magyarfutball.hu

Qarabağ FK - Ferencvárosi TC 1 : 1 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
UEFA Bajnokok Ligája 3. selejtezőkör 1. mérkőzés
helyszín : Baku, Tofiq Bahramov adına Respublika Stadionu
játékvezető : Ekberg Andreas (Svédország)
nézőszámok:
  1. fradi.hu: -
  2. qarabagh.com: -
  3. nso.hu: 29.500
Telt ház!
  1. 0 - 1 17' Boli Franck
    28' Janković Marko sárga lap
    34' Owusu Kwabena 1 - 1
    sárga lap 61' Botka Endre
    66' Mustafazade Bahlul sárga lap
    sárga lap 82' Kovačević Adnan

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2022.08.12, 18:33
    On tour Baku beszámoló!
    A fantasztikus pozsonyi győzelemmel bizonyossá vált, hogy a BL harmadik fordulójában azerbajdzsáni csapat lesz szeretett klubunk ellenfele. Miután a csütörtöki játéknapon bécsi testvéreink is kivívták a továbbjutást a Konferencia Ligában, ők is csatlakoztak a következő körhöz, és Fortuna Istenasszonya szintén Bakuba szólította barátainkat.
    Ekkor tudatosult bennünk, hogy szurkolói szempontból egészen különleges, eddig meg nem történt történelmi túra elé nézünk. Két baráti szurkolótábor, két egymást követő napokon, az Ázsiai városban mérkőztek meg. Futballszurkoló szív, mi kell több ennél? Ahogy kezdett a program összeállni, úgy vált biztossá, hogy bizony, mint szeretett Ferencvárosunkat, mind a Rapidot fogjuk tudni szurkolásunkkal segíteni.
    A túrát, amin nem kisebb megtiszteltetésben volt részünk, minthogy testvéreink csapatát Bakuba repítő külön géppel utazhattunk. A Rapid Wien dacolva a várható uefa büntetéssel felvállalta 80 szurkoló Bakukba utaztatását. Az UEFA a "járvány helyzet" miatt csak a csapatot, illetve a közvetlen stábot engedi utazni, rajtuk kívül senki nem mehet ugyanazon a gépen... A szükséges dokumentumok (vízum, pcr teszt ) beszerzésével minden akadály elhárult előlünk. Kedd este érkeztünk Bécsbe, egy gyors, közös vacsora után hamar nyugovóra tértünk, mert másnap korán reggel már a reptéren volt jelenésünk.
    Szerda reggel a szokásos procedúrák átesése után 9.30-kor vette kezdetét a kaland. A repülőút kiváló hangulatban telt, kb 4 órás út végeztével landoltunk Bakuban. A szállodai szoba átvétele után rövid séta, hangolódás az esti mérkőzésre volt a program. Zöld-fehér barátaink azt is átszervezték, hogy a buszok, amik arra voltak hivatottak, hogy a Rapid utolsó tréningjére vigyenek bennünket, a Fradi meccs helyszínére guruljanak. Igen guruljanak, mert valami elképesztő dugóban, csigalassúsággal, egész pontosan 63-an indultunk a meccsre. Az a történelmi esemény állt elő, hogy több Rapid, mint Ferencváros szurkoló buzdította a fiúkat a bakui estében. Idegenvezetőnk a buszon közölte, hogy nem tud bennünket a vendégszektorhoz vinni, így kb egy órás buszozás után, a hazai szurkolók bejáratának kellős közepén találtuk magunkat. Keresve szektorunk bejáratát a hazaiak között sétálva szinte az egész stadiont meg kellett kerülnünk. A helyiek barátságosan, sokan közülük magyarul köszönve fogadott bennünket. Jegyvásárlás, majd a lassú beléptetés után néhány perc késéssel tudtunk belépni a stadion területére. Miután mindenki bent volt egyszerre ”robbantunk” be a vendégblokkba. A hazaiak először néma csenddel, majd füttyszóval vették tudomásul, hogy itt bizony vendégszurkoló is lesz.
