magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - MOL Fehérvár FC 2 : 2 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (3 szavazat)

játékvezető: 2 (3 szavazat)

hangulat: 3.67 (3 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 3 : 0 (1)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2023.04.03, 15:14 (szerk.: 2023.04.12, 13:20)
    A mai meccsen végre az volt az érzésem, hogy van csapatunk.

    Az eredmény szerintem nekünk sokkal hízelgőbb, mint a Fradinak. A meg nem adott les gólunk szerintem máshol nem lett volna les, de vissza kaptuk azzal, hogy a néger Maradona kezes gólját legalább nem adták meg. Aztán hogy az miért nem volt lap, azt nem tudom....

    A kiesőjelölt, lesajnált és előre eltemetett Fehérvár pontot hozott el az Üllőiről, pedig nagyon hízelegni akart az orosz vezér az előre eltervezett legyőzésünkkel. Nem jött be.

    Mindazonáltal, az ember gyomra forog, amikor a köztévé úgy kezeli a meccset, mintha nyert volna a Fradi egy valamilyen selejtezőn, egy bármi külföldi csapat ellen, holott éppen botlott a kiesőjelölttel szemben a magyar bajnokságban. Peti bá smiley smiley Pici-pestrlől felszopja a Fradit. Te jó ég, nekem kellemetlen a dörgölőző viselkedése, nem tudom, hogy a Fradisták ezt hogyan élik meg....

    Ügyes gyerek a kis Lisztes, bár a Népligetbe kibaszott labdáját még mindig keresik, de vágott kettőt, ami kb a Fradi történetében semmit nem ér majd.

    Megnézve a statokat, csak a lövések alapján még akár egyoldalú meccs is lehetett volna, de kicsit azért más a helyzet

    Szerencsére nem kellett hallgatnom Hajdu B-t, Bozsikból így is kaptam ízelítőt szünetben (igazságtalan lett volna a 0-2), de lehet ő is lelki vákumban van, mint a fradi.

    Tudatos volt, hogy átadtuk a labdát.
    Grezlak magasan védekezett, és kb Sousa óta nem láttam ennyire közel két sorban a csapatot. Nem is embert, inkább területet védtünk. Lehet jót tett neki szombati Alba-Falco meccs. smiley

    A fradi meddő fölényben volt, és puffogtattak szar helyzetekből is, ezért a sok lövés. Csongvai irányította a védelmet ő tolta mindig feljebb őket.

    A csapat védekezése meg volt szervezve, támadásban karcsuak voltunk, Stopira vezető gólja hitet adott a csapatnak, a zöldek görcsösen voltak, az elvett gólunk meg kicsit vissza is vetette a csapatot.

    A második félidőben közel sem tudtunk olyan hatékonyan fegyelmezetten játszani. A zöldek annak ellenéri is kihasználták, hogy már nem is volt rajtunk akkora nyomás, megverték a ma halovány Besét, és Lisztesre már nem maradt ember.

    Én személy szerint Florest is lekaptam volna, mert a romboláson kívül rendre rosszul passzolt, ez Makarenkoék érkezésével valamelyest javult. Jól nyúlt bele Grezlak a meccsre ott frissített ahol elfogytunk, bár én Negot én elöbb hoztam volna Kastrati helyére. Ott már inkább 4-3-3 nak nézett ki a csapata a kezdeti 4-2-3-1ről

    2-2 után már védte az eredményt Larsen becserélésével. Átálltunk 5-4-1re.

    Kastrati, Bese, Christensen se volt toppon, de ettől még csapatnak néztünk ki, és ők is hozzátettek ehhez a pontszerzéshez, most Kovács is. Csongvai a hibája után kicsit visszaesett, de szerintem 70 percig tanár volt, hosszú távra is megoldás lehet oda, csak kell mellé még egy ember. Stopira mellesleg kifejezetten jó volt tegnap bal belső védőben.

    Az 50:59 tiszta játékidejű találkozón 3-4-3-as, 5-2-3-as, 3-2-4-1-es (a sor folytatható) felállásban játszottunk, a három belső védő (Kovacevic, Abena, Knoester) előtt két védekező középpályás (Esiti / Baráth és Vécsei), a két szélen Sagal és Botka (Lisztes beállása után Zachariassen) játszott szárnyvédőt, előttük, mellettük, picit beljebb Zachariassen (majd Lisztes) és Gojak, centerben pedig Traoré, majd Tokmac játszott. 64%-ban birtokoltuk a labdát, a meccstempónk 17.2 passz/perc volt, a hosszú passzok aránya 8%, 88%-kal passzoltunk (MOL 78%, 14%, 15.3). A párharcokat 107-104 arányban hoztuk, rendkívül sok, 37 labdát szereztünk az ellenfél térfelén (Esiti 6, Vécsei és Gojak 5 – MOL összesen 12), a támadóharmadban 23-at.

