magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Budapesti AK 2 : 1 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.06, 21:39
    Ferenczvárosi T. C.—Budapesti Atl. Klub 2:1.

    (Millenáris-pálya.) A F. T. C. kétszeri egymásutáni veresége után uj összeállításu csapattal vette fel a küz­delmet, a beállított uj emberek Tokárszky—Gerstl—Sábián azonban nagyon gyenge játékot produkáltak. Hogy a zöld-fehérek a játékteret mégis mint győztesek hagy­ták el, tisztán régi kitűnő játékosainak, elsősorban Bródynak és Schlossernek köszönhetik, a kik páratlan agilitás­sal működtek és a kiknek a játéktudása is elsőrangú. Gorszky már nem a régi, Rumboldnak igen rossz napja volt. Fritz azonban ügyesen védett.
    A B. A. K. védelme gyors és energikus, csatársora azonban minden kombináczió nélkül, egyénileg és ötlet­szerűen, de sokszor tagadhatatlanul hasznosan dolgozik. A kapuban Nagy kitünően védett, Grünwald a védelem lelke, a fedezetsorban az agilis Gerő és a gyors Rudas mutattak sokat. A szélső-csatárok Gross és Révész kitű­nőek, de partnereik gyengék.
    A mérkőzés meglehetősen alacsony színvonalú volt; a B. A. K. agilisabb, mig a F. T. C. lomhán játszik. A Ferenczváros többet, ellenfelük veszélyesebben támadott, a középső csatárok azonban a legkedvezőbb helyzeteket sem tudják kihasználni.
    A játék a F. T. C. vehemens támadásával kezdődik, de Nagy több lövést kitünően véd. Majd a B. A. K. ki­szabadul és kornerhez jut. De ez minden eredményük, mert a zöld-fehérek ismét fölénybe jutnak és ugyszólván a kapuhoz szögezik ellenfelüket. A 31. perczben Gross kiszabadul és remek lefutással a fél pályán keresztül megszerzi csapatának a vezető goalt. A félidő további részét a F. T. C. eredménytelen támadásai töltik be.
    Félidő 1 : 0 a B. A. K. javára,
    A második félidőt ismét a zöld-fehérek támadása vezeti be és Bródy—Schlosser—Koródy remek összjátéka után utóbbi kiegyenlít. 1:1. Majd Gerstl czenterezését Nagy hibásan, kifutással akarja menteni és Schlosser a győztes goalt rúgja (10 p.). Változatos játék indul most meg, majd a F. T. C. fölénybe jut, de további.'eredményt nem képes elérni, ugyszintén a B. A. K. sem, pedig több igen jó alkalom kínálkozik a kiegyenlitésre.
    Fehéry Ákos B. T. C. kitünően, de a kezelésekkel szemben kissé elnézően bíráskodott.

    Az Újság 1908 szeptember 29.