    Az elképesztő melegben a Monsters drapi mellett a Tornados, illetve az Ultras Rapid vászna került az első sorba, azokat végig tartottuk a kezünkben. Hatalmas lelkesedéssel vetettük magunkat a szurkolásba. A dalokat, rigmusokat próbáltuk azokra redukálni, amit zöld-fehér testvéreink is énekelni tudnak. Vezető gólunk tovább tetézte a hangulatot, jól szóltak a dalok. Ellenfelünk egyenlítő gólja sem szegte kedvünket, hajtottuk tovább a fiúkat. A dalok között természetesen többször is ünnepeltük barátságunkat a mindenki által ismert rigmusokkal, zászlóval. Eljött a szünet, ahol közölték velünk a rendezők, hogy próbáljunk most könnyíteni magunkon, illetve frissítőket is szerezzünk be, mert a 70. perc után már nem hagyhatjuk el a szektort. A második félidőt is próbáltuk megnyomni, itt már sokszor hosszabban, „bonyolultabb” dalok is mentek. A vendégszektorban velünk szurkolt a Rapid Wien sportigazgatója Zoran Barisic, illetve barátaink "Lipcsei Petije"- Steffen Hofmann is. Ezúton is köszönet érte nekik is, illetve minden Rapidosnak! Az eredmény már nem változott, maradt az X. A csapat megköszönte a buzdítást, fél órás várakozás után a buszainkhoz kísértek bennünket, ami a szállodához vitt. Vacsora, további sörök, meccsértékelés volt az este további részében. Itt kell még megemlíteni hazai szurkolók egy csoportját, akik a szállodánknál kerestek fel bennünket. Nagyon baráti hangulatban, kötetlenül sikerült velük beszélgetnünk.
    Csütörtökön a reggeli elfogyasztása után nyakunkba vettük a várost. Az Óváros, a tengerpart szerepelt a programban. A szokásos szuvenírek beszerzése után ebéd, néhány sör elfogyasztásával elkezdtünk az esti mérkőzésre hangolódni. Rendőri felvezetéssel a Nyeftcsi Baku stadionjánál találtuk magunkat, ahol a Rapid játszott. Itt is hamar megtaláltuk a helyünket, elhelyezésre kerültek a drapik, kiszászlók. Itt is hatalmas lelkesedéssel, mintegy 80-an vetettük bele magunkat a szurkolásba. Természetesen barátságunk éltetése ezúttal sem maradt el. Pörögtek a dalok, lengtek a zászlók, sajnos hiába, 2-1 es vereség lett a végeredmény. A meccs után a reptér felé vettük az irányt, a helyi szurkolók néhány kő buszaink felé dobásával búcsúztak el. Egy hullafáradt, de mindent egybevetve nagyon elégedett társaság szállt fel a gépre. Péntek reggel fél 5-kor landoltunk Bécsben. Nehéz szívvel búcsúztunk el barátainktól, megköszönve segítségüket a szervezésben, szurkolásban, mindenben!
    Barátságunk az utóbbi hetek aktvitásának is köszönhetően soha nem látott magasságokba emelkedett.
    Összegezve: oda-vissza 7400 km, két nap, két mérkőzés, egy örök barátság!
    Rapid-Ferencváros!