    46 támadásból 21 lövésig jutottunk, 5 talált kaput, 2 kapufát (MOL 10 / 6 / 2), az xG-arány 3.01 – 0.77, az xcG-arány 2.13 – 1.2. A VAR-ral együtt Abena gólját (szabályos volt) elnéző Bogár szerint mi egyszer többet, 13-at szabálytalankodtunk, mint a vendégek. 85 támadópárharcból 31-et nyertünk meg (36%, MOL 56/18, 32%), 56 védekező párharcból 38-at megnyertünk, a légpárbajok aránya 22-21, a szabadlabdásoké 16-11, 37 cselünkből 22 sikerült (MOL 23/8), a PPDA 5.5 volt (MOL 15.7).

    Így értékeltétek a Videoton elleni teljesítményt.

    Lisztes 7.76
    Sagal 7.12
    Knoester 6.15
    Kovacevic 6.10
    Baráth 5.94
    Traoré 5.91
    Abena 5.82
    Zachariassen 5.82
    Esiti 5.78
    Vécsei 5.72
    Tokmac 5.65
    Botka 5.56
    Dibusz 5.37
    Gojak 4.96

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018177
    https://ulloi129.hu/2023/04/04/igy-teljesitettunk-a-mol-ellen-12/
    https://ulloi129.hu/2023/04/07/lisztes-sagal-knoester/
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2023.04.03, 13:47 (szerk.: 2023.04.03, 15:05)
    Nos, én egy jó meccset láttam, a Fradi fölénye nem volt kérdés. Az, hogy 2 (Bálint, Zaki), de inkább 3 (+Sagal) ajtó-ablak helyzet maradt ki az szomorú, és peches, de nagyon jól építették végig a támadásokat, felül védekeztek.
    A kapott gólok szerintem szerencsétlenek voltak, nem írnám a védelem számlájára egyértelműen. Én végig azt éreztem, hogy tök jó a védelem, Knoester majdnem minden párbaját megnyert, Abena is biztos volt, Kovacevic meg olyan Kovacevic volt, de nem hibázott nagyot szerintem.
    Sagal, Esiti, Traore, Botka nagyon jól játszott.
    Szerintem bízakodó ez a teljesítmény, ennél szinte az összes eddigi meccs idén gyatrább volt, talán a Debrecen elleni nem.
    Lisztes meg óriási öröm, remélem a jövő meghatározó focistája lesz a Fradiban!

    Ambivalens érzések. Elsőként mocskos csaló bírók. Végig lefociztuk a molt. Ők 4 helyzetből 3 berúgtak. 2 t adtak meg. Mi ezerből 3 t. 2 t adtak meg. Pocsékoljuk a szögleteket és a pontrúgásokat. A hátvédsor sajnos élén Dinivel jelenleg rém gyenge. Gratula Krisztiánnak 3 helyzetéből kettőt bevert. A makik ellen több kell majd.

    Krisztiánnak gratulálok, nagyon jó érzés volt az egész stadionnal együtt skandálni a nevét! Jól mutatta, hogy mi az, amire már régóta várunk! Az viszont, hogy nem sikerült behúzni a meccset, nagyon elkeserítő. Tökinek örültem, amikor beállt, megélénkült a játékunk.

    A bajnokság meglesz, viszont nem látom, hogy mi a taktika, mit akarunk játszani, első félidőben Botkának kellett az egész jobb oldalt bejátszani, gondolom elfáradt + a sárga miatt ment is le, de a védelem egész tavasszal katasztrófa, és már kicsit idegesítő, hogy idejönnek a falusi csapatok csemegézni a pontokból, utoljára a makik ellen nyertünk talán?
    januárban...
    sok a sérültünk, ok.. viszont az új emberekből eddig keveset láttunk.
    remélem valamikorra kijön a lépés és visszatérünk az őszi utunkra

    3-4-3 volt a felállás az első félidőben. Botka és Sagal, aki az egyik legjobb volt szerintem, volt a középpálya két szélén.

