magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Budapesti AK 5 : 1 17:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.16, 14:22 (szerk.: 2022.08.24, 20:31)
    Ferencvárosi Torna Klub—Budapesti Atlétikai Klub 5:1. (2:0.)

    A soroksári-uti pálya rég nem látott annyi kö­zönséget, mint most vasárnap a fenti mérkőzés al­kalmával. Részint a FTK. hívei, részint pedig azok,akik esetleg valami meglepetésre számítottak, nagy­számban keresték fel a távol fekvő pályát.
    A mérkőzés megérdemelte a nagy édreklödést, mert az a kis pályán mindig változatos és izgalmas volt. A jobb csapat természetesen a kitűnő formá­ban levő FTK. volt, melynek csapatában ismét ját­szott dr. В о r'b á s Gáspár. A BAK. csapata azon­ban méltó ellenfél volt és ha a FTK. csatársora ez­úttal nem játszik feltűnően jól, úgy könnyen más le­hetett volna az eredmény.
    A 7-ik percben К о r ó d у lövi a mérkőzés, első goalját, mely erősen off-sideizü volt. Változatos játék után a 30-ik percben a jobbösszekötő Kucsera lövi a második goalt, mig a Borbás által lőtt harma­dik goalt a bíró nem ítélte meg.
    Helycsere után a FTK. nagvobb fölénybe kerül és csakhamar eléri a harmadik goalt, mely után a BAK. is goalhoz jut tizenegy méteres büntetőrugás révén. A játék végéig a FTK. a csatársor szépen operáló jobboldala révén még két goalt rúg, méltó győzelemmel fejezvén be ezáltal a bajnokságért foly­tatott nagyszerű küzdelmet.
    Bíró Fehéry Ákos volt.

    Pesti Napló 1917 május 31.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.07.10, 23:00 (szerk.: 2021.07.11, 11:28)
    F. T. C. — B. A. K. 5:1

    (Soroksári-uti pálya.) A B. A. K. korántsem vál­totta be az utolsó formái alapján jogosan hozzáfűzött reményeket, mert a zöld-fehérek igen könnyen, váratla­nul nagy goalaránynyal győztek és ezzel végleg meg­nyerték Magyarország 1909—1910, évi football bajnok­ságát huszonhét ponttal.

    A mérkőzés lefolyása az első félidőben változatos volt, de a bajnokcsapat többet és jóval veszélyesebben támadott, mert a B. A. K.-nál a támadások rendszerint gyenge lövéssel végződtek.
    Az F. T. C.-nél különösen a csatársor játéka tet­szett. Mind az öt csatár, de főleg az olaszok ellen oly gyengén játszó Korody és Weisz voltak jók.
    A B. A. K.-nál a védelem nem mutatta a várt for­mát. Egyedül Grosz II. kapus volt jó. A fedezetek csak a labda elszedésére törekedtek, a csatársort azonban nem támogatták. A csatársor támadásai, mind Grosz I, le­futásain alapultak. A mérkőzés fair lefolyású volt.

    Az első félidőt a B. A. K. támadása nyitja meg, de Gálos veszélyesnek látszó támadását Rumbold akasztja meg. Két perczczel később Kucsera kiszökik, Korodyhoz tolja a labdát, ki védhetetlen goalt rúg (6. p.). Vál­tozatos játék után Korody fut le, de Gross II. korner árán ment (20. p.). Borbás támadása ugyancsak kornert eredményez (24. p.), mig Grosz I. lefutása Fritznek ad munkát, Weisz gyönyörű támadásából lett a másodk goal, a melyet Kucsera rúgott (32. p.). Borbás lefutása is goalt eredményez, a mit a biró azonban nem ad meg. A hátralévő időben mindkét csapat egy-egy eredménytelen kornert rúg.

    Félidő 2: 0.

    A második félidőben a zöld-fehérek még vehemen­sebben támadnak, de Grosz II. minden támadást le­szerel. A B. A. K. csak Grosz I. és Gálos révén jut táma­dáshoz. A huszonkettedik perczben Borbás—Korody összjátékából utóbbi szépen helyezett goalt rúg. Gálos lefutását Bródy, a tizenhatos területen belül szabálytala­nul akasztja meg, a miért a biró tizenegyest Ítél, a mely­ből Grosz II, a B, A, K, egyetlen goalját rúgja- (33, p.) A hátralévő időben az F. T. C. teljes fölénybe kerül és Schlosser a 40-ik perczben, Korody pedig a 42-ik perczben ötre szaporítja a zöld-fehérek goaljait.

    Biró: Fehéry

    Az Újság, 1910. május 31.