    https://www.facebook.com/monsters1995/posts/5589029687828823
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2022.08.05, 19:44
    Gurban Gurbanov: Intenzív, érdekes meccs volt. Olyan csapat ellen játszottunk, amely jól bánik a labdával, ezt megtapasztaltuk. Minden a visszavágón dől el, mi készen fogunk állni. A szurkolóink, akik ma is csodálatosak voltak, megérdemlik, hogy a végsőkig küzdjünk értük, és jobb eredményt érjünk el. Higgyék el, nem akarunk gólt kapni a meccsek elején… Bealudt volna a csapat? Negyven fok volt, a játékosaim szenvedtek ebben a melegben és az ellenfél sem volt hétköznapi. Lehet, hogy gólt kaptunk az elején, de fel tudtunk állni, és megbízhatóan játszottunk tovább. Három-négy kulcsemberünk is hiányzott, ennek ellenére tisztességes teljesítményt nyújtott a csapatunk.

    Sztanyiszlav Csercseszov: Komoly nyomás érkezett a lelátóról, valamint nagyon meleg volt, persze ezek nem jelentették azt, hogy védekezésre rendezkedtünk volna be, volt pár nagyon jó pillanatunk is, ez is mutatja azt, hogy nem a döntetlenért jöttünk, sajnos nem tudtunk élni az adódó lehetőségekkel. A csapat mindent megtett, van, amit itt nem fogok elmondani, a történteket ki kell elemeznünk és a játékosokkal megbeszélnünk, hogy mit kell tennünk a visszavágón. A végeredmény 1-1 lett, így nulla-nulláról indulunk a visszavágón. Túl vagyunk már öt kemény mérkőzésen, nagyon nehéz idegenbeli találkozókon is, ezeken úgy gondolom, hogy megfelelő eredményeket értünk el, így ezért dicséret illeti a csapatot. Az ellenfél játékosait a kollégámnak kell értékelnie.

    https://ulloi129.hu/2022/08/03/csercseszov-a-vegeredmeny-1-1-lett-igy-nulla-nullarol-indulunk-a-visszavagon/
    https://ulloi129.hu/2022/08/03/gurbanov-a-jatekosaim-szenvedtek-ebben-a-melegben-es-az-ellenfel-sem-volt-hetkoznapi/
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2022.08.05, 19:41 (szerk.: 2022.08.12, 18:34)
    Egyébként annak ellenére, hogy látványos eredménye ma nem lett, tetszett ahogy Csercse meccs közben variálta a támadónégyest. A meccs elején, amikor érthető módon a hazai csapat dominált, Tokmac volt legelöl, kereste a kiugrási lehetőséget, Boli pedig hátrébb próbált labdát szerezni. A meccs nagy részében a szélsőink úgy álltak fel, hogy a védekezést tudják jobban segíteni, azaz Traoré a baloldalon, Zaki a jobboldalon szerepelt, amikor pedig elmúlt a nyomás, a szélsők tükörszélső pozíciót vettek fel.

    Lehoztunk egy olyan meccset 1-1re, amire egész nap azt mondtam, hogy ha egy nagyon szar 0-0al jövünk haza, már nyugodt leszek. Erre azt látom, hogy hibáztatjuk a jatékosainkat a bekapott gól miatt. Egy olyan csapat ellen, aki kitette a zürikket. 11 meccs óta nem kapott ki otthon. X-en tartotta az atleticót. A mi gólunkból sem hiányzott a mázli. Szerintem egy igazságos döntetlen született. Mellesleg otthon mindenképp bepaszíroztak volna egy gólt.

    Ahogy várható volt, a Qarabag komoly ellenfél. Ezt és az idegenbeli kezdést tekintve az eredmény abszolút rendben van. Nagy küzdelem lesz itthon is, még mindkét irányba eldőlhet a párharc, mégis érzésre ma egy hajszálnyival közelebb kerültünk a főtáblához.

    Nagyon hajtós, küzdős meccs volt. Pontosan olyan nehéz, mint amire számítottam. Lehet csak 15 milla a keret értékük, de erős, gyors, kombinativ focit játszó játékosaik vannak.

    Nem látszott hogy a csatársoruk és a középpályájuk két legjobbja nem játszott.

    Nagyon komoly a letámadásuk, és ahogy labdaszerzés után kapura fordulnak..

    Szóval... Van egy azeri csapat, aki Európához akar tartozni...
    Szép sikereket érnek el, pénz is lehet a kasszában, de arra nincs pénze, hogy egy normális pályát csináljanak??? Ezen a pályán fogadni mernék, hogy a meccs után 10 perccel birkák és kecskék okoztak örömöt egymásnak.

    Dini túl vetődött a labdán, ez volt a fő baj, sajnos az Ő hibája

    Megpattant, de 1. beleért, 2. fogta pontosan azt a poziciót ahova a labda érkezett. Szerencsétlenül alakult akkor maradjunk abban ez benne van.

