel végződött. Az első gólt ugyan a Bp. Honvéd érte el, de azután a Bp. Dózsa mind több támadást vezetett és a második félidőben kitűnő játékkal valósággal lerohanta eddig veretlen ellenfelét, a bajnokcsapatot. A Bp. Dózsa az 5:2 arányú győzelmet megérdemelte, csapata végig igen lelkesen, harcosan küzdött, örvendetes volt a Bp. Dózsa fiatal labdarúgóinak, Várhidinak, Rajnának, Borsányinak, Pásztornak és a második félidőben beállt Fazekas kapusnak a nagyszerű szereplése, de jól játszottak a többiek is, akik közül Deák két gólt rúgott. A Bp. Honvéd csapatán a visszaesés jelei mutatkoznak, már a múlt héten is pontot vesztett, s ezúttal még erőtlenebbül, fáradtabban mozgott. Az együttesben különösen a védelemben voltak gyenge pontok, de a csatársorban játszó válogatottak sincsenek megfelelő formában.

    Bp. Dózsa—Bp. Honvéd 5:2 (2:1) Dózsa-stadion. 15.000 néző

    A Bp. Dózsa mindvégig nagyszerű teljesítményt nyújtott. A második félidőben a Bp. Honvéd gyengén működő védelme nem tudta feltartóztatni a Bp. Dózsa eredményes támadásait.

    Góllövő: Deák (2), Samus, Virág, Egresi, illetve Puskás (2).

    Szabad Nép, 1953. június 01.