    A félidőben 12 lövésből 2, azaz KETTŐŐŐŐ lövés ment kapura.
    Ez borzasztóan gyenge. Főleg úgy, hogy egy dupla nulla csapat volt az ellenfél.
    Az pedig, hogy 2 lövésből 2, azaz KETTŐŐŐ gólt kaptunk, egyszerűen szégyen!
    Főleg úgy, hogy egy dupla nulla csapat volt az ellenfél.

    Valaki szólhatna az edzői stábnak, hogy a soknevűeknél a Stopira az, aki jól fejel! Azonkívül borzasztó, hogy a rögzített helyzeteknél, szögleteknél gyomorideget kap az ember, míg a mi szögleteink cc. veszélytelenek... Ilyen hülye, rossz védekezésből adódó gólokon ment el ez a végig dominált régen látott jó meccs, egy kutyaütő banda ellen! Kár ezért a meccsért... Ja, és szegény Zakinak ez volt a sokadik kapufája az utóbbi időkben, egyszerűen el van átkozva! Na mindegy, a kis Lisztes remélem hamarosan a kedves papa nyomába ér, megérdemelte volna a mesterhármast! A Sagal is egész jól nyomta, volt hajtás.

    Az elmúlt 7 bajnokinkon van 1 győzelmünk, 4 hazai ment le úgy, hogy nem nyertünk. Ez a Ferencvárostól kurva kevés. Amíg álltunk az EL-ben, egy büdös szót nem szóltam a bukdácsolás miatt.
    Elég a kifogásokból. Lehet tapsolni neki, hogy volt ma 20 helyzetünk, de borzalmasan nagy mentális problémák lehetnek a csapatnál, ha ennyit tudunk gólra váltani. Arról nem is beszélve, hogy az ellenfél talán 3-ból vert be 2-t. Természetesen az egyiket ismételten pontrúgásból, amire elvileg van egy remek stábtagunk.
    A mai meccsen csak Lisztes 2 gólja, meg Baráth tűpontos 30 méteres keresztlabdái voltak értékelhetőek.
    Ez még mindig a Ferencváros! Itt nyerni kell. Amelyik játékos, stábtag ezt a nyomást nem képes elvieselni, az mehet Isten hírével. Írom ezt úgy, hogy egyetlen kibaszott kihívónk nincs a bajnokságban. Mi lenne, ha egy rivális tapadna ránk?!
    Ennél sokkal több kell.

    Az EL mellett közben azért sérült a fél csapat, gyakorlatilag tavaszra új csapatot kellett építeni. A tavasz jó részét szedett-vedett csapattal toltuk végig, és így is van 9 pont előnyünk. Ma meg jól játszottunk, pechjünk volt, lesz ez jobb is.

    Esett az eső, kemény volt az ellenfél, húzták az időt, válogatottnál voltak sokan, a csapat fele fejfájással kelt a front miatt, a büfében nem volt fröccs... Tudok én is kifogásokat találni. Az mindig van.
    A Fradinal teljesíteni kell. Ezért vagyunk mi a topcsapat Magyarországon. 7 meccs, 1 győzelem. Ez gyenge.

    Abena gólja szabályos volt! Nem les gyanút vizsgáltak, kezezés miatt nem adták meg, de nem volt kéz! A válla tetejéről pattant be a labda, ami nem számít kezezésnek!

    9 pontra növeltük az előnyünket, Steven Sagal teljesítménye több mint pozitívnak hat, ráadásul kisLisztes csodálatosan, Töki pedig az elmúlt egy évéhez képest mindenképpen jól szállt be a játékba.
    Kontra, hogy a helyzetkihasználásunk még mindig nagyon rossz, Zaki is csak egymaga mindenhonnan betalálhatott volna, ez vajon a hosszú szezon számlájára fogható? Vagy a pontveszteségek ellenére is megszerzett sok pont előnynek? Nem tudom. Gojak és Vécsei nagyon visszafogják a középpályát, sebességben és passzokban is egy lépéssel hátrébb vannak/gondolkoznak mint kellene. Ha a sok-sok sérült felépül ill. az újakkal összeáll a csapat akkor a bajnoki cím nem kérdés, főleg, hogy az NB1 meglepetés és túlsztárolt csapatai a tavasz közepére elfáradnak. Nekünk pedig a szezon az első selejtezővel kezdődik. HAJRÁ FRADI!