    Szemét Dibusz, hagyta a labdát a göröngyről a nyakára pattanni...

    Lehet, hogy Dini épp nem volt a helyzet magaslatán, de erős, jó szabi volt, amit védett, csak kijött róla. Ennyi. Megtörtént és kész.

    Tudom megköveztek de. A formát és az előzményeket elnézve azt kell hogy mondjam ha a Karabag 3 legjobb játékosa visszatér nem mi leszünk a párharc esélyesei. A szögletek,beadások, támadások a labdaszerzések, gyorsabbak voltak, és náluk nem volt baki sokkal összeszedettebbek. Ami aggasztott hogy a második félidőben már 3 passz se ment egymáshoz nem volt tudatos támadásunk. Nálunk több meccs óta a huzó embereink bakiznak és gyengén szerepelnek lásd Tokmac, Lali vagy Dibusz is. De ma Zaki is nagyon gyenge volt. Ez a Kabarag idegenben is úgy játszik mint otthon , nem xarik be .Most látva őket 40 -60 százalék az esély a kabaragnak nálam. Remélem a mester valamit összehoz mert nagyon sok volt az eladott labda a rossz passz, a szögletek, a beadások a szélről sokszor voltak veszélyesek sajna.

    Ugyan már, azon kívül, hogy mennek mint a mérgezett egér, mit tudtak bemutatni? Okos, szigorú, de kreatív játékkal le kell szerelni őket.

    30 ezer néző előtt, idegenben játszottunk, hosszú utazás után, szokatlan körülmények között, egy hozzánk hasonló szintű csapat ellen. nem a Vigánpetend volt az ellenfél.

    Amúgy szerintem az első fél óra se volt olyan jó, mint sokan mondják. Pontrúgásból szereztünk egy gólt, ami tök jó, de a labdatartással, pontos passzokkal már akkor is gondjaink voltak. A Qarabag nem találta a játékát, amiben nyilván nekünk, és a gólnak is volt szerepe. Egyébként nemzetköziben eddig is azt mondtam, most is azt mondom: csak az eredmény számít, és az egyelőre nem rossz. De nyugodt nem vagyok a visszavágó előtt.

    Nem igazán tudom mit gondoljak most. Az eredmény nem rossz. De - és ne értsétek félre, nem mondom komolyan, csak az érzéseimet írom le - ott bujkál bennem a kisördög, hogy ez a meccs alapján az amúgy szeretett és nagyra tartott komplett támadósorunkat elcseréném a Qarabagéra... Mondom, azért ez nem komoly, de ijesztően súlytalanok voltunk elől, azt pedig fel nem foghatom, hogy miért volt képtelen gyakran 3-4-5 védőnk megállítani a magányosan meginduló azeri csatárokat.
    Meglátjuk, ez csak egy meccs volt, kettőn dől el a továbbjutás. Lehet, hogy egy hét múlva teljesen más hangulatban leszek. Mindenesetre a Qarabag olyan csapat, akitől van mit tanulnunk még akkor is, ha mi jutunk tovább.

    Rettentő bosszantó ez a kapott gól… Aissa flegmázós, szokásos középpályán elkövetett full felesleges hibája, majd ez a hülyén pattanó labda… Áhhh! Mindegy, egy a lényeg:

    TOVÁBB FOGUNK JUTNI!

    A térfél közepén, az oldalvonaltól gurított be Aissa középre, a védők és a középpálya közé, ahol egy azeri lecsapott rá. Utána elindult a kapunk felé az azeri és akkor Endi szabálytalankodott.
    Ebben Endi csak a végén van benne.

    Vegig neztem a merkozest. Nos ugyan meleg volt, fustolt a kebabos is rendesen, es elnezve a palyat az sem volt tul tokeletes, de nem lehetelen kuldetes lett volna elonnyel jonni haza. Az azeri csapatbol hianyzott par meghatarozo jatekos, de nagyon dinamikusan jol forgattak az akciokat elol. Labdabiztos, gyors kuzdos csapat az ovek, viszont minosegben szerintem elottuk vagyunk. Ezek az elvesztett parharcok, pontatlan paszok es a meccsek ota erezheto vedelmi hibanikkal sikerul felhozni az ellenfelet. Hatul nagyon konnyen bontanak minket, es ahogy az azeri csapatnak ez a mi vesszoparipank is. Mar a kazak bajnok ellen latszott hogy vedelemben Blazic kivallasa nagyon nagy ervagas. Szelen Civic felfuto hatvedkent tokeletes de sajnos nem izlik neki gyorsan visszazarni. Traorenek alig jottek be a cselei, Botka Andi kuzdott rendesen de nagyon kell vigyaznia mert mas bironal konnyen meglehetett volna a masodik sarga.
    Ami nagyon hianyzott az az hogy felporgessuk a jatekot. Elol es kozepen van olyan minoseg a csapatban

    Akkora hajtással kezdett a Karabah,hogy azt még a mintacsapat Barca sem bírta volna végig.Így aztán az utolsó húsz percre elfogyott a benzin.Ezt jó lett volna kihasználni,meg is próbáltuk,de nem jött össze.

    Úgy látom, itt sokan egészen megnyugodtak, elégedettek. Én nem vagyok az, mert 3-4 komolyabb gólhelyzetünk volt. Ebből 2-t érzésem szerint be kellett volna lőni 40 fokban is.

    Nagy mázlink továbbá, hogy az uefa bevezette a VAR-t a 3. körben is, így a 2. góljuk érvénytelen lett. Ha a félidő végén vezetnek, ki tudja, még nagyobb elánnal jöhettek volna a 2. játékrészben. Szerencsére nem így lett.

    A svájci meccsük megmutatta, hogy Európába átrepcsizve is tudnak hajtani, gólokat szerezni, mi több, jobban játszani az ellenfélnél. Én tartok ettől a második meccstől, de ne legyen igazam. Jöjjön vissza MMááéééé, és gurítson 2-t vagy 3-at, aztán irány Pilzen.

    Egyébként Laidouni szerencsétlen passzától, ami után kaptuk a gólt, minden a feje tetejére állt. Dini a páncélmellény után rendkívül ideges lett, az ellenfél felbátorodott és jöttek, mint meszes állat.Számomra az derült ki, hogy jobb csapat, mint gondoltam. Nem lesz könnyű a visszavágó sem. Sok volta ki nem kényszerített hiba. Persze voltak biztató jelek, Zach, Esiti, Botka, Civics és Boli töretlen lelkesedése. Csercse szavai klisék, tudjuk, hogy más meccs lesz itthon, de vért kell hugyoznunk. Dini tegnap kétségbeejtő volt, az índitásoknál tökölt, amíg az ellenfél hálóőre többnyire pontosan indított.. Izgalmasabb lesz, mint gondoltam. Ryanre nagy szükség lenne.

    Ez elegendő volt most a csapattól. Vasárnap rangadót meccseltek, hétfőn edzés, kedden hosszú út, két óra időeltolódás, teljesen más közeg, iszonyú meleg, ismeretlen futballkultúra, harmincezer néző. Szóval egyáltalán nem rossz, hogy ha kinlódva, de nagy harccal meg tudták őrizni a döntetlent. Most majd egy hétig készülhetnek, és a tapasztalatokat is begyűjtötték, ezúttal az azerieken van a sor, hogy járják végig ugyanezt. Bajnoki, utazás, időeltolódás, mínusz 22 000 néző, akik nem őket éltetik.

    Nekem úgy tűnt, hogy ők irányították a játékot és nem mi. Sokszor a félpályáig nem jutottunk el. De lehet, hogy én másik meccset néztem.

    Irányították, mi pedig enerváltan mozogtunk, a védelmet erősítettük. Ez nem jelenti azt, hogy ők valami nagyot produkáltak.Aki arra számított, hogy ilyen körülmények között, egy ismeretlen futballkultúra csapata ellen játszva mi fogunk irányítani, az túl optimista. Ebbe buktak el az eddigi ellenfeleik is, túl nagy volt a mellényük.De a visszavágó fogja eldönteni, hogy ki látja a pontos helyét a Qarabaknak.