    A mai játék az előző hetekhez képest kész felüdülés volt, csak sajnos megint nem nyertünk, Sagal tetszett, Baráth is nagyon jól szállt be, mekkora labdát adott Sagalnak.., Toki is jó volt. Lisztesnek örülök ahogy mindenki, tényleg ki vagyunk éhezve arra, hogy berobbanjon már egy fiatal magyar, remélem összejön Krisznek, ez egy felejthetetlen meccs a számára az biztos. Bajnoki cím nem forog veszélyben, ha így játszunk akkor a győzelemeknek is jönni kell.

    Ebben a meccsben több volt a pozitívum, például Lisztes játéka és góljai, Sagal hasznossága, Toki visszatérése, Baráth kulcspassza, plusz növeltük az előnyt és gyakoroltuk a Paks elleni 3 védős játékot.
    Negatívumok: engem Abena továbbra sem győzött meg, szerintem maximum cserepadra lesz jó, és a Vécsei Esiti középpálya nagyon nem működik. Vécsei akkor hatékony, ha van mellette egy mozgékonyabb valaki. Ma ilyen volt Baráth, korábban Besics, a válogatottnál meg Nagy Ádám. Ja, utóbbit szívesen látnám nyártól Fradi mezben. Hátha nem jut fel a Pisa és sikerül visszahozni.

    vérbeli csatár nélkül nagyon nehéz lesz ez a tavasz, arról nem is beszélve, hogy szélső védőink sincsenek és még így is gólokkal kellett volna nyernünk

    kicsit soknak találtam az éneket a végén.
    Bár azért - én azt gondolom - ez kicsit az apukának is szólt...

    Az első gólnál egy rutinos kapus eljátszotta volna hogy durván akadályozzák, ami egyébként úgy is volt. Bese beállt Dibusz elé, csak későn tudott má kibújni mögötte. Ha ellöketi magát simán kifelé szabadrúgás. Dehogy Stopira teljesen üresen fejelhetett? Videózás helyett a stáb cseh kettest nézetett a srácokkal?

    A masodik golnal atrohantak a terfelunkon es azert tudott szabadon beadni a gyerek mert a kozeppalyasok (es Lisztes) nem voltak a helyukon. A nagyobb problemaim viszont tamadasban voltak, Vecseinek nem volt jo napja es Esitivel egyutt passzivak voltak. Barath mutatott par eletjelet

    Gojak önmagához képest ma szerintem jó meccset játszott, a baj az, hogy ìgy is rossz volt.
    De legalább tudja, mikor kell rágyorsítani és mikor visszavenni, és ez nem tanulható.

    Bosszantó egy meccs volt. 5-2 lett volna a reális eredmény. Védelmünk gyermeteg dolgokat csinál. Dénes sem a legszebb napjait futja. De amiket kiahagytunk az egészen elképesztő. Van dolog bőven. Jó, hogy nincs vetélytárs mert ilyen tavasszal csak ebben a nagyon gyenge évben lehet bajnokságot nyerni, a remek ősznek köszönhetően.

    Egy focistának, fradistának az a csúcs, mikor a stadionban skandálják a nevét. Remélem, a kis Lisztes is a helyén tudja kezelni a helyzetet, esetleg megkérdezheti aput, a Nyilasitibit vagy a Fischerpalit, stb., hogy ők ezt hogy tudták megoldani anno... Mákja is volt, de ha jobban koncentrál, meglehetett volna a mesterhármas. Remélem, töretlen lesz a fejlődése...

    Azert remelem annyi onkritika van benne, hogy tudja, ez minimum felig az apjanak szólt még inkabb. De kivanok neki is hasonlo karriert, s zug meg majd a neve

    Én pusztán arról beszélek, hogy volt 3 lehetősége kb. 1-3 méterről üres kapura, ebből az egyiket kirúgta a stadionból, ennek alapján - talán - még nem kellene az új Mbappe-t látni benne. Amúgy az apja ennyi idősen már standard kezdő volt, stuttgarti előszerződéssel a zsebében...

    Ahogy a meccs után a közönség megénekelte Lisztest,az szívet melengető volt.Ilyenkor érzi az ember,hogy ez a Fradi család.

    A 2. mol gól előtt illett volna a középpályán egy sárgáért cserébe akasztani a támadásukat… Ha jól láttam Baráth volt az akinek a faultot meg kellett volna csinálnia.. Ilyenkor hiányzik Besic vagy Laidouni leginkább..

    https://ulloi129.hu/2023/04/02/elo-a-mol-elleni-bajnokirol-4/
     
  3. avatar: fgymat
    2023.04.02, 20:36
    A 64. percben Bogdán Ádám a kispadon kapott sárga lapot.