    Ez a Qarabag azért tud eredményes lenni a kupákban, mert az európai csapatok nem veszik komolyan, másrészt a magyar csapatokkal ellentétben igyekeznek mindent megtenni a győzelemért, mennek mint a bolondok. De semmi különöset nem láttam tőlük, se technikai, se taktikai felkészültségben, se kiemelkedő egyéni képzettségben. Az, hogy Tokmac egy sikeres cselt nem tudott bemutatni, hogy Laidouni, és mások is ki nem kényszerített hibákat csináltak,.és az egész csapat kissé enerváltan mozgott, ez nem az azerieket dícséri. Hasonló volt a játékunk mint a Tobol ellen.

    8 eve nem veszik oket komolyan az europai csapatok. Ez olyan mint a Rebrovi makszeria

    Kb ezt vártam, ami tegnap volt. Nem volt sok kamu-passzuk. Nem nagyon tologatták a labdát oldalra, mentek előre egy-két érintővel középen. Jó kis csapat ez, de ezt tudtuk...hogy rohadjanak meg...Itthon más lesz, bízom benne. Ha nem hibázunk, végig koncentrálunk, s kihasználjuk a kevés helyzeteinket, akkor nyerhetünk. Mindenkinek 100% kell, Töki is ébredhetne lassan. Észnél kell lenni, mert ezek lemészárolnak.

    Toki játékban nem lóg ki? Ez szerintem erős. Az egyetlen volt tegnap, aki nagyon koncentrált arra, hogy 2-3 méternél egy azeri játékoshoz se fusson közelebb. Amikor véletlenül nálunk volt a labda és eljutottunk a tizenhatosuk közelébe, akkor próbálkozott, de akkor is tesze-tosza módon. Volt a második félidőben egy jelenet, amikor kérte volna a labdát a tizenhatos előterében, de nem kapta, elkezdett hisztizni meg kalimpálni, aztán amikor mégis jött a labda, akkor nem figyelt és el is vesztette. Több alázat és több fegyelem kell tőle. Példát vehetne Zakiról. Én oktató jelleggel padoztatnám, csak csereként raknám be, ha Marki teljesen egészséges.

    Büszke vagyok a fiúkra, nagyot harcoltak ahhoz képest hogy első meccsen ismét lassabban körülményesebben pontatlanabbul játszottak mint szoktak.
    Ismét úgy érzem, hogy lehetetlen hogy ez itthon ne legyen meg.

    Latva a merkozest ennel a klubnal azert tudnak valamit. A csapatunk oda tette magat ennek ellenere sokkal gyorsabbak eroszakosabbak voltak. Tokeletesen felkeszitett kazah csapat.Van szemuk a jatekosok kivalasztasahoz. Sajnos a merkozes egyes szakaszaiban benne volt egy tobb golos veteseg is. Egy biztos itthon fel kell kotni a gatyat.Ha csak a szurkolokban bizunk az keves lesz . Hajra Fradi.

    Nem ettől a csapattól félek, taktikailag gyengék, a védelmük sem acélos, olyan Paks féle csapat. Mennek mint a mérgezett egér, meg lehet őket fékezni, szorosabb, szigorúbb emberfogással. Jobban tartok a védelmünktől, ha nem javulnak, nem fogunk messzire jutni. Nagyon gyakran nem tudunk szabályosan, tisztán szerelni, figyelmetlenek, dekoncentráltak. Laidouni kétszer adta el a térfelünkön a labdát, a másodikból lett a szabadrúgás és a gól. Hiába csinál remek dolgokat, rosszul vagyok a flegma, lezser passzaitól.

    az a taktikai erőssége a Karabahnak, hogy mindenkitől sok labdát szerez annak védőharmadában, még a Villareal ellen is. és kurva jól cseleznek, párbajerősek.

    Olyan érzésem volt tegnap, mintha mágnes lenne a labukban. Valahogy minden párharc után náluk maradt a golyó.

    A döntetlen ellenére is azt mondom nagy dolog lenne a továbbjutás,mert ez egy kurva jó csapat,és még nem is játszott a legnagyobb spilerük.Szerintem kb hasonló erősségű csapat mint a Young Boys,talán támadásban ezek még erösebbek.

    Mivel nem láttam a meccset, ránéztem az UEFA honlapján lévő alapstatisztikákra, az egyértelműen azt mutatta, hogy ez egy kiegyenlített meccs volt, sőt, inkább felénk billent a mérleg. Az összefoglaló ezt csak most megerősítette.

    Én még most se tudom igazán mit gondoljak erről a meccsről. A számok, az egy dolog, és fontos dolog, mert pl. a továbbjutás is a gólok száma alapján dől el. Ha csak a statisztikákat és az összefoglalót nézted, akkor jogosan gondolod, amit írtál.
    De azért a meccs egésze árnyalja a képet. Nem mondom, hogy lefociztak minket, erről szó nem volt. De voltak ijesztő dolgok:
    - A durva pressingük ellen nem igazán volt ellenszerűnk. Legtöbbször csak rugdostuk vaktában a labdákat, vagy két passz után eladtuk. Ha megnézed a helyzeteinket, az egyetlen Traoré ziccer kivételével mind pontrúgás után jött. Támadójátékunk lényegében nem volt.
    - Rémisztő volt látni, hogy sokszor (nem egyszer vagy kétszer, ami az összefoglalóban látszik!) 3-4 védőnk se tudott megállítani egy kamikázeként meginduló azerit.
    - Őszinte leszek, az első félidőben kb. jogos az X. A második határozottan az övék volt még akkor is, ha a helyzetek száma nem feltétlen ezt mutatja.
    Nem vészmadárkodni akarok, más lesz a hazai meccs, mi is másként fogunk játszani. De ne áltassuk magunkat: örülnünk kell a döntetlennek, 30 percig állt nekünk a zászló, utána már szerintem egy pillanatig sem.

    A mérkőzésen 4-3-3-ban kezdtünk, Bolival és Traoréval a két szélen, Esiti a védelem előtt játszott, balra előtte Laidouni, jobbra pedig Zachariasen. 40%-ban volt nálunk a labda és nagyon keveset passzoltunk, a megszokottnál jóval pontatlanabbul (221/162, 73% – Karabah 350/290, 83%). A mieink 22, a hazaiak 29 támadást vezettek, 11 lövésünk volt, ebből 7 talált kaput (Karabah 10/6). Az xG-arány 1.7 – 1.35, az xcG-arány pedig 2.64-1.46 ide. A párbaj-arány 115-115, a mieink 21, az azeriek 31 labdát szereztek az ellenfél térfelén.

    A támadópárharcoknak csak 36%-át nyertük (73/26), ez a hazai oldalon 47% (90/42). A fejpárbajokat 22-14-re hoztuk, kétszer annyit szabálytalankodtunk (16-8). Mindkét csapat rengeteg hosszú labdával próbálkozott: nálunk ez 17.2%, a Karabahnál 14.5%. A PPDA nálunk 7.9, a hazaiaknál 7.2 volt, a passztempónk 13.4 passz/perc volt, a hazaiaknál ez 14.3 a mindössze 41 perc tiszta játékidejű találkozón.

    Dibusz 6 lövést kapott (1.46), ebből 1 gól lett, mind a 13 passza pontos volt.

    Botka 38 akciójának 45%-a volt sikeres, 12 passzából 8. 17 párharcból 9-et nyert. 6 labdát vesztett, 9-et szerzett, 6 passzt lopott.

    S. Mmaee 62 percet játszott, 41 akciójának 66%-a volt sikeres. 81%-kal passzolt, 11 párharcból 4-et nyert. 4 labdát vesztett, szerzett, 1 passzt lopott.

    Knoester 71 percig volt a pályán, 48 akciójának 65%-a volt sikeres. 1 lövése volt (0.11). 74%-kal passzolt, 15 párharcból 9-et nyert. 10 labdát vesztett, 7-et szerzett, 1 passzt lopott.

    Civic 47 akciójának 62%-a volt sikeres, 2 lövése volt (0.13), 3 lövést készített elő (0.53). 68%-kal passzolt, 18 párharcból 14-et (!) nyert meg. 7 labdát vesztett, 12-t szerzett (5-t az ellenfél térfelén), 5 passzt lopott.

    Zachariassen 50 akciójának 34%-a volt sikeres. 15 passzából 8 volt pontos, 23 párharcból 8-at nyert. 11 labdát vesztett, 5-t szerzett, 4 passzt lopott.

    Esiti 44 akciójának a fele volt sikeres. 81%-kal passzolt, 20 párharcból 9-et nyert, 1 labdát vesztett, 6-ot szerzett, 3 passzt lopott.

    Laidouni 92 percig volt a pályán, 81 akciójának 51%-a volt sikeres, 2 lövése volt (0.06). 76%-kal passzolt, 36 párharcból 17-et nyert, 7-szer (!) szabálytalankodott, 10 labdát vesztett, 10-et szerzett, 5 passzt lopott.

    Boli 71 percet kapott, 41 akciójának 29%-a volt sikeres, 1 fejesből (0.28) 1 gólt szerzett. 16 passzából 7 volt pontos, 21 párharcból 4-et nyert, 1 passzt lopott.

    Tokmac 41 akciójának 54%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.23). 87%-kal passzolt, 15 párharcból 8-at nyert, 2 labdát szerzett, 1 passzt lopott. 2 lövést készített elő (0.47).

    Traoré 50 akciójának 38%-a volt sikeres, 3 helyzete volt (0.75). 6 passzából 5 volt pontos, 36 párharcból 12-t nyert meg, 2 labdát szerzett.

    Thelander 41 percet kapott, 18 akció 61%-a volt sikeres. 8 passzból 6, 6 párharcból 5 volt jó. 3 labdát vesztett, 6-ot szerzett, 4 passzt lopott.

    Kovacevic 31 perc alatti 12 akciójából 7 volt sikeres, 1 helyzete volt (0.15). 6 passzából 4 , 3 párharcból 2 sikerült. 2 labdát vesztett, 3-at szerzett, 4 passzt lopott.

    Vécsei is 31 percet volt a pályán, 22 akciójának 59%-a volt sikeres. 12 passzából 9 volt pontos, 8 párharcból 4-et nyert. 4 labdát vesztett, 4-et szerzett, 1 passzt lopott.

    Besic 10 percet kapott, 6 akciójának fele, 1 passza nem, de 4 párharcából 3 sikerült. 1 labdát vesztett és szerzett.

    Így értékeltétek a Karabah elleni teljesítményt.

    Boli 6.81
    Esiti 6.53
    Knoester 6.50
    S. Mmaee 6.43
    Civic 6.32
    Zachariassen 6.32
    Botka 6.31
    Laidouni 6.08
    Thelander 6.08
    Traoré 6.00
    Kovacevic 5.89
    Vécsei 5.82
    Dibusz 5.65
    Tokmac 5.06

    https://ulloi129.hu/2022/08/03/elo-a-karabah-elleni-bl-selejtezorol/
    https://ulloi129.hu/2022/08/05/igy-teljesitettunk-a-karabah-ellen/
    https://ulloi129.hu/2022/08/09/boli-esiti-knoester/
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2022.08.03, 17:56
    Teltház vár majd ránk Bakuban

    Erről a Karabah sajtőfőnöke számolt be. Gündüz Abbaszade délben jelentette be, hogy addig 28.000 jegyet adtak el és már csak 1000 belépő érhető el – azóta már csak párszáz VIP belépő maradt. 29.000 szurkolót várnak szerdára a Tofik Baramov stadionban, ami ellenfelünk mellett az azeri válogatott és Neftci otthonául is szolgál nemzetközi meccseken. A klub bajnoki meccseit egy 5800 fős, saját stadionban játssza.

    https://ulloi129.hu/2022/08/01/telthaz-var-majd-rank-bakuban/